Friluftsliv

Utefest till Skuleberget

Nu står det klart att Höga Kusten blir platsen för Utefest – sommarens stora friluftsfestival.

Under de senaste månaderna har friluftsbranschen diskuterat vart i Sverige en ny återkommande friluftsfestival ska förläggas. Alternativen har varit många men nu står det klart att Utefest, som festivalen döps till, kommer att förläggas vid FriluftsByn vid Skulebergets fot.
– Detta är ett fantastiskt skyltfönster där vi får möjlighet att visa upp den mängd av friluftsaktiviteter som är möjliga i Höga Kusten, säger  Jerry Engström från FriluftsByn och berättar att det till slut var bland annat Höga Kustens unika natur som fällde avgörandet.

Den tre dagar långa utefesten kommer att gå av stapeln mellan den 12-14 september och arrangeras av tidningen Utemagasinet samt Naturkompaniet och är en sommarversion på vinterfestivalen Fjällfest som blivit en årlig succé i Åre och som lockar hundratals besökare från hela Sverige.
Målsättningen med Utefest är att skapa en mötesplats för både nybörjare och elit. På festivalen blandas föreläsningar, kurser och aktiviteter. Dagarna fylls med klättring, paddling, vandring, trail running och mycket mer. På kvällarna kommer man att kunna lyssna till några av Sveriges främsta äventyrare och inspirerande föreläsare.
– Detta är en otrolig vinst för Höga Kusten som destination, säger Jerry.

Publicerat