Byggbloggen

Inte mitt fel

Det var tydligen inte jag som blivit galen och mist färgsinnet.

Eller lite galen blev jag kanske, men det var mest för att jag trodde att jag mist färgsinnet.

Vi börjar där mitt förra inlägg slutade.

Jag åkte förväntansfull till bygget och satte i gång att rolla en kvadratmeter här och kvadratmeter där. Allt för att få så många olika ställen som möjligt att jämföra nyansen med den gamla och se hur ljuset präglade den. Den var fin, men mörk. Så jag återvände till Harjus för att se om det gick att göra den ljusare. Eftersom jag redan målat halva köket med fel färg så skulle vi ändå behöva mer av varan, så jag tänkte att den kanske gick att spä ut. Eller nåt.

Jag fick rådet att välja en färg jag verkligen ville ha och så skulle de se vad som gick att göra. Det skulle ordna sig och de skulle hitta något sätt att lösa mitt problem, sa den snälla mannen lugnande (Jag typ älskar alla på Harjus just nu).

Mina aversioner mot de tidigare färgförsöken gjorde att jag valde en ljusare färg, vid namn Ascott, än jag normalt skulle gjort. En provburk blandades till och överlämnades med förklaringen att jag kanske inte skulle kunna blanda till den just den färgen av den jag redan hade då Ascott gjordes på en A-bas, medan min NCS S4000-N blandats på en B-bas. ”Fast den har en A-bas”, sa jag. Det hade jag nämligen kollat innan jag målade den andra nyansen.

Och där är förklaringen. Fel bas gav fel nyans. Och det var inte mitt fel. Och de ska fixa ny färg till mig i den nyans jag vill.

Nu har jag dock fått lite kalla fötter för allt vad färg heter och är inte längre säker på vad jag vill. Så det blir nog några till provburkar eller åtminstonne en hel del fundernade och velande innan jag kan sätta igång på allvar med målningen.

Publicerat