Utställning

Massor av konst

Ömsom snö, ömsom solsken. Men mycket folk på årets upplaga av Anundsjörundan konst och hantverk.

Det var som vanligt gott om folk som tog sig en tur runt Anundsjö för att besöka de tio utställningsplatserna i årets Anundsjörundan på första maj. Och förutom en massa konst och hantverk kunde man få sig något gott i magen på alla platser. Vad sägs om morotssoppa med hembakad tunnbrödssmörgås i bystugan i Sörmesunda, nygräddade våfflor i bygdegården i Västergensjö eller kolbullar stekta över öppen eld och serverade med lingonsylt utanför föreningshuset i Myckelgensjö.

I Myckelgensjö satt Anna Hörnfeldt och målade samtidigt som hon ställde ut. Och trots att vi är inne i maj så var det julkort hon satt och gjorde.

– Det är lite svårt att måla större motiv när folk tittar på. Men jag har redan fått 18 beställningar av julkorten så det är inte helt tokigt ändå, säger Anna.

I Bredbyns Gästgiveri kunde man bland annat titta på stora målningar som Andreas Norlén, Fanbyn, gjort med gamla idolbilder som grund.

– Jag scannar i dem och jobbar bort pixlar, sedan skriver jag ut på canvas och målar på med akryl, berättar Andreas som bland annat visade färgstarka porträtt av Bette Davis från "The Virgin Queen", Zarah Leander från "The heart of the Queen" och Elisabeth Taylor från "Cleopatra".

 

Publicerat