Näringsliv

Hoppets stjärna får hjälp av ö-viksföretag

Bistånds- och utvecklingsorganisationen Star of Hopes nya decentraliserade webbsystem, framtaget i samarbete med IT-konsultföretaget Sogeti i Örnsköldsvik ger stora möjligheter för att hjälpa utsatta barn.

Sogeti i Örnsköldsvik har under ett halvårslångt projekt utvecklat och byggt ett webbaserat system åt bistånds- och utvecklingsorganisationen Star of Hope (Hoppets Stjärna) med bas i Ö-vik. Systemet heter Nova och huvuduppgiften är att administrera gåvor som kommer in från olika givare/kunder. Kunderna ger regelbundet pengar till barn i fattiga områden och blir då barnfaddrar eller så ger de ekonomiskt stöd åt olika projekt som Hoppets Stjärna sätter upp och driver i drabbade områden. 
 
Systemet håller reda på autogirofiler, skapar rapporter och ger möjlighet att läsa in gåvor via filer och mycket mer.

I och med lanseringen av det nya systemet så har Star of Hope gått ifrån ett krångligt klientbaserat system till ett tillgängligare, tydligare och mer använ-darvänligt system. Man har också lagt en grund för att insamlingsorganisationerna runt om i världen i framtiden kan sköta sin egen administration istället för att det som idag ligger på centralorganisationen. Detta kommer att underlätta flöden och minska administrationen för organisationen som helhet.

– Vi är så nöjda med denna lösning att vi har beslutat att visa upp den inom branschen i syfte att skapa ett förvaltningsråd kring det. Allt för att kunna fortsätta vidareutveckla produkteten och hitta ytterligare moderna användningsområden, säger Eric Eriksson, Controller på Star of Hope.

 

Publicerat