Näringsliv

Jumbotron på flygplatsen

Direkt i Foppaland får tillresta en släng av ishockey. Sedan en tid tillbaka hänger nämligen en jumbotron på Örnsköldsviks Flygplats.

Det är en mindre variant av Tore Erkéns gåva till klubben i hans hjärta. När resenärerna stiger in i ankomsthallen möts de av jumbotronen i trä som bär på stora tv-skärmar i alla riktningar.
En sexkantig skapelse tillverkad av Edvardssons Trä AB i Bredbyn.
– Den här regionen är bland annat känd för att ha många duktiga innovatörer. Det här är ett exempel, säger flygplatschefen Robert Gyllroth.

I dialog med Höga Kusten Flyg, Modo Hockey och Edvardssons har jumbotronen blivit verklighet och Robert Gyllroth räknar med att den kommer att användas till mer än trafikupplysning:
– Absolut. Det finns alla möjligheter och kan vi bidra till att våra resenärer väljer att gå på ishockey så är det roligt.

Sedan drygt tre år tillbaka ägs Örnsköldsvik Airport av kommuninvånarna via det kommunala bolaget Örnsköldsvik Airport AB.
– Det är vår flygplats som vi kan sätta vår egen prägel på och då är projekt av det här slaget extra roliga, fortsätter Robert Gyllroth.


 

Publicerat