Teater

Romeo och Julia

Sistas chansen att se Kulturskaparna på Örnsköldsviks Folkhögskola spela Shakespeares klassiker nu på onsdag 16 april.

Kärlekslycka och bottenlös sorg. En maskerad där ljuv kärlek uppstår, men samtidigt pågår en djup familjefejd. Lyckan vänder och i stället väntar ond, bråd död.

Romeo och Julia, Shakespeares kärlekstragedi från slutet av 1500-talet, är en av världens mest kända pjäser. Nu tolkas den av Kulturskaparna på Örnsköldsviks Folkhögskola – en föreställning som innehåller allt från ungdomlig kärlek och lycka till förtvivlan, sorg och död. Det är dramatiskt – och samtidigt framfört med glimten i ögat.

Ni vet redan vad som händer. Unga Julia är giftasmogen och möter den rivaliserande familjens ungkarl Romeo under en maskerad, där ”alla som inte har liktornar kan dansa”. Prästen hoppas att det unga parets hemliga äktenskap kan få stopp på familjefejden, men allt slutar i död och förtvivlan.

Kulturskaparna visade i onsdags upp sin föreställning tre gånger och nu på onsdag är det dags för de två sista. En vecka innan premiären hade kursledaren Kristina Stålnacke och teaterpedagogen Thomas Larsson en del att jobba med men Romeo – spelad av ständigt glade Ulf Lindfors – var ändå säker på att allt skulle gå bra.

– Jag känner mig nöjd, jag tror att det blir toppenbra! Alla är välkomna.

 

 

Publicerat