Teater

Kärlekslycka och bottenlös sorg

Maskerad där ljuv kärlek uppstår, men samtidigt pågår en djup familjefejd. Lyckan vänder och i stället väntar ond, bråd död.

Romeo och Julia, Shakespeares kärlekstragedi från slutet av 1500-talet, är en av världens mest kända pjäser. Nu tolkas den av Kulturskaparna på Örnsköldsviks Folkhögskola – en föreställning som innehåller allt från ungdomlig kärlek och lycka till förtvivlan, sorg och död. Det är dramatiskt – och samtidigt framfört med glimten i ögat.

Ni vet redan vad som händer. Unga Julia är giftasmogen och möter den rivaliserande familjens ungkarl Romeo under en maskerad, där ”alla som inte har liktornar kan dansa”. Prästen hoppas att det unga parets hemliga äktenskap kan få stopp på familjefejden, men allt slutar i död och förtvivlan.

Även om Kulturskaparnas kursledare Kristina Stålnacke och teaterpedagogen Thomas Larsson har en del att jobba med innan premiären på onsdag så är Romeo – spelad av ständigt glade Ulf Lindfors – säker på att allt går bra.
– Jag känner mig nöjd, jag tror att det blir toppenbra! Alla är välkomna.


Föreställningen har premiär onsdag 9 april 10.00. Den spelas också samma dag 12.30 och 13.30 samt onsdag 16 april 10.00 och 13.30.
Plats bokas på 0660-26 67 14 eller 0660-26 67 16.

 

Publicerat