Du är här

2014-04-01 - Bjästa
Foto: Norrmejerier

Mjölkbönderna tar plats på mjölkpaketen

Under våren får norrlänningarna möjlighet att lära känna flera av de norrländska mjölkbönderna lite närmare och kanske få en relation till människorna bakom mjölken. Markus Karlsson i Bjästa är en av de mjölkbönderna som kommer att synas på Norrmejeriers mjölkförpackningar.

Markus Karlsson på mjölkgården Bjällsta gård i Bjästa är en av bönderna som pryder Norrmejeriers mjölkpaket i vår med texten ”Tack för att du väljer mitt mejeri”. Markus är en av totalt 55 norrländska mjölkbönder som tar plats i mejerikylen.
— Det här känns riktigt bra,jag är stolt över att få pryda mjölkpaketen.Det är ingen stor industri bakom mjölken här uppe, det är jag och alla mjölkbönder som får det att hända och det känns roligt att lyfta fram det för folk, säger Markus Karlsson, mjölkbonde och delägare i Norrmejerier.
Genom att låta norrlänningarna möta Norrmejeriers ägare, de norrländska mjölkbönderna, vill man ytterligare stärka kopplingen mellan mjölkens ursprung, lokalproducerade livsmedel och öka intresset för var maten på våra bord kommer.
— Våra ägare är inte några anonyma affärsmän utan det är mjölkbonden i din grannby eller bonden som du mötte på betessläppet i våras, säger Anna Norrgård brand manager hos Norrmejerier. När du köper till exempel mjölk, grädde och filmjölk från Norrmejerier väljer du produkter från bönder som bor där du bor. I förlängningen gynnar valet alla oss norrlänningar då det bidrar till att hålla vårt Norrland levande.

Dela med dig av denna artikel på: