Våra bloggare

Robin-vår nygamle bloggare

Robin Paulonen, 22 år kommer från Fors i Örnsköldsviks kommun, bor i Norrköping och studerar Kultur-, Samhälle- och Mediegestaltning. Nu återupptar han sitt bloggande på webben7.se.

Robin går en treårig producent- och projektledningsutbildning med inriktning globalisering och genus. Han arbetar dagligen med att göra film och radioprogram. Har även erfarenhet av att ta fram utställningar.

                                                                               
“It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities.”
Det första orden som nådde mina öron vid min födsel var “kasta honom under sängen”. Jag blev den fjärde pojken, i den dåvarande syskonskaran på fyra bröder, och allt min mamma önskade sig var en flicka. Tjugotvå år senare ganska precis har jag lyckats med att dels vinna min mammas kärlek och tagit mig igenom sammanlagt femton år av skol- och universitetsutbildning och hoppas på att bli klar om ungefär ett år.

Som denna halvfärdigt utbildade arbetarklassmänniska försöker jag, precis som många fler, hitta en bra plats i en så pass globaliserad tid att vårt internet väger ungefär lika mycket som 100 miljoner elefanter, eller mer exakt: 498 438 559 990kg. Den här tungviktaren, internet alltså, suddar ut geografiska avstånd och därför är tycker jag det har blivit allt viktigt, nästan vitalt, att se samband mellan internationella frågor så väl som nationella.

Det var nog av den här anledningen jag bestämde mig för att plugga vidare. Förutom universitetsplugg, inremonologer om globaliseringsprocesser och genus försöker jag balansera en vardag bestående av kollektivliv, vara en bra pojkvän, hänga med i politiken, söka extra jobb - vilket i sig alltid tar extremt mycket tid, samt hinna med att göra allt annat som finns att göra i en stad kallad Lilla Manchester.

Mitt namn är Robin men också kallad “Prettot som drog söderut”.



 

Publicerat