Näringsliv

En jättemöjlighet för Ö-vik

På torsdag den 6 mars anordnar ABB i Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Industrigrupp och Örnsköldsviks kommun ett seminarium om hur satsningarna i Norra Sverige kan skapa tillväxt för företagen i Örnsköldsvik.
– En jättemöjlighet, säger Roland Nordin, regionchef på ABB.

De närmaste åren kommer det att investeras mer än 30 miljarder i norra Sverige och berggrunden i Ångermanland visar intressanta spår av bra mineraler.

Hur det kan ge affärer för Örnsköldsviks näringsliv och skapa tillväxt är huvudfrågorna vid historiens första gruvseminarium i Örnsköldsvik, arrangerad av kommunen, Industrigruppen och ABB. Över 100 deltagare från det lokala näringslivet samlas den 6 mars i Pinassen på Arken för att dryfta frågor och lyssna till intressanta föreläsare.

– Hur får vi verkstadsindustrin och underentreprenörerna att växa? Jo, bland annat att med vår kompetens hjälpa dem i Norrbotten. Luleå har fullt upp med sitt, likaså Umeå som inte har ett näringsliv som passar. Men Ö-vik är som klippt och skuret med alla skickliga underentreprenörer och entreprenörsföretag, säger Roland Nordin.

Publicerat