Du är här

Utställning: Vår trädgård har tolv ingångar

Avdelning: 
Plats: 
Örnsköldsviks museum & konsthall
Tillfällen: 
Börjar: 
2022-01-22 11:00
Slutar: 
2022-02-26 16:00
Kommentar: 
Örnsköldsviks museum & konsthall är öppet tisdagar kl 11-20, onsdagar-lördagar kl 11-16. Under juni, juli, augusti: tisdagar-lördagar kl 11-16. Avvikelser från ordinarie öppettider kan förekomma.
Information: 

I årtusenden har människan använt trädgården och dess växter som en symbol för händelser och tillstånd i det stora och i det lilla. Allt från den perfekta gräsmattan som visar på välstånd och karaktär till livets träd som figurerar i många kulturer.

Trädgården kan vara en metafor för själsliga tillstånd och inre rum. Den blomstrande, paradisiska trädgården som en utopisk dröm om växtkraft, lärande och magi. Eller den vissnande, frusna, övergivna trädgården som vilar och väntar. Pånyttfödelse och förgängelse.

Bakom utställningen står broderigruppen Fimbria. Fimbria är en grupp konstnärer, konsthantverkare och slöjdare från Västerbotten med broderi som gemensamt uttrycksmedel. Som titeln uttrycker innehåller utställningen tolv olika ingångar, lika olika som Fimbrias medlemmar. Verken spänner över hela det textila fältet från brukstextilier till verk med samhällsengagemang.

Arrangör: 
Örnsköldsviks museum & konsthall
Arrangörkontakt (e-post el. telefon): 
museum@ornskoldsvik.se