Du är här

Utställning - Triennalen: Max Book & Ingvar Sjöberg: alfredsHem i paraDiset

Avdelning: 
Plats: 
Örnsköldsviks museum och konsthall
Tillfällen: 
Börjar: 
2022-06-11 12:00
Slutar: 
2022-08-27 16:00
Kommentar: 
Örnsköldsviks museum & konsthall är öppet tisdagar kl 11-20, onsdagar-lördagar kl 11-16. Under juni, juli, augusti: tisdagar-lördagar kl 11-16. Avvikelser från ordinarie öppettider kan förekomma.
Information: 

Om Triennalen:
Triennalen arrangeras av Konstfrämjandet i samarbete med länets kommuner och konsthallar. Totalt medverkar 33 konstnärer, alla med anknytning till Västernorrland. Utställningens curator Björn Norberg har valt temat ”vind” för Triennalen. Vinden är en tydlig symbol för riktningar, både framåt och bakåt. Vi har medvind eller motvind och luft under vingarna.

På Örnsköldsviks museum & konsthall visar Max Book och Ingvar Sjöberg måleri, installation och digital media - datorgrafik, bild och animationer.

Om utställningen:
Det lokala verkar vara en storhet som i dagens läge känns brännhet. Det är i och för sig inget som man har anledning att förvånas över. Människan själv utgör ju en slags lokal. En mobil lokal, som i och för sig inte behöver vara lika mobil om man har tillgång till en mobil…

Behöver då denna lokal försvaras? Ja, fråga den gubbe som hittar ett svartbygge uppfört på sin egen mark.

Ett minitorn.

Gubben kan känna sig kränkt.

I en helt globaliserad värld skulle kränkthet behöva vara en okänd känsla.

En knepighet som skulle kunna bli svår att lösa.

En försvarsborg och ett par målningar som kan skapa en virvelvind av känslor, om man skjuter på dom med puck.

Runt hela härligheten slingrar sig ett digitalt broderi där Brita Kajsa Karlsdotter har ett ord med i laget. Sömnaden är ömsom harmonisk och ömsom stridslysten. I trådhärvorna skymtas sånt man rår över och sånt man inte kan göra något åt.

Presentationer:
Ingvar Sjöberg är född 1956. Han är uppvuxen i Gottne nordväst om Örnsköldsvik och har kvar släktgården där, han bor på Kungsholmen i Stockholm. Ingvar Sjöberg har vid sidan av sitt konstnärskap arbetat inom design- och teknisk forskning tagit som sin uppgift att lyfta värden från konsten in i andra discipliner. Artistic Director, DAC, Stockholms universitet.

Max Book är född 1953 i Österforse nära Långsele och uppvuxen i Bollstabruk. Han bor i Kolartorp, Handen, strax söder om Stockholm. Max Book varit verksam som konstnär i 50 år och är en av Sveriges mest kända målare. Professor emeritus i måleri.

Mer information

www.triennalen.se

www.konstframjandet.se

Arrangör: 
Örnsköldsvik museum och konsthall
Arrangörkontakt (e-post el. telefon): 
museum@ornskoldsvik.se