Du är här

Utställning: En spännande historia

Avdelning: 
Plats: 
Örnsköldsviks museum och konsthall
Tillfällen: 
Börjar: 
2020-06-09 11:00
Slutar: 
2020-09-26 16:00
Kommentar: 
Öppettider tisdag-lördag 11-16
Information: 

Efter att ha varit stängt ett tag så öppnar Örnsköldsviks museum & konsthall igen från och med tisdag den 9 juni. Öppettiderna är tisdag – lördag 11–16.
Butiken har fått sig en uppfräschning och vi säljer lokalthantverk.
Vi har som så många andra satt upp plexiskivor i receptions- och cafédisken för att minska risken för smittspridning. Caféborden står glest och i serveringen följer vi gällande rekommendationer. Vi ber dig som besöker oss att tänka på att hålla avstånd till andra besökare, vi har stora ytor så det torde inte vara ett problem.

Vill du uppleva lokalhistoria och se gamla fotografier kan du besöka Kunskapsbanken med Digitalt museum. När du vill, var du vill.

Länk till Kunskapsbanken.

Om tingen kunde tala vad skulle de då säga till oss?
Bärare av berättelser vittnar de om händerna som tillverkat, burit och brukat dem, om tiderna som gått och de historiska händelser som passerat.

I utställningen En spännande historia har vi plockat ut 11 föremål med 11 berättelser. Stort som smått.

Kliv in i rummet och följ med i historien. Lyssna! Den här utställningen berättar för dig med ljud, inte text. Historierna har olika längd och det spelar ingen roll vilket föremål du börjar med. Som helhet har slingan ingen början eller slut och är cirka 25 minuter lång.

Arrangör: 
Örnsköldsviks museum & konsthall, Naturskyddsföreningen