Du är här

Modersmålsdagen

Avdelning: 
Plats: 
Flerspråkigt Centrum Strandgatan 7
Tillfällen: 
Börjar: 
2019-02-20 14:30
Slutar: 
2019-02-20 17:30
Information: 

Modersmålsdagen instiftades av Unesco, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization och firades första gången år 2000. Dagen uppmärksammas på olika sätt över hela världen. Detta för att påminna om alla människors rätt att fritt tala och skriva sitt modersmål.

I Örnsköldsvik firar vi dagen med öppet hus på Flerspråkigt Centrum. Ta chansen att uppleva en unik eftermiddag med musik, dofter och smaker från olika delar av världen.

På plats finns modersmålslärare och integrationsstödjare som gärna svara på frågor och berättar om Flerspråkigt Centrums verksamhet.

Mellan förskoleklass och sista året på gymnasiet undervisas elever i drygt 20 olika modersmål i Örnsköldsviks kommun. Språk är en rikedom och kunskaper i språk behövs och efterfrågas i vårt samhälle.

– Den här rika mångfalden av språk som vi har i Örnsköldsviks kommun vill vi uppmärksamma och fira på internationella Modersmålsdagen. Vi som jobbar här på Flerspråkigt Centrum ser fram emot en trevlig eftermiddag och hoppas på att många vill besöka oss, säger Jonas Näslund enhetschef Flerspråkigt Centrum.

När: onsdag 20 februari 2019 klockan 14:30-17:30

Var: Flerspråkigt Centrum Strandgatan 7i

Arrangör: 
Flerspråkigt Centrum