Du är här

Minneskonsert för Erik Norström

Avdelning: 
Plats: 
Dekarsögården
Tillfällen: 
Börjar: 
2019-08-25 18:00
Slutar: 
2019-08-25 20:00
Information: 

För elfte gången presenterar Perdido Jazz & Blues ”Sensommarjazz” på Dekarsögården den 25/8 kl 18.00. Vid alla tidigare tillfällen har Erik Norström punktligt deltagit i denna tillställning i staden där han hade sina rötter. Även detta år var det planerat för hans deltagande men sorgligt nog så blev föregående år det sista som Erik fick delta i.

Musikanterna för kvällen är barndomsvännen Tage Hellman - barytonsax, Hans Bergfors - trumpet, Lars-Göran Dimle - trombon (han har rötter i Övik och har spelat med Erik många gånger, bor i Göteborg och är stämledare i Göteborgs symfoniorkester) vän med Erik, Peter Lindqvist - tenorsax, Jonas Öberg trio med Jonas på piano, Tobias Helén på bas och Martin Eklöf bakom trummorna - trion som kompat Erik Norström vid alla tidigare tillfällen.
 
Välkomna till denna minneskonsert efter en genuin jazzmusikant i förskingringen men som alltid återvände till sin hemstad när tillfälle gavs. Eriks fina kompositioner och hans musikaliska arrangemang kommer att löpa som en röd tråd genom denna konsert. Vi kan vara stolta och glada över denna Ö-viksson som sedan 50-talet varit med att forma och prägla svensk jazz!
Arrangör: 
Perdido Jazz & Blues