Du är här

Anneli Vigren band

Avdelning: 
Plats: 
Trehörningsjö kyrka
Tillfällen: 
Börjar: 
2021-07-04 12:30
Slutar: 
2021-07-04 14:00
Information: 

Efter fjolårets pandemiuppehåll är Örnsköldsviks enda musikfestival för kammarmusik tillbaka! Som vanligt helgen efter midsommar 2-3 juli. Det är Svenska kyrkan i Arnäs Gideå Trehörningsjö som tillsammans med SENSUS arrangerar festivalen. I år blir det tre konserter med lokala musiker tillsammans med ett par inlån från Umeå. 

 

Det finns fortfarande publikbegräsningar och i Arnäs vackra kyrka får vi ta in 50 sittande personer. Plats måste bokas i förväg. Men vi kommer även att live-sända konserterna i Arnäs kyrka via pastoratets facebook-sida. 

 

Fredagen inleds kl 19.00 av två av Örnsköldsviks främsta unga musiker. Flöjtisten Sophie Berggren som i vår avslutat sin grundutbildning på musikerprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och pianisten Per Olsson har hunnit arbeta ett par år som pianopedagog på kulturskolan i Sundsvall. 

 

Den andra fredagskonserten, kl 20.30, blir med tre musiker som i många år arbetat i Örnsköldsvik: sångerskan Anna Risberg, violinisten Alexandra Johansson och organisten och vid denna konserten cembalisten Sven Edsfors. Vi tre kommer att göra ett program med barockmusik från 1600- och 1700-talen. Musik som en rundresa i Europa: Italien, Frankrike, Tyskland och Sverige. 

 

På lördag kl 19.00 blir det en tvådelad konsert med idel örongodis. Pianisten Rune Andersen har under sin långa karriärspelat i de flesta sammanhang som finns för en klassisk pianist. Han är också välkänd för ÖA:s läsare som konsertrecensent. Rune har satt samman ett program med kammarmusik av Mozart och välkända romanser av Schubert och Schumann. Med sig har han två musiker från Norrlandsoperans symfoniorkester: violinisten Andreas Olsson och cellisten Karin Bjurman och sopranen Terese Antonsson, välkänd sångerska och musiklärare här i Örnsköldsvik.

​Musikfestivalen har också en liten coda "svans" med en konsert på söndagen 4 juli kl 12:30 i Trehörningsjö. Där får vi lyssna till Anneli Vigren band.  

Arrangör: 
Svenska kyrkan i Arnäs Gideå Trehörningsjö tillsammans med SENSUS