Du är här

Våra bloggare

2020-01-18 - Nördrummet

Drama och action. Spänning och äventyr. Flygplan, robotar, gigantiska rymdskepp och utomjordingar. Till och med popmusik. Rör ihop allt och vad får du? Inget mindre än Macross, en här i Sverige i stort sett okänd rymdopera.

2020-01-12 - Hörnan

Vi har nyss bytt decennium, och det medför ett gyllene tillfälle att fråga oss själva vad vi egentligen har sysslat med i tio år. Om du bara fick lyfta fram någon enstaka händelse från varje år, vad skulle kvala in när du ser tillbaka på ditt 10-tal?

2020-01-04 - Nördrummet

Istället för att bege mig ut i kylan brukar jag föredra att stanna inne och spela spel under detta kalla halvår. Så jag tänkte, varför inte dela med mig av mina favoritspel att ta mig igenom kylan med?

2019-12-31 - Nördrummet

Till sista numret av Tidningen 7 fick jag välja ut sju spelpärlor från det gångna decenniet som jag tycker har stuckit ut lite extra. Att välja bara sju spel kändes nästan omöjligt för det har helt enkelt släppts alldeles för mycket bra spel de senaste tio åren. Men just för mig så är dessa sju ett gäng som sticker ut och skiner lite starkare än alla andra spelpärlor från de senaste tio åren. Vilka är dina favoritspel från decenniet?

2019-12-22 - Hörnan

Ah, adventstiden! Den knappa tolftedel av året när miljoner svenskar går omkring och känner sig lite kristnare än vanligt. Det som förr var 24 dagars stillsam nedräkning i väntan på Jesu födelse har nu moderniserats till 24 dagars prematurt julfirande i väntan på att få slita bort julklappspapperet från en iPhone 11 i Jesu namn.
Lagom till juldagen, när vårt 13-dagars julfirande enligt kalendern börjar, har halva Sverige redan tröttnat och vill kasta ut granen med pyntet på.

2019-11-09 - Nördrummet

De flesta av oss känner till Peter Jacksons filmatisering av J.R.R. Tolkiens bokserie Härskarringen. Det är en av de mest hyllade filmserier någonsin och har vunnit ofantligt många priser. Men före Jacksons trilogi så fanns den charmigt dåliga Härskarringen från 1978.

2019-10-19 - Nördrummet

Idag kan du göra allt möjligt med dataspel. De kan se så verklighetstrogna ut att det kan nästan vara lite svårt att se skillnad på spel och verklighet, och möjligheterna för vad du faktiskt kan göra i spelet är många fler idag jämfört med för 20-30 år sedan. Trots det så finner jag en enorm charm i gamla spel, en charm som moderna spel ofta har svårt att fånga.

2019-10-13 - Hörnan

Det känns lite skamligt att erkänna, men häromveckan inträffade det ett fall av barnmisshandel i vårt hem.
Ja, du läste rätt: Klockan hade passerat 19.00 den där kvällen när jag blev misshandlad av mitt barn.

2019-09-28 - Nördrummet

Då och då släpps det där spelet som sätter sig i huvudet på dig. Som blir svårt att glömma när du har spelat igenom det. Som med sin charm fångar in dig och du finner dig sedan sittandes där, när spelet är över, förundrandes över vilket fantastiskt spel du just spelat.

2019-09-14 - Nördrummet

Med en liten nystart för Nördrummet så tänkte jag prata om något som ligger mycket nära till hjärtat. Något som får blodet att pumpa. Någonting häftigt. Någonting riktigt jäkla bra.

2019-09-12 - Nördrummet

Tjo! Länge sedan sist. Jag har haft lite mycket med mitt eget arbete att göra här på Sjuan och ofta inte haft så mycket tid över till annat. Nu har det blivit dags för en liten kraftansträngning dock, och med det följer också några förändringar med bloggen.

2019-09-08 - Hörnan
2019-07-14 - Nördrummet

Sommaren är inte en tid för dataspel utan en tid då man ska vara ute i solen och njuta av vädret. Fast, ja, vem försöker jag lura egentligen? Nördar som jag kommer fortfarande gömma oss nere i källarens mörker och spela. Och för er övriga så kan det vara kul att ha något att spela under de regniga dagarna, så här får ni 7 tips på spel passande för dagarna då solen gömt sig bakom gråa moln.

Sidor