Du är här

Våra bloggare

2017-12-06 - Teknik & spel med Jensen

Inget modernt verktyg har blivit så stort på så kort tid som internet. Från att användas till att surfa Facebook och Youtube till att användas när du betalar med kort i kassan i affären så är nätet där och används av oss alla.

2017-12-02 - Rebecca A. Mikaelsdotter

Med den liberala attityden och de vackra kanalerna som sträcker sig i staden har Amsterdam blivit en populär weekenddestination för oss svenskar. Nederländernas huvudstad Amsterdam har en mångfaldig kultur, vilket bidrar till en väldigt variationsrik matkultur i staden. I Amsterdam hittar du även världsberömda sevärdheter så som Anne Franks hus och Van Gogh museet som kommer att bli några måsten under din weekendresa i Amsterdam.

2017-12-02 - Hörnan

Det hoppas jag verkligen, för annars vore väl inte livet värt att leva?
Att vara rädd är nämligen hur det känns att bry sig om någonting i världen.

2017-12-01 - Teknik & spel med Jensen

Vår senaste bloggare heter Jörgen Jensen född och uppvuxen i Örnsköldsvik. TV-spel och teknik har alltid varit en del av Jörgens liv.

2017-11-30 - Teknik & spel med Jensen

Datorn är något som många av oss tar för givet idag. Om vi inte har en burk eller en laptop liggandes hemma så har de flesta av oss åtminstone en smartphone som mer eller mindre är en liten dator. På 45 år har vi gått från stora, klumpiga skåp till små saker som vem som helst kan ha i fickan.

2017-11-25 - Hörnan

Jisses vad du är jobbig.
20 veckor i sträck har du stört mig i arbetet från morgon till kväll, så att jag knappt fått något gjort.

2017-11-18 - Hörnan

Jag har just kommit hem från en två år försenad bröllopsresa … och tyvärr kan jag inte skriva mer om den än så.
Allt gick nämligen som planerat – och vem i helskotta vill läsa om det?

2017-11-17 - Teknik & spel med Jensen

Jag tar på mig en rock och en detektivhatt. Med en cigarett i ena handen så öppnar jag dörrarna och säger högt ”Dator, fortsätt programmet Chicago 1920.” Ett par sekunder senare så skapas framför mina egna ögon en verklighetstrogen simulation av 1920-talets gangsterfyllda Chicago, komplett med personer jag kan prata med och saker jag kan röra vid. Jag går in och fortsätter mitt rollspel där jag är en detektiv i jakten på Al Capone.

2017-11-14 - Teknik & spel med Jensen

Istället för att bege mig ut i kylan brukar jag föredra att stanna inne och spela spel under detta kalla halvår. Så jag tänkte, varför inte dela med mig av mina favoritspel att ta mig igenom kylan med?

2017-11-14 - Rebecca A. Mikaelsdotter

Jag älskar verkligen hösten, och en sådan höstkänsla jag fick förra veckan då jag gick till universitetet en tidigmorgon och såg hur hundratals gula löv prydde marken.

2017-11-11 - Hörnan

För några veckor sedan fegade jag ur vid tanken på att skriva om kampanjen #MeToo, där miljontals kvinnor runtom i världen har vågat berätta om sina erfarenheter av trakasserier, ofredanden och rena övergrepp från män.
Dessa röster är så viktiga, och har varit ohörda så länge, att det den enda respektfulla inledningsrespons jag kunde komma på var att hålla käft och lyssna.

2017-11-07 - Teknik & spel med Jensen

Jörgen Jensen recenserar plattformsspel. Först ut nysläppta Super Mario Odyssey

2017-11-04 - Hörnan

Vad tycker du om döden? Få av oss verkar vara några större fan. Vi ser på den som något främmande och har svårt att ens föreställa oss en tillvaro som död. Det är lite konstigt, för alla jag känner har varit döda ungefär 13,7 miljarder år längre än de har levat.

2017-10-28 - Hörnan

På 800-talet begav sig munken Ansgar upp till Birka för att kristna svearna – men hur skulle de ha sett ut om han dök upp först nu? Självklart har jag svar på det.

2017-10-21 - Rebecca A. Mikaelsdotter

Här kan du läsa om upplevelser och saker att göra i Örnsköldsvik. Tips på restauranger, fikaställen och utsiktsplatser.

2017-10-21 - Hörnan

Hur ska man göra för att bli så förkyld som möjligt? För dig som alltid undrat är den äntligen här nu: Den kompletta guiden till maximal snorighet!

Sidor