Du är här

Våra bloggare

2020-12-13 - Hörnan

Nämen, det är ju du! Min absoluta favoritläsare! Oj, vad jag har saknat att dig. Nu har jag haft ett halvår på mig att skriva ett nytt kåseri … så det har jag förstås inte hunnit. Däremot hittade jag ett par brev i postlådan som PostNord måste ha levererat fel. Du kan få läsa dem i stället.

2020-07-22 - Hörnan

DU FÖRSTÅR VÄL varför så många länder tvingar befolkningen att bära mask? Det är för att vi ska bli ännu sjukare!

2020-07-15 - Nördrummet

Sommaren är inte en tid för dataspel utan en tid då man ska vara ute i solen och njuta av vädret. Fast, ja, vem försöker jag lura egentligen? Nördar som jag kommer fortfarande gömma oss nere i källarens mörker och spela. Och för er övriga så kan det vara kul att ha något att spela under de regniga dagarna, så här får ni 7 tips på spel passande för dagarna då solen gömt sig bakom gråa moln.

2020-04-12 - Hörnan

Min dotter har nyss fyllt två, och hon är precis lika gammal som jag var i hennes ålder! Jajamen, hon är lik sin far på flera sätt. Vi har samma ögonfärg, samma bostadsadress och vi är båda väldigt förtjusta i hennes mamma. Intellektuellt, däremot, är det viss skillnad. Det kommer en punkt i de flesta barns liv när de mognar ikapp sina föräldrar … och för Ellies del har det redan hänt.

2020-03-22 - Hörnan

Har du varit med om att en sansad diskussion spårat ur på en röd sekund?
Mitt superavancerade test här nedanför kan ge oss en ledtråd till hur det gick till.

2020-03-08 - Nördrummet

Under 80- och början på 90-talet så var det inte bara Silver Fang som var populära videokassetter att hyra på bensinmackarna. Även serien Starzinger låg i topp och är numera en för många älskad klassiker. Men där Silver Fang än idag, trots den kanske lite bristande svenska dubben, är en genuint bra och framförallt unik äventyrsserie så är Starzinger ett bevis på att allting från barndomen kanske inte är så bra som vi minns det.

2020-03-07 - Nördrummet

Färgglada och charmiga områden, en söt liten varelse och kluriga pussel väntar dig i Backworlds.

2020-02-23 - Hörnan

Jag har en ny personlig tränare, och hon är stenhård. Tack vare henne har jag lagt om kosten, skaffat mig rutiner och fått ett schema som jag måste följa sju dar i veckan.

2020-02-01 - Nördrummet

Jag har tidigare recenserat Dark Souls: Remastered, en uppdaterad version av just spelet Dark Souls från 2011. Dark Souls vars även ett av de sju spel som jag utnämnde som en av mina sju pärlor från det gångna decenniet. Jag tror att det är hög tid att jag på riktigt pratar om ett av mina absoluta favoritspel.

2020-01-18 - Nördrummet

Drama och action. Spänning och äventyr. Flygplan, robotar, gigantiska rymdskepp och utomjordingar. Till och med popmusik. Rör ihop allt och vad får du? Inget mindre än Macross, en här i Sverige i stort sett okänd rymdopera.

2020-01-12 - Hörnan

Vi har nyss bytt decennium, och det medför ett gyllene tillfälle att fråga oss själva vad vi egentligen har sysslat med i tio år. Om du bara fick lyfta fram någon enstaka händelse från varje år, vad skulle kvala in när du ser tillbaka på ditt 10-tal?

2020-01-04 - Nördrummet

Istället för att bege mig ut i kylan brukar jag föredra att stanna inne och spela spel under detta kalla halvår. Så jag tänkte, varför inte dela med mig av mina favoritspel att ta mig igenom kylan med?

2019-12-31 - Nördrummet

Till sista numret av Tidningen 7 fick jag välja ut sju spelpärlor från det gångna decenniet som jag tycker har stuckit ut lite extra. Att välja bara sju spel kändes nästan omöjligt för det har helt enkelt släppts alldeles för mycket bra spel de senaste tio åren. Men just för mig så är dessa sju ett gäng som sticker ut och skiner lite starkare än alla andra spelpärlor från de senaste tio åren. Vilka är dina favoritspel från decenniet?

2019-12-22 - Hörnan

Ah, adventstiden! Den knappa tolftedel av året när miljoner svenskar går omkring och känner sig lite kristnare än vanligt. Det som förr var 24 dagars stillsam nedräkning i väntan på Jesu födelse har nu moderniserats till 24 dagars prematurt julfirande i väntan på att få slita bort julklappspapperet från en iPhone 11 i Jesu namn.
Lagom till juldagen, när vårt 13-dagars julfirande enligt kalendern börjar, har halva Sverige redan tröttnat och vill kasta ut granen med pyntet på.

2019-11-09 - Nördrummet

De flesta av oss känner till Peter Jacksons filmatisering av J.R.R. Tolkiens bokserie Härskarringen. Det är en av de mest hyllade filmserierna någonsin och har vunnit ofantligt många priser. Men före Jacksons trilogi så fanns den charmigt dåliga Härskarringen från 1978.

Sidor