Du är här

Väder

2021-02-22 - Väder

Det blir en hel del grått i veckan, men det väntas även bli en vecka med mestadels varmgrader. Måndagen blir fortsatt mulet men under kvällen drar ett snöfall in som håller i sig fram tills runt lunchtid under tisdagen. Därefter så väntas det blandad molnighet under resten av tisdagen. På onsdag spås mulet väder hela dagen, men på torsdag så ska molnen lätta upp litegranna fastän det även då blir molnigt väder. Fredagen tros kommer att bli mestadels halvklar, dock finns det risk för snöblandat regn under dagen. Till helgen så får vi en lördag där det ska bli soligt och fint under dagen innan veckan avslutas med en söndag där det väntas lätt molnighet. Det finns nog en hel del risk för snöslask under veckan då dagstemperaturerna tros kommer att ligga på ovansidan av 0-sträcket under fem av veckans sju dagar, med dagstemperaturer på 7 grader som varmast och -3 grader som kallast.

2021-02-15 - Väder

Småkyligt, molnig himmel och snö till helgen är vad vi har att vänta under veckan. Både måndag och tisdag blir klara och fina, men på onsdag drar gråa moln in och det blir mulet väder hela dagen. Det gråmulna vädret lättar upp en aning under torsdagen men drar sedan ihop sig igen under fredagen samtidigt som ett litet snöfall drar in över kommunen. Lördagen väntas bli grå även den med ett mindre snöfall under förmiddagen, och veckan avslutas med ytterligare ett snöfall på söndag. Dagstemperaturerna tros kommer att ligga på 1 grader som varmast och -9 grader som kallast.

2021-02-08 - Väder

Det blir en vecka med goda chanser till sol enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Måndagen blir fortsatt molnig och tisdagen väntas bli halvklar med lite snöfall under kvällen. På onsdag förutspås en dag med skinande klar sol och även torsdagen spås bli rik på klar himmel och strålande solljus. Fredagen blir dock desto gråare med mulet väder, men efter det mulna vädret så väntas molnen dra sig undan igen för att bjuda på en helg där både lördagen och söndagen blir klara och fina. Dagstemperaturerna under veckan tros kommer att ligga på -2 grader som varmast och -11 grader som kallast.

2021-02-01 - Väder

Veckan startar molnig, men till helgen ska det bli skinande sol enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Under måndagen väntas fortsatt växande molnighet och under tisdagen så fortsätter det vara molnigt innan det blir mulet väder på kvällen. Även onsdag väntas det mulet väder, men på torsdag lättar molnen upp något och det blir halvklart väder. På fredag så väntas vi få klart och fint väder, och det fina vädret väntas även hålla i sig hela helgen ut och bjuda på skinande sol under både lördag och söndag. Dagstemperaturerna tros kommer att ligga på -8 grader som varmast och -13 grader som kallast.

2021-01-25 - Väder

Det väntas snö även den här veckan, dock inga snösmockor likt de vi sett under de två föregående veckorna. Måndagen blir fortsatt mulen med ett lättare snöfall under kvällen och natten, och tisdagen tros ska bli klar och fin. Onsdag blir det återigen mulet och på torsdag drar ett snöfall in som håller i sig under natten. Fredag blir ännu en gråmulen dag med ett lättare snöfall under kvällen, och under lördagen så väntas det snöa under större delen av dagen. Söndagen avslutar veckan med ännu en gråmulen dag. Dagstemperaturerna tros kommer att ligga på -4 grader som varmast och -9 som kallast.

2021-01-20 - Väder

Nu har SMHI utfärdat en varning Klass 2 för stora snömängder som gäller för hela torsdagsdygnet. Det väntas snöfall med en intensitet på 15-25 cm som kan falla under kort tid. Längs med kusten så väntas det även ostliga vindar på ca 10 m/s. Snöovädret kan medföra stora problem i trafiken samt även orsaka störningar i både el- och teleförsörjningen. Undvik att bege er ut i trafiken om det inte är nödvändigt, men måste ni ut i trafiken så se till att ta det lugnt och vara extra uppmärksamma på det som sker runtomkring. Även under sena fredagen och tidiga lördagen så väntas ett intensivt snöfall på runt 20 cm.

2021-01-19 - Väder

Det väntas stora snömängder även denna vecka, och nu har SMHI meddelat om risk för stora snömängder under torsdag eftermiddag och kväll. Vid 12-tiden under tisdagen så tror man på en risk för snömängder på 10-20 cm med upp till 25 cm lokalt, och att framförallt de östra delarna av länet väntas drabbas av snöfallet. Närmast kusten väntas även frisk vind vilket kan leda till snöstorm. Artikeln uppdateras om SMHI utfärdar en varning rörande vädret.

2021-01-18 - Väder

Vi får en kall start på veckan, men efter kylan så väntas ännu en vecka med ordentliga snöfall. Måndagen fortsätter kall med växlande molnighet, och tisdagen blir i det stora hela rätt så lik. Men på onsdag spås ett snöfall dra in över kommunen som ska hålla i sig ända tills på söndag. Onsdagens snöfall blir ganska lätt men under torsdagen så börjar ordentliga mängder falla som sedan ökar ännu mer på fredag och når nivåer som börja likna det vi såg under förra veckan. Snöfallet fortsätter även under lördagen men börjar dock att avta efter fredagens oväder, och under söndagen så avtar snöfallet helt och hållet. Med andra ord så är det bäst att ha både skyffel och snöslunga redo ännu en gång då det väntar ännu en vecka med mycket skottande. Dagstemperaturerna tros kommer att ligga på -19 grader som kallast och -1 som varmast.

2021-01-13 - Samhällsinformation

Alla är vi nog redigt trötta på detta konstant skottande, men vi kan behöva kämpa på ett litet tag till. Ikväll väntas temperaturerna falla ned mot -13 grader, och i och med att snön har varit något blöt på sina områden så kan det vara angenämt att få bort den innan den fryser på allt för mycket. Det hjälper inte bara dig själv då du ska till och från hemmet, utan även brevbäraren och eventuell räddningstjänst om de skulle behöva ta sig till ditt hem.

2021-01-04 - Väder

Det verkar ha blivit vinter på riktigt till slut i länet, och det väntar en vecka med kallgrader och växlande molnighet enligt SMHI. Måndagen blir fortsatt klar och fin men imorgon drar lite moln in och det blir en tisdag med halvklart väder. På onsdag blir det desto gråare med gråmulen himmel, och det mulna vädret håller i sig även under torsdagen. På fredag lättar det gråa upp en hel del och bjuder på lätt molnighet. Till helgen så får vi först ännu en gråmulen dag under lördagen och sedan en söndag där det väntas falla en del snö. Dagstemperaturerna under veckan tros kommer att ligga på -1 grad som varmast och -8 grader som kallast.

2020-12-30 - Väder

Imorgon är det nyårsafton och slutet på året är kommen. För nyårsfirandet så ser det ut som att vi bjuds på ordentligt med snö under både morgon, förmiddag och delar av eftermiddagen enligt SMHI, men att snön sedan övergår till regn vid klockan 15.00. Regnet väntas sedan hålla i sig fram tills runt någon gång mellan kl. 18.00 - 19.00, och därefter så blir det mulet väder resten av kvällen och natten. Under kvällen så blir det även ett par temperaturer varmare än under dagen, med runt 1 grad varmt vid midnatt. Vindarna tros kommer ligga på bara 1 m/s, med vindbyar på 3 m/s.

2020-12-21 - Väder

Chanserna till en snörik julafton ser tyvärr ut att vara väldigt små i år, men däremot så får vi fint väder för de som planerar att ha lite firande utomhus. Måndagen blir fortsatt halvklar medan det imorgon tisdag blir först mulet innan ett ordentligt regnoväder drar in under eftermiddagen och kvällen. På onsdag har regnet dragit vidare och vi får en mulen dan före dopparedan. På torsdag är det julafton och då får vi en dag som börjar klar under morgonen för att sedan blir halvklar under resterande dagen. Det ska inte bli något regn under julafton men däremot så kan det bli lite blåsigt. Juldagen (fredag) blir desto gråare och även blåsigare med mulet väder, och annandag jul (lördag) så väntas det snö under eftermiddagen. På söndag, efter juldagarna, så väntas snön fortsätta falla under tidiga morgonen men ska sedan övergå till regnoväder under resten av dagen. Dagstemperaturerna under veckan väntas ligga på 3 grader som varmast och -3 som kallast. Julaftonstemperaturen tros kommer att ligga på -1 till -4 grader.

2020-12-14 - Väder

Några solchanser ser ännu ut att vara långt borta, och det gråa håller sig starkt kvar under veckan. Måndagen blir fortsatt mulen och under natten till tisdag drar ett snöfall in som sedan övergår till regn under förmiddagen. Både onsdag och torsdag ser båda ut att bli gråa dagar utan några överraskningar, men natten till fredag drar ett till snöfall in som sedan övergår till kraftigt regn under fredagen. Till helgen så får vi fortsatt två gråa dagar samtidigt som det även drar in en aning blåsigare väder under framförallt söndagen. Dagstemperaturerna väntas ligga på 4 grader som varmast och 0-gradigt som kallast.

2020-12-07 - Väder

Grå himmel och regn, men även flera chanser till snö är vad som väntar i veckan. Under måndagen får vi fortsatt lätt regn under eftermiddagen och en mörk och mulen kväll, och imorgon tisdag så blir det mulet hela dagen med lite regn som drar in under kvällen och håller i sig en stund inpå natten. Onsdag blir även den grå men bjuder även på lätta snöbyar som drar in innan lunch för att sedan övergå till snöblandat under lunchen. Därefter blir det mulet resten av dagen. Torsdag väntas bli lika grå även den, med nederbörd under kvällen, och det gråa fortsätter in på fredagen som dock blir lite kallare. De kallare temperaturerna bjuder in till snöfall under fredagskvällen och snöfallet väntas hålla i sig under större delen av lördagen. På söndag fortsätter snön att falla under förmiddagen för att sedan dra vidare på eftermiddagen och avsluta veckan ungefär som den började med en gråmulen himmel. Dagstemperaturerna tros kommer att ligga på 5 grader som varmast och 0-gradigt som kallast.

2020-11-30 - Väder

Någon riktig vinter ser ännu ut att vara en bra bit bort. Istället väntar en vecka med en hel del regn och blåst. Måndagen blir fortsatt grå och under natten till tisdag väntas ett snöfall komma. Därefter blir tisdagen klar och fin, och även onsdagen blir fin med mestadels lätt molnighet under dagen. Torsdag blir desto värre med både regn och blåst, och busvädret håller i sig under fredagen. Under helgen blir det fortsatt tråkigt väder med snöfall som övergår till först snöblandat och sedan regn under lördagen, för att efterföljas av ännu mer regn under söndagen. Dagstemperaturerna under veckan väntas ligga på 5 grader som varmast och 0-gradigt som kallast.

2020-11-28 - Väder

Senhösten och förvintern har än så länge varit ganska grå och trist för många, men inte så kall. De kommande veckorna spås dock att mer kyla ska börja dra in och då kanske också vintern är kommen igen.

Sidor