Du är här

Väder

2020-06-22 - Väder

Sommarvärmen håller i sig och en riktigt varm vecka väntar. Idag måndag ser vi uppemot 22 grader och imorgon tisdag skjuter värmen rejält då det spås bli hela 30 grader varmt med halvklar himmel. Tisdagsvärmen sjunker sedan ett par grader framåt onsdagen och fortsätter att sjunka lite till under torsdag och fredag, men med temperaturer på 25-26 grader så kommer det inte direkt finnas anledning att oroa sig för att det ska bli kallt. Under helgen så blir det först ett par grader varmare igen på lördag och sedan ett par grader svalare under söndagen. Molnigheten under veckan väntas mestadels ligga på lätt molnigt.

2020-06-18 - Väder

Det är något av en svensk tradition att vädret går fram och tillbaka under midsommar. Men ska vi tro på SMHI:s senaste prognos så utlovas det sol hela helgen. Midsommaraftonen blir klar och fin med bara lite moln på förmiddagen och dagstemperaturerna väntas ligga på runt 22 grader. Midsommardagen blir lite molnigare men det spås fortfarande ordentligt med sol och temperaturer på runt 21 grader. Midsommarhelgen avslutas med en söndag som bjuder på fortsatt strålande solsken och temperaturer på runt 23 grader.

2020-06-15 - Väder

En varm vecka väntar, med högsommarvärme hela första halvan av veckan. Måndag till onsdag blir det temperaturer runt 25-gradersträcket med få moln på himlen, men på onsdagskväll drar ett regnväder in som håller i sig under torsdagen. Regnet följs upp av en midsommarafton där det väntas mycket moln, men resten av midsommarhelgen blir solig och fin med klart väder under både lördag och söndag. Dagstemperaturerna veckan väntas bli 20 grader som lägst och 26 grader som högst.

2020-06-08 - Väder

Det ser ut som att värmen verkar ha kommit för att stanna till slut, och bjuder på temperaturer på mellan 17 till 21 grader under veckan. Måndagen ger en molnig start på veckan, tillsammans med några regndroppar, men den molniga starten följs sedan upp av klart och fint väder under tisdagen. Efter tisdagens sol så blir det växlande molnighet hela veckan ut med lätt molnighet under onsdagen som går över till halvklart på torsdag och sedan molnigt på fredag. Under helgen så får vi en lördag med lätt molnighet och en gråmulen söndag.

2020-06-02 - Samhällsinformation

SMHI har utfärdat en vädervarning rörande stora regnmängder i Västernorrlands län under eftermiddagen och kvällen. Det väntas falla regn- eller åskskurar som kan ge över 35 mm regn under tre timmar, något som kan leda till bland annat översvämningar i källare. Varningen gäller framförallt i västra delar av länet, med stora lokala variationer.

2020-06-01 - Väder

Under starten på veckan så fortsätter sommarvärmen som drog in under helgen och håller i sig fram tills tisdagskväll då temperaturen börjar att sjunka. Det blir dock inga kallgrader och både onsdag och torsdag så visar termometern på runt 16 grader. På fredag blir det något varmare igen innan ett regnoväder drar in under lördagen som sedan håller i sig helgen ut. Förutom regnig så blir söndagen även rätt så blåsig.

2020-05-29 - Väder

Helgen ser ut att bjuda på årets första riktigt somriga dagar, med temperaturer på över 20 grader varmt. Så passa nu på att gå ut och svettas bort det sista av vinterrusket som fortfarande kan finnas kvar i kroppen. Kanske bjud med mamma ut på en härlig picknick ute i naturen på söndag då det är mors dag? Kom bara ihåg att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att hålla distansen till varandra.

2020-05-25 - Väder

Nu så ser det ut som att vårvärmen äntligen infinner sig även här i Örnsköldsvik. Under de flesta dagar i veckan så kan vi vänta oss temperaturer på runt 16-17 grader, dock med varierande sol och molnighet. Måndagen blir klar och sedan får vi lätt molnighet tisdag och onsdag (med även en del regn under onsdagmorgonen) innan det blir gråmulet på torsdag som sedan följs upp av molnigt väder på fredag. Under helgen lättar molnen upp något och bjuder på halvklart väder lördag och söndag. Kanske bra läge att bjuda med mamma ut i naturen på söndag när det är mors dag?

2020-05-18 - Väder

Mulet väder och vårvärme som fortfarande verkar vilja hålla sig borta är att vänta i veckan enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Måndag och tisdag väntas det komma en del regn, med som mest under tisdagen, och därefter så följer molnigt och mulet väder med oss hela veckan ut. Under helgen kan det även komma att bli något blåsigt. Dagstemperaturerna väntas ligga på mellan 8 till 11 grader.

2020-05-11 - Väder

I veckan kommer det fortsätta att råda växlande molnighet, enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Hela veckan ut växlar det mellan halvklart och molnigt och framåt helgen så blir även vindarna något starkare samtidigt som det kommer några droppar regn under fredagen. Dagstemperaturerna spås ligga på mellan 7 till 9 grader, så den som längtar efter ordentlig vårvärme får tyvärr fortsätta att vänta.

2020-05-04 - Väder

Veckan väntas att bli en mestadels molnig en, enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Måndagen bjuder på lätt molnighet som sedan växlar mellan mulet och molnigt hela veckan ut, med undantag för fredag där det först väntas regn på morgonen innan dagen blir klar och fin. Det väntas även bli lite blåsigt i veckan med vindar som drar in och på onsdag och sedan håller i sig till och med fredag. Helgen blir fortsatt molnig med en lugn lördag innan vindarna återkommer en aning under söndagen. Dagstemperaturerna spås ligga på 5 – 10 grader.

2020-04-27 - Väder

I veckan ser det inte ut att bli några riktigt härligt varma vårdagar likt de vi såg förra veckan, men det blir åtminstone varmgrader hela veckan ut tillsammans med en himmel som för det mesta växlar från halvklart till molnigt. I år blir det inga större valborgsfiranden på grund av den rådande epidemin, men för den som kanske väljer att inviga grillen under Valborg, eller har ett eget litet firande i hemmet, så bjuds det på temperaturer runt 7 grader som kryper ner mot 0-sträcket framåt kvällen. Första maj-vädret blir ungefär likadant, likaså vädret under helgen. Varmaste dagen i veckan får vi på lördag då det väntas bli 9 grader varmt.

2020-04-20 - Väder

Under den första halvan av veckan bjuds det på vårvärme, med temperaturer uppemot 14 grader varmt. Det blir även en hel del sol under både tisdag och onsdag, samt så lugnar den senaste tidens vindar ner sig litegrann. Under andra halvan samt då helgen är kommen så faller temperaturerna en del dock, samtidigt som det drar in moln vilket leder till mestadels mulet och grått väder från torsdag till söndag. Undantaget blir lördagen som ser ut att blir halvklar.

2020-04-14 - Väder

Det blåsiga vädret som drog in under påskhelgen ser ut att hålla sig kvar under större delen av veckan, fastän kanske inte lika kraftig som under annandag påsk. Större delen av veckan bjuder på halvklar molnighet med vindar på 12 m/s och uppåt, med som starkaste vindar under fredagen då det blåser upp till 19 m/s. Till helgen blir vindarna lite lugnare men det blir även till en början desto molnigare under lördagen innan helgen avslutas med skinande sol på söndag. Dagstemperaturerna väntas ligga på mellan 6 till 8 grader.

2020-04-09 - Väder

I år så råds vi att inte åka iväg nu under påsken, och då kan det kanske bli aktuellt att gå ut i naturen på härliga påskpromenader istället så länge man inte tillhör en riskgrupp och ser till att hålla bra avstånd till andra människor. Tyvärr blir inte vädret superbra hela påskhelgen, men i Örnsköldsvik bjuds vi på åtminstone ett par tillfällen till härliga långpromenader.

2020-04-06 - Väder

Det har varit lite blåsigt den senaste tiden ö-vik, och i veckan ser det inte ut att bli någon skillnad. Veckan inleds med lite vårvärme som håller i sig hela veckan ut, dock med ett litet tapp framåt helgen. Under tisdagen väntas det regn då det drar in skurar under förmiddagen. Onsdag till lördag blir det mestadels halvklart väder, med som mest blåsväder under torsdagen, och söndagen bjuder på lätt molnighet. Dagstemperaturerna väntas ligga på 4 grader som kallast och 9 grader som varmast.

Sidor