Du är här

Utställning

2021-07-03 - Utställning

Barnen i skolan badade var tredje vecka på förmiddagar. Skolbad var ett påbud i läroplanen både på gott och ont. För några barn var det härligt, för andra besvärligt. I Köpmanholmen kan man nu se en utställning om tvätt och tvagning – lämpligt nog i den gamla tvättstugan.

2021-07-02 - Utställning

Sommarutställningen på Galleri Utås är som vanligt elegant och även om de tre utställarna jobbar på väldigt skiftande sätt, och dessutom aldrig tidigare mötts, så hänger allt ihop.

2021-07-02 - Utställning

Som vanligt händer det mycket i Ateljé Orsta där Carin Hedlund håller sina tre utställningslokaler öppna från 3 juli.

2021-07-01 - Utställning

Pandemin satte stopp för Lena Magnussons utställning i fjol sommar, men nu är det dags att ställa ut i Brynge konsthall – med fokus på blått.

2021-06-18 - Utställning

Angermannaland är det gamla namnet på Ångermanland, och även den gemensamma utgångspunkten och inspirationskällan för fyra fotografer som i sommar ställer ut i parken utanför museet.

2021-06-17 - Utställning

– Det är mina coronabebisar, säger Per Elof Nilsson Ricklund när han visar målningarna i sin varma och konstfyllda ateljé.
Ett måleri som ö-vikspubliken äntligen får ta del av när den skickliga konstnären ställer ut på Örnsköldsviks museum & konsthall med Mov Gïele – Mitt Språk.

2021-06-01 - Utställning

Kim Lundgren ställer ut foto på Café UH.

2021-05-27 - Utställning

Måste en bok innehålla en berättelse? Måste den ha en början och ett slut? Måste man kunna bläddra i den? Frågeställningar som fyra konstnärer har funderat kring.

2021-04-22 - Utställning

På Café UH i Örnsköldsvik hänger konst av Ewa Carlström. Tavlor med abstrakta och figurativa motiv i starka färger.
– Jag har målat under större delen av mitt liv, men inte så mycket på senare år. När pandemin slog till, och jag behövde sysselsätta mig, fick jag tips att man kan ställa ut på UH och på den vägen är det, berättar Ewa.

2021-03-26 - Utställning

Konstutställningar har, liksom andra kulturella samlingspunkter, ställts in under det senaste året men nu har Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad äntligen en utställning i Galleri Lokomotiv. 27 mars till 24 april ställer Edward Jarvis, ursprungligen från Umeå men numera bosatt i Stockholm, ut under rubriken ”Rekviem”.

2020-11-12 - Utställning

Från och med den 11 november hänger Eva Sandström Holmberg ut sina oljemålningar på UH i Örnsköldsvik.
– Premiär för mig i det avseendet. Det känns jätteroligt, säger hon.

2020-10-29 - Utställning

Galleri Utås strax norr om Husum bjuder precis som i fjol in till en ljusfest under allhelgonahelgen. Både lördag och söndag visar konstnären Helena Byström, bosatt i Stockholm men ursprungligen från Örnsköldsvik, en ljus- och videoinstallation. Dessutom är gallerishopen som vanligt fylld med målningar, keramik, glas och annat.

2020-10-21 - Utställning

Fjäll- och fiskemotiv, älvar och floder. På Café UH ställer naturmålaren Berne Isaksson under oktober månad ut akvareller, gjorda mellan 2005 och fram till i dag.
– Jag vill få fram ljuset, särskilt på himlar och speglingar på vatten, det är lite av min specialité. Utställningen har fått väldigt bra respons, säger den 81-årige Berne Isaksson som har sin ateljé i Domsjö och till våren ställer ut i Falun.

2020-10-07 - Utställning

Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV, fyller 40 år och firar med två medlemsutställningar, både på Galleri Lokomotiv i Kulturfabriken och på Örnsköldsviks museum och konsthall.

2020-09-03 - Utställning

Galleri Lokomotiv i Kulturfabriken öppnar för utställningar igen, och först ut är 2019 års grafikstipendiat Lisa Holmgren från Göteborg, som visar upp etsningar hon gjort under sin vistelse i Örnsköldsvik.

2020-08-20 - Utställning

Storgatan 8, det tomma gamla trähuset i centrala Ö-vik, väcks då och då till liv tack vare lokala konstnärer, och nu är det dags igen. Tania Fred, Örnsköldsvik, Annikka Kronlid Arvidsson och Karin Olsen Öberg från Nordingrå samt Ulla Gustavsson i Norrbyn söder om Hörnefors fyller lokalen med blandad konst under två veckor. Utställningen pågår 22 augusti till 6 september och är öppen 12.00-16.00.

Sidor