Du är här

Utställning

2021-03-26 - Utställning

Konstutställningar har, liksom andra kulturella samlingspunkter, ställts in under det senaste året men nu har Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad äntligen en utställning i Galleri Lokomotiv. 27 mars till 24 april ställer Edward Jarvis, ursprungligen från Umeå men numera bosatt i Stockholm, ut under rubriken ”Rekviem”.

2020-11-12 - Utställning

Från och med den 11 november hänger Eva Sandström Holmberg ut sina oljemålningar på UH i Örnsköldsvik.
– Premiär för mig i det avseendet. Det känns jätteroligt, säger hon.

2020-10-29 - Utställning

Galleri Utås strax norr om Husum bjuder precis som i fjol in till en ljusfest under allhelgonahelgen. Både lördag och söndag visar konstnären Helena Byström, bosatt i Stockholm men ursprungligen från Örnsköldsvik, en ljus- och videoinstallation. Dessutom är gallerishopen som vanligt fylld med målningar, keramik, glas och annat.

2020-10-21 - Utställning

Fjäll- och fiskemotiv, älvar och floder. På Café UH ställer naturmålaren Berne Isaksson under oktober månad ut akvareller, gjorda mellan 2005 och fram till i dag.
– Jag vill få fram ljuset, särskilt på himlar och speglingar på vatten, det är lite av min specialité. Utställningen har fått väldigt bra respons, säger den 81-årige Berne Isaksson som har sin ateljé i Domsjö och till våren ställer ut i Falun.

2020-10-07 - Utställning

Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV, fyller 40 år och firar med två medlemsutställningar, både på Galleri Lokomotiv i Kulturfabriken och på Örnsköldsviks museum och konsthall.

2020-09-03 - Utställning

Galleri Lokomotiv i Kulturfabriken öppnar för utställningar igen, och först ut är 2019 års grafikstipendiat Lisa Holmgren från Göteborg, som visar upp etsningar hon gjort under sin vistelse i Örnsköldsvik.

2020-08-20 - Utställning

Storgatan 8, det tomma gamla trähuset i centrala Ö-vik, väcks då och då till liv tack vare lokala konstnärer, och nu är det dags igen. Tania Fred, Örnsköldsvik, Annikka Kronlid Arvidsson och Karin Olsen Öberg från Nordingrå samt Ulla Gustavsson i Norrbyn söder om Hörnefors fyller lokalen med blandad konst under två veckor. Utställningen pågår 22 augusti till 6 september och är öppen 12.00-16.00.

2020-08-06 - Utställning

Måleri, keramik och möbelsnickeri. När Anna-Lena och Björn Rosendahl för andra sommaren öppnar upp Galleri Utås fortsätter de i samma spår som tidigare galleristen Margareta Olofsson trampat upp. Det är således välkomponerat, genomtänkt, varierat och mycket vackert.

2020-07-11 - Utställning

Atlejé Orsta har som vanligt en rad konstutställningar i sommar, med nya konstnärer varje vecka. Ateljé Orsta drivs av Carin Hedlund och här ovan ser du hennes akvarell ”Min badsjö”. Många andra konstnärer har också sina ateljéer öppna i sommar – kika in på www.nordingra.nu för att kolla vilka du kan besöka.

2020-07-10 - Utställning

Christer Carlstedt, ö-vikskonstnären som helst jobbar med teknikerna teckning och grafik – men också gör små finurliga konstskåp, böcker och gärna ägnar sig åt typografi – ställer i sommar ut i Brynge konsthall.

2020-07-02 - Utställning

Christer Carlstedt ställer i sommar ut i Brynge konsthall, i det gamla kraftverket i Brynge kulturområde. Utställningen har öppet onsdagar (16.00-20.00) samt lördagar och söndagar (12.00-16.00) under hela juli. Konstskåpen på bilden är från en utställning på Galleri Utås sommaren 2019.

2020-06-10 - Utställning

Örnsköldsviks museum & konsthall har under en period varit stängt på grund av coronapandemin, men från och med den här veckan är det öppet igen – dessutom med en ny utställning.

2020-06-04 - Utställning

Nu till helgen sjösätter Ylva Berglund och hennes man segelbåten, en sjösättning som i år blir lite speciell. Ylva kombinerar den nämligen med konstutställning i ÖSS klubbstuga i småbåtshamnen.

2020-05-27 - Utställning

Nordingrå Konstrunda skulle i år arrangeras för trettonde året i följd, men på grund av coronapandemin blir det ingen traditionell konstrunda i år. I stället genomförs en digital konstrunda där årets deltagande konstnärer presenteras på webben.

2020-03-26 - Utställning

Nolaskolans bildesteter i årskurs 2 och 3 har varje vår en utställning på Örnsköldsviks museum och konsthall – och det blir inget undantag i år, trots coronaviruset.
– Vi kände att det inte alls vore bra att ställa in utställningen så vi kör som vanligt, men utan vernissage nu på fredag, berättar Ulf Edberg på museet.

2020-02-26 - Utställning

Peter Artedi föddes 27 februari 1705 i Anundsjö och har gått till historien som iktyologins fader, det vill säga den vetenskap som studerar fiskar. Artedi blev nära vän med Carl von Linné och enligt Linnés egna skrifter står det klart att de båda männen påverkade varandra på många olika sätt.

Sidor