Du är här

Utställning

2021-09-27 - Utställning

Fyra konstnärsverkstäder i Västernorrland samarbetar under en treårsperiod med bland annat konstnärliga utbyten, föreläsningar, workshops och utställningar. Under fem dagar, med start onsdag 29 september, visar fyra konstnärer upp sin konst i Galleri Lokomotiv.

2021-09-16 - Utställning

– Jag vill bidra till en liten happening här i Örnsköldsvik.
Det säger Kjell Wallman som under tio dagar ställer ut sina målningar i det gamla trähuset på Storgatan 8.

2021-08-27 - Utställning

Vad finns på andra sidan sjön att upptäcka? En speciell plats, ett ögonblick, ett möte? ÖKKV:s grafikstipendiat 2020, Richard Galloway, ville ha svar på sina frågor och byggde sig en båt. Nu ställer han ut i Galleri Lokomotiv.

2021-08-13 - Utställning

Coronapandemin satte stopp för fjolårets utställning i Västertjäl. Nu till helgen är det däremot dags för den italienske konstnären med det passande namnet Corona att låta sin konst ta plats i galleri Konst & Kamera.

2021-07-04 - Utställning

Mannaminne i Häggvik, Nordingrå, är som vanligt fyllt av konst under sommaren.

2021-07-03 - Utställning

Barnen i skolan badade var tredje vecka på förmiddagar. Skolbad var ett påbud i läroplanen både på gott och ont. För några barn var det härligt, för andra besvärligt. I Köpmanholmen kan man nu se en utställning om tvätt och tvagning – lämpligt nog i den gamla tvättstugan.

2021-07-02 - Utställning

Sommarutställningen på Galleri Utås är som vanligt elegant och även om de tre utställarna jobbar på väldigt skiftande sätt, och dessutom aldrig tidigare mötts, så hänger allt ihop.

2021-07-02 - Utställning

Som vanligt händer det mycket i Ateljé Orsta där Carin Hedlund håller sina tre utställningslokaler öppna från 3 juli.

2021-07-01 - Utställning

Pandemin satte stopp för Lena Magnussons utställning i fjol sommar, men nu är det dags att ställa ut i Brynge konsthall – med fokus på blått.

2021-06-18 - Utställning

Angermannaland är det gamla namnet på Ångermanland, och även den gemensamma utgångspunkten och inspirationskällan för fyra fotografer som i sommar ställer ut i parken utanför museet.

2021-06-17 - Utställning

– Det är mina coronabebisar, säger Per Elof Nilsson Ricklund när han visar målningarna i sin varma och konstfyllda ateljé.
Ett måleri som ö-vikspubliken äntligen får ta del av när den skickliga konstnären ställer ut på Örnsköldsviks museum & konsthall med Mov Gïele – Mitt Språk.

2021-06-01 - Utställning

Kim Lundgren ställer ut foto på Café UH.

2021-05-27 - Utställning

Måste en bok innehålla en berättelse? Måste den ha en början och ett slut? Måste man kunna bläddra i den? Frågeställningar som fyra konstnärer har funderat kring.

2021-04-22 - Utställning

På Café UH i Örnsköldsvik hänger konst av Ewa Carlström. Tavlor med abstrakta och figurativa motiv i starka färger.
– Jag har målat under större delen av mitt liv, men inte så mycket på senare år. När pandemin slog till, och jag behövde sysselsätta mig, fick jag tips att man kan ställa ut på UH och på den vägen är det, berättar Ewa.

2021-03-26 - Utställning

Konstutställningar har, liksom andra kulturella samlingspunkter, ställts in under det senaste året men nu har Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad äntligen en utställning i Galleri Lokomotiv. 27 mars till 24 april ställer Edward Jarvis, ursprungligen från Umeå men numera bosatt i Stockholm, ut under rubriken ”Rekviem”.

2020-11-12 - Utställning

Från och med den 11 november hänger Eva Sandström Holmberg ut sina oljemålningar på UH i Örnsköldsvik.
– Premiär för mig i det avseendet. Det känns jätteroligt, säger hon.

Sidor