Du är här

Under ytan med Berne

2016-06-19 - Under ytan med Berne

Ibland när man är ute vid något fiskevatten så kan oväntade saker inträffa. Förra året på hösten när jag flugfiskade i Moälven så hörde jag några konstiga dova ljud. Det lät som om någon ropade på hjälp. Kanske tog jag fel, eller så var det ............

2016-06-07 - Under ytan med Berne

Nationaldagen vilken fantastisk dag. Vädret strålande. Solen lyser från klarblå himmel. Man skulle ju kunna lata sig i solen och "bara vara" - vilket betyder att göra ingenting. Vad kan man önska sig mer? Jo kanske en fisketur längs Moälven.

2016-05-29 - Under ytan med Berne

"Så kom det elektriska hugget för mig, en känsla som är svår att beskriva"

2016-05-16 - Under ytan med Berne

Lögdeälven är en av mina favoritälvar. Där fick jag min första lax på fluga - "en Gerry" som är mycket populär i Lögdeälven. Laxen vägde 6 kilo. Jag hade kämpat länge för få en lax. Jag visade laxen för en boende vid älven och han sa: "Har du fått en så får du flera."

2016-05-09 - Under ytan med Berne

"Med ett jätteplask och en kaskad av vatten försvann vidundret. Jag hade i samma sekvens lagt flugan mot land........."

2016-05-02 - Under ytan med Berne

Har man en gång börjat med flugfiske så är det detta som känns mest intressant och spännande. Det betyder inte att annat fiske t.ex. med drag, flugkast eller maskmete med långt glasfiberspö är ointressant. Men flugfiske handlar så mycket mer om teknik, att välja rätt fluga. Man läser av vattnet på ett annat sätt och man får en helt annan känsla när fisken (oftast ädelfisk) hugger. Närkontakten med fisken känns
också mera distinkt.

2016-04-21 - Under ytan med Berne

"Laxen hade rusat in i en mindre fåra till vänster om ön där älven delar sig. Det tog en stund innan jag fick kontakt med den. Sen kom ett häftigt ryck och ......"

2016-04-11 - Under ytan med Berne

Här fortsätter min resa "Under ytan" som handlar om mitt fiskeintresse sedan jag var barn och hur detta utvecklade sig till fiske i älvar och framför allt de norrländska skogsälvarna med sin mäktighet med starkt brusande strömmar och vattenfall.

2016-04-05 - Under ytan med Berne

"Under ytan" heter min fiskeblogg. Temat anspelar på de upplevelser jag har med mig kring, sjöar, älvar och bäckar. Den här gången handlar det om bäckmete - den förtrollande känslan, när man smyger efter en bäck, fram till den svarta djupa höljan. "Vad finns där under ytan?"

2016-03-31 - Under ytan med Berne

Berne Isacson, 77 år från Domsjö, är pensionerad präst med många intressen; bl.a. naturen under alla årstider, flugfiske, längdskidåkning, ishockey och idrott i allmänhet, akvarellmålning med mera. Nu kommer han blogga hos oss och berätta fiskehistorier och delge sina flugfisketips på webben7.se. Häng me´!