Du är här

Trafik

2021-05-09 - Trafik

Regelefterlevnaden på landets vägar är riktigt dålig. Skrämmande nog uppger 1 av 10 att de någon gång smitit från en trafikolycka. När Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, genomförde sin årliga bältesmätning senast visade den att så många som 4 procent av bilförare och passagerare struntar i att använda bilbälte.

2021-05-04 - Trafik

Örnsköldsvik kommun strävar efter en bra miljö för cyklister för att få fler att välja cykeln som transportmedel och för att förbättra miljö och hälsa. Här ges tips och information om hur du kan cykla säkert i vår kommun.

2021-04-20 - Trafik

Under veckan så genomför polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastighetskontroller.

2021-03-30 - Trafik

Från och med 29 mars så viktbegränsas de enskilda vägar som kommunen sköter till max 4 ton. Begränsningarna införs allteftersom beroende på väder. De vägar som berörs kommer att skyltas med begränsad bruttovikt under den period som begränsningen gäller.

2021-03-09 - Trafik

Från och med 10 mars så kommer bron vid Galasjöån längs väg 32121 att stängas av för fordonstrafik, meddelar Örnsköldsviks kommun på sin hemsida.

2021-03-09 - Trafik

I veckan genomför polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastighetskontroller i tätbebyggda områden.

2021-02-28 - Trafik

Under sportlovsveckorna ökar historiskt sett antalet trafikolyckor runt om i landet, särskilt på de vägar som leder från och till de populära skidorterna. För att bryta den negativa trenden uppmanas landets sportlovsfirare att sänka hastigheten, köra utvilad och visa respekt och hänsyn till alla andra trafikanter.

2021-02-17 - Trafik

Hösten och vintern är de perioder på året då det sker flest viltolyckor i trafiken. Enligt Nationella Viltolycksrådet så sker det 1 viltolycka var 8 minut och 62 000 förare i Sverige är inblandade i viltolyckor varje år. Det här är några saker du bör komma ihåg rörande viltolyckor.

2021-01-15 - Trafik

Efter ett kort uppehåll återupptas nu flygtrafiken mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda den 24 januari. Det för Örnsköldsvik kända bolaget Air Leap kommer att utföra den upphandlade trafiken.

2021-01-10 - Trafik

De flesta brukar hålla cykeln inställd i förrådet eller källaren under vintern, men det finns många svenskar som brukar cykla minst en dag i veckan även under vintertid. Med rätt belysning, dubbdäck och riktiga bromsar samt rejäla kläder kan man till och med klara en snöstorm på två hjul.

2021-01-04 - Trafik

Antalet dödsolyckor i trafiken fortsätter att minska. Enligt preliminär statistik från Transportstyrelsen så omkom cirka 14 procent färre personer i trafiken under 2020 jämfört med 2019.

2020-12-29 - Trafik

Under morgonen och förmiddagen så rapporteras det om halkigt väglag på flera områden. Trafikanter bör se till att vara särskilt uppmärksamma och försiktiga samt se till att hålla god avstånd till varandra.

2020-12-29 - Trafik

Vi har kommit in i den perioden på året där det blir mörkt allt snabbare på kvällen, så det är en bra idé att komma ihåg att plocka fram reflexen ur fickan. Bara för att du ser dig själv innebär nämligen inte att andra också gör det.

2020-12-23 - Trafik

I år så ska vi göra det vi kan för att undvika julresor och fira jul i så små sällskap som möjligt. Men trots det så är det onekligen många som kommer att bege sig ut i jultrafiken. Ska du ut i trafiken så ta det lugnt, det är många ute på vägarna runt jultiden. Håll avstånd, anpassa farten till väglaget och starta i god tid, så slipper du stressa. Ska du åka långt så glöm inte bort att ta pauser. Här får du tips från Riksförbund M.

2020-12-20 - Trafik

Det är lag på vilken form av belysning en bil ska ha och cyklister måste både ha belysning och reflexer. Men för gångtrafikanter finns inga regler för synlighet i trafiken, något som majoriteten av de svenska bilisterna vill ändra.

2020-11-24 - Trafik

SMHI har utfärdat en varning för risk för plötslig ishalka gällande onsdagen. Det väntas komma regn eller underkylt regn som faller på kalla vägbanor vilket kan orsaka att plötslig ishalka uppstår. Förare bör vara extra uppmärksamma på väglaget och ta det lugnt i trafiken.

Sidor