Du är här

Trafik

2021-02-17 - Trafik

Hösten och vintern är de perioder på året då det sker flest viltolyckor i trafiken. Enligt Nationella Viltolycksrådet så sker det 1 viltolycka var 8 minut och 62 000 förare i Sverige är inblandade i viltolyckor varje år. Det här är några saker du bör komma ihåg rörande viltolyckor.

2021-01-15 - Trafik

Efter ett kort uppehåll återupptas nu flygtrafiken mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda den 24 januari. Det för Örnsköldsvik kända bolaget Air Leap kommer att utföra den upphandlade trafiken.

2021-01-10 - Trafik

De flesta brukar hålla cykeln inställd i förrådet eller källaren under vintern, men det finns många svenskar som brukar cykla minst en dag i veckan även under vintertid. Med rätt belysning, dubbdäck och riktiga bromsar samt rejäla kläder kan man till och med klara en snöstorm på två hjul.

2021-01-04 - Trafik

Antalet dödsolyckor i trafiken fortsätter att minska. Enligt preliminär statistik från Transportstyrelsen så omkom cirka 14 procent färre personer i trafiken under 2020 jämfört med 2019.

2020-12-29 - Trafik

Under morgonen och förmiddagen så rapporteras det om halkigt väglag på flera områden. Trafikanter bör se till att vara särskilt uppmärksamma och försiktiga samt se till att hålla god avstånd till varandra.

2020-12-29 - Trafik

Vi har kommit in i den perioden på året där det blir mörkt allt snabbare på kvällen, så det är en bra idé att komma ihåg att plocka fram reflexen ur fickan. Bara för att du ser dig själv innebär nämligen inte att andra också gör det.

2020-12-23 - Trafik

I år så ska vi göra det vi kan för att undvika julresor och fira jul i så små sällskap som möjligt. Men trots det så är det onekligen många som kommer att bege sig ut i jultrafiken. Ska du ut i trafiken så ta det lugnt, det är många ute på vägarna runt jultiden. Håll avstånd, anpassa farten till väglaget och starta i god tid, så slipper du stressa. Ska du åka långt så glöm inte bort att ta pauser. Här får du tips från Riksförbund M.

2020-12-20 - Trafik

Det är lag på vilken form av belysning en bil ska ha och cyklister måste både ha belysning och reflexer. Men för gångtrafikanter finns inga regler för synlighet i trafiken, något som majoriteten av de svenska bilisterna vill ändra.

2020-11-24 - Trafik

SMHI har utfärdat en varning för risk för plötslig ishalka gällande onsdagen. Det väntas komma regn eller underkylt regn som faller på kalla vägbanor vilket kan orsaka att plötslig ishalka uppstår. Förare bör vara extra uppmärksamma på väglaget och ta det lugnt i trafiken.

2020-11-19 - Trafik

Under dagen och morgondagen så kommer det utföras ett vägarbete längs väg 32047 Östra Landsjö som medför att vägen stängs av för trafik. Arbetet är planerat att pågå tills klockan 16.00 imorgon 20 november.

2020-11-17 - Trafik

Under dagen så kommer det att utföras ett beläggningsarbete på Modovägen. Arbetet utförs från Alfredshemsbron till Sundskorsningen i det högra körfältet, samt från Brogatan vid Sundskorsningen till infarten till Ravinvägen i båda körfälten. Arbetet förväntas påverka trafiken.

2020-11-05 - Trafik

Trafikverket har skickat ut ett viktigt meddelande där de uppmanar förare i de norra delarna av landet, inklusive Västernorrland, om att vara uppmärksamma och ta det lugnt i trafiken. På grund av blåst med hårda vindbyar så finns det risk för nedfallna träd på vägbanorna. Uppmaningen gäller hela torsdagen. För aktuellt läge i trafiken, besök www.trafikverket.se.

2020-10-11 - Bra att veta med Webben 7

Läsare har hört av sig och undrat över hur fotgängare ska mötas på trottoaren, kanske särskilt viktigt nu i coronatider när vi ska hålla avstånd. Ska man gå på höger eller vänster sida?

2020-10-11 - Bra att veta med Webben 7

Sparkstöttingåkare betraktas som gående och ska använda gångbana eller vägren. Om det inte finns sådana får de använda cykelbana eller körbana. På körbanan bör de färdas längst till vänster. Tänk på att sparken ska vara försedd med reflexer om den framförs i mörker.

2020-10-10 - Bra att veta med Webben 7

En cyklande som korsar en väg på ett övergångsställe har väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen. Övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. Men om man kliver av cykeln och leder den gäller samma regler som för gående.

2020-10-10 - Bra att veta med Webben 7

Känner du igen den här? Förmodligen eftersom den sitter vid järnvägsövergången i Själevad nära ICA Supermarket. Det råder ofta delade meningar kring hur man ska använda blinkers i denna korsning och det korrekta att du ska blinka vänster om du har för avsikt att svänga just vänster. Att blinka höger om man har för avsikt att köra rakt fram är inte förbjudet. Det gör dina avsikter bara tydligare för medtrafikanterna.

Sidor