Du är här

Teater

2021-10-06 - Teater

Giron Sámi teáhter ger en poetisk berättarföreställning på Folkets Hus Gnistan i Gullänget tisdag 12 oktober.

2021-10-04 - Teater

Dubbla föreställningar på Folkan Teater, 8 och 9 oktober.

2021-09-15 - Teater

Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Hur det går kan man se på Folkan Teater onsdag 22 september.

2021-09-13 - Teater

Häxprocesser, hällristningar, linodling, sörkörare och hemvändande karoliner. Allt det och lite till får man veta mer om på Folken Teater söndag 19 september.

2021-08-12 - Teater

Arabiska Teatern ger under helgen tre föreställningar av "Hjältinnor" på Folkan Teater i Örnsköldsvik – helt på arabiska med svensk översättning via hörlurar.

2021-03-06 - Teater

Teater Västernorrland sätter upp ”En handelsresandes död” hösten 2021 och den folkkäre skådespelaren Lennart Jähkel får äntligen göra sin drömroll som Willy Loman – en drömmande, högmodig, utbränd handelsresande på väg mot sitt sammanbrott.

2020-11-07 - Teater

Teaterspegelns kommande fars ”Panik på klinik”, som var tänkt att spelas på Follkets Hus Gnistan i vinter, flyttas fram ett år till februari 2022. Detta på grund av rådande coronapandemi.
– Den pågående pandemin ser ut att bli långvarigare än vi hoppades och det verkar som att begränsningar för arrangemang med publik kommer att vara kvar länge. Liksom alla andra teatergrupper har vi stött och blött frågan om vi kan spela som vanligt i vinter eller inte. Efter att ha vägt för och emot har vi beslutat att ställa in vinterns fars och skjuta upp föreställningarna ett år. Det är tråkigt men nödvändigt eftersom hälsan måste gå före allt annat, säger Christer Wisten i Teaterspegeln.

2020-10-31 - Teater

– Man ska må lite bättre när man går därifrån.
Det säger skådespelaren Jens W Nilsson om sin nya enmansföreställning Naiv Super. Tisdag 17 november uppträder han på sin gamla hemmaplan i Folkan Teater.

2020-10-29 - Teater

Ett av inslagen under årets poesivecka är en föreställning på Thuleteatern signerad Världens kvinnor, kursen på Örnsköldsviks folkhögskola som vänder sig till utlandsfödda kvinnor som kommit till Sverige i vuxen ålder.

2020-10-23 - Teater

Vad gör cheferna med sin makt och vad gör makten med cheferna? 11 november visas ”Chefen” på Folkan Teater med Frida Hallgren i huvudrollen som mellanchefen Jenny.

2020-10-22 - Teater

Linnea Axelsson från Porjus fick 2018 Augustpriset för sitt diktverk Ædnan. Nu har Giron Sámi Teáhter gjort en scenföreställning av Axelssons text och söndag 1 november kan man se den på Folkan Teater.

2020-10-15 - Teater

En ung kvinna hittas död under mystiska omständigheter. Vem är skyldig? Svaret får vi onsdag 28 oktober då Teater Västernorrland gästar Folkan Teater med sin uppsättning Mordet i Midlands.

2020-10-09 - Teater

En landsbygdskomedi om gemenskap och tillhörighet. Så beskrivs enmansföreställningen ”Bygdens söner” som Riksteatern nu turnerar runt med. Fredag 23 oktober kommer Peter Jansson till Folkan Teater för att gestalta fem olika personer.

2020-10-03 - Teater

”Är du lesbisk? Förlåt. Jag bara undrar. Du behöver inte svara. Jag tycker det är coolt. Killar är alltid så dumma i huvudet.” Ett citat från filmsuccén Fucking Åmål som nu blivit en scenföreställning av Teater Västernorrland. Tisdag 20 oktober visas den på Folkan Teater.

2020-04-21 - Teater

Höga Kusten Teaterförening har på grund av coronaepidemin tvingats skjuta på sina föreställningar av Nikolaj Gogols ”Revisorn”. De fysiska föreställningarna flyttas till någon gång nästa vinter men i stället kör man en webbsänd premiär lördag 25 april. Hur du bär dig åt för att ta del av webbsändningen kan du se på www.hogakustenteaterforening.se.

2020-04-18 - Teater

Västerbottensteatern introducerar VBT Play, en digital satsning för att nå sin publik med kulturupplevelser i dessa coronatider.
– Allt det vi gör på teatern handlar om att möta vår publik, därför har det varit riktigt svåra beslut när vi tvingats ställa in. Men kulturen och kreativiteten lever i allra högsta välmåga och därför skapar vi nya kanaler där vi kan nå ut. Med VBT Play ger vi oss ut på nätet och möter publiken online, säger Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey.

Sidor