Du är här

Sport & Fritid

2018-08-19 - Övrig sport

Succén med vårens Allidrott fortsätter nu med kanot, backhoppning, karate och schack.

2018-08-18 - Hälsa

Idag var det återigen dags för Naturens dag på Hälsans stig i Örnsköldsvik med mängder av aktiviteter runt lilla Höglandssjön med utgångspunkt från Bussbyvallen i Gullänget. Familjetipsrunda och utställningar om friluftsliv, kultur, krisberedskap, klimat och hållbarhet, fåglar, fjärilar, scouting, trädgård, jakt, sportfiske och mycket annat erbjöds de många besökarna. Dessutom kunde man prova på kanadensarpaddling, mountainbike, elcykel, boule, ponnyridning, hinderbana och jollesegling. Uppskattningsvis 1500 personer hade sökt sig tíll Naturens dag,

2018-08-17 - Modo Hockey

Det blir hockeyfest i Fjällräven Center 24-26 augusti när Juniorkronorna/ Team 20 möter Finland, Tjeckien och Ryssland i en träningsturnering. I truppen återfinns modospelarna, backen Victor Berglund och forwarden Lukas Wernblom, som båda verkligen ser fram emot att få representera Sverige.
Här hittar du spelprogrammet!

2018-08-17 - KomTeks Teknikhörna

Åter dags för en av KomTeks populära Teknikhörnor som du kan ladda hem. Se nedan!

2018-08-17 - Övrig sport

Projektet Allidrott, som arrangeras och finansieras av Västernorrlands Idrottsförbund i samarbete med Örnsköldsviks kommun och lokala idrottsföreningar, ger dem som är elva år och äldre chansen att kostnadsfritt prova på en eller flera idrotter.

2018-08-16 - Hälsa

För att må bra är sömn en avgörande faktor. Nu när semestrarna är över kan det kännas motigt att ställa om dygnsrytmen.
– Det är viktigt att inte stressa upp sig om man inte somnar i tid eller vaknar mitt i natten, då blir allt bara en ond cirkel, säger Anna Appelblad på Humanresurs företagshälsovård.

2018-08-16 - Modo Hockey

Träningsmatcherna har kommit igång för Modo Hockey, nästa vecka väntar Löven på hemmais när SCA-cupen inleds. Se program här!

2018-08-16 - Hälsa

Samtidigt som det gymmas som vanligt på Sportcenter Övik, byggs det för fullt i en intilliggande lokal tänkt att förvandlas till en helt ny konceptsal – på 300 kvadratmeter.
– Vi satsar på tre unika koncept som ingen annan har i Norrland, säger ägaren Thomas Frestadius.

2018-08-16 - Mat & dryck

På fredag den 17 augusti är det återigen dags för Cesams årliga surströmmingsfest på Stora Torget. Det blir i vanlig ordning surströmming med tillbehör och musikunderhållning.

2018-08-15 - Sport & Fritid

I höst får de boende i Domsjö-området ett nytt ställe där de kan träna då bygget av Sportsgym är i full gång.
– Tillgänglighet och närhet är det som är det viktiga, säger ägaren Pasi Halonen.

2018-08-15 - Hälsa

Mitt i Gålnäs industriområde, närmare bestämt på Kavelvägen, finns numera ett nytt gym. Det är Träningsstudion (TSG) som flyttat in i lokalerna där tillverkningsföretaget Astral tidigare bedrev verksamhet. Efter omfattande ombyggnationer och renoveringsarbeten, såväl utvändigt som invändigt, blir det snart officiell öppning.

2018-08-14 - Modo Hockey

Förra säsongen lyckades inte Modo vinna någon match mot Timrå i Hockeyallsvenskan. Ikväll möttes lagen i säsongens första träningsmatch och nu lyckades Modo ta matchen till straffar, men Timrå lyckades bäst och vann med 5-4.
Målskyttar Modo: H Björklund, L Wernblom, V Berglund, J Jonsson

2018-08-14 - Hockey

Regelboken skrivs om till kommande hockeysäsong och nu kommer det att införas fem sudden-straffar i stället för tre. Dessutom får inte matchtröjan stoppas in i byxan. Läs mer här!

2018-08-08 - Modo Hockey

Modo Hockeys Herr-, Dam- och Juniorlag 2018 presenterades i Fjällräven Center under onsdagskvällen. Närmare 1200 personer hade letat sig till arenan för att kolla in formen på spelarna och få deras autografer.

2018-08-07 - Modo Hockey

Huvudcoachen Tomas Montén har tagit ut Juniorkronorna/Team 20:s trupp till en fyra-nationersturnering i Fjällräven Center den 24-26 augusti och i truppen återfinns modospelarna Victor Berglund och Lukas Wernblom.

2018-08-06 - Modo Hockey

Nu på onsdag 8 augusti blir det officiell ispremiär då mängder av aktiviteter väntar.

Sidor