Du är här

Sport & Fritid

2019-06-21 - Sport & Fritid

Tisdag 25 juni klockan 19 går startskottet för Husum Trail, den första löptävlingen i sitt slag arrangerad av Husums IF orienteringsklubb. Med Degersjön som start och mål erbjuds deltagare att springa en nypreparerad slinga på 7,7 kilometer, eller motionsklass på 3,5 kilometer.

2019-06-20 - Hus & Trädgård

Sommartid är målartid. Under den värmande solen så väljer många att ta sig ann målaprojekten, såsom den där fasaden eller staketet som behövts snyggas till ett tag. Men ett vanligt misstag när målandet är klart är man häller ner utspädd eller överblivna små färgskvättar i avloppet.

2019-06-19 - Hockey

Örnsköldsvik HF meddelar idag att de tecknat ett tryout-kontrakt med den norska forwarden Espen Hermanrud.
– Det här blir en bra möjlighet att stifta bekantskap med varandra. Espen har intressanta kvalitéer och producerade bra med poäng i norska U21-serien den gångna säsongen, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

2019-06-18 - Hälsa

I vården finns det som mål att dra ner på användandet av antibiotika för att minska risken för utvecklandet av antibiotikaresistens. I Västernorrland har användningen minskat med ca 30 procent sedan 2003, skriver P4 Västernorrland.

2019-06-16 - Hus & Trädgård

Är du sugen på att anlägga din första rabatt i sommar? Fokusera då på pallkragar och stora krukor för att skapa mysiga miljöer.
– I dag drömmer många om en lättskött trädgård att återhämta sig i, växter ger så mycket lugn, säger Eva-Lotta Schedin på Blomman Interiör Design.

2019-06-16 - Motor

Det finns drygt 350 rastplatser längs med Sveriges vägar och den bästa av dem i länet är Mosjön vid E4 norr om Örnsköldsvik.

2019-06-15 - Motor

Olofsfors är förvisso inte Örnsköldsvik, men då den stora Motorträffen i Olofsfors höll sin sjunde upplaga i rad så var det onekligen en hel del Ö-viksbor som också tog sig dit både för att titta och ställa ut bilar. På plats fanns alltifrån gamla Saabar och Volvos till amerikanska veteranare, bubblor, cabbar, corvetter och en och annan bil känd från filmer eller tv-serier. På motorträffen fanns det någonting för alla bilintresserade.

2019-06-12 - Hälsa

I SKL:s, Sveriges kommuner och landsting, senaste Hälso- och sjukvårdsrapport så framgår det att vården i Region Västernorrland håller i överlag lika bra kvalitet som vården i resten av riket, och att strokevården utmärker sig särskilt positivt.

2019-06-12 - Friska Ö-vik

Nu har kartorna för områdena Rutberget och Varvsberget släppts. Du kan hitta dessa på webben7.se/friska samt i veckans nummer av Tidningen 7. Lycka till med att hitta alla stolpar!

2019-06-11 - Modo Hockey

Under tisdagen så presenterade Modo Hockey det ekonomiska resultatet för den gångna säsongen. Resultatet blev ett positivt plus på 2,2 miljoner kronor.

2019-06-11 - Friska Ö-vik

Väntar du på att nästa kartsläpp för Friska Örnsköldsvik ska ske? Då behöver du inte vänta länge till. Imorgon, 12 juni, kommer nämligen kartorna för Rutberget och Varvsberget. Kartorna hittar du som vanligt på webben7.se/friska

2019-06-10 - Motor

I september får Örnsköldsvik en ny besiktningsstation då kedjan Besikta Bilprovning öppnar portarna i Gullänget.

2019-06-08 - Mat & dryck

Det var två glada systrar som tog emot de köande kunderna under lördagens spanska matmarknad i Övervike, Arnäsvall.
– Vi har haft jättemycket folk, ja mer än vi brukar, säger Francesca Ferrán som dukat upp massor av olika smakupplevelser på borden.
Choklad, olivoljor, oliver, bröd, kakor och mycket mycket mer fanns att välja bland. På lunchbuffén fanns spanska maträtter lagade av Francescas syster Anna-Maria. Det var stor åtgång på maten så det råder ingen tvekan om att den smakade riktigt gott.

2019-06-08 - Övrig sport

Husum IF brottningsklubb är van med framgångar, men 2019 slår det mesta – i år har inte mindre än fyra av klubbens brottare tagits ut för att representera Sveriges landslag i EM. Hittills, bör tilläggas.
– Det är stort för oss och för hela Örnsköldsviks kommun, säger tränaren Mehdi Farokhian.

2019-06-07 - Modo Hockey

Amerikanska hockeyspelaren Gracen Hirschy kommer till Modo Hockey och spelar för klubben under säsongen 2019/2020.

– Det är väldigt kul att Gracen vill vara en del av MODO Hockey den kommande säsongen. Återigen känns det roligt att kunna knyta till sig en riktigt bra spelare som vill spela för oss, säger sportchef Björn Edlund på klubbens hemsida.

2019-06-07 - Hockey

Örnsköldsvik HF meddelar att snart 22-åriga Oscar Possler återvänder till klubben och har tecknat kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.
– Vi vet att det finns kvalitéer i Oscar och tillsammans ska vi se till att plocka fram dem. Oscar har hög arbetsmoral samtidigt som han också ska kunna producera på en bra nivå, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Sidor