Du är här

Sport & Fritid

2019-02-22 - Friluftsliv

Enligt uppgifter håller ett av landets bäst bevarade fiskelägen att bli till salu. Det gäller Sandvikens fiskeläge på norra Ulvön som förvaltas av Statens Fastighetsverk.

2019-02-21 - Hälsa

En ny svensk studie visar att både kultur och vardagsmotion minskar risken att drabbas av demenssjukdomar, skriver Svenska Dagbladet.

2019-02-21 - Friluftsliv

Vårvintern är kommen och med det så är det också många som beger sig ut i kommunens skidområden och skidspår. Passa då även på att besöka kommunens Gå på tur stugor.

2019-02-21 - Sport & Fritid

Vem blir årets svenske mästare i isracing? Till helgen avgörs det individuella mästerskapet i Örnsköldsvik och hem från Ryssland kom nyligen en kvartett
ÖMK:are som alla vill upp på pallen.
– Det kan bli en riktig kanontävling, säger Stefan Svensson.

2019-02-20 - Modo Hockey

Bra, tempostark inledning och Modo tog tidig ledning i powerplay. Men Oskarshamn kom igen och lyckades kvittera minuterna innan första periodvilan. En händelserik, men föga välspelad period följde och IOK kunde ta ledningen. Men Modo kom igen starkt i slutperioden och två imponerande solonummer bäddade för en mycket rättvis hemmaseger. Linus Petterssons och Henrik Björklunds soloprestationer var bland de snyggaste mål man sett på många år i Fjällräven Center.

2019-02-20 - Modo Hockey

"Jag tror det blir en match i högt tempo där båda lagen kommer att slåss om att ha pucken så mycket som möjligt", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför kvällens match mot IK Oskarshamn.

2019-02-20 - Modo Hockey

Modo besegrade Brynäs i tre raka matcher och inleder om en knapp vecka jakten på en förmodad SM-final mot Luleå.
Frågan är bara om motståndet heter HV 71, Leksand eller Linköping.
– Oavsett vilket lag det blir så kommer det bli stenhårt, säger landslagsbacken Johanna Olofsson.

2019-02-18 - Hälsa

Tidningen 7 har tillsammans med Johanna Olofsson tagit fram ett träningspass du kan göra hemma som bara tar 7 minuter att genomföra. Här finner du dessa samlade.

2019-02-17 - Modo Hockey

Tre raka segrar blev det för Modo dam i kvartsfinalserien mot Brynäs. Idag blev det klart att man går till semifinalspel efter seger med 1–3 (1–2, 0–0, 0–1). Målskyttar Modo: Maja Grundström, Johanna Olofsson och Kaitlyn Tougas.

2019-02-16 - Modo Hockey

Matchen inleddes i ett sprudlande tempo, Modo gick på full attack och hade en rättvis 2-0-ledning efter första perioden. Modo visade finfina takter även i andra och Karlkvist kunde utöka till 0-3. SSK pressade på i tredje och lyckades reducera, men Modo visade styrka och kunde vinna med 5-1. Bästa insatsen för säsongen!

2019-02-16 - Modo Hockey

I kvartsfinalseriens andra match mellan Modo och Brynäs visade ö-vikarna återigen att man är det bättre laget och kunde vinna klart med 3-7 (1-4, 0-1, 2-2). Målskyttar Modo: Olofsson 2, Cava 2, Baudrit 2, Tougas

2019-02-16 - Modo Hockey

4-2 i matcher. Det är det sammanlagda resultatet efter sex år av jippot Ulvö Winter Classic 2019. Modo All Stars med Ulf Thors, Janne Nyman, Fredrik Warg med flera vann över Ulvö Hockey med 8-6.

2019-02-16 - Modo Hockey

Två raka matcher på bortais väntar på lördag och söndag när Modos damer möter Brynäs i kvartsfinal. Matchserien avgörs i bäst av fem matcher och Modo vann den första matchen med 4-1 på hemmaplan.

2019-02-16 - Modo Hockey

"Vi tror på en svår bortamatch mot SSK där de har en bra trupp som de börjar få ut mer och mer ifrån", kommenterar Modo Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför dagens match.

2019-02-14 - Sport & Fritid

Det är inte alltid det är bäst att komma på prispallen. Det vet Vårbys Erik Gustafsson som slutade på sjunde plats i 7-kilometersloppet i lördags då Hägglunds Ski Team lockade åkare och publik till Skyttis. Vid målgången fick han kransen, signerad Tidningen 7 och ett bevis på att han svarat för en bra prestation.
Och precis som storfräsarna till skidåkare hyllade han vallateamet för en strålande insats:
­– Jag hade bra skidor. Pappa ska ha en stor eloge.

2019-02-13 - Modo Hockey

Pantern inledde klart bättre i kvällens match och tog en tidig ledning, men Modo kom igen starkt efter den magnifika kvitteringen av Patrik Karlkvist. Två mål på en minut i andra och Modo ryckte ifrån till 4-2 efter en mycket bra period. Modo fortsatta att kriga på och kunde till slut vinna med övertygande 7-3.

Sidor