Du är här

Sport & Fritid

2018-12-15 - Modo Hockey

Under lördagen reser MODO Hockeys herrar söderut för att möta BIK Karlskoga på bortaplan. Efter en svagare insats på hemmaplan mot Tingsryd, ska laget nu försöka hitta tillbaka till spelet som gav poäng i åtta raka matcher.
– Hela vårt spel med puck måste tillbaka till den nivån som den var på mot AIK och matchen innan det mot Leksand, säger huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

2018-12-13 - Övrig sport

Nätverket Svensk barnidrott delar ut Svenska Barnidrottspriset – och för 2019 är chansen stor att priset hamnar i Örnsköldsvik.

2018-12-12 - Modo Hockey

Det finns inga lätta matcher i årets Hockeyallsvenska. Det fick vi kvitto på ikväll när Modo fick full huggning när man mötte nästsistplacerade Tingsryd. Trots ett markant spelövertag och många chanser för Modo, så hade man stora problem att hitta rätt bakom duktige TAIF-keepern. Modo stod för en imponerande vändning i tredje, men Tingsryd lyckades kvittera och vann efter förlängning.

2018-12-12 - Hälsa

Tidigare i år så genomförde Folkhälsomyndigheten den nationella enkäten Hälsa på lika villkor. Nu har resultatet av enkäten presenterats.

2018-12-12 - Modo Hockey

MODO Hockey laddar för hemmamatch i HockeyAllsvenskan nu på onsdag när Tingsryds AIF kommer på besök och nedsläpp sker 19:00.
– Vi ska spela mer strukturerat än i tidigare möten, vara mer noggranna i passningsspelet samt bättre i ingångarna i anfallszon, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.

2018-12-11 - Mat & dryck

Mer än hälften av svenskarna, 56 procent, drar ner på köttkonsumtionen för klimatets skull visar en undersökning utförd av Sifo.

2018-12-09 - Modo Hockey

Serieledarna AIK lyckades gå ifrån till 2-0 inför sista perioden, och en snabb reducering bidrog till att det blev match på allvar igen. Modo låg på och hade tryck, men AIK lyckades vinna med 2-1. En bra genomförd match av Modo, som hade en räcka fina målchanser sett till hela matchen, och med lite flax så kunde det ha blivit poäng på Hovet.

2018-12-09 - Mat & dryck

Idag den 9 december är dagen då vi firar julens goda och mest klassiska kaka, pepparkakan. Det finns många recept på pepparkakor och känner du inte för att gå och köpa en burk färdiga så finns här recept på både klassiska pepparkakor och mjuk pepparkaka.

2018-12-09 - Mat & dryck

Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel, julbord och nyårsfester.

2018-12-08 - Mat & dryck

Julbordens tid är här och därmed även tiden då risken att drabbas av magsjuka ökar. Är du lite aktsam och tänker på hygienen kommer du undan frossandet med endast paltkoma som komplikation.

2018-12-07 - Modo Hockey

En imponerande start av Modo som verkligen visade sig från den allra bästa sidan. Andra perioden blev betydligt jämnare men det var Modo som stod för målskyttet och hade 3-0 med sig in i periodvilan. Tredje perioden blev dramatisk, Leksand reducerade två gånger och var nära att fixa förlängning, men Modo stod emot och vann.

2018-12-07 - Mat & dryck

Allt fler kan tänka sig att hoppa över skinkan och äta mer grönt under julmiddagen visar en undersökning utförd av Novus.

2018-12-07 - Modo Hockey

"Det är skönt att kunna sakta ned och vara noggrannare i vårt detaljarbete. Vi har försökt använd den här tiden så bra det har gått och tittat på mycket video. Analyserat, gått igenom individuellt och i grupp och sedan försökta jobba på detaljer ute på isen", säger Björn Hellkvist i MODO Channel inför fredagens hemmamatch mot Leksand.

2018-12-05 - Övrig sport

Örnsköldsviks kommun har fått inbjudan från Riksidrottsförbundet om att ansöka om SM-veckan vinter 2023 och 2024 och kommunstyrelsen har beslutat att anmäla intresse för att stå värd för SM-veckan och att undersöka möjligheter till samarbete med närliggande kommuner.

2018-12-04 - Hälsa

Personer som får se ultraljud på sina blodkärl löper mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar visar en forskningsstudie från Umeå universitet.

2018-12-03 - Övrigt

I Örnsköldsviks kommun har ett pilotprojekt pågått sedan vintersäsongen 2016/2017där en ny tankled för skoteråkare testats innanför skoterförbudsområdet i Örnsköldsviks tätort. Från och med 26 november 2018 öppnades tankleden permanent.

Sidor