Du är här

Sport & Fritid

2018-02-18 - Hälsa

Löpning har blivit lite av en folkrörelse och det finns ingen anledning att låta skorna stå på hyllan bara för att det ligger lite snö på marken.

2018-02-18 - Hus & Trädgård

Genom att utfodra våra övervintrande småfåglar i trädgården, får du naturens spektakel in på knuten och hjälper dem att överleva vintern.

2018-02-17 - Modo Hockey

Modo inledde i ett rasande tempo och hade ett par verkligt fina chanser att ta ledningen, vann skotten i första perioden med 15-5 och spelade bra. Modo hade stora problem att skapa något vettigt i andra, hade bl.a. 5 mot 3-läge utan resultat. Troja tog ledningen, men Modo kunde turligt kvittera sekunderna senare. Troja gjorde två mål inom loppet av 33 sek. i sista perioden och Modo kunde inte komma ikapp trots sen reducering och dessutom fick man ett mål bortdömt 17 sek. innan slutet. Tung förlust!

2018-02-17 - Sport & Fritid

Traditionen att Ulvö Hockey och Modo Allstars spelar på Bysjön lever vidare. I år var det Modo Allstars som gick vinnare ur striden med att vinna straffläggningen som hölls efter att det under ordinarie tid stod 5-5. Avgörande straffläggare var legendariska Jan "Janne Nymme" Nyman, ni vet guldkillen från 1979 med det gigantiska munskyddet.

2018-02-17 - Hus & Trädgård

Kramsnö, knarrande snö och mer snö. Så länge de finns snö och is passar det bra att göra lyktor som lyser vackert i vintermörkret.

2018-02-17 - Modo Hockey

Ikväll väntar match borta mot Troja/ Ljungby, som Modo besegrat i samtliga tre matcher man mötts denna säsong.

2018-02-16 - Övrig sport

Ronja Eriksson, 11 år, och med klubbadress Hägglunds Ski Team blev historisk för en knapp vecka sedan då hon slutade på sjunde plats i 7-kilometersloppet som arrangerades på Skyttis i samband med Fjällrävenloppet.

2018-02-16 - Övrig sport

Den 9-11 mars är det dags för finaltävlingar på Skyttis i Örnsköldsvik. Hägglunds SK SkiTeam arrangerar finalerna för Volkswagen cup, svensk seniorcup, och Scandic cup, svensk juniorcup.

2018-02-14 - Modo Hockey

På onsdagskvällen spelades det om viktiga poäng i jakten på en ”slutspelsplats”när Björklöven mötte Modo. Inför matchen skilde det bara två poäng lagen emellan. Björklöven ledde med 1-0 med bara två minuter kvar av matchen, men efter Oskar Hedmans sena kvitteringsmål gick matchen till straffar och där drog Björklöven det längsta strået. Derbyspöket lever vidare, men bjöd i alla fall Modo på en poäng.

Björklöven - Modo 2-1 ef sfr (0-0, 0-1, 1-0, str 1-0)

2018-02-14 - Modo Hockey

Modo har hittills aldrig lyckats besegra Björklöven denna säsong och ikväll lär det bli mycket folk och intensivt när lagen möts i Umeå.

2018-02-13 - Mat & dryck

Varifrån kommer vår semmeltradition och varför ser den ut som den gör?
Idag, 13 februari, är det fettisdag och vi bjuder inte på semlor, men väl på svaren.

2018-02-12 - Sport & Fritid

Det gick bra i helgen för deltagarna från föreningen 1Life i Örnsköldsvik som deltog i veteran-SM i skidor. B-O Hagström som tävlade i klassen H 65 tog silver mot hård konkurrens under båda dagarna och Lars Ledin som tävlade i klass H 70 tog två 4:e platser med bara sekunder från pallen under första dagen. Mona Nilsson var den enda startande i klass D 45 och fick därför istället tävla med kvinnor i klasserna över och under henne och lyckades ta hem ett silver dag ett och sedan vinna över samtliga startande kvinnor under dag två.

2018-02-11 - Friluftsliv

Efter snöstormen vecka 4 och köldchocken vecka 5 tycks vädret ha lugnat ner sig lite. Vecka 6 bjuder på milda temperaturer och tre dagar där graderna snuddar vid nollstrecket.

2018-02-11 - Modo Hockey

Modo inledde med en mindre bra period i den viktiga streckmatchen mot Vita Hästen.
Stor mododominans dock i andra perioden, men man hade svårt värre att få pucken bakom en storspelande Sjögren i Hästen-målet. Oscar Hedman klev fram i tredje och lyckades spräcka nollan och efter detta var det i stort sett bara Modo, som hade massor av fina målchanser. Viktig trepoängare!

2018-02-11 - Natur

Har du reagerat över hur ljust det blivit när du kliver upp?
Då är du inte ensam. I Örnsköldsviks kommun har vi passerat skarven för när de flesta av oss hinner skymta solen både när vi drar till jobbet och när vi ska åka hem.

2018-02-11 - Modo Hockey

Modo Hockey möter norrköpingslaget Vita Hästen i eftermiddag och är i stort behov av en seger för att hänga med i kampen om en plats i fortsättningsserien.

Sidor