Du är här

Sport & Fritid

2020-09-17 - Modo Hockey

... back i Modo Hockey, inför hemmapremiären mot Linköping på lördag.

2020-09-15 - Sport & Fritid

Onsdag 9 september landade åtta landslagsjuniorer, fyra killar och fyra tjejer, här i Örnsköldsvik för att i sju dagar gå på träningsläger under ansvarige tränare Andreas Domeijs ledarskap.

2020-09-10 - Modo Hockey

I och med covid-19 så har Hockeyallsvenskan fått arbeta ut ett nytt spelschema inför den kommande hockeysäsongen. Nu är spelschemat släppt, och första matchen för Modo blir på hemmaplan lördag 3 oktober då de tar emot Vita Hästen.

2020-09-10 - Sport & Fritid

Andra och avgörande delseglingen i regionkvalet i optimistjolle avgjordes den gångna helgen och segern gick till Måns Alsén (bilden) från Örnsköldsviks Segelsällskap. Den andra deltävlingen i jollecupen för Laser Radial genomfördes också och där slutade ö-viksseglaren Vilmer Hörnfeldt på tredje plats. I den klassen återstår ytterligare en delsegling i Sundsvall; 26-27 september.

2020-09-09 - Modo Hockey

Under gårdagen meddelade Modo Hockey att det populära arrangemanget Skills Competition kommer att flyttas fram till ett för tillfället obestämt datum.

2020-09-08 - Modo Hockey

Under gårdagskvällen meddelade Modo att veteranbacken Tobias Viklund, som bland annat var med och tog SM-Guld till klubben under säsongen 2006/2007, efter 13 år nu återkommer till klubben.
– Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet, säger Viklund på Modos hemsida.

2020-09-06 - Hus & Trädgård

I lilla Grindnäset utanför Sidensjö byggs just nu en fjällstuga som ska få sitt hem i Marsliden. Ett timmerhus som utstrålar såväl kvalitet som genuint hantverk – dessutom luktar det ju så gott.

2020-09-06 - Motor

Landets bilhandlare ser med försiktig optimism på kommande månader. I juli var nedgången den lägsta sedan coronapandemin slog till, samtidigt som begagnatmarknaden är hetare än vanligt.

2020-09-04 - Sport & Fritid

Till helgen kan vi se gott om jollar som kryssar och länsar på vattnet utanför Lungviks hamn. Det är Örnsköldsviks Segelsällskap som arrangerar kappsegling för optimist och laser-jollar.
– Vi välkomnar seglare från hela Mellannorrland och publik är välkommen. Vi har stora ytor både på vattnet och i land så det bli inga problem att hålla distans, säger Gunilla Leinsköld i tävlingsledningen.

2020-09-03 - Friska Ö-vik

Har du inte deltagit i Friska Örnsköldsvik ännu så är det hög tid att göra det. Imorgon tas nämligen stolparna bort, med undantag för Skyttis där stolparna sitter kvar till och med den 4 oktober. De koder du samlat kan du fortsätta att registrera fram tills den 6 oktober, och då deltar du även i utlottningen av två cyklar. Vinnarna av cyklarna presenteras den 14 oktober.

2020-09-02 - Sport & Fritid

Att sätta sin första basketboll ger en riktig adrenalinkick. Det menar Stephan Ling, själv tidigare spelare i Kalmar Saints, som efter sin flytt till Ö-vik nu drar i gång korpenverksamhet i basket för alla intresserade, 15 år och uppåt.
En satsning som verkar komma i precis rätt tid.

2020-09-01 - Friska Ö-vik

Den 22 april startade årets upplaga av Friska Örnsköldsvik, och nu är samtliga kartor släppta. Kartorna finns att hitta i det nummer av Tidningen 7 som de presenteras i, men finns även tillgängliga att ladda ned här allteftersom de släpps. På den här sidan hittar du även en länk som leder dig vidare till sidan där du registrerar de koder du samlar. Innan du kan registrera dina koder så måste du skapa ett konto, vilket du gör via samma länk som du hittar här nedanför.

2020-08-30 - Friska Ö-vik

Vinnarna i den första dragningen i årets upplaga av Friska Örnsköldsvik är dragna. Lista på vinnarna hittar du både i nummer 34 av Tidningen 7 och här. Är du kanske en av dem?

2020-08-26 - Modo Hockey

Under gårdagen kunde Modo Hockey meddela att Brendan Mikkelson har blivit vald till klubbens 25:e lagkapten på herrsidan.
– Det är en stor ära för mig att bli utsedd till lagkapten i Modo Hockey, och det i en grupp spelare där väldigt många har goda ledaregenskaper. Det är någonting jag har tänkt på och att veta att både ledarna och spelarna även ser på mig på det sättet känns väldigt bra, kommenterar Mikkelson på Modos hemsida.

2020-08-24 - Hockey

Örnsköldsvik HF meddelar idag att de värvat den 20-årige forwarden Philip Pallin inför den kommande säsongen.
– Philip är en intressant spelare med flera spännande egenskaper. Under förra säsongen producerade han i SuperElit och det hoppas vi han ska kunna göra på den här nivån också, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF, i ett pressmeddelande.

2020-08-23 - Mat & dryck

I fjol hade vi den återkommande artikelserien ”7 rätter - helt rätta efter semestern” där vi, tillsammans med några av Ö-viks krögare och kockar, presenterade sju sunda maträtter att pröva på efter sommarens alla onyttigheter. Här finner du länkar till samtliga maträtter så att recepten blir lite enklare att hitta. Ha så trevligt med matlagningen!

Sidor