Du är här

Sport & Fritid

2019-10-15 - Hälsa

Hösten är här och med hösten kommer också förkylningstider. Här är lite fakta och tips runt förkylningar.

2019-10-14 - Ungdom

Sommardraget lockar alltid många sommarlovslediga till en mängd olika aktiviteter, det blir i stort sett alltid snabbt fullbokat – oavsett om det handlar om ridning, bergsklättring, fiske, gokart eller något annat spännande. Nu utökas kommunens verksamhet till att även gälla höstlov, vinterlov och påsklov. Idag öppnar anmälningarna till Höstdraget.

2019-10-14 - Modo Hockey

Modo Hockey meddelar idag att de lånar ut forwarden Tobias Åhström till Almtuna IS. Åhström är utlånad till och med den 1 november.
– I och med konkurrenssituationen i laget är det här en bra lösning för alla parter där Tobias är ett framtidsnamn för oss och behöver speltid på hög nivå. Nu kommer han att få erfarenhet och matcher i HockeyAllsvenskan i och med lånet till Almtuna, säger sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

2019-10-14 - Mat & dryck

Sedan vecka 35 har vi haft den återkommande artikelserien ”7 rätter - helt rätta efter semestern” där vi, tillsammans med några av Ö-viks krögare och kockar, presenterat sju sunda maträtter att pröva på efter sommarens alla onyttigheter. Här finner du länkar till samtliga maträtter så att recepten blir lite enklare att hitta. Ha så trevligt med matlagningen!

2019-10-12 - Övrig sport

Målet för Cassandra Pettersson inför VM i rytmisk gymnastik i Baku, Azerbajdzjan, var att leverera sina tävlingsprogram på bästa sätt samt att nå den efterlängtade poängen 14. Hennes prestationer räckte både till att nå sitt mål samt till att placera sig som bästa svenska gymnast. Nu siktar Cassandra på poängen 15, samt att försvåra sina program till kommande nordiska mästerskap i mars nästa år.

2019-10-12 - Ungdom

Sommardraget lockar alltid många sommarlovslediga till en mängd olika aktiviteter, det blir i stort sett alltid snabbt fullbokat – oavsett om det handlar om ridning, bergsklättring, fiske, gokart eller något annat spännande. Nu utökas kommunens verksamhet till att även gälla höstlov, vinterlov och påsklov. På måndag är det dags att anmäla sig till Höstdraget.

2019-10-11 - Modo Hockey

Första bortavinsten för säsongen kom ikväll borta mot nykomlingen Kristianstad. Jämn förstaperiod och rättvist 1-1. Lyckominuter i andra perioden och två modomål innebar att man gick ifrån till ledning 3-1. Kristianstad reducerade och pressade på för en kvittering i tredje, men Modo lyckades med stor möda hålla undan och vinna.

2019-10-11 - Modo Hockey

Ikväll blir det bortamatch för Modo när de åker söderut och möter Kristianstad.
– Det gäller att tagga på helt och inte acceptera någonting annat än seger i matchen, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

2019-10-10 - Hälsa

Av många temadagar så är det här ett tema som angår flertalet året runt. Internationella dagen för mental hälsa 10 oktober, som instiftats av FN, vill vi på Tidningen 7 uppmärksamma.
– Det är inte alla som har stödet tillgängligt eller vet var man ska vända sig, säger Ola Bäckström utvecklingsstrateg för psykisk hälsa, Örnsköldsviks kommun.

2019-10-10 - Modo Hockey

Modo Hockey meddelar idag att de värvar kanadensaren Adam Tambellini som spelat i The American Hockey League under de senaste fyra säsongerna.
– En spelare med bra storlek, som är skicklig med pucken i anfallszon då han har bra teknik och bra skott, kommenterar sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

2019-10-10 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-10-09 - Modo Hockey

Hemmastarka Modo ordnade ny storseger i Fjällräven Center när Almtuna stod för motståndet. Gästerna hade inte mycket att komma med mot ett betydligt bättre hemmalag, som dock inte behövde ta ut sig nämnvärt för att ta sin tredje trepoängare på hemmais. Noterbart: Sex resultatlösa powerplay för Modo. Nu väntar bortamatch mot nykomlingen Kristianstad på fredag och kanske första bortavinsten för ö-vikarna.

2019-10-09 - Hälsa

I dag den10 oktober då dagen för mental hälsa infaller är Café Himmel & Pannkaka öppen för den som vill. Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, står bakom caféet.

2019-10-09 - Sport & Fritid

Varje år använder minst 40 000 svenskar anabola steroider. För att väcka opinion mot dopning genomförs denna vecka en kampanj med Fredrik Lindström som ambassadör.

2019-10-09 - Modo Hockey

Ikväll blir det hemmamatch för Modo Hockey när de möter Almtuna IS i Fjällräven Center klockan 19.00.
– Vi är ett offensivt starkt lag men kan inte spela så när vi spenderar 15-20 minuter per match med en man mindre på isen, så där krävs bättring, säger huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen på Modos hemsida.

2019-10-08 - Hockey

Örnsköldsvik HF meddelar att Modo Hockey lånar ut juniorforwarden Linus Skager till ÖHF för spel i deras lag i Hockeyettan. Lånet gäller t.o.m. 9 november och Skager gjorde igår kväll sin första träning med ÖHF. Skager kommer att spela i tröjnummer 50.

Sidor