Du är här

Sport & Fritid

2019-11-13 - Modo Hockey

Snacka om målkalas. Modo låg under med 1-0 inför andra perioden, men formligen öste in mål, detta inom loppet av tio minuter och det stod 5-1. Västerås kom igen och reducerade innan Adam Tambellini satte 6-3 i powerplay. Modo kontrollerade tredje perioden och kunde vinna med övertygande 7-3, elfte raka vinsten!
Noterbart: Båda lagen gjorde mål i boxplay.

2019-11-13 - Modo Hockey

I lördags vann Modo mot Björklöven vilket inte bara innebar att de tog sin tionde raka seger utan även tog hem platsen som serieledare. Ikväll blir det återigen hemmamatch när Västerås kommer till ö-vik i en match som kan komma att bli en tuff en.

2019-11-13 - Hälsa

Ett högt blodtryck är en av de vanligaste riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar. Trots det så är det inte ens var tredje vuxen som kontrollerar blodtrycket regelbundet enligt en ny Sifoundersökning.

2019-11-11 - Motor

Att hålla bilen i skick och ha rätt utrustning med dig kan vara avgörande för hur väl både du själv och dina medtrafikanter klarar sig i händelse av en incident – att åka av vägen kan nämligen leda till allvarliga följdolyckor. I mörkret har vi svårt att synas och väglaget är ibland förrädiskt.
Här har vi sammanställt en lista på saker som du bör överväga att alltid ha med dig i bilen i vinter.

2019-11-10 - Samhällsinformation

Nu är vintern på ingång igen vilket betyder att många beger sig ut på isen för att bland annat åka skridskor. Det betyder också att det gäller att du är extra försiktig om du planerar att bege dig ut på isen.

2019-11-10 - Motor

Frågan om mer omfattande och realistiska krocktester är återigen aktuell efter att tidningen Råd & Rön utfört egna krocktester för babyskydd och bilbarnstolar.

2019-11-09 - Modo Hockey

Toppmöte i Hockeyallsvenskan, norrlandsderby med det mesta som hör till: fart, tätt, kamp och fullsatt. Serieledarna Björklöven inledde bäst och hade det mesta av spelet i första perioden. Men Modo kom igen mycket starkt i andra och gjorde två mål inom loppet av dryga minuten. Löven kom tillbaka i tredje, men Modo lyckades med stor hjälp av målisen Lundin ta en ny seger, tionde i rad, och nu leder man Hockeyallsvenskan.

2019-11-09 - Motor

Att de bästa däcken ska sitta bak på bilen vet bara varannan svensk. Det menar ABS Wheels och hänvisar till egen undersökning med över 150 000 privatpersoner. Enligt fälgföretaget ska däcken med det största mönsterdjupet undantagslöst monteras bak. Med det största mönsterdjupet bak minskar risken att bakvagnen tappar greppet före framhjulen med svårkontrollerad sladd som följd.

2019-11-09 - Modo Hockey

Ikväll är det dags för derby på hemmaplan när Modo tar emot Björklöven i ett fullsatt Fjällräven Center.
– Vi tränar på som vanligt då det ändå kommer att bli ett stort påslag inför matchen med tanke på både inramning och motstånd, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.

2019-11-08 - Modo Hockey

Derby-, topp- och prestigemöte. Det blir fullsatt i Fjällräven Center imorgon lördag då Modo möter Björklöven i säsongens första hockeyallsvenska final. Från Västerbotten kommer massor av folk i gult och grönt.
Så alla med Modo-hjärta: Kom i rött!

2019-11-07 - Evenemang

Mat och kultur har blivit ett vinnande koncept för IOGT-NTO i Drömme, som blivit en etablerad kulturarrangör i kommunen. Nu på söndag, 10 november, bjuder man in till Farsdagsmiddag, där det serveras en traditionell söndagsmiddag innan det blir sång- och musikunderhållning med Jonas och Karin Öberg.

2019-11-06 - Nyheter/Reportage

Nu visas "Glesbygdsvärk gasar på", en revy med rockabilly-tema i Bredbyn.
– Många vill att revyn ska återkomma och nu har vi funderat under ett och ett halvt år på vad som ska bli, säger Elly Westberg styrelsemedlem i Myckelgensjö IF.

2019-11-05 - Modo Hockey

I oktober lånade Modo ut Tobias Åhström till Almtuna, ett lång som sträckte sig till och med 1 november. Nu meddelar Modo att lånet förlängs.

2019-11-03 - Modo Hockey

Fem mål i en rivig första period och Modo kunde gå till periodvila med ledning 3-2. Andra perioden var helt och hållet Modos och 6-2 var i underkant. Adam Tambellini hade stor show ikväll; tre mål och två assists när Modo körde över ett svagt Södertälje med siffrorna 9-3 och tog sin nionde raka seger.
​Noterbart: Modo är nu bara en poäng efter serieledarna Björklöven.

2019-11-01 - Modo Hockey

Ganska rörigt och hafsigt spel i första perioden från båda lagen, men Modo kopplade greppet i andra och kunde gå ifrån till 3-1. Det var ingen av de bättre modomatcherna, men starkt att vinna, nu för femte gången i rad på bortaplan och med siffrorna 5-1.
Noterbart: Erik Hanses åter i målet efter lång bortavaro och han var mycket bra.

2019-11-01 - Modo Hockey

Ikväll spelar Modo på bortaplan när de möter Mora IK. En match som assisterande tränare Pär Styf ser fram emot.
– Vi har bra konkurrens i laget och kan höja prestationerna på träning såväl som på match, kommenterar han till Modo Channel på Modos hemsida.

Sidor