Du är här

Skola & utbildning

2018-12-12 - Skola & utbildning

Motorbranschen i Örnsköldsvik vill göra gemensam sak och starta ett motorbranschcollege i ett försök att säkra kompetensförsörjningen.
– Det är oerhört viktigt att vi alla hjälps åt. Tillsammans kan vi påverka, säger läraren John-Erik Hellström.

2018-12-05 - Skola & utbildning

– Jag vill inte att det ska ta slut. Önskar att vi hade en vecka till, säger Maja Grundberg som går i årskurs nio på Husumskolan.
Hon är en av många elever som genomgått en veckolång utbildning hos räddningstjänsten.

2018-12-04 - Skola & utbildning

Segelbåten åk 3 på Järvedsskolan var klart bäst i hela Ångermanland och prisades i förra veckan av tävlingsgeneralen Pelle Bellander, Ångermanlands skolidrottsförbund.

2018-11-27 - Skola & utbildning

Vecka 48 arrangeras Natur- och teknikdagarna för grundskolan, årets happening för teknik- och naturvetare i Örnsköldsvik. Detta tillsammans med ortens teknikföretag och för tjugonde året i rad.

2018-11-27 - Skola & utbildning

Fredrika Bremer-förbundet i länet delade ut stipendier ”Till Anna Wedholms Minne” härom veckan och Josefin Lassinantti från Örnsköldsvik erhöll ett stipendium på 15 000 kronor för slutförande av doktorandstudier inom data vid Luleå tekniska universitet.

2018-11-27 - Skola & utbildning

Torsdag 29 november invigs den nya utemiljön och skulpturgruppen ”Krokodronten med vänner” vid Skärgårdens förskola i Bjästa.

2018-11-21 - Skola & utbildning

Om inte den offentliga sektorn kan ordna det får vi fixa det på egen hand.
Det verkar vara ett gångbart måtto i Docksta där bordtennisklubben har ett finger med i det mesta och här är ett exempel.
Femåriga Docksta Friskola.

2018-11-20 - Skola & utbildning

I Örnsköldsviks kommun drivs Växa-projektet, ett projekt som ska hjälpa både barn och pedagoger att växa med hjälp av ny vägledning och stödmaterial för olika situationer.

2018-11-16 - Skola & utbildning

I övergångsregeringens förslag på budget inför nästa år så kommer skolorna i Västernorrland att få 63 miljoner kronor extra. Utav dessa får Örnsköldsviks skolor 11,8 miljoner.

2018-11-14 - Skola & utbildning

Från och med nästa fredag har Örnsköldsviks kommuns skolor en hbtq-certifierad Elevhälsa. En certifiering som på många sätt omfattar alla diskrimineringsgrunder även om fokus ligger på hbtq-personers livsvillkor, normer kopplade till kön och sexualitet, samt vad ett hbtq-kompetent bemötande innebär.

2018-11-11 - Skola & utbildning

17 procent av skolorna i Västernorrland anslutna till Grön Flagg, vilket ger en fjärdeplats bland alla Sveriges län.

2018-11-06 - Skola & utbildning

Livsmedelsverket kommer nu med nya råd angående skolmaten och anser att det bör finnas mer grönt på menyn och mindre rött kött. Dessutom anser man att skolkafeteriorna inte bör erbjuda några sötsaker.

2018-11-03 - Skola & utbildning

Johanna Jaara Åstrand från Örnsköldsvik fick vid Lärarförbundets kongress förnyat förtroende.

2018-10-24 - Skola & utbildning

Att vara ute i skogen och få kunskap om djur och natur är både lustfyllt och utvecklande. Det är numera vardag för barnen på Broskolan, som kan stoltsera med att ha Örnsköldsviks första Skogsmulle-certifierade förskola.

2018-10-16 - Skola & utbildning

Örnsköldsviks kommun är sedan den 1 februari finskt förvaltningsområde. Nu kan kommunen erbjuda finskaundervisning för barn som är inskriven i förskolan.

2018-10-14 - Skola & utbildning

20 miljoner tittare och tiotals miljoner i vinstpengar. När ESPN i fjol sände live från världens största e-sports-turnering var prispotten större än i US Open.
– För tio år sedan var e-sport en fluga. Nu är det högst verkligt, säger William Hardegård, lärare på Ö-viks nya e-sportutbildning.

Sidor