Du är här

Skola & utbildning

2020-10-04 - Skola & utbildning

Ett drygt år har gått sedan kommunens besparingsåtgärder drabbade Kulturskolan. 5 miljoner, en fjärdedel av budgeten, skars bort hösten 2019 och sedan dess har skolans nya ledning jobbat hårt för att få till en så bra verksamhet som möjligt utifrån de nya förutsättningarna.
– Vi är mindre men kvalitén är fortfarande hög, säger kultur-skolechef Rasmus Grip.

2020-10-03 - Skola & utbildning

Tio ungdomar i årskurs åtta på Ängetskolan deltog förra veckan i ett internationellt ungdomsutbyte.

2020-09-30 - Skola & utbildning

Nu är det dags igen. Ångermanlands Skolidrottsförbund drar i gång Höstpiggelin för att uppmuntra elever i förskolan samt i låg- och mellanstadiet till motion i olika former. Från den 1 oktober till den 1 november pågår jakten på poäng.

2020-09-27 - Skola & utbildning

Andelen niondeklassare som har gymnasiebehörighet ökar med 1,3 procentenheter jämfört med fjolåret, enligt statistik från Skolverket.

2020-09-02 - Skola & utbildning

Under gårdagens kommunstyrelse så föreslogs det att en avgift ska börjas tas ut när ersättningskort för borttappade skolkort delas ut.

2020-08-02 - Övrig kultur

Här kan du läsa novellen "Trollkarlen" av Ebba Helin; årets vinnare av Garaypriset.

2020-07-05 - Skola & utbildning

I sommar driver flera föreningar i kommunen simskolor utomhus. Här följer en lista från Örnsköldsviks kommuns hemsida på simskolor som kan finnas nära dig.

2020-06-16 - Skola & utbildning

Inför läsåret 2020/21 så har Örnsköldsviks gymnasium blivit utsedd till ett certifierat VVS-college av VVS-branschens Yrkesnämnd. Certifieringen innebär att gymnasiet erbjuder elever en kvalitetssäkrad utbildning som motsvarar företagens förväntade kunskapsnivå inför lärlingstiden.

2020-06-13 - Skola & utbildning

Höga Kusten Teoretiska Gymnasium deltog i vår för femte året i följd i språktävlingen International Language Competition. I år tävlade skolan i engelska, franska och tyska samt tyska som modersmål. I regionfinalen tog Isabell Berg och David Gustafsson första-platsen i engelska och kvalificerade sig därmed till riksfinalen i Malmö, som på grund av coronapandemin genomfördes via Zoom. Där blev det en fin-fin tredjeplats för Isabell och David. En tredjeplats blev det också för Jakob Felchner i tyska som modersmål.

2020-06-10 - Skola & utbildning

Imorgon tar eleverna vid Örnsköldsviks gymnasium studenten, men på grund av coronaviruset så blir studenten lite annorlunda i år. Här kan du läsa vad som gäller vid språnget och mottagandet av studenterna.

2020-05-30 - Skola & utbildning

Daghemmet Brandbilen registrerades tidigt på våren 1990. Arbetet med att anställa personal och hitta en lämplig lokal fortskred under året och valet blev scoutlokalen i Gullänget. Redan 1991 startade verksamheten i samma lokal som verksamheten bedrivs i i dag.

2020-05-23 - Övrig kultur

”Novellen är en stillsam skildring av ett barns bearbetning av sorg och förlust. Författaren levandegör berättelsen med en stor förmåga och lyckas på ett unikt sätt visa, med barnets naivitet i centrum, att den obegränsade fantasin kan skapa förståelse för det ofattbara när stödet från de närmaste inte alltid räcker till.”

Så lyder nomineringen till förstapriset i Nolaskolans novelltävling Garaypriset, ett pris som i år gick till Ebba Helin, SA1C, för sin novell "Trollkarlen".

2020-05-13 - Skola & utbildning

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent kampanjen Skräpplockardagarna, där framförallt barn och elever får gå ut och plocka skräp som ett sätt att lära sig mer om nedskräpning. I år är det rekordmånga barn och elever i Örnsköldsvik som deltar.

2020-05-08 - Skola & utbildning

Det är inte helt färdigt ännu hur studenfirandet kommer att se ut i år på Örnsköldsviks gymnasium. Däremot är det nu klart att utspringet kommer att få göras nästan helt utan publik då större sammankomster inte tillåts.

2020-04-27 - Skola & utbildning

Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer så har Örnsköldsviks kommun beslutat om att förlänga upplägget med distansstudier för gymnasieeleverna. Det nya beslutet gäller till och med torsdag den 21 maj eller till dess att ett annat beslut tas.

2020-04-06 - Skola & utbildning

Med start idag så kommer gymnasieelever i årskurs 3 att successivt börja skickas hem för att få distansundervisning. På långfredagen ska övergången till distansundervisning vara helt genomförd.

Sidor