Du är här

Skola & utbildning

2021-09-12 - Skola & utbildning

På Ängsmarkens förskola har Tuovi Silvola förverkligat sin vision om en förskola som är mer Ferrari än Volvo. Nu är hon en av tre nominerade till priset Årets Demokratiarbete på Skolledargalan 2021.

2021-06-18 - Skola & utbildning

Förra veckan delades Bygmastipendiet ut till en elev på bygg-och anläggningsprogrammet på Örnsköldsviks gymnasium i Örnsköldsvik. Den lycklige stipendiaten var Marcus Mellin.

2021-06-10 - Skola & utbildning

Skapa eget papper, skriva dikter och måla med John Bauer som inspiration – och plantera träd. Eleverna i årskurs 4 på Järvedskolan fick en kreativ utmaning under sista skolveckan.

2021-06-04 - Skola & utbildning

De har gjort halva sin gymnasietid i pandemin med allt vad det innebär. Floriststudenterna Emelie, Isabel och Natalie har en vecka kvar till student och en annorlunda slutexamination bakom sig.

2021-06-03 - Skola & utbildning

Med stor glädje springer danseleverna under en av de mäktiga hamnkranarna, ut mot ett efterlängtat sommarlov. Efter ett läsår som varit allt annat än normalt.

2021-05-29 - Skola & utbildning

Vatten ­– under ytan – ljus – mörker. Med dessa inspirationsord som grund har elever i Kulturskolans kvällskurs Bild & Form skapat fritt. Här är resultatet.

2021-05-20 - Skola & utbildning

Trion Isak Börjesson,Edvin Strindin och Albin Elfving studerar vid Skogbruksskolan Skedom i Sollefteå. Ett examens-arbete har varit att tillverka en kolmila för framställning av träkol.

2021-05-13 - Samhälle

Ett samhälle helt fritt från våld, visst låter det underbart? Här i Örnsköldsvik pågår ett brett utvecklingsarbete, med målsättningen att hindra våld från att uppstå. Nu får alla elever i årskurs 4 i uppdrag att skapa en maskot.

2021-05-11 - Nyheter/Reportage

Studenten närmar sig. Även i år så kommer det att råda ett förbud mot studentflak skriver Länsstyrelsen Västernorrland.

2021-05-10 - Skola & utbildning

Alla elever i grundskolan, inklusive grundsärskolan, samt ungefär en tredjedel av eleverna i gymnasiet kommer att återgå till utbildning på plats i skolorna från och med 17 maj.

2021-05-07 - Skola & utbildning

Förra veckan publicerade vi ett läsarbrev som bestod av ett öppet brev till bildningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun, undertecknat av ett stort antal lärare. Här ger Kristina Rastbäck, skolchef, en replik på brevet och bemöter det som sades i det öppna brevet.

2021-05-04 - Film-TV-Radio

Sidensjöskolan klass 5 och Mimerskolan 5:3 var nära inpå varandra i poängen under den lokala finalen i Vi i femman, men Mimerskolan fick tidigt en knapp ledning med två poäng som de sedan skulle utöka till en trepoängsledning. Ledningen lyckades sedan Mimerskolan hålla hela vägen till det sista momentet i finalen, där de sedan drog ifrån med ytterligare fyra poäng vilket ledde till att de även tog hem segern. Mimerskolan blev de lokala mästarna i Vi i femman med 33 poäng mot Sidensjös 26 poäng.

2021-04-30 - Skola & utbildning

Öppet brev till bildningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.

2021-04-28 - Skola & utbildning

Idag beslutade bildningsförvaltningen om att förlänga beslutet kring fjärr- och distansundervisningen för elever i högstadiet och gymnasiet som togs förra veckan.

2021-04-23 - Skola & utbildning

Örnsköldsviks kommun har tagit beslut om att alla elever i högstadiet och gymnasiet ska gå över till fjärr- och distansundervisning. Beslutet gäller vecka 17 men kan förlängas vid behov.

2021-04-22 - Skola & utbildning

Drygt 4000 barn och ungdomar i låg- och mellanstadiet har deltagit i Ångermanlands Skolidrottsförbunds årliga "Vinteraktiviteter med Piggelin" där det handlar om att samla poäng via diverse fysiska aktiviteter. Idbynskolan samlade bäst i Örnsköldsvik bland klasserna i mellanstadiet och Järvedskolan visade sig vara bäst i lågstadiet i hela Ångermanland. På bilden ovanför ser du vinnarna från Järvedsskolan tillsammans med Piggelin-nestorn Pelle Bellander.

Sidor