Du är här

Skola & utbildning

2021-06-10 - Skola & utbildning

Skapa eget papper, skriva dikter och måla med John Bauer som inspiration – och plantera träd. Eleverna i årskurs 4 på Järvedskolan fick en kreativ utmaning under sista skolveckan.

2021-06-04 - Skola & utbildning

De har gjort halva sin gymnasietid i pandemin med allt vad det innebär. Floriststudenterna Emelie, Isabel och Natalie har en vecka kvar till student och en annorlunda slutexamination bakom sig.

2021-06-03 - Skola & utbildning

Med stor glädje springer danseleverna under en av de mäktiga hamnkranarna, ut mot ett efterlängtat sommarlov. Efter ett läsår som varit allt annat än normalt.

2021-05-29 - Skola & utbildning

Vatten ­– under ytan – ljus – mörker. Med dessa inspirationsord som grund har elever i Kulturskolans kvällskurs Bild & Form skapat fritt. Här är resultatet.

2021-05-20 - Skola & utbildning

Trion Isak Börjesson,Edvin Strindin och Albin Elfving studerar vid Skogbruksskolan Skedom i Sollefteå. Ett examens-arbete har varit att tillverka en kolmila för framställning av träkol.

2021-05-13 - Samhälle

Ett samhälle helt fritt från våld, visst låter det underbart? Här i Örnsköldsvik pågår ett brett utvecklingsarbete, med målsättningen att hindra våld från att uppstå. Nu får alla elever i årskurs 4 i uppdrag att skapa en maskot.

2021-05-11 - Nyheter/Reportage

Studenten närmar sig. Även i år så kommer det att råda ett förbud mot studentflak skriver Länsstyrelsen Västernorrland.

2021-05-10 - Skola & utbildning

Alla elever i grundskolan, inklusive grundsärskolan, samt ungefär en tredjedel av eleverna i gymnasiet kommer att återgå till utbildning på plats i skolorna från och med 17 maj.

2021-05-07 - Skola & utbildning

Förra veckan publicerade vi ett läsarbrev som bestod av ett öppet brev till bildningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun, undertecknat av ett stort antal lärare. Här ger Kristina Rastbäck, skolchef, en replik på brevet och bemöter det som sades i det öppna brevet.

2021-05-04 - Film-TV-Radio

Sidensjöskolan klass 5 och Mimerskolan 5:3 var nära inpå varandra i poängen under den lokala finalen i Vi i femman, men Mimerskolan fick tidigt en knapp ledning med två poäng som de sedan skulle utöka till en trepoängsledning. Ledningen lyckades sedan Mimerskolan hålla hela vägen till det sista momentet i finalen, där de sedan drog ifrån med ytterligare fyra poäng vilket ledde till att de även tog hem segern. Mimerskolan blev de lokala mästarna i Vi i femman med 33 poäng mot Sidensjös 26 poäng.

2021-04-30 - Skola & utbildning

Öppet brev till bildningsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun.

2021-04-28 - Skola & utbildning

Idag beslutade bildningsförvaltningen om att förlänga beslutet kring fjärr- och distansundervisningen för elever i högstadiet och gymnasiet som togs förra veckan.

2021-04-23 - Skola & utbildning

Örnsköldsviks kommun har tagit beslut om att alla elever i högstadiet och gymnasiet ska gå över till fjärr- och distansundervisning. Beslutet gäller vecka 17 men kan förlängas vid behov.

2021-04-22 - Skola & utbildning

Drygt 4000 barn och ungdomar i låg- och mellanstadiet har deltagit i Ångermanlands Skolidrottsförbunds årliga "Vinteraktiviteter med Piggelin" där det handlar om att samla poäng via diverse fysiska aktiviteter. Idbynskolan samlade bäst i Örnsköldsvik bland klasserna i mellanstadiet och Järvedskolan visade sig vara bäst i lågstadiet i hela Ångermanland. På bilden ovanför ser du vinnarna från Järvedsskolan tillsammans med Piggelin-nestorn Pelle Bellander.

2021-04-21 - Skola & utbildning

Under pandemiåret 2020 så ökade antalet personer som studerar på deltid med 35 procent, enligt en rapport från CSN.

2021-04-20 - Skola & utbildning

Från och med imorgon onsdag så ska alla förskolor i Örnsköldsvik bedriva sin verksamhet utomhus, skriver Allehanda.

Sidor