Du är här

Samhällsinformation

2021-06-09 - Föreningsliv

5 000 kronor till den förening som samlar in flest antal sopsäckar fyllda med lupiner. Örnsköldsviks kommun utmanar alla föreningar med barn- och ungdomsverksamhet att bekämpa lupiner.

2021-06-09 - Samhällsinformation

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 8 juni 2021.

2021-06-08 - Samhällsinformation

Miva går ihop med över 100 kommuner och vatten- och avloppsorganisationer i Sverige för att kommunicera vattnets värde och ge tips för en mer hållbar vattenanvändning.

2021-06-07 - Samhällsinformation

Befolkningen i Örnsköldsviks kommun beräknas minska de närmaste decennierna, visar en ny befolkningsframskrivning från SCB. Utvecklingen drivs framför allt av att antalet döda väntas överstiga antalet födda.

2021-06-01 - Samhällsinformation

I sommar deltar Örnsköldsviks kommun i ett pilotprojekt tillsammans med RISE där pant testas på engångsmuggar för take away. Syftet är att öka källsorteringen på allmänna platser.

2021-05-31 - Samhällsinformation

Idag den 31 maj är det tobaksfria dagen. I samband med det vill Örnsköldsviks kommun passa på att uppmärksamma den nya tobakslagen som kom 2019. Visste du att den nya lagen har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer? På allmänna lekplatser bland annat.

2021-05-24 - Samhällsinformation

Under 2020 brann det i Västernorrlands byggnader 299 gånger. Det är en minskning på 11 procent jämfört med 2019 då räddningstjänsten ryckte ut för bränder i byggnader 335 gånger. Det visar en sammanställning av statistik från MSB som träimpregneringsföretaget Woodsafe har gjort.

2021-05-07 - Samhällsinformation

Uppdatering kl. 13.00: Avbrottet ska vara åtgärdad och samtliga drabbade hushåll ska nu ha ström igen.

2021-05-05 - Samhällsinformation

Under gårdagen höll kommunstyrelsen sammanträde. Här följer kortfattad information.

2021-05-04 - Samhällsinformation

Från och med idag så kan alla som är 18 år eller äldre och tillhör en riskgrupp boka tid för vaccination mot covid-19.
– Riskgrupperna har en hög prioritet och vi har nu tillräckligt med vaccin så att vi kan öppna bokningen för fler, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare inom Region Västernorrland, på regionens hemsida.

2021-04-30 - Samhällsinformation

Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att det var aktuellt för barn och unga födda 2002 och senare att få börja spela enstaka matcher igen inom idrotter. Men det lokala smittskyddet säger att det inte är aktuellt för Västernorrland att dra igång några matcher och har utfärdat en särskild rekommendation mot matcher.

2021-04-30 - Samhällsinformation

SMHI meddelar att det råder risk för gräsbrand i de snöfria delarna av länet under Valborg. Även om vi inte råds att träffa varandra eller ha fester eller liknande så kan man ändå ha planerat att till exempel grilla, elda eller skjuta fyrverkerier tillsammans med familjen, och den som planerar att göra detta bör vara extra försiktiga och uppmärksamma på eventuella gnistor, rök eller tecken på att en brand håller på att bryta ut.

2021-04-29 - Samhällsinformation

I samråd med länsstyrelsen har länets smittskyddsläkare Hans Boman tagit beslut om att införa fler samt skärpa de regionala rekommendationerna för covid-19. Nu läggs ännu mer fokus på att begränsa de sociala kontakterna så mycket som möjligt.
– Vi behöver få ned smittspridningstakten. Jag uppmanar alla att ta råd och rekommendationer på största allvar. Sjukvården måste få möjlighet att mäkta med att ta hand om de som blir svårt sjuka, säger Hans Boman, smittskyddsläkare Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

2021-04-29 - Samhällsinformation

För att förhindra folksamlingar så har Örnsköldsviks kommun tagit beslut om vistelseförbud för allmänheten på tre platser i kommunen under Valborg och första maj. De platser som berörs är Rondellplan, Paradisgaraget samt parkeringsområdet vid Fjällräven Center.

2021-04-28 - Samhällsinformation

Smittspridningen är väldigt hög i kommunen. Inför Valborg går kommunalråd Per Nylén ut med en uppmaning om att inte träffas under högtiden.
– Det är viktigare än någonsin att vi alla gör vårt yttersta för att inte bidra till ytterligare spridning. Skydda dig själv och andra genom att följa myndigheternas rekommendationer, och gör det noggrant, säger Nylén i ett inspelat tal på kommunens hemsida.

2021-04-27 - Samhällsinformation

Under gårdagen höll kommunfullmäktige sammanträde där man klubbade igenom att ge både kommunstyrelsen och kommundirektör Magnus Haglund mandat att förbjuda besök på vissa offentliga miljöer, skriver Allehanda.

Sidor