Du är här

Samhällsinformation

2021-05-05 - Samhällsinformation

Under gårdagen höll kommunstyrelsen sammanträde. Här följer kortfattad information.

2021-05-04 - Samhällsinformation

Från och med idag så kan alla som är 18 år eller äldre och tillhör en riskgrupp boka tid för vaccination mot covid-19.
– Riskgrupperna har en hög prioritet och vi har nu tillräckligt med vaccin så att vi kan öppna bokningen för fler, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare inom Region Västernorrland, på regionens hemsida.

2021-04-30 - Samhällsinformation

Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att det var aktuellt för barn och unga födda 2002 och senare att få börja spela enstaka matcher igen inom idrotter. Men det lokala smittskyddet säger att det inte är aktuellt för Västernorrland att dra igång några matcher och har utfärdat en särskild rekommendation mot matcher.

2021-04-30 - Samhällsinformation

SMHI meddelar att det råder risk för gräsbrand i de snöfria delarna av länet under Valborg. Även om vi inte råds att träffa varandra eller ha fester eller liknande så kan man ändå ha planerat att till exempel grilla, elda eller skjuta fyrverkerier tillsammans med familjen, och den som planerar att göra detta bör vara extra försiktiga och uppmärksamma på eventuella gnistor, rök eller tecken på att en brand håller på att bryta ut.

2021-04-29 - Samhällsinformation

I samråd med länsstyrelsen har länets smittskyddsläkare Hans Boman tagit beslut om att införa fler samt skärpa de regionala rekommendationerna för covid-19. Nu läggs ännu mer fokus på att begränsa de sociala kontakterna så mycket som möjligt.
– Vi behöver få ned smittspridningstakten. Jag uppmanar alla att ta råd och rekommendationer på största allvar. Sjukvården måste få möjlighet att mäkta med att ta hand om de som blir svårt sjuka, säger Hans Boman, smittskyddsläkare Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

2021-04-29 - Samhällsinformation

För att förhindra folksamlingar så har Örnsköldsviks kommun tagit beslut om vistelseförbud för allmänheten på tre platser i kommunen under Valborg och första maj. De platser som berörs är Rondellplan, Paradisgaraget samt parkeringsområdet vid Fjällräven Center.

2021-04-28 - Samhällsinformation

Smittspridningen är väldigt hög i kommunen. Inför Valborg går kommunalråd Per Nylén ut med en uppmaning om att inte träffas under högtiden.
– Det är viktigare än någonsin att vi alla gör vårt yttersta för att inte bidra till ytterligare spridning. Skydda dig själv och andra genom att följa myndigheternas rekommendationer, och gör det noggrant, säger Nylén i ett inspelat tal på kommunens hemsida.

2021-04-27 - Samhällsinformation

Under gårdagen höll kommunfullmäktige sammanträde där man klubbade igenom att ge både kommunstyrelsen och kommundirektör Magnus Haglund mandat att förbjuda besök på vissa offentliga miljöer, skriver Allehanda.

2021-04-26 - Samhällsinformation

SMHI meddelar att det just nu råder risk för gräsbränder i länet under måndagen. Risken för gräsbränder under våren beror på att torrt fjolårsgräs dyker upp efter snösmältningen och att det torra gräset kan ha lätt för att antändas. Varningen gäller framförallt i de snöfria områdena i länet, och bedöms som stor. Personer som planerar att elda eller grilla bör iaktta stor försiktighet.

2021-04-21 - Samhällsinformation

Det är april och med det kommer det sedvanliga aprilvädret. SMHI varnar för att det finns risk för gräsbränder under förmiddagen och mitten på dagen, vilket innebär att den som planerar att elda eller grilla bör iaktta stor försiktighet. Gräsbrandsrisken avtar under eftermiddagen då det väntas att nederbörd drar in över länet. Med nederbörden så utfärdas även en Varning klass 1 snöfall för hela länet som gäller onsdag kväll till torsdag morgon, då det väntas komma mellan 5-15 cm snö. Den som ska bege sig ut i trafiken bör se till att vara särskilt uppmärksam då många har hunnit byta till sommardäck på sina bilar och det är osäkert hur väglaget kommer att se ut.

2021-04-20 - Samhällsinformation

På grund av den höga smittspridningen av covid-19 i kommunen så meddelar Örnsköldsviks kommun att de från och med imorgon stänger alla inomhusanläggningar för idrott, intensifierar trängseltillsynen på serveringsställen och inför ökad utevistelse på både förskola och skola.

2021-04-20 - Samhällsinformation

Nu har Region Västernorrland meddelat att de sänker åldersgränsen för vaccination mot covid-19 ytterligare redan i eftermiddag. Det är nu möjligt för den som är 60 år eller äldre att boka tid för vaccination.

2021-04-19 - Samhällsinformation

Under vecka 16 så kommer Övik Energi att utföra underhållsarbeten på flera områden som innebär att de tillfälligt behöver stänga av elleveransen till de berörda områdena.

2021-04-16 - Samhällsinformation

Enligt nya riktlinjer som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade idag så ska nu personer som vaccinerats mot covid-19 få börja träffa fler människor igen.

2021-04-15 - Samhällsinformation

Från och med idag måndag 12 april så börjar regionala rekommendationer att gälla i Västernorrland rörande covid-19. Bland annat så rekommenderas länsbor födda 2004 eller tidigare att bära munskydd i offentliga inomhusmiljöer såsom butiker, samt så bör man alltid bära munskydd när man åker med kollektivtrafiken.

2021-04-13 - Samhällsinformation

Från och med vecka 15, det vill säga denna vecka, så får kunder hos Miva automatiska aviseringar via mobilen om till exempel underhållsarbete eller vattenstopp.

Sidor