Du är här

Samhälle

2021-09-18 - Hus & Trädgård

Favoritfåtöljen, en ärvd stol eller köksluckor som känns omoderna, nästan all inredning går att förnya, för egen hand eller i händerna på yrkesproffs.

2021-09-18 - Samhälle

Hus utan takutsprång är inne – igen.

2021-09-17 - Hälsa

Hur våra fötter mår påverkar hela kroppen. Trots det glömmer vi lätt bort att ta hand om dem. Hos YH-utbildningen Medicinsk fotterapeut på Sjögatan får fötterna alltid det fokus de förtjänar.

2021-09-17 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

2021-09-17 - Näringsliv

Behovet av arbetskraft i Örnsköldsvik är stort och för att locka kompetens och potentiella inflyttare till Örnsköldsvik har nu 16 starka arbetsgivare i kommunen utvecklat en helt ny webbshop, som ska hjälpa arbetsgivarna i rekryteringen.

2021-09-17 - Nyheter/Reportage

På lördag är det nystart för Poesihörnan i Arkenbiblioteket och barnverksamheten står på tur.

2021-09-17 - Samhälle

Örnsköldsvik står värd för Inaugural High Coast International Day, med massor av aktiviteter på Stora Torget lördag 18 september.

2021-09-16 - Samhällsinformation

Nu blir det smidigt och säkert att cykla till skola och fotboll på den nya gång- och cykelvägen mellan Skepparvägen och Dekarsövägen i Bodum.

2021-09-15 - Trafik

Årets upplaga av mobilitetsveckan närmare sig. Den 16-22 september varje år inträffar europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week), ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

2021-09-12 - Skola & utbildning

På Ängsmarkens förskola har Tuovi Silvola förverkligat sin vision om en förskola som är mer Ferrari än Volvo. Nu är hon en av tre nominerade till priset Årets Demokratiarbete på Skolledargalan 2021.

2021-09-11 - Samhälle

Sörliden-Valla Samverkansförening och Övikshem bjöd in till gemensam fest – som kan bli årligt återkommande.

2021-09-10 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Under veckan har han bevakat Barnens Dag-partajet i Strandparken och Demokrativeckan på Stora Torget.

2021-09-09 - Samhälle

Livemusik, ungdoms-kvällar, läxhjälp, kreativa rummet och hjälp till de som pluggar inför mopedkörkortet. Verksamheten i Vardagsrummet tar fart igen och redan i morgon, fredag, öppnar man upp för festligheter, både i och utanför lokalen i centrum, på Lasarettsgatan.

2021-09-09 - Nyheter/Reportage

GlobalConnect kraftinvesterar i Nordens framtida digitala infrastruktur. Med start under hösten bygger bolaget en ny digital E4:a från Berlin via Stockholm, Sundsvall, Örnsköldsvik och vidare till Haparanda för att möta de höga krav som finns från några av världens största bolag.
- Det är den enskilt största digitala infrastruktursatsningen i Sverige på tio år. Nu får invånare och företag i Västernorrland en välbehövlig digital injektion, säger Regina Donato Dahlström, vd för GlobalConnect Sverige.

2021-09-08 - Övrigt

I ett samverkansprojekt mellan Örnsköldsviks kommun, Miva och Övik Energi pågår just nu ett arbete med att färdigställa tillfartsväg, gång- och cykelväg samt ledningar till bostadsområdet Kusthöjden i Örnsköldsvik.

2021-09-08 - Samhälle

Torsdag 9 september är ”Nationella minoriteter” temat för dagen i Demokratistugan i Örnsköldsvik. Kommunen passar då på att lansera nya symboler som ska representera samtliga fem nationella minoriteter och där ingår flerdimensionella identiteter och språkliga varieteter. Syftet är ökad inkludering.

Sidor