Du är här

Samhälle

2017-03-22 - Skola & utbildning

Vid Bildningsnämndens sammanträde tisdagen den 21 mars beslutades det att inriktningen Dans vid det Estetiska programmet på Örnsköldsviks Gymnasium får klartecken att starta.
- Det känns fantastiskt roligt att vi efter två års nollintag lyckas få liv i dansinriktningen igen, säger rektor Andreas K Johansson.

2017-03-22 - Nyheter/Reportage

– Om man tittar historiskt, ska det vid den här tidpunkten finnas ett plus på 30 tjänster för att täcka behovet inför hösten. Men om det är 83 tjänster lediga nu, kan det i verkligheten betyda att det kommer saknas 100 pedagoger till hösten, konstaterar Johanna Holmström, ordförande för Lärarförbundet i Örnsköldsvik.

2017-03-21 - Övrigt

Idag den 21 mars är det internationella downs syndromdagen, en dag som sedan två år tillbaka i folkmun går under namnet ”Rocka sockorna”.
Initiativet till svenska Rocka sockorna togs 2015 av Nathea Anemyr från Vimmerby, vars syster Noelle har Downs syndrom.Hon var trött på att höra folk säga dåliga saker om dem med downs syndrom, och skapade tillsammans med sin mamma därför facebookgruppen Rocka sockorna, en grupp som snabbt fick stor uppmärksamhet.

2017-03-20 - Nyheter/Reportage

En av Örnsköldsviks kommuns årliga temaveckor är Funkisveckan som äger rum denna vecka, 20-25 mars, och som syftar till att öka kunskapen och förståelsen kring funktionsnedsättningar. Här kan du ta del av aktiviteter för både medborgare och medarbetare under nästa vecka.

2017-03-20 - Samhällsinformation

Nu på torsdag 23 mars är det premiär för Framtidsforum, där privatpersoner och företrädare för organisationer får vara med och ge inspel till den aktuella omvärldsanalysen för platsen Örnsköldsvik.

2017-03-20 - Nyheter/Reportage

Anna och Magnus Samuelsson i Björna belönas med LRF Mjölks Guldmedalj för att ha levererat mjölk av högsta kvalitet under 23 år. Den 27 mars tar de emot medaljen ur Kung Carl Gustafs hand vid en ceremoni i Stockholm.

2017-03-19 - Samhällsinformation

De varma dagarna i kombination med minusgrader på nätterna har gjort Örnsköldsvik farligt halt. Hämtar du sand av kommunen kan du minska riskerna för dig själv och andra.

2017-03-19 - Samhällsinformation

Ljudet av rinnande vatten från takrännorna kan låta som ljuv musik för alla vintertrötta. Se bara till att inte råka ut för översvämning när det ömsom fryser och ömsom töar.

2017-03-18 - Näringsliv

Lätt, starkt och till stor del producerat av lokala eller återvunna material. Lättelements snillrika konstruktion ger en produkt som är miljövänlig i sig själv, under användning och i transportperspektiv.

2017-03-17 - Nyheter/Reportage

I tre reportage berättar vi historien om Huseen och hans familj, och deras flykt från Syrien till Örnsköldsvik. Del 1.

2017-03-17 - Samhälle

Den här veckan publicerar vi första delen, av tre, i en artikelserie om Huseen och hans familj som tvingats fly från den fruktansvärda situationen i Syrien. Även om inte själva kriget drabbat deras hemstad så var det ohållbart att stanna, och när man hör deras berättelse så känns det förstås självklart att ett land som Sverige ska ta emot dessa flyktingar – för att hjälpa dem att skapa en vettig framtid.

2017-03-17 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Här kan du se hans bilder från senaste veckan.

2017-03-17 - Nyheter/Reportage

Utställningen ”Hållbara hus i kallt klimat” visas på Swedish American museum i Chicago 19 mars till 4 juni.

2017-03-15 - Nyheter/Reportage

I lördags anordnade Lockande frisörer i Ö-vik en familjedag för att samla in pengar till Min stora dag, organisationen som förverkligar önskedrömmar för sjuka barn och det blev dundersuccé.

2017-03-15 - Övrigt

Sammanlagt finns fortfarande 1,4 miljarder mynt ute i samhället av de äldre 1-, 2-, och 5-kronorna till ett värde av drygt 2 miljarder kronor.

2017-03-14 - Nyheter/Reportage

Unga skridsko- och hockeyintresserade ungdomar fått tillgång till två konstfrusna isrinkar för spontanåkning. Victor Hedman samt bröderna Daniel och Henrik Sedin har tillsammans skänkt 1,5 miljoner kronor till inköp av en konstfrysningsanläggning som gör att rinkar vid Modohallen och Skyttis kan hållas åkbara och öppna från tidig höst till vår. Invigning sker nu på torsdag.

Sidor