Du är här

Samhälle

2017-12-10 - Trafik

Nu när inte bara nätterna är mörka, utan även en stor del av dagarna, är det en bra idé att plocka fram reflexen ur fickan. Bara för att du ser dig själv innebär nämligen inte det att andra gör det.

2017-12-10 - Nyheter/Reportage

Julhandeln är igång. Men det är inte alltid lätt att få det rätt.

2017-12-09 - Nyheter/Reportage

På söndag, 10 december, börjar de nya turlistorna för bussarna i Örnsköldsvik att gälla. De nya turlistorna innefattar också nya linjedragningar i tätortstrafiken.

2017-12-09 - Nyheter/Reportage

När StyrelseAkademien i Umeå och i Örnsköldsvik tillsammans arrangerar Stora Styrelsedagen den första februari nästa år finns många intresasanta namn på talarlistan.
– Jag trodde inte att det gick att överträffa fjolåret som var magisk, men vi har hittat föreläsare i världsklass, säger Olof Degerfeldt, ordförande i StyrelseAkademien Norr.

2017-12-08 - Nyheter/Reportage

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCA, IBM och BizMaker för utveckling av startups med skogliga affärsidéer. Våren 2017 lanserades programmet som en pilot där sju företag från hela landet valdes ut för sin potential att förnya skogsindustrin med sina innovationer. Nu är det klart att det blir en ny programstart under 2018, och att forskningsinstitutet Processum då även går in som en aktiv samverkanspartner i programmet.

2017-12-08 - Nyheter/Reportage

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i Ö-vik de senaste sju dagarna.

2017-12-08 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Den här veckan har han hittat lite julstämning och sett självaste Tomten på Stora Torget. Dessutom fotade han Charlotte Perrelli på Pingstkyrkan.

2017-12-07 - Nyheter/Reportage

Det var fullt upp på då det var dags för UF-mässan igen på Fjällräven center. Nästan 70 UF-företag hade kommit dit för att visa upp och presentera sina affärsidéer.

2017-12-07 - Samhällsinformation

Det började blygsamt, men prognoserna pekar entydigt på allt vanskligare väder och väglag under dagen.

2017-12-07 - Nyheter/Reportage

Demokrati, drömmar och delaktighet är ämnen som diskuteras när polisen Mustafa Panshiri riktar sin föreläsning till alla som är intresserade av att få förståelse och insyn i olika kulturer.

2017-12-07 - Skola & utbildning

Ångermanlands Skolidrottsförbund uppmnuntrar barn och ungdomar till motion i olika former, bland annat med att jaga piggelinpoäng under oktober månad. Där visade sig eleverna i Sidensjöskolan vara något utöver det vanliga där samtliga av skolans fem deltagande klasser hamnade på prispallen.

2017-12-06 - Skola & utbildning

Torsdag den 7 december mellan klockan 10 och 14 är det dags för den lokala UF-mässan i Fjällräven Center. Där presenterar elever från Örnsköldsviks gymnasium som läser entreprenörskap och företagande sina affärsidéer, produkter och tjänster.

2017-12-06 - Politik

Arbetet med elevinflytande i Örnsköldsviks kommun ses under året över under ledning av kommunens demokratisamordnare. Samtidigt blir Geneskolan och Ängetskolan pilotskolor för att testa hur fritidskonsulenterna kan vara stöd för elevinflytande och för att testa metoden politikerluncher där elever får träffa politiker.

2017-12-06 - Politik

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ska ge humanistiska nämnden 934 000 kronor i ökade skattemedel 2018. Detta innebär att asylsökande ensamkommande flyktingbarn som innan 18-årsdagen inte fått permanent uppehållstillstånd får bo kvar i Örnsköldsviks kommun under den fortsatta asylprocessen. Summan motsvarar det tillfälliga statliga kommunbidraget 2018 för ensamkommande barn över 18 år med asyl.

2017-12-05 - Samhällsinformation

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik 5 december.

2017-12-05 - Näringsliv

Vid PPI Awards stora gala på Royal Museums of Art and History i Bryssel den 29 november fick Björn Alriksson, Processum, ta emot statyetten som bevis på Processums vinst i kategorin ”The Innovation in Cellulosic Applications Award”. Processum belönades för det mångåriga arbetet att utveckla teknik för tillverkning av single cell protein för användning i fiskfoder ur skogsindustriella sidoströmmar.

Sidor