Du är här

Samhälle

2019-06-24 - Nyheter/Reportage

Imorgon är det omröstning i Schweiziska staden Lausanne om vilket land som ska stå som värd för olympiska vinterspelen 2026. Bland Sveriges representanter går att finna Peter Forsberg, skriver P4 Västernorrland.

2019-06-24 - Väder

Sista veckan i juni ser ut att bli en molnig vecka, med lite vindar ett par dagar. Måndagen ser ut att bli bästa dagen på veckan med strålande sol medan resterande dagar bjuder på antingen halvklart, molnigt eller mulet väder. En del vind drar in under torsdagen som sedan avtar från dag till dag under helgens gång.

2019-06-24 - Skola & utbildning

I sommar driver flera föreningar i kommunen simskolor utomhus. Här följer en lista från Örnsköldsviks kommuns hemsida på simskolor som kan finnas nära dig.

2019-06-24 - Bra att veta med Webben 7

Sommaren är kommen, och med den även getingsäsongen. För den som tycker getingar är otäcka, eller bara inte vill störas, så kommer här några tips på vad du kan göra för att störas så lite som möjligt av getingen.

2019-06-24 - Samhällsinformation

Här kan du se alla roliga sommarlovsaktiviteter som erbjuds runt om i Örnsköldsviks kommun.

2019-06-23 - Nyheter/Reportage

Under två dagar i juli kommer det att finnas möjlighet att följa med på kostnadsfria prova på-seglingar som utgår från Örnsköldsviks hamn. Det är assistansbolaget ENKV som vill visa exempel på aktiviteter som är möjliga att genomföra även för personer med funktionsvariation.

2019-06-23 - Nyheter/Reportage

Linnéa Liljedahl har under våren tagit fram en meny med sju moderna rätter som gör sig allra bäst ihop med norrländsk mjölk. En meny som serveras på popup-restaurangen Mjölk som gör fyra unika gästspel på kända restauranger i norra Sverige.

2019-06-23 - Näringsliv

AB Bröderna Ekbergs verkstäder, numera OSTP, firade nyligen 100 år som företag. Numera är företaget, med 157 anställda, Europas största producent av rostfria rördelar.

2019-06-22 - Nyheter/Reportage

Sista veckan i juni samlar IOGT-NTO- rörelsen 1 000 medlemmar från hela landet i Örnsköldsvik, för kongresser i de tre förbunden; IOGT-NTO, UNF och Junis.
– Under veckan arrangerar vi bland annat 25 olika seminarier kring alkohol- och narkotikafrågor, demokrati och solidaritet, säger Olle Häggström, ordförande för kongressbestyrelsen.

2019-06-21 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i Ö-vik de senaste sju dagarna.

2019-06-21 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

2019-06-21 - Miljö

Nu är det dags för midsommar igen, en tid då många festar och har roligt. Men med midsommar och fest så blir det ofta också mycket skräp. Att vara miljömedveten och att plocka upp skräp blir allt viktigare och för att upplysa lite om vikten av att plocka upp skräp och återvinning så får ni här några exempel på hur lång tid det tar för vanligt midsommarskräp att försvinna i naturen.

2019-06-20 - Samhällsinformation

Sophämtningen har varit försenat i många håll i kommunen, och kommer troligtvis att fortsätta vara det ett tag till skriver Miva på sin hemsida.

2019-06-20 - Trafik

Tiden runt midsommar brukar vara bland de mest trafikintensiva dagarna på våra vägar, och tyvärr också en tid då många olyckor sker. Här kan du se vilka vägar brukar vara som mest olycksdrabbade samtidigt som du får goda råd från Riksförbundet M, tidigare Motormännens Riksförbund, inför midsommar- och semesterresan.

2019-06-20 - Nyheter/Reportage

Från och med nästa år så införs en ny skatt på platspåsar som gör att de kommer bli dubbelt så dyra jämfört med nu, skriver TT.

Sidor