Du är här

Samhälle

2019-10-15 - Näringsliv

Höga Kusten-borna ser positivt på den ökande turismen som vi sett i Höga Kusten de senaste åren.
– Det finns en väldigt stor stolthet bland invånarna i Höga Kusten, något som inte alls är självklart på alla platser, säger Helena Nordström, marknadsföringsexpert och grundare av Placebrander som genomfört undersökningen.

2019-10-15 - Hälsa

Hösten är här och med hösten kommer också förkylningstider. Här är lite fakta och tips runt förkylningar.

2019-10-15 - Trafik

Nu när mörket återigen faller på både morgon och kväll så är det en bra idé att plocka fram reflexen ur fickan. Bara för att du ser dig själv innebär nämligen inte det att andra gör det.

2019-10-14 - Väder

Hösten håller i sig och mer regn och grårusk är att vänta under veckan enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Veckan början med lätt molniga dagar som framåt onsdagen går över till grått, och med det gråa kommer även varierande mängder regn. Mest regn spås falla under natten lördag till söndag. Dagstemperaturerna väntas ligga på mellan 4-7 grader.

2019-10-14 - Samhällsinformation

Under vecka 42 så kan boende i Gullänget, Bodum, Lungvik, Högland, Centralorten och Köpmanholmen uppleva dålig lukt både inom- och utomhus. Detta på grund av att Miva utför renoveringar av avloppsledningar.

2019-10-13 - Övrigt

Bibliotek förknippas av naturliga skäl med böcker och dem finns det så klart många av på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik. Men det kanske inte många tänker på är att där finns även gott om tidskrifter som man kan låna med sig hem.

2019-10-13 - Ekonomi

Vem som helst kan göra ett klipp på börsen. I alla fall ett långsiktigt sådant.
I över 40 år har Aktiespararna i Örnsköldsvik verkat för att kommunens medborgare ska lära sig mer om aktier.
– Många tror att det är jättesvårt men det är väldigt enkelt, säger dess ordförande Britt-Mari Törnquist.

2019-10-13 - Övrigt

Vi gick ut på stan och frågade några ö-viksbor om de har något särskilt de vill hälsa till någon.

2019-10-12 - Nyheter/Reportage

Det armbandsur i guld hans farfar fick för lång och trogen tjänst som skogshuggare inspirerade Hans Forsberg, uppvuxen i Husbyn, att designa sina egna. I dag väntar han på sin allra första leverans av klockor präglade av släkthistoria och naturen i Örnsköldsvik.
– Stilren, hållbar, slitstark. Det är känslan jag har av min hemstad, säger Hans.

2019-10-11 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i Ö-vik de senaste sju dagarna.

2019-10-11 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

2019-10-11 - Nyheter/Reportage

Victor Blomquist, vd för BN Måleri och golv AB, som med Fastighetsbolaget Bergön AB köpt Bergön stugby, tidigare ägd av Modo personal- och semesterstiftelse.

2019-10-10 - Hälsa

Av många temadagar så är det här ett tema som angår flertalet året runt. Internationella dagen för mental hälsa 10 oktober, som instiftats av FN, vill vi på Tidningen 7 uppmärksamma.
– Det är inte alla som har stödet tillgängligt eller vet var man ska vända sig, säger Ola Bäckström utvecklingsstrateg för psykisk hälsa, Örnsköldsviks kommun.

2019-10-10 - Trafik

Hösten smyger sig på oss. Det börjar bli mörkt på kvällarna. Sök fram era reflexer och sätt fast dem på kläderna så att bilisterna upptäcker er i tid och kan undvika en olycka. Är era reflexer gamla, skaffa nya, de tappar sin reflexkapacitet med åren. Bilförare, ni är ofta ovarsamma. Ni kliver ur era parkerade bilar och rusar ut i mörkret utan reflexer på kläderna. Ni måste se till att synas när ni som fotgängare sneddar över gatan/vägen!

2019-10-09 - Samhällsinformation

På grund av at Miva utför underhållsarbete så kan det under torsdagen förekomma driftstörningar av vattenleveransen i centralorten. Boenden i Haffsta och söder om Hörnäsvägen mellan 105-135 kommer att vara helt utan vatten under driftstörningen. En vattentank finns utplacerad på Haffsta 100, vid den gamla affären. Driftstörningen är planerad att pågå mellan kl. 06.00 - 19.00.

2019-10-09 - Samhällsinformation

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik tisdag 8 oktober.

Sidor