Du är här

Samhälle

2021-07-25 - Nyheter/Reportage

En välhängd köttbit i all ära – grilltallrikens tillbehör är minst lika viktiga. Det vet Richard Sångkock som bland mycket annat älskar att lägga en smaskig zucchini på glöden.

2021-07-24 - Nyheter/Reportage

Att byta ut urbana, uppkopplade miljöer mot en naturupplevelse kan göra under för hälsan. Varför inte i form av ett skogsbad i sommar?
– Det är ett bra sätt att möta naturen under pandemin, säger hälsopedagogen Åsa Forsblom.

2021-07-23 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Nu har han semester men här kan du se alla hans bilder för 2021.

2021-07-23 - Nyheter/Reportage

Den kan inte flyga men är likväl världens största fågel. I vilt tillstånd hittar du den i Afrika – men för dig som tycker att den resan känns för omständlig finns faktiskt de långbenta, fjäderprydda kreaturen på betydligt behagligare avstånd.

2021-07-22 - Nyheter/Reportage

Hon har varit fru till en hövding, älskar historia och driver en välbesökt turistdestination i Nordingrå. Med sin järnåldertrilogi "Vikmännens rike" är Maria Blomster nu även i ropet som författare.

2021-07-20 - Samhällsinformation

Kommunen har fått utökade medel för att erbjuda barn och ungdomar upp till 25 år ännu fler gratis lovaktiviteter. Testa på att köra gokart, spela tennis, paintball och innebandy, gå höghöjdsbana, ridning, hoppa bungytrampolin och mycket mer.

2021-07-17 - Bra att veta med Webben 7

Chefsapotekare Annika Svedberg ger sina bästa tips.

2021-07-12 - Bra att veta med Webben 7

Farmaceuten Pernilla på Apoteksgruppen Domsjö tipsar om vad hon själv kommer att ha med sig i väskan i sommar.

2021-07-12 - Näringsliv

Från idé till verklighet tog det tio år, med en rad problem på vägen. Men nu kan flygentusiast Mats Norberg och hans sambo Gun Hägglund äntligen ha öppet hela sommaren i Åvikefjärden, dit du kan ta dig med bil, båt – och med flygplan.

2021-07-11 - Samhälle

I höst ska det här mobila energilagret placeras vid Örnsköldsviks Airport. Men till dess ska den få göra nytta vid Gullviks Havsbad.

2021-07-09 - Samhälle

Efter en inställd sommar skjutsar Höga Kusten-båtarna återigen turister till och från Ulvöhamn.– Det känns jätteroligt och vi ser ljust på framtiden, säger bolagets företrädare; Peter Sundqvist.

2021-07-08 - Samhälle

Antalet padelbanor blir inte bara fler och fler i städerna. Nu hittar företeelsen även till landsbygd och ut i skärgården. I både Norrfällsviken och i Ulvöhamn har en purfärsk padelbana blivit verklighet tack vare privata initiativ.

2021-07-05 - Nyheter/Reportage

I ett samverkansprojekt mellan Örnsköldsviks kommun, Miva och Övik Energi påbörjas nu arbetet med att färdigställa tillfartsvägen till bostadsområdet Kusthöjden i Örnsköldsvik. Det ordnas även med belysning, ledningsarbete och det byggs nya gång- och cykelvägar samt en dagvattenanläggning.

2021-07-05 - Näringsliv

”Vi har bestämt oss. I Västernorrland ska det finnas en konkurrenskraftig livsmedelskedja där samtliga delar i kedjan är starka och välmående. Vi är övertygade om att vi genom att utveckla livsmedelsproduktionen skapar tillväxt, sysselsättning och hållbar utveckling i hela länet.” Så inleds Västernorrlands regionala livsmedelsstrategi.

2021-07-03 - Samhälle

"Jag känner mig som i ett lyckorus", säger Karoline Bergström, ordförande i Djurskyddet som precis öppnat upp portarna till ett efterlängtat katthem.

2021-07-02 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

Sidor