Du är här

Samhälle

2017-06-27 - Trafik

Rastplatsaktiviteten "Ta Paus" är en välkänd syn längs våra sommarvägar. Under några hektiska dagar under semestertiden står MHF på 60 rastplatser över hela landet och bjuder på fika och uppmuntrar till att Ta Paus. Den 8-9 juli finns man på Mosjöns camping norr om Ö-vik.

2017-06-26 - Skola & utbildning

Lokala föreningar arrangerar simskolor utomhus på flera platser i kommunen under sommaren. Dessutom erbjuder Paradiset och Mellanselsbadet simskola i bassäng. Här hittar du sommarens simskolor.

2017-06-26 - Näringsliv

Nu har milstolpen femtio sålda PulpEye passerats i och med att Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk investerar i ett PulpEye-system för massaanalyser online. I Aspa tillverkas blekta och oblekta kraftmassor och den PulpEye som köpts innehåller moduler för bestämning av mätning av kappatal, ljushet, prickar och pH.
– Det är fantastiskt roligt att vi nu sålt vår femtionde PulpEye enhet, säger Öjvind Sundvall, VD PulpEye i en kommentar.

2017-06-24 - Trafik

Se till att planera din resa så att du säkert kommer fram! Det handlar förstås om att vara utvilad, hålla hastigheten, använda bälte och vara nykter.
Här får du några råd från NTF Västernorrland.

2017-06-23 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Här kan du se hans bilder från senaste veckan

2017-06-23 - Trafik

Midsommar är av tradition en fest helg då det dricks alkohol. Tyvärr är det allt för många som efter en fest tar bilen hem och olyckan kan vara framme.

2017-06-22 - Skola & utbildning

En bred utvecklingssatsning genomförs i Örnsköldsviks skolor och förskolor, med fokus på språk, språket i allt vi gör, språk i alla ämnen, flerspråkighet och läs och skriv. Den bygger på Skolverkets stora satsning Läslyftet, som pågått i Örnsköldsvik sedan ett år tillbaka.

2017-06-19 - Nyheter/Reportage

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Örnsköldsvik har tagit ett viktigt beslut för att stödja och hjälpa en av de mest utsatta grupperna i kommunen - familjehemsplacerade barn och ungdomar. Vid Humanistiska nämndens sammanträde den 13 juni beslutades att Örnsköldsviks kommun går med i en länsgemensam kommunägd organisation för familjehemsvård. Den placeras organisatoriskt hos kommunförbundet i Härnösand.

2017-06-19 - Miljö

Miva har fått 1,2 miljoner kronor i stöd från Naturvårdsverket för att minska utsläpp av växthusgaser från deponin på Må avfallsanläggning. Medlen har gått till ny teknik som på ett bättre sätt än tidigare tar hand om metangas och förhindrar att den kommer ut i atmosfären.

2017-06-17 - Trafik

Visste du att det har införts nya besiktningsregler i Sverige? Den 20 maj infördes flera nya regler som kommer påverka många, trots detta är mycket kring det nya regelverket oklart.

2017-06-16 - Samhällsinformation

Under de närmaste åren genomför Miva ett antal satsningar i projektet ”Säkrad dricksvattenförsörjning centralorten”, som genomförs mellan 2016–2020.

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Lars-Åke Nordin, före detta hockeyspelare, från Bjästa utanför Örnsköldsvik blev i morse 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss i direktsändning i Tv4 Nyhetsmorgon. Nu ska han köpa en elcykel.

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Under sommarens bästa dag hittills, i onsdags, gottade sig närmare 200 pensionärer boende och gäster på Lejonbacken, Örnsköldsgården, Örngruppen och Leva.

2017-06-14 - Samhällsinformation

I morgon, den 15 juni, anordnar länsstyrelsen en regional totaförsvarskonferens på hotell Höga Kusten. Syftet med konferensen är att ge en aktuell bild av det förändrade säkerhetspolitiska omvärldsläget och vad som förväntas av länet regionalt avseende totalförsvarsplanering.

2017-06-11 - Väder

Hällregn och sol, svalt och sommarvarmt. Ostadigt väder är att vänta i veckan.

2017-06-11 - Skola & utbildning

I veckan gick 2 300 personer ut gymnasieskolan i Västernorrlands län. För många väntar vuxenlivet med jobbsökande. Mobilen kan göra letandet lättare.

Sidor