Du är här

Samhälle

2020-01-21 - Nyheter/Reportage

Upp till 400 nya parkeringsplatser kan Örnsköldsvik få när det planeras ett bygge av ett nytt parkeringshus nedanför Paradiset, skriver SVT.

2020-01-21 - Samhällsinformation

På grund av ett underhållsarbete så råder det just nu driftstörningar rörande vattenleveransen i Kabyssvägen, Bonässund. Störningarna väntas pågå tills klockan 15.00.

2020-01-20 - Politik

För att främja fysisk aktivitet och rörelse bland kommunens medborgare så har Örnsköldsviks kommun tagit fram förslag till ny en idrottspolicy och idrottsstrategi. Nu vill kommunen fån in synpunkter från invånarna.

2020-01-20 - Övrigt

Två gånger fick Anders och Elisabeth Hansson beskedet att de fått barn med utvecklingsstörning. Bägge gångerna lyckades de resa sig och skapa ett bra liv för sin familj. I dag föreläser Anders om deras erfarenheter och imorgon, 21 januari, kommer han till Örnsköldsvik.

2020-01-20 - Väder

Det blir till att njuta så länge det går av den snö som föll i helgen eftersom det väntas varmgrader under större delen av veckan, enligt SMHI. Sol väntas under både tisdag och onsdag, tillsammans med en del vind, innan ett snöfall faller under torsdagen. Efter snön klarnar himlen upp en del och varmgraderna återvänder under fredagen. Helgen blir dock lite kyligare med kallgrader både lördag och söndag. Dagstemperaturerna väntas ligga på 7 grader som varmast och -2 som kallast.

2020-01-20 - Samhällsinformation

SMHI varnar för att det kan finnas risk för plötslig ishalka i Västernorrland under måndagen. Ishalkan beror på att det väntas regn som faller på kalla vägytor. Förare bör vara extra uppmärksamma och ta det försiktigt i trafiken.

2020-01-20 - Ekonomi

Dagarna innan lönen i januari brukar också vara den fattigaste veckan på året för många, och det kan bli svårt att få ekonomin att fungera. Här är lite tips på vad ni kan göra för att klara er fram tills januaripengarna kommer.

2020-01-19 - Nyheter/Reportage

Restaurang Varvsberget har serverat sin sista lunch och i väntan på att nya ägaren; Nybergs Fastighet & Förvaltning, gör verklighet av kommande planer är det stilla på berget.
– Om någon krögare vill fortsätta där ett tag är jag inte främmande för det, säger Nicklas Nyberg.

2020-01-19 - Nyheter/Reportage

Runt 3 000 markägare upplåter privat mark till det rörliga friluftslivet, utan att få någon som helst ekonomisk ersättning. När Örnsköldsviks kommun, tillsammans med Kramfors kommun och Höga Kusten Destinationsutveckling, valde att uppmärksamma och tacka dem visade det sig att det var ett efterlängtat initiativ.

2020-01-18 - Nyheter/Reportage

Linda Lundin från Örnsköldsvik är en av fyra norrlandskonstnärer som på uppdrag av Norrmejerier sätter sin egen prägel på mjölkpaketen. På temat ”Kärlek till Norrland” skapar konstnärerna egna tolkningar av ett vardagligt bruksföremål som de flesta av oss har en aknytning till: mjölkpaketet.

2020-01-18 - Nyheter/Reportage

Hon skrev historia vid VM i österrikiska Seefeld förra året. Astrid Nordstedt blev då Sveriges första kvinnliga backhoppare i ett världsmästerskap.
– Det finns inget roligare än att flyga på skidor, säger 18-åringen med sikte på OS 2022.

2020-01-17 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i ö-vik de senaste fjorton dagarna.

2020-01-17 - Samhällsinformation

SMHI varnar för att det kan finnas risk för plötslig ishalka vid middagstid under fredagen. Detta på grund av att det kan falla underkylt eller regn som faller på kalla vägytor. Förare bör vara extra uppmärksamma och försiktiga.

2020-01-17 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

2020-01-17 - Näringsliv

Med ambitionen att besöka så många företag som möjligt erbjuder Örnsköldsviks kommun möjligheten för företag att få besök av politiker och tjänstepersoner under en dag i februari.
– Det här är en del i vårt arbete för ett bättre näringslivsklimat, säger Victoria Säker, näringslivsutvecklare hos Örnsköldsviks kommun. Genom besöken får politiker och tjänstepersoner en möjlighet att lära känna företagen i Örnsköldsvik bättre och få en inblick i deras vardag.

2020-01-16 - Samhällsinformation

Just nu råder en vattenläcka i Snickaregatan, Hörnett som medför störningar i vattenleveransen för boende i områden samt eventuellt intilliggande områden. Läckan beräknas vara fixad klockan 16.00.

Sidor