Du är här

Samhälle

2018-06-21 - Nyheter/Reportage

När lekterapin på barn- och ungdomsmedicin i Örnsköldsvik i fredags bjöd in till Våffeldag, handlade allt om skratt och skoj.
– En sådan här dag betyder jättemycket, säger Ulla Leijonmarck som på senare tid fått chansen att utveckla verksamheten.

2018-06-21 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks kommun deltar i en gemensam satsning med kommunala energi- och klimatrådgivare för att erbjuder privatpersoner, organisationer och företag en fördjupad rådgivning om hållbara transporter och solel. Satsningen pågår till hösten 2019.

2018-06-20 - Näringsliv

Edvardssons i Bredbyn AB satsar och investerar i nya maskiner för att klara efterfrågan på sina möbler, Crescendo System. Polarbröd och Anundsjö Bygg AB är två andra företag, i samma industriområde, som investerar. Framtidstro är inget som saknas hos företagen i Bredbyn.

2018-06-20 - Nyheter/Reportage

Grundsunda Framtidsgrupp Bygdsam av Världsklass beviljats medel för en förstudie. Kartläggning av aktörer infrastruktur och dialogmöte med mera står nu på agendan närmaste halvåret.
­– Det känns jätteroligt, säger Mia Bylund Edstrand , som är koordinator på GFG-Bygdsam.

2018-06-19 - Samhällsinformation

Trots att det har kommit en del regn senaste dygnet råder fortfarande extremt torra förhållanden i skog och mark i Västernorrlands län. Under det allra översta ytskiktet är marken ännu torr och en brand kan spridas väldigt lätt.

2018-06-19 - Miljö

De pollinerande insekterna håller på att försvinna och det blir allt vanligare att s.k. insektshotell sätts upp lite här och var i vår natur. Nu har Puttoms golfbana, som satsar mycket på miljöfrågorna, fått tre hotell som ska se till att insekterna ska trivas, stanna och bli fler.

2018-06-18 - Nyheter/Reportage

I sommar prövar biblioteken i Örnsköldsvik någonting nytt för att ge Ö-viksborna lite läslust i sommar. De åker nämligen ut med en cykel lastad med böcker.

2018-06-18 - Väder

Midsommarvädret ser ut att bli lite trist, enligt SMHI:s Tiodygnsprognoser. Lite blyga temperaturer under veckan, regn under midsommarafton och växlande molnighet är vad som väntar under midsommarveckan.

2018-06-18 - Miljö

Just nu råder det vattenbrist i många delar av landet. Örnsköldsviks kommun har klarat sig från vattenbristen än så länge, men Miva uppmanar ändå alla att var sparsamma med vatten.

2018-06-18 - Trafik

I kommunen så har det sedan juni 2015 pågått ett arbete med att sänka hastighetsbegränsningarna. Vid midsommar beräknas det vara klart.

2018-06-17 - Trafik

Se vilka vägar som är extra olycksdrabbade och vilka där det finns risk för köbildning. Kolla också in Motormännens goda råd inför midsommar- och semesterresan.

2018-06-17 - Samhälle

Vardagsrummet har varit igång i ett drygt år och lokalen på Lasarettsgatan 9 har för många blivit just vad det heter ­– ett vardagsrum. Nu tilldelas den ideella föreningen Bildas Kulturstipendium 2018.

2018-06-16 - Nyheter/Reportage

Telenor har presenterat ny statistik som visar att svenskarnas mobilsurf under årets första fyra månader ökade med 94 procent, en fördubbling jämfört med samma period 2017. Den främsta ökningen går att i de norra delarna av landet.

2018-06-16 - Samhälle

Idag, lördag 16 juni, arrangeras traditionella Björnadagen. Under dagen utses ”Årets Björnabo” – här kan du se listan på alla tidigare uppmärksammade Björnabor. Samtidigt är det 10-årsjubileum för stentuffa Urskogsloppet.

2018-06-15 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i Ö-vik de senaste sju dagarna.

2018-06-15 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Den här veckan visar han bland annat bilder från MC-dagen på Stora torget – och på strutsar!

Sidor