Du är här

Samhälle

2020-04-06 - Nyheter/Reportage

Miva har fått 1,8 miljoner kronor från Naturvårdsverket som ska gå till bygget av en anläggning där deponigas kan omvandlas till värme.

2020-04-06 - Väder

Det har varit lite blåsigt den senaste tiden ö-vik, och i veckan ser det inte ut att bli någon skillnad. Veckan inleds med lite vårvärme som håller i sig hela veckan ut, dock med ett litet tapp framåt helgen. Under tisdagen väntas det regn då det drar in skurar under förmiddagen. Onsdag till lördag blir det mestadels halvklart väder, med som mest blåsväder under torsdagen, och söndagen bjuder på lätt molnighet. Dagstemperaturerna väntas ligga på 4 grader som kallast och 9 grader som varmast.

2020-04-06 - Övrigt

Kommunen söker nu personer som vill hjälpa till med en insats som under rådande coronaepidemi ger värdefull avlastning inom välfärdsförvaltningens verksamheter; vård och omsorg inom boende och hemtjänst, LSS samt psyko-social verksamhet.

2020-04-06 - Samhällsinformation

Imorgon så kommer Övik Energi att genomföra uppgraderingar av fibernätet i delar av Husum. Uppgraderingarna kan föra med sig kortvariga störningar i internettjänster.

2020-04-05 - Bra att veta med Webben 7

Har du koll på vad dagarna heter fram till påsk?

2020-04-05 - Nyheter/Reportage

Den nya dicksvattenledningen mellan By och Gerdal är klar att tas i bruk. Miva är därmed färdiga med en deletapp i det projekt som innebär att säkra vattenförsörjningen till Sidensjöområdet och Örnsköldsvik långsiktigt.

2020-04-05 - Skola & utbildning

För årskurs ett och två på gymnasieskolorna i Örnsköldsvik är det numera distansstudier som gäller. Det kräver en hel del disciplin av eleverna och eget ansvar för att jobbet blir gjort. Agnes, Klara och Milly väljer att göra jobbet gemensamt.

2020-04-04 - Näringsliv

Örnsköldsviks kommun skjuter upp debiteringar av avgifter till företag. På så sätt vill kommunen underlätta för företag i ett läge då många kan få likviditetsproblem på grund av coronavirusets effekter på samhället.

2020-04-04 - Nyheter/Reportage

När det krisar är det extra viktigt att visa medmänsklighet. Det har Sasha Filipovic, Pressbyrån i Örnsköldsvik, tagit fasta på och delar ut glass till äldre.
– När de inte kan ta sig till mig får jag uppsöka dem i stället, säger han.

2020-04-04 - Nyheter/Reportage

EL:IN heter Mivas insamlingsskåp för batterier, lampor och smått elavfall som sedan en tid tillbaka finns hos Hemköp Stora Torget, ICA Kvantum och Coop Själevad. Nu har ytterligare en EL:IN placerats hos Willys. Ett skåp finns även i entrén på Mivas huvudkontor på Sjögatan 4A.

2020-04-03 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i ö-vik de senaste sju dagarna.

2020-04-03 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7.

2020-04-03 - Skola & utbildning

Med start på måndag nästa vecka så kommer gymnasieelever i årskurs 3 att successivt börja skickas hem för att få distansundervisning. Fredag 10 april ska övergången till distansundervisning vara helt genomförd.

2020-04-03 - Samhällsinformation

Just nu råder en vattenläcka som påverkar Kläppen i Drömme. Påverkan medför störningar i vattenleveransen för boende i områdena samt eventuellt intilliggande områden. Läckan beräknas vara åtgärdad klockan 16.00.

2020-04-03 - Övrigt

Finns det någon bussförare som du känner gör ett extra bra jobb eller sticker ut lite extra? Då kan du nominera denne till Årets bussförare.

2020-04-02 - Näringsliv

Företagare med frågor och funderingar ska nu lättare kunna få rådgivning och hjälp från kommunen genom den nya satsningen Företagsakuten.

Sidor