Du är här

Samhälle

2020-10-21 - Samhälle

Känner du någon som gör en insats utöver det vanliga för sina medmänniskor? Kan den personen vara värd att uppmärksammas lite extra? Då kan du föreslå den personen som kandidat för Solstipendiet.

2020-10-21 - Nyheter/Reportage

I pandemins spår fanns det en står efterfrågan på handsprit och desinfektionsmedel då det rådde brist i stort sett överallt. Sekab i Örnsköldsvik var snabba med att ställa om sin produktion för att tillverka handsprit som levererades till hälso- och sjukvården, och för det snabba initiativet så har Sekab nu tilldelats pris av European Chemical Industry Council.

2020-10-20 - Samhällsinformation

Mer snö är att vänta efter helgens påminnelse om att det blir vinter även i år. SMHI har nämligen utfärdat en varning klass 1 för snöfall i Västernorrland. Snöfallet väntas hålla i sig från tisdag eftermiddag till onsdag eftermiddag/natten till torsdag. 5 till 10 cm nysnö väntas falla som senare kan övergå till regn i de östra delarna av länet. Förare bör ta det lugnt och vara extra uppmärksamma i trafiken, särskilt just nu då alla ännu kanske inte har hunnit byta till vinterdäck.

2020-10-20 - Övrigt

När regionsfinalen i Kranvattentävlingen avgjordes idag i Umeå så stod Örnsköldsviks kranvatten som en av vinnarna. ”Vill-ha-vatten” var bland annat hur juryn beskrev kranvattnet.

2020-10-20 - Samhällsinformation

På grund av att det ses en ökad smittspridning i samhället så har regionen tagit beslut om att återinföra besöksförbudet på regionens sjukhus för att skydda patienter och personal. Besöksförbudet börjar att gälla från och med imorgon onsdag 21 oktober och gäller tillsvidare.

2020-10-20 - Samhällsinformation

På fredag förmiddag så kommer det att råda elavbrott i delar av Gimåt. Detta på grund av att Övik Energi utför arbete på elnätet. Avbrottet väntas vara mellan kl. 08.00 - 11.00.

2020-10-19 - Väder

Den första snön kom ganska tidigt i år, och mer snö är att vänta i veckan. Resten av måndagen blir mulen och grå innan en det bjuds på en tisdag med strålande sol. Natten mot onsdag så drar dock snöblandad nederbörd in som gradvis förvandlas till snöfall som håller i sig fram tills onsdagseftermiddag, och därefter går över till snöblandat igen innan det slutligen blir till regn. Regnet håller sedan i sig under hela torsdagen och först någon gång under fredagen så ska regnrusket upphöra för att istället ersättas med halvklart väder. Under lördagen drar gråa moln in igen och det blir mulet väder som väntas hålla i sig hela helgen ut. Dagstemperaturerna spås kommer att ligga på 5 grader som varmast och 2 grader som kallast.

2020-10-19 - Övrigt

Under morgondagen så tävlar ö-vik med fem andra kommuner om vem som har det godaste kranvattnet. Då är det nämligen regionfinal i Umeå i Kranvattentävlingen.

2020-10-19 - Övrigt

I samband med barnrättsdagarna arrangerar Örnsköldsviks kommun, i samverkan med Rädda barnen och RF SISU Västernorrland, en digital föreläsning om barnkonventionen 18 november. Sista anmälningsdag till föreläsningen är måndag 9 november.

2020-10-18 - Samhällsinformation

Med start vecka 43 så påbörjar Peab, på uppdrag av Miva, ett underhållsarbete av vatten- och spillvattenledningar på Lillsandsvägen i Köpmanholmen. Arbetet väntas pågå tills vecka 51 och kan medföra driftstörningar för boende i området.

2020-10-18 - Nyheter/Reportage

I Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjandes senaste mätning av hur många bland cyklister och mopedister som använder hjälm så går det att se att ungefär 7 av 10 Västernorrlänningar använder hjälmen.

2020-10-18 - Övrigt

Vi frågade några personer på stan om hur det tror det går för Modo i år.

2020-10-17 - Samhällsinformation

Höstperioden brukar också vara högsäsong för inbrott i framförallt fritidshus. I ett pressmeddelande delar Stöldskyddsföreningen med sig av tips på hur du förhindrar inbrott i ditt fritidshus.

2020-10-17 - Övrigt

Örnsköldsviks Segelsällskap (ÖSS) bildades 1874 och är därmed Örnsköldsviks äldsta idrottsförening. ÖSS är också det fjärde äldsta segelsällskapet i Sverige. I en kommande artikelserie vill vi berätta om några av Örnsköldsviks äldsta idrottsföreningar och nu behöver vi din hjälp.

2020-10-16 - Nyheter/Reportage

På ett gårdstun i Flärke, Moliden, huserar en fårskock av särskild sort. För ett år sedan startade Margareta Häggkvist genbank 2641 av Tabacktorpsfår, med ambitionen att värna om aveln och bevara rasen.

2020-10-16 - Övrigt

Här följer en sammanfattning av några av de många händelserna i ö-vik de senaste sju dagarna.

Sidor