Du är här

Samhälle

2017-10-21 - Skola & utbildning

Modo Hockey och Örnsköldsviks gymnasium har gjort gemensam sak kring ett utbildningsprojekt kopplat till Fjällräven Center.
­– I all utbildning är det så viktigt att då och då komma ut i verkligheten, säger Ulrika Sundell, lärare på ekonomiprogrammet.

2017-10-20 - Nyheter/Reportage

Melodifestivalen och O-Ringen till Örnsköldsvik den 22 februari respektive 21-27 juli 2018 och Landsbygdsriksdagen den 18-20 maj.Svenska ishockeyförbundet meddelade idag att J18-VM spelas i Örnsköldsvik och Umeå i april 2019.

2017-10-20 - Övrigt

Webben7 har en X-tra medarbetare – Jonas Nordin, allmänt känd som SuperNordin. Förutom hans egen sida supernordin.se, där han rapporterar om Örnsköldsvik, tar han också bilder åt webben7. Senaste veckan har han fortsatt dokumenterat att hösten är här med dess härliga färger.

2017-10-20 - Nyheter/Reportage

Sedan ett drygt år tillbaka får man göra rut-avdrag för it-tjänster under förutsättning att arbetet utförs i hemmet.
– Det är nog ganska många som inte känner till det, säger Mattias Högdahl, en av branschens aktörer.

2017-10-20 - Nyheter/Reportage

Två nomineringar i Svenska Designpriset. Någon vinst blev det dock inte - denna gång. Däremot röstade svenska folket fram matboken "Vår del av världen – Höga Kusten- Ursprung – Råvaror och Smaker”, till plats nummer två i folkets röst.
- Vi är oerhört stolta, säger Malin Wiklund, content manager samt vice vd Devocy.

2017-10-20 - Näringsliv

Ungefär 350 personer var på plats när Företagardagen arrangerades för tionde gången i Fjällräven Center. Här fanns alla möjligheter för företag från när och fjärran att visa upp sig och knyta viktiga kontakter.

2017-10-19 - Nyheter/Reportage

Devocy Communication, med huvudkontor i Örnsköldsvik, har i kväll chans ta hem pris i Svenska Designpriset. Devocy är nominerad i kategorin Grafisk Identitet Hantverk (typsnitt, logotype, grafik) för arbetet med den grafiska profilen ”Höga Kusten” som gjorts på uppdrag av Höga Kusten Destinationsutveckling.

2017-10-18 - Politik

Partiledardebatt med landsbygdsfrågan i fokus, inspirationsresor runt om i Västernorrland och en djupdykning i en av de hetaste politiska frågorna just nu – landsbygdens utveckling. Det är vad som väntar upp till 750 deltagare i Landsbygdsriksdagen som hålls den 18-20 maj nästa år och med seminarier och paneldebatter i Fjällräven Center.

2017-10-18 - Skola & utbildning

Under onsdagen anordnades den traditionella Yrkesmässan i Fjällräven Center för kommunens åk 9-elever inför det stundande gymnasievalet. Här fanns möjligheter för eleverna att träffa arbetsgivare som ville inspirera ungdomar att utbilda sig och visa på möjligheterna i arbetslivet.

2017-10-18 - Nyheter/Reportage

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik har startat en ny mötesserie "Övik möter..." Spännande personer kommer att bjudas in för ett samtal kring sina liv och funderingar. Personerna som bjuds in är mer eller mindre välkända från olika kategorier från vårt samhälle, men som bedöms vara intressanta att lyssna på. Först ut är Olof Stenhammar nu på fredag den 20 oktober.

2017-10-18 - Nyheter/Reportage

De så kallade extratjänster inom välfärden introducerades genom regeringsbeslut 2015 och har under 2017 vidgats till att även omfattas viss kulturell, idrottslig och social verksamhet. Extratjänster riktar sig till långtidsarbetslösa och nyanlända som genom subventionerade anställningar kan utgöra en resurs inom ordinarie verksamhet. De subventionerade anställningarna kan pågå som längst 24 månader.

2017-10-18 - Näringsliv

Torsdagen den 19 oktober, är det åter dags för den populära och välbesökta Företagardagen i Fjällräven Center, nu för tionde gången.

2017-10-17 - Nyheter/Reportage

För första gången ska Årets cleantechprofil i norra Sverige utses. Priset går till ett en person som engagerat- och positionerat sig eller sitt företag på ett föredömligt sätt inom grön teknik, ren energi eller hållbara lösningar i norra Sverige, samt på ett positivt sätt verkat för en jämställd arbetsplats eller samhälle. En av de nominerade är Kristina Elg Christoffersson, chef för forskning och utveckling på Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik.

2017-10-17 - Nyheter/Reportage

När rösterna i valet till kyrkomötet sluträknats är det klart att fyra nomineringsgrupper delar på de tio platser som tillfaller Härnösands stift mandatperioden 2018-2021. Sex av de tio platserna tillsätts med ledamöter som är nya i Svenska kyrkans högsta beslutande organ. En av dessa är Ann-Sofie Karlsson Ågren, Örnsköldsvik,

2017-10-16 - Nyheter/Reportage

På grund av att flera sopbilar har drabbats av haveri är det många som kommer att få försenad sophämtning under denna vecka. Miva låter meddela att deras entreprenör arbetar för att alla som har sophämtning denna vecka ska få sitt kärl tömt senast fredag 20 oktober. Kunder som önskar soptömning uppmanas därför att låta kärlet stå utställt till dess att det blivit tömt.

2017-10-15 - Trafik

Under hösten gäller det att se upp för vilt, även för de som inte befinner sig i skogen.

Sidor