Du är här

Politik

2018-08-11 - Politik

Den 15 augusti kommer Kommunala ordförande Tobias Baudin vara i Örnsköldsvik. Med sig har Tobias Baudin en ny rapport med lokalt nedbrutna siffror över rekryteringsbehoven och bemanningen inom välfärden, siffrorna är uppdelade både på kommun- och länsnivå.

2018-08-07 - Politik

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i den 7 augusti.

2018-08-06 - Politik

Under måndagen presenter Socialdemokraterna sina förslag för klimat- och miljöfrågorna. Ett av deras nya förslag är att införa ett pantsystem för mobiltelefoner.

2018-06-26 - Politik

Idag drar en ny utbildning i gång i Örnsköldsvik, Demokratiutbildning för nysvenskar, med fokus på att lära nysvenskar om demokrati och rösträtt inför valet i höst.

2018-06-02 - Politik

Psykisk ohälsa är ett snabbt växande folkhälsosjukdom, och andelen 13- och 15-åringar som lider av psykisk ohälsa har fördubblats de senaste 30 åren. Mot den bakgrunden går Socialdemokraterna i Örnsköldsvik ut med ett vallöfte om satsningar på området.

2018-05-24 - Politik

Hur ska regionens framtida sjukvård se ut? I ett öppet möte i Pingstkyrkan, torsdag 24 maj, ställer föreningen Örnsköldsvik framtidens akutsjukhus politikerna mot väggen.
– Det här är ett tillfälle att sätta press på dem att berätta var de verkligen står, säger vice ordförande Lena Sundin.

2018-05-21 - Politik

Statsminister Stefan Löfven bjuder in statsministerkollegorna Erna Solberg från Norge, Lars Løkke Rasmussen från Danmark, Juha Sipilä från Finland och Katrín Jakobsdóttir från Island till årligt informellt statsministermöte. Sverige är ordförande för det nordiska samarbetet i år och statsminister Stefan Löfven står värd för mötet som hålls den 22–23 maj på Ulvön.

2018-05-17 - Politik

Partiledardebatt (sju partiledare på plats) med landsbygdsfrågan i fokus, inspirationsresor runt om i Västernorrland och en djupdykning i en av de hetaste politiska frågorna just nu – landsbygdens utveckling. Det är vad som väntar upp till 750 deltagare i Landsbygdsriksdagen som hålls den denna helg, 18-20 maj, med seminarier och paneldebatter i Fjällräven Center.

2018-05-09 - Samhällsinformation

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 8 maj. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.se.

2018-04-27 - Politik

I onsdags presenterade Kristdemokraterna sin vårmotion och i den kan man bl.a. läsa om hur de vill bygga ut hela rättskedjan och statlig närvaro i hela landet.

2018-03-09 - Politik

Statsminister Stefan Löfven och fem andra partiledare kommer till Örnsköldsvik i mitten av maj för att delta i en partiledardebatt. Detta i samband med Landsbygdsriksdagen den 18 maj. Partiledardebatten äger rum i arenan men ingen allmänhet kommer att släppas in.

2018-02-13 - Politik

Fredrick Federley och Emil Källström från Centerpartiet besökte i går SEKAB:s anläggning i Örnsköldsvik. De fick se den teknologi som med svensk skog kan bidra till att Sverige blir fossilfritt. SEKAB hoppas att besöket ska leda till att skapa bindande mål i EU för avancerade biobränslen från 2021.

2018-01-31 - Politik

Den politiska valberedningen för Örnsköldsviks Arbetarekommun samt arbetarekommunens styrelse föreslår att Per Nylén, idag vice ordförande i kommunstyrelsen, blir Socialdemokratiska partiets kandidat till kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik.

2018-01-09 - Samhällsinformation

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 9 januari.

2018-01-07 - Politik

I Västernorrlands framtid är det kö både med bussar och resenärer. Därför vill Liberalerna Västernorrland ha ett nytt tänk när det gäller den lokala och regionala busstrafiken i länet.

2017-12-06 - Politik

Arbetet med elevinflytande i Örnsköldsviks kommun ses under året över under ledning av kommunens demokratisamordnare. Samtidigt blir Geneskolan och Ängetskolan pilotskolor för att testa hur fritidskonsulenterna kan vara stöd för elevinflytande och för att testa metoden politikerluncher där elever får träffa politiker.

Sidor