Du är här

Övrig sport

2017-11-11 - Övrig sport

Örnsköldsviksortens ryttarklubb, ÖOR, har funnits sedan 60-talet och är en stor samlingsplats för hästintresserade. Nu bjuder de in till en träff för att kommunens politiker och tjänstemän ska få lära känna föreningen och dess framtida behov.

2017-11-06 - Övrig sport

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr och arrangeras som bekant i Örnsköldsvik kommande sommar för andra gången, sist det begav sig var 1994, då 14 586 orienterare deltog. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer kommer att vara representerade. Behovet av boenden är mycket stort.

2017-11-03 - Övrig sport

I början av december blir det SM-fest i Vara då Vedum Styrkelyft arrangerar SM. Man räknar med cirka 200 deltagare i klasserna ungdom, junior och veteran. Från KNIF, Kubbe/Norrflärke i Örnsköldsvik, kommer bl.a. Catharina Mohlin och Edvin Forslund att tävla i bänkpress och båda är ute efter att slå svenska rekord.

2017-10-27 - Fotboll

Idrottsdramatik på allra högsta nivå. Det var vad som utspelade sig på Skyttis för en knapp vecka sedan då Friska Viljor tog steget till division 2.
­– Vi har anledning att se framtiden an med tillförsikt, säger styrelseledamoten Niklas Byström.

2017-10-21 - Fotboll

Att det var en viktig kvalmatch för de båda lagen var inte att ta miste på. Hårda tag och grinigt på planen och mycket nerver när hemmalaget Friska Viljor vände ett 1-2-underläge till vinst någon minut från slutet. Rasmus Bergström, vackert framspelad av Herman Johansson, gav FV ledningen i den 7:e minuten. Men Mora kvitterade på övertid i första halvlek och kunde ta ledningen i 57:e minuten. FV kom igen, spelade med tio man och kunde både kvittera i 85:e minuten och även sätta vinstmålet på övertid genom mål av Armegio Liva, linjedomaren vinkade för offside, men huvuddomaren godkände det och nu väntar tvåan för Friska Viljor.
Imponerande insats av FV.

2017-10-20 - Fotboll

Imorgon avgörs om Friska Viljor spelar i division två nästa säsong. Första kvalmatchen för två veckor sedan vann FV på bortaplan mot Kalix med 2-1. Mora som också besegrade Kalix hemma med 3-1 förra helgen gästar nu Skyttis och vid seger så avancerar Friska Viljor till division 2 Norrland.

2017-10-16 - Fotboll

Hon har gjort succécomeback efter knäskadan. Nu kallas Sofia Jakobsson från Örnsköldsvik, numera spelande i franska Montpellier in i Sveriges trupp till VM-kvalmatcherna mot Danmark och Ungern.

2017-10-13 - Övrig sport

Här är en av Örnsköldsviks senaste arenor. Nämligen Winther Arena på Skyttis och enligt Sofia Domeij landets bästa luftgevärsskjutvall.
– Vi har en av världens bästa skidskyttar som bor och tränar här. Det bör vi ta vara på, säger Sofia.

2017-10-11 - Övrig sport

Kommande helg arrangeras svenska cupen i rytmisk gymnastik i Örnsköldsvik med de bästa i Sverige på både senior- och juniorsidan.

2017-10-02 - Övrig sport

Jarl Westberg från taekwondoklubben Soo Shim Örnsköldsvik vann i helgen silver i Svenska Cupen.

2017-09-29 - Övrig sport

Närmare hundra anmälda ekipage bäddar för en storartad tävling med små hästar. Örnsköldsviksortens ryttarklubb tar ponnytävlandet till en ny nivå med Höga Kusten-hoppet på lördag.

2017-09-17 - Innebandy

Här är några av nyckelspelarna i ÖIB:s division 1-lag i innebandy som har seriepremiär om en knapp vecka. Med en tunn trupp är det de rutinerade samt några hemvändare som ska dra det tyngsta lasset.

2017-09-11 - Övrig sport

Vårby IK har startat Hörnsjöjoggen för att få till fler tävlingar lättillgängliga för alla som vill springa eller motionera tillsammans med andra. Man kan påstå att det är höstterminens motsvarighet till Hägglundsjoggen. Hörnsjöjoggen innebär fyra tävlingar och de två första genomfördes onsdag 30 augusti och onsdag 6 september. De två övriga tävlingarna arrangeras onsdagarna 13 september respektive 20 september.

2017-09-08 - Övrig sport

I morgon lördag avgörs travets elitserie på Solänget. Det är dessutom jackpot på V75 och till råga på allt; hemmahästar som inte är chanslösa.
På förhand är förväntningarna kanske störst på Anna Nygrens och Ulrika Rehns sjuåriga valack; Voulez Vous.

2017-09-04 - Övrig sport

På lördag avgörs V75 på Solänget i Örnsköldsvik. Peter Forsberg kommer att finnas på plats för att dela ut ett bidrag ur ATG:s nysatsning Drömfonden.

2017-08-19 - Övrig sport

Anders Mannelgvist och Lars Törmä är örnsköldsviksborna, före detta elitskidåkarna och männen bakom en ny rullskida.
– Kan vi med det få fler att börja åka rullskidor och längdskidor så har vi lyckats, säger Anders.

Sidor