Du är här

Övrig kultur

2019-03-18 - Övrig kultur

”Det finns ett före och efter Bob Hansson i svensk poesi.” Så skrev Dagens Nyheter en gång. Lördag 30 mars skulle den populäre estradpoeten uppträtt på Folkan Teater men föreställningen är inställd på grund av dålig biljettförsäljning.

2019-03-17 - Övrig kultur

Bottennapp ’18 är titeln på humor- och musikgruppens sjätte krogshow. Efter åtta utsålda kvällar i höst är de tillbaka med ytterligare sex shower på Restaurang Varvsberget.

2019-03-17 - Övrig kultur

Abdelbari Elrahmoun berättar om sin bok på Örnsköldsviks museum och konsthall tisdag 19 mars.

2019-03-04 - Övrig kultur

Allt för ofta får man höra att folk har uppfattningen att det inte händer något på kulturfronten i Örnsköldsviks kommun. Det håller 7ans kulturreporter Nils Ågren inte med om och här listar han kulturevenemang under mars månad – det händer massor! Det är helt enkelt omöjligt att hinna gå på allt, för den som är intresserad.

2019-03-03 - Övrig kultur

Margareta Burman har skrivit böckerna ”Min beskärda del” och ”Av fröjd och smärta”. Den första boken handlar om hennes barndom och gymnasieår i Örnsköldsvik och den andra är en dokumentär berättelse om hur en piga från Kornsjö övertalades av ett välbärgat par från Örnsköldsvik att bli surrogatmamma, där surrogatbarnet själv berättar sin historia. Margareta Burman, som var lektor i svenska och historia vid Östra gymnasiet i Umeå fram till sin pensionering, är själv resultatet av det som hände i Kornsjö 1938. Tisdag 5 mars klockan 18.30 berättar hon om sina böcker på Arkenbiblioteket.

2019-02-25 - Övrig kultur

För att utveckla arbetet kring inkludering av barn och unga oberoende av funktionsvariation deltar Örnsköldsviks kommun som enda kommun i Sverige i projektet Kluchi 2.0.

2019-02-16 - Övrig kultur

Nu på söndag 17 februari välkomnas Ronny Thellbro i Anundsjös kyrka som ny kyrkoherde inom Anundsjö-Skorpeds pastorat.
– Det känns väldigt bra här. Det är en vacker bygd och de människor jag mött har varit öppna och välkomnande, säger Ronny Thellbro, som tillträdde vid årsskifte.

2019-02-14 - Övrig kultur

Med subtil humor blandad med djupaste allvar om Parkinsons sjukdom fick Uje Brandelius publiken på Folkan Teater att både skratta och gråta. En enmansföreställning när den är som allra bäst.

2019-02-12 - Övrig kultur

”Det finns ett före och efter Bob Hansson i svensk poesi” skrev Dagens Nyheter en gång. Lördag 30 mars kommer den populäre estradpoeten till Folkan Teater med sin föreställning ”Kan vi inte vara snälla nu. För sen dör vi faktiskt.” Lyssna här.

2019-02-10 - Övrig kultur

Vad händer när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om? Vad måste du hinna med innan du dör, och vad måste du inte hinna?
Uje Brandelius ger en både gripande och mycket rolig soloföreställning om dessa frågor på Folkan Teater onsdag 13 februari. Lyssna här.

2019-02-10 - Övrig kultur

Under rubriken "Min vandring – på den väl upptrampade stigen" berättar Birgitta Ricklund på Örnsköldsviks museum och konsthall tisdag 12 februari. Sedan jubilerar Orrestaare marknad nästa helg.

2019-02-09 - Övrig kultur

Ikväll, lördag 9 februari, fylls H1 Sliperiet av dans i olika former. Ta bland annat chansen att prova på Boogie Woogie och Bugg.

2019-01-20 - Övrig kultur

Att ta del av kultur genom bland annat museum eller teater minskar risken att som äldre drabbas av depression, visar en långtidsstudie.

2019-01-06 - Övrig kultur

Den 6 januari går i kristen tradition under namnet trettondagen. Sedan lång tid tillbaka firas inom västerländsk kristenhet de österländska stjärntydarnas ankomst till Jesus denna dag. Trettondagsafton har dock hamnar lite i skymundan av jul- och nyårsfirande.

2018-12-23 - Övrig kultur

Bor tomten i Nordpolen, Grönland, Rovaniemi eller Spanien?

2018-12-13 - Övrig kultur

I en gul villa i Sidensjö, ett stenkast från kyrkan, har en storslagen berättelse om katthjältar, ilskna gorger och draktämjare växt fram i sju års tid – endast känd för husets familj. Men efter ett intensivt skrivande delar nu Jimmy, Nova, Arthur och Emma med sig av de fantasifulla äventyren i Landet långt långt borta.
– Att hela familjen varit inblandad i boken har varit en stor del av behållningen, säger pappa Jimmy Sjökvist.

Sidor