Du är här

Nyheter/Reportage

2018-06-21 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks kommun deltar i en gemensam satsning med kommunala energi- och klimatrådgivare för att erbjuder privatpersoner, organisationer och företag en fördjupad rådgivning om hållbara transporter och solel. Satsningen pågår till hösten 2019.

2018-06-20 - Nyheter/Reportage

Grundsunda Framtidsgrupp Bygdsam av Världsklass beviljats medel för en förstudie. Kartläggning av aktörer infrastruktur och dialogmöte med mera står nu på agendan närmaste halvåret.
­– Det känns jätteroligt, säger Mia Bylund Edstrand , som är koordinator på GFG-Bygdsam.

2018-06-18 - Nyheter/Reportage

I sommar prövar biblioteken i Örnsköldsvik någonting nytt för att ge Ö-viksborna lite läslust i sommar. De åker nämligen ut med en cykel lastad med böcker.

2018-06-16 - Nyheter/Reportage

Telenor har presenterat ny statistik som visar att svenskarnas mobilsurf under årets första fyra månader ökade med 94 procent, en fördubbling jämfört med samma period 2017. Den främsta ökningen går att i de norra delarna av landet.

2018-06-12 - Nyheter/Reportage

Från och med den 7 juni så är alla mobiloperatörer kopplade till ett nytt system som gör det möjligt att skicka VMA varningar, Viktigt meddelande till allmänheten, via SMS.

2018-06-11 - Nyheter/Reportage

Under hösten så kommer en familjecentral med bland att förskola, öppen förskola, mödravårdscentral och barnavårdscentral att starta i Örnsköldsvik. Centralen kommer att finnas på Fröjastigen 10.

2018-06-11 - Nyheter/Reportage

Idag måndag gästar det brittiska kryssningsfartyget Saga Pearl II hamnen i Örnsköldsvik.
– Fem bussar har tagit passagerarna på utflykter och även till Ulvön, berättar Mia Karlsson, Höga Kusten Destinationsutveckling.

2018-06-09 - Nyheter/Reportage

Blomsterlupinen är en invasiv främmande art som både konkurrerar ut vanliga ängsblommor och hotade arter i näringsfattiga miljöer, så som magra ängsmarker och vägkanter. Under vecka 24 genomför därför kommunen en kampanj för att uppmana allmänheten att bekämpa lupiner i vår natur.

2018-06-09 - Nyheter/Reportage

Barn som mår dåligt eller lever i en utsatt situation har det ofta ännu svårare under sommarlovet då vardagen tar en paus och de lätt kan bli ensamma eller isolerade. Därför har Bris öppet hela sommaren.

2018-06-08 - Nyheter/Reportage

Tidningen Anläggningsvärldens Skogspatronpris 2018 går till Lars Hellgren, från Skorped uppfinnare av frontsandaren Exero EX100.

2018-06-06 - Nyheter/Reportage

Andreas Olsson med företaget Eventcon AB har tagit över som ny arrendator för Sandvikens Fiskeläge på Ulvön.
­– Det blir inga överraskningar. Vi kommer att värna traditionerna och det genuina, säger han.

2018-06-05 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks kommuns Kultur- och fritidsnämnd kommer att dela ut stipendier i samband med nationaldagsfirandet. Stipendierna ska uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarv, idrott, kultur och ledarskap.

2018-06-05 - Nyheter/Reportage

Hyresgästföreningen har gjort en överenskommelse med de allmännyttiga bostadsbolagen i Västernorrland om att införa systematisk hyressättning, det vill säga att varje lägenhet kommer poängsättas utifrån specifika egenskaper och få sin hyra baserad på dessa. Syftet med systemet är att ge rättvisare hyror.

2018-06-04 - Nyheter/Reportage

Torsdag 7 juni är det formell byggstart för ombyggnationen och renoveringen av den lokal på Skogsgatan som ska blir kommunens helt nya högstadieskola.

2018-06-04 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB, som bedriver färjetrafik i Örnsköldsviks skärgård, har tillsammans med företaget Nortic tagit fram ett system som låter dig boka färjebiljetter online.

2018-05-30 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks företag behöver locka till sig kvalificerad arbetskraft från andra landsdelar och länder – men för att de nya medarbetarna ska vilja stanna gäller det att bland annat lösa frågor som sysselsättning för deras partner. Medflyttandeservice är en satsning som ska hjälpa till med den biten.

Sidor