Du är här

Nyheter/Reportage

2019-06-23 - Nyheter/Reportage

Under två dagar i juli kommer det att finnas möjlighet att följa med på kostnadsfria prova på-seglingar som utgår från Örnsköldsviks hamn. Det är assistansbolaget ENKV som vill visa exempel på aktiviteter som är möjliga att genomföra även för personer med funktionsvariation.

2019-06-23 - Nyheter/Reportage

Linnéa Liljedahl har under våren tagit fram en meny med sju moderna rätter som gör sig allra bäst ihop med norrländsk mjölk. En meny som serveras på popup-restaurangen Mjölk som gör fyra unika gästspel på kända restauranger i norra Sverige.

2019-06-22 - Nyheter/Reportage

Sista veckan i juni samlar IOGT-NTO- rörelsen 1 000 medlemmar från hela landet i Örnsköldsvik, för kongresser i de tre förbunden; IOGT-NTO, UNF och Junis.
– Under veckan arrangerar vi bland annat 25 olika seminarier kring alkohol- och narkotikafrågor, demokrati och solidaritet, säger Olle Häggström, ordförande för kongressbestyrelsen.

2019-06-20 - Nyheter/Reportage

Från och med nästa år så införs en ny skatt på platspåsar som gör att de kommer bli dubbelt så dyra jämfört med nu, skriver TT.

2019-06-20 - Nyheter/Reportage

Regeringen skjuter till 9,4 miljarder kronor i ett sjukvårdspaket som ska hjälpa till att stärka vården i landet. Region Västernorrland tilldelas 175 miljoner kronor, som först och främst kommer att gå till primärvården, skriver Svt.

2019-06-20 - Nyheter/Reportage

När den arabiska våren inleddes 2010 fann sig den nyblivne utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid mitt i händelsernas centrum. I snart tio års tid har han rapporterat om utvecklingen i Mellanöstern – och nu kommer han till Skorped för att föreläsa om sina erfarenheter.
– När bomberna faller ligger mitt fokus helt på jobbet. Det är först efteråt tankarna kommer.

2019-06-19 - Nyheter/Reportage

Den 1 juli i år träder den nya lagen om rökning utomhus i kraft, som bland annat förbjuder rökning på uteserveringar.

2019-06-19 - Nyheter/Reportage

Nästa vecka så står Örnsköldsvik som värd då IOGT-NTO håller sin stora kongress. Och under kongressen är vatten från kranen, inte köpt flaskvatten, som gäller för den som behöver släcka törsten.
– Att kranmärka vår kongress kändes lika självklart som att förse deltagarna med flaskor som de själva kan fylla på vid behov, säger Ove Olsson, som sitter med i IOGT-NTO:s kongressbestyrelse, i ett pressmeddelande från Miva.

2019-06-19 - Nyheter/Reportage

Snart är midsommaren här, och med midsommar så kommer också semestern för många. För många så är semestertider synonymt med båttider, och det finns en del som är bra att komma ihåg och tänka på innan ni beger er ut på vattnet.Här är några saker värda att tänka på.

2019-06-18 - Nyheter/Reportage

Enligt en ny rapport från FN så beräknas världens befolkning öka från 7,7 miljarder till 9,7 miljarder år 2050, skriver Svt.

2019-06-17 - Nyheter/Reportage

Under MåBra-gudstjänsten på Må återvinningscentral så delade Centerpartiet ut sitt årliga miljöpris. Årets mottagare av priset blev Svenska Kyrkan i Örnsköldsvik för sitt arbete med att omvandla butikernas matsvinn till matkassor för behövande.

2019-06-16 - Nyheter/Reportage

Ett ställe att umgås, äta, varva ned och bara vara. Oavsett om du bor i hus eller lägenhet med balkong är uteplatsen ett rum på vilket du kan sätta en helt egen, unik prägel. 7an har besökt fyra härliga uteplatser att inspireras av.

2019-06-16 - Nyheter/Reportage

Påfågeln Petrus vill synas, det går inte att ta miste på när han spänner upp sina skimrande stjärtfjädrar. Men i besökshagen på Skogstorpet är han inte ensam om att väcka barnens nyfikenhet.

2019-06-15 - Nyheter/Reportage

De har ordinarie arbeten på var sitt håll, men tänker ändå göra sitt yttersta för att sommarparadiset Sandviken på norra Ulvön ska vara minst lika bra som tidigare.
– Det här är en fantastisk plats att vistas på, säger Eva-Karin Öhman.

2019-06-15 - Nyheter/Reportage

Naturen är en källa till välmående för många. Anna Rosenblom har själv blivit hjälpt av den i tunga perioder. Nu vill hon sprida kunskap och inspirera fler att på enkla sätt föra in läkeväxter i sina liv.

2019-06-15 - Nyheter/Reportage

För många är kajen i Köpmanholmen porten ut till skärgården och till den här säsongen har anläggningen fått nya aktörer.
– Vi satsar och tror på en spännande framtid, säger Håkan Jacobsson.

Sidor