Du är här

Nyheter/Reportage

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Lars-Åke Nordin, före detta hockeyspelare, från Bjästa utanför Örnsköldsvik blev i morse 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss i direktsändning i Tv4 Nyhetsmorgon. Nu ska han köpa en elcykel.

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Under sommarens bästa dag hittills, i onsdags, gottade sig närmare 200 pensionärer boende och gäster på Lejonbacken, Örnsköldsgården, Örngruppen och Leva.

2017-06-10 - Nyheter/Reportage

När husse och matte åker bort kan de fyrbenta familjemedlemmarna behöva passning. På pensionat får djuren såväl mat och boende som omvårdnad och stimulans.

2017-06-03 - Nyheter/Reportage

Många timmar i ett väntrum är alltid trist. För barn kan tiden kännas ännu längre. Tack vare två dedikerade sjuksköterskor och flera sponsorer har nu akutens barnväntrum fått en lekfull uppfräschning.

2017-06-01 - Nyheter/Reportage

Etnisk diskriminering inom vård och omsorg har de senaste dagarna varit en aktuell fråga. Mot bakgrund av detta klargör nu Örnsköldsviks kommun vad som gäller inom välfärdsförvaltningens verksamhetsområde.

2017-05-31 - Nyheter/Reportage

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett årets första stipendiater. De kommer att få ta emot sina stipendier under nationaldagsfirandet på Stora Torget.

2017-05-31 - Nyheter/Reportage

Tidigare har Linnéa & Peter, Restaurang & Matbar i Örnsköldsvik rekommenderats av White Guide och därmed setts som en av Sveriges bästa. Nu klättrar de även upp på den nordiska listan som enda restaurang i Ångermanland och länet och som en av 341 restauranger i hela Norden.

2017-05-29 - Nyheter/Reportage

Många myndigheter varnar för vattenbrist, men inte i Ö-vik än så länge.

2017-05-28 - Nyheter/Reportage

Varje dag är en dag då man ska uppskatta sina föräldrar men sedan 1919 är sista söndagen i maj är en dag där det är tradition att uppassa sin mor lite extra. Men vad är historien bakom denna dag?

2017-05-26 - Nyheter/Reportage

För ett par år sedan satt Gunilla Eklund och pustade över all tid som gick åt för att sköta ekonomisysslorna i ideella idrottsföreningar. Lösningen blev hennes egen uppfinning; Cleverservice, ett verktyg som både sparar tid och skapar ordning.

2017-05-24 - Nyheter/Reportage

När det gäller tillgänglighetsarbete är Örnsköldsviks kommun bäst i länet . Det är Humana som i dag presenterar sin tillgänglighetsbarometer för 2017.

2017-05-20 - Nyheter/Reportage

På Alab i Trehörningsjö tillverkas profilkonstruktioner i aluminium och stål för byggbranschen. Men byns största arbetsgivare är på sätt och vis också en räddningsstation. Åtta av företagets anställda är nämligen deltidsbrandmän.
– Ett fantastiskt företag som ställer upp för bygden, säger Räddningstjänstens Håkan Wiberg.

2017-05-12 - Nyheter/Reportage

I Juni är det premiär för ARKNAT – en två veckor lång festival som flätar samman arkitektur och natur mitt i världsarvet Höga Kusten.
– Målsättningen är att skapa kreativa konstruktioner i trä som skall placeras ut längst Höga Kustenleden och dess avstickare säger Jerry Engström på FriluftsByn.

2017-05-12 - Nyheter/Reportage

”Vi är här helt och hållet för Jonas skull. Vi är ju hans händer”, säger Morgan Johansson, en av Jonas Jonssons fyra assistenter.

2017-05-11 - Nyheter/Reportage

Under veckan hålls Krisberedskapsveckan, en nationell kampanjvecka som MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har infört. Örnsköldsvik hakade på denna gång.

2017-05-09 - Nyheter/Reportage

Pingstkyrkan i Ö-vik vill vara med och hjälpa, stötta och uppmuntra människor som försöker göra gott på olika sätt. Man kommer att göra en satsning där församlingen skänker en gåva till en förening eller organisation med säte i Örnsköldsvik som gör gott för människor och bidrar till en bättre stad och värld.

Sidor