Du är här

Nyheter/Reportage

2017-08-19 - Nyheter/Reportage

Våren 2018 öppnar Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad. När rekrytering av baspersonal nu startar sker det med en, för kommunen, helt ny urvalsmodell.

2017-08-18 - Nyheter/Reportage

250 möjligheter startades 2014 av Internationella Handelshögskolan i syfte att vara en mötesplats för människor som på olika sätt engagerar sig i platsers utveckling. Projektet Bygd och stad har drivits av Örnsköldsviks kommun under tre år och är nu hedersprisnominerat.

2017-08-16 - Nyheter/Reportage

Samverkan i Höga Kusten är den kandidat från länet som kan vinna Stora Turismpriset 2017.
– Höga Kusten har aldrig varit hetare än nu, säger Peter Holmqvist vid Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

2017-07-08 - Nyheter/Reportage

Alla sina barndoms somrar har han tillbringat på Ulvön och nu är han den unge entreprenören som i sommar hyr ut elskotrar.
Albin Sehlberg, 17, ser möjligheter i det mesta.

2017-06-30 - Nyheter/Reportage

Han har varit i takbranschens tjänst nästa lika länge som i hockeyns. Men nu tackar Sture Andersson för sig och lämnar över ansvaret till Johan Vestin.
– Det kommer att gå jättebra. Han kan det här utan och innan, säger Sture.

2017-06-29 - Nyheter/Reportage

Vilket företag eller organisation i länet ska få representera Västernorrland i tävlingen om Stora Turismpriset 2017? Nu ska det avgöras.
Nominerade kandidater är Stenstan Visitor Center, Stiftelsen Nämforsen och samverkan i Höga Kusten.

2017-06-29 - Nyheter/Reportage

Efter tre års samarbete kring besöksnäringsfrågor via Höga Kusten Destinationsutveckling AB väljer nu Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik att permanenta verksamheten. Respektive kommunfullmäktige har i dagarna fattat de nödvändiga besluten.

2017-06-29 - Nyheter/Reportage

Under sommarlovets vardagar finns alla möjligheter för barn och föräldrar att uppleva ett lite annorlunda café, ett aktivitetscafe med möjlighet att fika gott och dessutom kan alla barn aktivera sig på olika sätt, friidrott, fotboll, brännboll, kubb, grillning och mycket mera.

2017-06-19 - Nyheter/Reportage

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Örnsköldsvik har tagit ett viktigt beslut för att stödja och hjälpa en av de mest utsatta grupperna i kommunen - familjehemsplacerade barn och ungdomar. Vid Humanistiska nämndens sammanträde den 13 juni beslutades att Örnsköldsviks kommun går med i en länsgemensam kommunägd organisation för familjehemsvård. Den placeras organisatoriskt hos kommunförbundet i Härnösand.

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Lars-Åke Nordin, före detta hockeyspelare, från Bjästa utanför Örnsköldsvik blev i morse 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss i direktsändning i Tv4 Nyhetsmorgon. Nu ska han köpa en elcykel.

2017-06-15 - Nyheter/Reportage

Under sommarens bästa dag hittills, i onsdags, gottade sig närmare 200 pensionärer boende och gäster på Lejonbacken, Örnsköldsgården, Örngruppen och Leva.

2017-06-10 - Nyheter/Reportage

När husse och matte åker bort kan de fyrbenta familjemedlemmarna behöva passning. På pensionat får djuren såväl mat och boende som omvårdnad och stimulans.

2017-06-03 - Nyheter/Reportage

Många timmar i ett väntrum är alltid trist. För barn kan tiden kännas ännu längre. Tack vare två dedikerade sjuksköterskor och flera sponsorer har nu akutens barnväntrum fått en lekfull uppfräschning.

2017-06-01 - Nyheter/Reportage

Etnisk diskriminering inom vård och omsorg har de senaste dagarna varit en aktuell fråga. Mot bakgrund av detta klargör nu Örnsköldsviks kommun vad som gäller inom välfärdsförvaltningens verksamhetsområde.

2017-05-31 - Nyheter/Reportage

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett årets första stipendiater. De kommer att få ta emot sina stipendier under nationaldagsfirandet på Stora Torget.

2017-05-31 - Nyheter/Reportage

Tidigare har Linnéa & Peter, Restaurang & Matbar i Örnsköldsvik rekommenderats av White Guide och därmed setts som en av Sveriges bästa. Nu klättrar de även upp på den nordiska listan som enda restaurang i Ångermanland och länet och som en av 341 restauranger i hela Norden.

Sidor