Du är här

Nyheter/Reportage

2019-08-18 - Nyheter/Reportage

Samtidigt som relativt få unga örnsköldsviksbor röker cigaretter, har e-cigaretten fått ett uppsving bland skolelever.
– Många säger; ”det är bara vattenånga”. Det är det inte, säger Albin Dahlström, folkhälsoplanerare.

2019-08-17 - Nyheter/Reportage

Filip Larsson har gjort en unik resa in i motorsporten. En resa som startade i det virtuella bilspelet Gran Turismo och som via chikanerna på Silverstone tagit honom till hans första start i Formula Nordic.

2019-08-17 - Nyheter/Reportage

Sirpa Virtanen, förbundsdirektör för Kommunförbundet Västernorrland, har lämnat över stafettpinnen till Charlotte Sandelius.
– Det ska bli riktigt roligt, spännande och utmanande att ta mig an det här jobbet, säger Charlotte.

2019-08-16 - Nyheter/Reportage

Elite Plaza Hotel Örnsköldsvik utför just nu ombyggnationer och renoveringar av konferens- och möteslokalerna i Arken. Redan nu i höst väntas en del av byggnationerna vara klara.

2019-08-14 - Nyheter/Reportage

Under första halvåret 2019 så betalade Region Västernorrland drygt 217 miljoner kronor för personal inom specialistvården, skriver Svt.

2019-08-12 - Nyheter/Reportage

Från och med nästa år så kan en ny skatt på platspåsar införas som gör att de kommer bli dubbelt så dyra jämfört med nu, skriver TT.

2019-08-09 - Nyheter/Reportage

Regeringen har tillsatt en utredning som ska undersöka möjligheterna till att införa ett underlag för ett biljettsystem som används av all kollektivtrafik i landet.

– Ett nationellt biljettsystem kommer att göra det enklare att välja buss, tåg eller färja, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

2019-08-08 - Nyheter/Reportage

I semesternumret kunde vi berätta om ett gäng unga entreprenörer som fick chansen att pröva på och driva verksamheter på bland annat Nyängets havsbad. Josefin Petterson, som varit ansvarig för inköp till kiosken på Nyänget, berättar lite om hur det har gått under sommaren och vad som väntar härnäst.

2019-08-01 - Nyheter/Reportage

Från och med den 1 september införs nya fiskeregler längs kuststräckan från Västernorrland till norra Uppsala län. Bland annat begränsas fiske med nät.

2019-07-28 - Nyheter/Reportage

I sundet mellan Vågön och Grisselön ligger Grisslans fiskeläge som anlades av Gävlefiskarna på 1500-talet. Ett smycke i vår fantastiska skärgård som sedan flera år endast har sommarboende. Men med en fin sammanhållning.

2019-07-26 - Nyheter/Reportage

Peter Eriksson har precis kommit hem från en jobbresa. Inom mindre än ett dygn är han på väg igen, men då i privat regi – i Stockholm väntar konsert med Patti Smith.
I och med det har en cirkel slutits.
– Hon var den första artist jag kände hade ”det”. En vision. Precis som man måste ha i matlagning, säger Peter.

2019-07-25 - Nyheter/Reportage

En av de båtar som kastat ankar under midsommarhelgen på Trysunda är en 10 meter lång segelbåt. Åke Silfwerbrand från Västervik är full av beundran för vad platsen har att erbjuda.
– Hur vackert som helst, säger den nyblivne pensionären som med sin hund Malte planerar nästa stopp i Skagshamn.

2019-07-17 - Nyheter/Reportage

För många så är semestertider synonymt med båttider, och det finns en del som är bra att komma ihåg och tänka på innan ni beger er ut på vattnet. Här är några saker värda att tänka på.

2019-07-14 - Nyheter/Reportage

Lisses loppis har bytt namn till Tusen Ting och flyttat in i nya lokaler. Precis som många andra gör de sig redo för sommarens fyndsugna besökare.
– Det brukar bli dubbelt så många. Ofta letar de efter något till sommarstugan, säger Ann-Mari Svensson.

2019-07-13 - Nyheter/Reportage

Skogarna och bergen kring Getberg har kanske aldrig tidigare inspirerat Herman Lohe lika mycket som i dag. Som konstnär numera verksam i London, har också fler fått lära känna dess uttrycksfulla natur.
– Vi inser nog inte alltid hur pass exotisk naturen och ljuset är här, säger han.

2019-07-13 - Nyheter/Reportage

Ulvö Hotell har hyllats och prisats ett antal gånger. Nu har även Ulvöbyn, med Linn Madsen i spetsen, och Ulvö Kapellag fått Arne Söderströms Hembygdsstipendium.
– ­Nu gäller det att leva upp till förväntningarna, säger den rutinerade ulvöguiden Sven Bodin.

Sidor