Du är här

Nyheter/Reportage

2018-02-16 - Nyheter/Reportage

En av kommunens finaste utmärkelser är ett stipendium ur Gösta Hägglunds stiftelse för att stimulera innovationer och tekniskt utvecklingsarbete.
Den här gången säger vi stort grattis till Berth Brandell och Jon Sandström som på torsdag i nästa vecka mottar priset under högtidliga former.

2018-02-16 - Nyheter/Reportage

I tisdags var det ballonger och semlor i stora konferensrummet på Örnsköldsvik Airport.
– Flygplatsen har en betydande roll i vårt samhälle. Nu flyttar vi fram våra positioner för att nå stora delar av regionen, säger flyplatschefen Robert Gyllroth.

2018-02-14 - Nyheter/Reportage

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som inte bara är till för att fira kärleken med sin käresta utan också en dag för att visa sin kärlek till nära vänner och familj.

2018-02-12 - Nyheter/Reportage

På onsdag 14 februari är det alla hjärtans dag och då bjuder Mångkulturellt centrum in till midvinterkaffe i sin lokal på Stora torget i Örnsköldsvik mellan kl 13-14. Thailändska föreningen kommer att bjuda på kaffe tillagat på gammalt thailändskt sätt och Mångkulturellt centrum kommer bjuda på semlor. Alla som är intresserade är välkomna.

2018-02-10 - Nyheter/Reportage

Fotboll och föreningsliv kan skapa förändring. Det vet Gottne IF:s ordförande Mats Falck som jobbat hårt för integration och inkludering. Nu har han nominerats till Guldhanden – ett nyinstiftat stipendium som delas ut till Årets Förenare.
– Jag ser det som att hela föreningen är nominerad, säger Mats.

2018-02-07 - Nyheter/Reportage

– Med ett resultat bättre än budget och som uppfyller det ekonomiska resultatmålet som fullmäktige lagt fast visar vi att vi har ordning och reda i kommunens finanser, säger kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S). Detta ger i sin tur goda förutsättningar att fortsätta utveckla den kommunala verksamheten ytterligare.

2018-02-06 - Nyheter/Reportage

Idag så firades samernas nationaldag och i Örnsköldsvik, som samerna kallar Orrestaare, firade man det i Arkenbiblioteket. Man började med att tillsammans sjunga den samiska nationalsången (antingen på samiska eller svenska) och efter sången så höll Per Nylén tal där han bl.a. pratade om vad som har gjorts för samerna i Örnsköldsviks område. Firandet avslutades med fika.

2018-02-06 - Nyheter/Reportage

Något av det jobbigaste som kan hända en förälder är att förlora ett barn. Både sorgen och saknaden efter barnets bortgång kan bli väldigt stor och svårt att hantera. Därför startar nu Febe en lokalförening i Örnsköldsvik för att hjälpa föräldrar genom deras sorg.

2018-02-06 - Nyheter/Reportage

Idag firar samerna sin nationaldag till minne av det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim samma datum 1917. Klockan 12.00 firas nationaldagen på Arkenbiblioteket. Då håller Per Nylén tal, man sjunger samiska nationalsången och därefter blir det fika i programrummet.

2018-02-02 - Nyheter/Reportage

Sjöräddningssällskapet utser varje år Årets Sjöräddare, vilket ges till en räddningsinsats som stuckit ut lite extra. Nu har sex insatser från 2017 nominerats, och bland dessa står RS Örnsköldsvik nominerad för en dramatisk räddningsinsats.

2018-02-02 - Nyheter/Reportage

Från och med 1:a februari så byter Landstinget Västernorrland namn. Framöver så kommer landstinget istället heta Region Västernorrland.

2018-02-01 - Nyheter/Reportage

Snöovädret över länet väntas hålla i sig hela torsdagen och en fram till fredag eftermiddag. Så här påverkas verksamheter i Örnsköldsviks kommun i nuläget.

2018-02-01 - Nyheter/Reportage

En studie gjord av Umeå universitet visar på att skallskador ökar risken för demens mer än 30 år efter att man utsatts för skadan.

2018-01-31 - Nyheter/Reportage

Statistiska centralbyrån har publicerat sin namnstatistik över de populäraste namnen på nyfödda barn 2017. De två mest populära blev Alice och William.

2018-01-30 - Nyheter/Reportage

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har utvecklat en helt ny potatis som är hälsosammare än vanlig potatis.

2018-01-29 - Nyheter/Reportage

Myndigheten för yrkeshögskolan har meddelat vilka utbildningar som beviljats starttillstånd inför läsåret 2018/2019. I Örnsköldsvik så har fem utbildningar tilldelats starttillstånd.

Sidor