Du är här

Nyheter/Reportage

2020-03-30 - Nyheter/Reportage

Det har funnits som mål att 95 procent av invånarna i Västernorrland ska ha en bredbandshastighet på minst 100 Mbit/s i slutet av året. Men enligt statistik från Post- & Telestyrelsen (PTS) så är det för närvarande bara ca 73 procent av hushållen som har tillgång till fast bredband.

2020-03-29 - Nyheter/Reportage

Efter sin prästvigning 2005 valde hon att bosätta sig i Örnsköldsvik tillsammans med sin hustru.
14 år senare prisades Marie Edström, numera kyrkoherde i Örnsköldsviks församling och kontraktsprost, under Företagarkvällen och till stående ovationer som Årets normbrytare för sitt arbete med värdegrunder och hbtq-frågor.

2020-03-29 - Nyheter/Reportage

Sedan en knapp månad tillbaka finns det trygghetsvärdar i centrala Örnsköldsvik med syfte att ha koll på vad som händer på stan.

2020-03-29 - Nyheter/Reportage

Att vara simkunnig och bära flytväst är närmast en förutsättning för att bli kappseglare.
Men hur beter man sig om jollen välter?
7an var med när ÖSS övade i Paradiset.

2020-03-28 - Nyheter/Reportage

Steget från idé till färdig produkt kan för en kreatör kännas omöjligt långt och komplicerat. Programmet eXpression Design ger verktygen som behövs för att våga ta det steget.

2020-03-25 - Nyheter/Reportage

Många har nog uppmärksammat att det har placerats ett tält utanför akuten vid Örnsköldsviks sjukhus. Tältet finns där för att hjälpa till att avgöra om någon bär på coronasmitta och därmed kan vara i behov av akutvård, samt för att skydda andra patienter vid akuten från coronasmittade patienter.

2020-03-24 - Nyheter/Reportage

Att med jämna mellanrum kontrollera ditt hus ger behövlig information om begynnande fel och skador. Den annalkande våren är en utmärkt tid att inspektera tak, vind, fasad och krypgrund.
– Ifrågasätt och fundera: ska det se ut så här? Det handlar mycket om att plåstra om och behöver inte vara så avancerat, säger Tomas Lundin, besiktningsman i Örnsköldsvik.

2020-03-22 - Nyheter/Reportage

Oavsett om du flyttar från ett hus till en lägenhet eller har bott i hyresrätt i flera år kan du alltid lära dig något nytt om hur du bor bättre. Det menar Övikshem som satsar på information i såväl teoretisk som praktisk form.

2020-03-21 - Nyheter/Reportage

Trenden att inreda med växter syns i vart och vartannat inredningsmagasin och det finns bokstavligen en djungel av olika växter att välja bland. Följ med hem till Ulrika som gärna inreder sitt hem med grönt, på ett enkelt och smakfullt sätt.

2020-03-21 - Nyheter/Reportage

Det råder brist på handsprit inom bland annat sjukvården på grund av det rådande läget med coronaviruset. För att se till att behovet tillgodoses så har Sekab ställt om sin produktion och koncentrerar sig nu på att tillverka handsprit från etanol.

2020-03-20 - Nyheter/Reportage

Arkenbiblioteket och Örnksöldsviks museum & konsthall har beslutat att ställa in sina program för barn. Bland Arkenbibliotekets program och aktiviteter rör det Lördagsstund, Sagostund, Babybokprat och Småbarnscafé, och för Örnsköldsviks museum & konsthall gäller det Kulturlabbet som hålls på lördagar. Beslutet gäller våren ut.

2020-03-20 - Nyheter/Reportage

Bygma utlovar en byggmässa med extra allt 15-16 maj, om den blir av. Osäkerheten kring corona-virusets spridning är stor och ingen kan med säkerhet lova att kommande evenemang blir av. Även Beijer har planerat en byggmässa samtidigt, men i dagsläget avvaktar de med besked.

2020-03-19 - Nyheter/Reportage

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer rörande coronaviruset covid-19 så har Örnsköldsviks kommun beslutat att stänga samtliga av kommunens träffpunkter samt all daglig verksamhet för personer med demens från och med måndag 23 mars.

2020-03-18 - Nyheter/Reportage

I samband med Världsvattendagen den 22 mars så blir nu Örnsköldsviks kommunkoncern Kranmärkt, vilket innebär att kommunen tar ställning mot flaskvatten.

2020-03-17 - Nyheter/Reportage

Idag har Skatteverket öppnat upp för möjligheten att skicka in inkomstdeklarationen digitalt. Det går även att skicka in pappersdeklarationen via brev. Senast den 4 maj måste du ha skickat in deklarationen.

2020-03-17 - Nyheter/Reportage

Den regionala särskilda sjukvårdsledningen har beslutat att alla planerade operationer i Region Västernorrland ska ställas in, och att bara akuta operationer ska genomföras. Anledningen är att regionen vill spara på skyddsutrustning, med hänvisning till coronaviruset. Beslutet gäller från och med imorgon onsdag 18 mars.

Sidor