Du är här

Nyheter/Reportage

2017-10-20 - Nyheter/Reportage

Sedan ett drygt år tillbaka får man göra rut-avdrag för it-tjänster under förutsättning att arbetet utförs i hemmet.
– Det är nog ganska många som inte känner till det, säger Mattias Högdahl, en av branschens aktörer.

2017-10-20 - Nyheter/Reportage

Två nomineringar i Svenska Designpriset. Någon vinst blev det dock inte - denna gång. Däremot röstade svenska folket fram matboken "Vår del av världen – Höga Kusten- Ursprung – Råvaror och Smaker”, till plats nummer två i folkets röst.
- Vi är oerhört stolta, säger Malin Wiklund, content manager samt vice vd Devocy.

2017-10-19 - Nyheter/Reportage

Devocy Communication, med huvudkontor i Örnsköldsvik, har i kväll chans ta hem pris i Svenska Designpriset. Devocy är nominerad i kategorin Grafisk Identitet Hantverk (typsnitt, logotype, grafik) för arbetet med den grafiska profilen ”Höga Kusten” som gjorts på uppdrag av Höga Kusten Destinationsutveckling.

2017-10-18 - Nyheter/Reportage

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik har startat en ny mötesserie "Övik möter..." Spännande personer kommer att bjudas in för ett samtal kring sina liv och funderingar. Personerna som bjuds in är mer eller mindre välkända från olika kategorier från vårt samhälle, men som bedöms vara intressanta att lyssna på. Först ut är Olof Stenhammar nu på fredag den 20 oktober.

2017-10-18 - Nyheter/Reportage

De så kallade extratjänster inom välfärden introducerades genom regeringsbeslut 2015 och har under 2017 vidgats till att även omfattas viss kulturell, idrottslig och social verksamhet. Extratjänster riktar sig till långtidsarbetslösa och nyanlända som genom subventionerade anställningar kan utgöra en resurs inom ordinarie verksamhet. De subventionerade anställningarna kan pågå som längst 24 månader.

2017-10-17 - Nyheter/Reportage

För första gången ska Årets cleantechprofil i norra Sverige utses. Priset går till ett en person som engagerat- och positionerat sig eller sitt företag på ett föredömligt sätt inom grön teknik, ren energi eller hållbara lösningar i norra Sverige, samt på ett positivt sätt verkat för en jämställd arbetsplats eller samhälle. En av de nominerade är Kristina Elg Christoffersson, chef för forskning och utveckling på Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik.

2017-10-17 - Nyheter/Reportage

När rösterna i valet till kyrkomötet sluträknats är det klart att fyra nomineringsgrupper delar på de tio platser som tillfaller Härnösands stift mandatperioden 2018-2021. Sex av de tio platserna tillsätts med ledamöter som är nya i Svenska kyrkans högsta beslutande organ. En av dessa är Ann-Sofie Karlsson Ågren, Örnsköldsvik,

2017-10-16 - Nyheter/Reportage

På grund av att flera sopbilar har drabbats av haveri är det många som kommer att få försenad sophämtning under denna vecka. Miva låter meddela att deras entreprenör arbetar för att alla som har sophämtning denna vecka ska få sitt kärl tömt senast fredag 20 oktober. Kunder som önskar soptömning uppmanas därför att låta kärlet stå utställt till dess att det blivit tömt.

2017-10-13 - Nyheter/Reportage

Polisen varnar för en snabbt växande form av kriminalitet på nätet. Det handlar om falska sajter för adressbyte. Metoden används för att stjäla identiteter.

2017-10-12 - Nyheter/Reportage

Alltfler städer satsar på ett attraktivare, tryggare och säkrare kvällsliv med Purple Flag-modellen. Fem nya städer certifieras och sju städer omcertifieras i dag den 12 oktober i Stockholm. Örnsköldsvik är en av de fem nya.

2017-10-03 - Nyheter/Reportage

Nyvalde moderatledaren Ulf Kristersson gör förändringar i M-toppen. Bland annat blir ö-viksbördige Gunnar Strömmer ny partisekreterare.

2017-10-02 - Nyheter/Reportage

Fettfrysning är en icke-kirurgisk metod för att ta bort oönskat fett och nu finns den möjligheten även i Örnsköldsvik.

2017-10-02 - Nyheter/Reportage

Torsdag den 5 oktober bjuder Mittuniversitetet, Coompanion, Bizmaker och Örnsköldsviks kommun in till ett avgiftsfritt seminarium för inspiration och erfarenhetsutbyte kring samhällsentreprenörskap.

2017-09-29 - Nyheter/Reportage

Flera partier från oppositionen i Örnsköldsvik ställer sig bakom en motion att utreda vad ett länsbyte skulle innebära för Örnsköldsvik. Frågan ska tas upp på nästa kommunstyrelsemöte, nu på tisdag.

2017-09-24 - Nyheter/Reportage

Det blir mörkare och mörkare och därmed fler kvällar inne för öviksborna. Passa på att sälja det du inte använder och dryga ut julklappskassan.

2017-09-20 - Nyheter/Reportage

SAS öppnar en flyglinje mellan Arlanda och Örnsköldsvik med fyra flyg dagligen i vardera riktning nästa år.

Sidor