Du är här

Nyheter/Reportage

2018-04-17 - Nyheter/Reportage

SMHI beräknar att det finns en förhöjd risk för svår vårflod i länet och att sannolikheten är stor att vi får mycket höga flöden i små och medelstora vattendrag.

2018-04-16 - Nyheter/Reportage

Drygt två år efter första spadtaget, så invigdes det nya boendet I Själevad och namnet blir Rosenbackens vård- och omsorgsboende. Lena Hallengren, barn-, äldre-, och jämställdhetsminister förrättade invigningen.

2018-04-15 - Nyheter/Reportage

Med start onsdagen den 25 april kommer Tidningen 7 att landa i kommunens postlådor på onsdagar.
– Under våra 13 år med 7an har vi haft förmånen att glädja Örnsköldsvik med en tidning på fredagar. Nu känner vi oss mogna för nästa steg för att utveckla tidningen, säger Ulf Eklund, vd och ansvarig utgivare på Tidningen 7.

2018-04-09 - Nyheter/Reportage

Guldgul och svart med en pärlemorfärgad prick är hur årets Majblomma och en av vårens populäraste accessoarer ser ut. Den 12 april börjar den säljas.

2018-04-05 - Nyheter/Reportage

Till hösten blir det ny flytt för Peter Forsberg och hans familj eftersom de nu satsar i skobranschen.

2018-04-04 - Nyheter/Reportage

Tidningen Allt om Husvagn & Camping betygsätter i varje nummer olika uppställningsplatser för husvagnar och husbilar. Nu har Örnsköldsviks gästhamn fått full poäng vilket gör stadscampingplatsen till en av Sveriges bästa.

2018-04-02 - Nyheter/Reportage

Semesterstiftelsen bildades den 14 juni 1982 efter att NCB beslutat att lägga ner massatillverkningen i Köpmanholmen. Efter försäljning av 15 stugor delar man nu ut pengar från försäljningen som enligt stadgarna ska tillfalla föreningslivet i Köpmanholmen.

2018-04-01 - Nyheter/Reportage

En lugn och stilla stund med sällskapsspel, film eller att rita. Kvällsmackor med mjölk följt av en godnattsaga om Pomperipossa. På Kullerbyttan fixar förskolepersonalen allt som behövs för en mysig kväll och en god natts sömn.
Och viktigast av allt – en känsla av trygghet.

2018-03-31 - Nyheter/Reportage

Karin Sellgren, sjuksköterska på medicin 2 på Örnsköldsviks sjukhus, har haft nattjänstgöring i närapå tjugofem år och stortrivs.

2018-03-31 - Nyheter/Reportage

”Knacka hårt!” Uppmaningen på familjen Wilanders dörr är kanske behövlig, i villan i Domsjö är det till vardags fullt av liv och rörelse. Att bråka och kivas är här ett kvitto på att något står rätt till.

2018-03-19 - Nyheter/Reportage

Att känna utanförskap är inte lätt. Att vara kär kan vara minst lika svårt. Det är känslor Kulturskaparna har satt ord på, som ett av många inslag under Funkisveckan som pågår denna vecka och avslutas med nytänkande på Sliperiet på fredag.

2018-03-18 - Nyheter/Reportage

Mörkret har sedan länge sänkt sig, och Örnsköldsvik är på väg att somna in – men för att allmänheten ska kunna sova tryggt måste ett fåtal hålla sig vakna.
För stadens tjänstgörande poliser har natten bara börjat.

2018-03-17 - Nyheter/Reportage

Endast snöröjaren är vaken. Det finns så klart massor av undantag, men under den snart gångna vintern går det absolut att travestera Viktor Rydbergs skrivning. Det har varit en sällan skådad vinter och här hänger 7an med på utlastning.

2018-03-16 - Nyheter/Reportage

Idag firas den svenska folkhögskolan. För 150 år sedan startade den första, Hvilan och Önnestads folkhögskola i Skåne samt Östergötlands folkhögskola. På Örnsköldsviks folkhögskola firas det med alla möjliga aktiviteter. Se program här!

2018-03-15 - Nyheter/Reportage

Det kommer inget beslut om ett kulturhus i Örnsköldsvik före valet i höst. Det säger kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund, socialdemokrat.

2018-03-15 - Nyheter/Reportage

Den 16 mars är det World Sleep Day och i samband med det så har SIFO, tillsammans med Lexington Company, undersökt och sammanställt hur bra svenskarna sover. Undersökningen visar att vi svenskar generellt måste sova mer än vad vi gör idag.

Sidor