Du är här

Nyheter/Reportage

2019-10-11 - Nyheter/Reportage

Victor Blomquist, vd för BN Måleri och golv AB, som med Fastighetsbolaget Bergön AB köpt Bergön stugby, tidigare ägd av Modo personal- och semesterstiftelse.

2019-10-09 - Nyheter/Reportage

Region Västernorrland har förslag på att göra organisationsförändringar som bland annat innebär att filialerna i Örnsköldsviks kommun kan komma att avvecklas. Nu bjuder Primärvården in till dialogträffar med invånarna för att diskutera förändringarna.

2019-10-08 - Nyheter/Reportage

Under sensommaren och hösten så har det pågått ombyggnationer på Må återvinningscentral, med bland annat byggandet av en ny utfart. Nu är arbetet klart och den nya utfarten öppnad.
– Den nya utfarten som finns uppe på risplanen underlättar för de kunder som inte har något övrigt avfall att lämna, säger Peter Westin, projekt- och entreprenadansvarig på Miva, i ett pressmeddelande.

2019-10-07 - Nyheter/Reportage

Kajsa Rantala, undersköterska vid hemtjänsten i Husum, har nominerats som Västernorrlands kandidat till utmärkelsen Årets handledare inom vård- och omsorgscollege 2019.

2019-10-05 - Nyheter/Reportage

Under tre och ett halvt år har Märta och Chokladbiten tillverkat handgjorda bakverk på Sjögatan. Nu flyttar konditorn Märta Grundberg in sin verksamhet hos Reuterdahls på Skolgatan – som samtidigt bygger ut och blir dubbelt så stort.

2019-10-03 - Nyheter/Reportage

Länsstyrelsen arbetar tillsammans med polisen aktivt mot doping. Nu ska Länsstyrelsen stärka arbetet ytterligare genom två utbildningar.

2019-10-03 - Nyheter/Reportage

MF Ulvön, som året runt trafikerar Ulvön, Trysunda, Strängöarna och Köpmanholmen, har nyligen lämnat Dockstavarvet för en del underhåll efter en intensiv sommar.

2019-10-02 - Nyheter/Reportage

Patent- och registreringsverket har sammanställt hur många patentansökningar som har gjorts i Sverige under perioden 2009-2018. Enligt sammanställningen så ökar antalet patentansökningar mest i Västernorrland.

2019-10-02 - Nyheter/Reportage

Igår blev det klart att Systembolaget flyttar in i Åhléns gamla lokaler i Magasinet. Men det är inte bara Systembolaget som flyttar in utan även den anrika klädbutiken Bergmans/Hanzens, skriver Allehanda.

2019-10-01 - Nyheter/Reportage

Nu är det klart att det blir Systembolaget som flyttar in i Åhléns gamla lokaler, skriver Allehanda.

2019-10-01 - Nyheter/Reportage

Idag presenterade ekonomiberedningen den andra tertialuppföljningen för året. Och för helåret 2019 så är prognosen för det ekonomiska resultatet +31 miljoner kronor, vilket innebär att den ligger långt under budgeten.

2019-10-01 - Nyheter/Reportage

Nu är det klart vilka kyrkor inom Härnösands stift som får bidrag till renovering. Sammanlagt rör det sig om 34 miljoner kronor varav drygt 7 miljoner går till kyrkor i Västernorrland.

2019-10-01 - Nyheter/Reportage

Från och med den 1 januari 2020 så kommer portot på brev att höjas. Anledningen ligger i de minskade brevvolymerna.

2019-09-27 - Nyheter/Reportage

Under gårdagen utsåg regeringen Daniel Gustafsson till nytt länsråd hos länsstyrelsen i Västernorrland. Förordningen gäller i fem år med start den 7 oktober.
– Jag är glad över regeringens beslut! Daniel är en mycket god ledare och bra på att se alla medarbetares kompetens, säger landshövding Berit Högman i ett pressmeddelande.

2019-09-27 - Nyheter/Reportage

På grund av svårigheter att rekrytera läkare så föreslår primärvårdens ledning i Västernorrland avveckling av flera filialer och Hälsocentraler i länet. I Örnsköldsvik så är filialerna i Trehörningsjö och Långviksmon två av de som föreslås att avvecklas.
– Eftersom vi inte har de personalresurser vi behöver måste vi organisera oss på nya sätt, säger Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör i Region Västernorrland, på regionens hemsida.

2019-09-22 - Nyheter/Reportage

I samband med StyrelseAkademiens frukostmöte på Elite Plaza Hotel i Örnsköldsvik avtackades Jan-Erik Lindström efter två år som ordförande. För sitt engagemang och sina insatser fick han utmärkelsen ”Årets styrelseledamot 2018”.
– Det är hedersamt att få ta över efter Jan-Erik, sa den nya ordföranden Magnus Liljeqvist som tillsammans med ledamöterna Ann Holst och Anita Edlund uppvaktade med blommor.

Sidor