Du är här

Nyheter/Reportage

2018-08-14 - Nyheter/Reportage

I måndags togs det första officiella spadtaget för bostadsrättsföreningen Strandkajen och därmed är byggprojektet med 38 lägenheter i inre hamnen igång.
– Jättekul att få stå här i dag, sa fastighetsägaren Markus Näslund.

2018-08-12 - Nyheter/Reportage

Myndigheten för yrkeshögskolan har meddelat vilka utbildningar som beviljats starttillstånd inför läsåret 2018/2019. I Örnsköldsvik så har fem utbildningar tilldelats starttillstånd.

2018-08-08 - Nyheter/Reportage

På onsdagen 8/8 så besökte försvarsminister Peter Hultqvist BAE Systems Hägglunds för att bli ordentligt informerad om fabriken och företaget.

2018-08-08 - Nyheter/Reportage

Det går inte att undvika – förr eller senare behöver vi handla mat. Och trots e-handelns framfart är fortfarande det mest beprövade sättet att besöka en butik. Väl där lämnas all vett och etikett kvar vid entrén. Eller? Till 7ans inkorg kom nyligen ett mejl som uppmanar till bättre hyfs i mataffärer.

2018-08-07 - Nyheter/Reportage

Under gymnasiets sista år hör det till att varje elev genomför ett projektarbete, och ambitionsnivån är ofta hög – men det ska mycket till för att bräcka Emanuel Enberg från Bonäset.
På Tekniska museet i Stockholm prisades han för att ha utvecklat ett artificiellt neuronnät som lärt sig känna igen handskrivna siffror.

2018-08-01 - Nyheter/Reportage

Det blir lättare att montera solceller från och med den första augusti i år, då regeringen beslutat om att slopa bygglovet för att montera solceller längs takets riktning.

2018-07-31 - Nyheter/Reportage

Bollplaner, hinderbana, grillplatser och utescen är några saker som planeras då upprustningen av Sörlien drar igång.

2018-07-24 - Nyheter/Reportage

Den ca 500 hektar stora branden i Brattsjö är avslutad och markägaren har fått tagit över ansvaret för efterbevakning av området. Örnsköldsviks kommun understryker i samband med detta att det råder fortsatt hög brandrisk och att eldningsförbud fortfarande gäller.

2018-07-13 - Nyheter/Reportage

Under ett långt och aktivt yrkesliv har advokaten Lotta Insulander Lindh från Västerås gjort stort avtryck i Rättssverige. Men numera tillåter hon sig att koppla av en smula – i Ö-viks skärgård.
– Ulvön är vårt smultronställe. Här kan vi bara vara vi, säger Lotta, som med maken Carl i år återkommer för fjärde sommaren.

2018-07-13 - Nyheter/Reportage

Sedan Mats Norberg förvärvade havsviken; det innersta området av Åviken har han under flera år haft en dröm om att utveckla campingen och stugområdet med en marina och en flyganläggning.
Nu är Åviken Fly Camp verklighet.

2018-07-12 - Nyheter/Reportage

Sedan hon fyllde 63 har hon träffat påven, haft Sveriges kung som bordskavaljer och besökt två amerikanska presidenter – trots att hon i det längsta ville undvika den sortens liv.
Möt Ulla Löfven, en helt vanlig ö-viksbo med en ovanlig vardag.

2018-07-09 - Nyheter/Reportage

Ifjol stod Trehörningsjö Camping och Stugby öde hela sommaren. I år, tack vare två driftiga systrar, sjuder det åter av liv och rörelse när vi hälsar på.

2018-07-05 - Nyheter/Reportage

Under O-Ringen så kommer en samling arbetsgivare att finnas på plats för att diskutera jobb och framtida rekrytering med O-Ringen deltagare.

2018-06-29 - Nyheter/Reportage

Fler branscher i Örnsköldsvik får möjlighet att utvecklas inom digitalisering genom projektet Digitala steg för tillväxt som startar i höst och tar vid efter projektet Digilots. Kommunen har blivit beviljad medel för det treåriga digitaliseringsprojektet ”Digitala steg för tillväxt".

2018-06-28 - Nyheter/Reportage

Varje sommar så har vi genom de kommunala feriejobben musikanter som är ute och spelar musik och sprider sommarglädje till de som är ute och njuter eller inväntar semestern.

2018-06-27 - Nyheter/Reportage

Mellan oktober 2017 och maj 2018 så har några utav kvinnorna på SFI utbildningen i Örnsköldsvik arbetat på en bok tillsammans för att förbättra sina kunskaper i svenska. Boken, som har titeln "Min resa genom Sverige", lästes upp inför de andra SFI eleverna och 7:an var där och filmade. I boken så berättar kvinnorna sina olika historier om hur och varför de tog sig till Sverige.

Sidor