Du är här

Nyheter/Reportage

2021-03-01 - Nyheter/Reportage

13 idrottsföreningar i Örnsköldsviks kommun har tilldelats krisstöd från Riksidrottsförbundet för förlorade intäkter under 2020 till följd av pandemin. Det totala värdet på stöden uppgår till 313 000 kronor.

2021-02-28 - Nyheter/Reportage

Lo, Ida, Grete, Norah, Elsa och Milla tittar och lyssnar på danstränaren och försöker så gott det går att utföra den koreografi som de själva varit med och utformat. Den unga dansgruppen leds av ÖGK:s färskaste tränare – 16-åriga Keren Mesche – och hon har lika roligt som eleverna.

2021-02-28 - Nyheter/Reportage

Under pågående pandemi gör många det bästa av situationen. Som exempelvis PRO Domsjö som lockar medlemmar till diverse utomhusaktiviteter. På fettisdagen under förra veckan så samlade föreningen drygt 50 medlemmar till samkväm med grillning, kaffe och semla på isen i Gullvik.

Innan vårvintern gör bokslut hoppas PRO Domsjö hinna med en gemensam vandring över isen till Grisslan.

2021-02-27 - Nyheter/Reportage

Varje person är en byggsten i destinationsarbetet bara genom att bo här. Det menar Karin Rosén som i somras förälskade sig i Höga Kusten och skyndsamt valde att lämna Stockholm för Sjöland.
– Jag vill inspirera fler att flytta till Höga Kusten!

2021-02-27 - Nyheter/Reportage

Tack vare en gåva från Hjärt- och lungsjukas förening i Örnsköldsvik finns numera sex nya tv-apparater på transit- och covidavdelningen på Örnsköldsviks sjukhus.

2021-02-26 - Nyheter/Reportage

Beslutet om den vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik har skickats på återremiss och skjuts därför upp till senare i år.

2021-02-26 - Nyheter/Reportage

Tre stora nyheter har gjort Kvinnojouren i Örnsköldsvik betydligt mer åtkomlig: En ny central samtalsmottagning, uppstart av chatt och välkomnande av män i behov av stöd.
– För att kunna vara lättillgänglig för alla våldsutsatta är det här är ett jättekliv för oss, säger Gillian Johansson.

2021-02-24 - Nyheter/Reportage

Länsbornas förtroende för vården inom Region Västernorrland fortsätter att långsamt öka. Det visar årets Hälso- och sjukvårdsbarometer som presenterades idag.

2021-02-23 - Nyheter/Reportage

Örnsköldsviks kommun har köpt in utrustning som ska underlätta distansarbetet för sina anställda. Det totala värdet på utrustningen uppgår till nära två miljoner kronor, skriver Allehanda.

2021-02-23 - Nyheter/Reportage

Folkbiblioteken i Örnsköldsvik har öppet med begränsad service. Som besökare uppmanas du att bara besöka biblioteket om du har ett ärende, och att hålla besöket kort. Allt för att minska spridningen av covid-19.

2021-02-23 - Nyheter/Reportage

Den 14 april så inför SMHI ett nytt system för vädervarningar. Istället för vädervarningar klass 1, 2 och 3 så kommer det nya systemet att dela in besvärligt väder i graderna gul varning, orange varning och röd varning.

2021-02-22 - Nyheter/Reportage

Det kommer inte att tas något beslut om licensjakt i länet under 2021. Inventeringen av lodjursstammen visar nämligen att stammen börjar blir för liten för att det ska vara aktuellt med licensjakt.

2021-02-22 - Nyheter/Reportage

Från och med idag, 22 februari, så pausar Region Västernorrland antikroppsprovtagningen för covid-19 i länet. Detta för att man vill kunna lägga mer resurser på vaccineringen mot covid-19.

2021-02-21 - Nyheter/Reportage

Varje år i nära anslutning till Gösta Hägglunds födelsedag brukar stiftelsen ”Gösta Hägglunds minnesfond” dela ut stipendiet för att stimulera innovationer och tekniskt utvecklingsarbete. Men den här tiden är onekligen inte som många andra.

2021-02-21 - Nyheter/Reportage

Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK, har för tolfte året i rad tagits ut till seniorlandslaget i rytmisk gymnastik. Cassandra är därmed den gymnast som tävlat längst i landslaget och hon övertar rekordet från sin egen syster, Jennifer.

2021-02-21 - Nyheter/Reportage

Vi har fått en av de snörikaste vintrarna på länge och de många skidåkarna i Örnsköldsvik jublar förstås. Men det ska också finnas spår att åka i, och när det gäller Skyttisterrängen svarar Hägglunds Ski Team för en ypperlig insats.
– Det är världsklass på spåren, säger Mona Nilsson som tränar inför Vasaloppet.

Sidor