Du är här

Nyheter/Reportage

2020-06-28 - Nyheter/Reportage

Adam Norberg tilldelades nyligen årets Skolstipendium som Idéforum årligen delar ut tack vare stöd av Hägglundsstiftelsen.

2020-06-27 - Nyheter/Reportage

Allt började med en traktor, det som slutade med egen potatisodling. Fjolåret blev en lärorik första säsong och nu har årets potatisar kommit i backen. Möt potatishandlare Simon Örestig.

2020-06-25 - Nyheter/Reportage

Söndag 28 juni blir det trädgårdsfest över hela landet när arrangemanget Tusen Trädgårdar firar tio år. Engagerade trädgårdsentusiaster öppnar då upp sina trädgårdar för besökare klockan 10-17.

2020-06-24 - Nyheter/Reportage

Under de senaste fem åren har det skett i genomsnitt 19 självmord per år i länet. Nu skjuter regeringen till 4,7 miljoner kronor som ska gå till att förbättra det förebyggande arbetet mot självmord bland länets regioner och kommuner.

2020-06-23 - Nyheter/Reportage

Vattenvårdsprojektet Ecostreams for Life, med en budget på 179 miljoner kronor, har fått grönt ljus. Projektet blir det största vattenvårdsprojektet av sitt slag i Sverige någonsin och i projektet så kommer det bland annat ingå att återställa och bevara vattendrag och vattenlevande arter i Moälven och Hemlingsån.

2020-06-22 - Nyheter/Reportage

Stiftsstyrelsen har beslutat om att det ska bildas två nya organisationer för samverkan i Härnösands stift och norra Ångermanland. De två nya organisationerna blir två pastorat i Örnsköldsviks kommun: Örnsköldsviks norra pastorat och Örnsköldsviks södra pastorat.

2020-06-21 - Nyheter/Reportage

I Corona-tider får man försöka vara uppfinnelserik. Som det här gänget studenter som bestämde sig för att arrangera studentbal i Ulvö Föreningshus. En lyckad bal för närmare 20 elever, de flesta på det naturvetenskapliga och tekniska programmet.
­– Riktigt roligt med studenter på Ulvön. En bal av det här slaget har knappast tidigare arrangerats här ute, säger Linda Sällström, Ulvö Kapellag.

2020-06-20 - Nyheter/Reportage

Det snackas om att det blir en het sommar och det köps båtar och vattenskotrar som aldrig förr. Med det följer också riskerna för allvarliga olyckor.
– Om vi tänker oss för innan vi ger oss i väg kommer det att gå bra, säger Peter Johansson på Kustbevakningen i Örnsköldsvik.

2020-06-20 - Nyheter/Reportage

I förhoppningen om att hitta en ny arrendator har Ulvö Handelsbod varit stängd en längre tid. Men efter att Mikael Danielsson kommit överens med fastighetsägaren; Örnsköldsviks hamn och logistik, är handelsboden nu öppen igen.

2020-06-18 - Nyheter/Reportage

Regeringen tillsätter 30 miljoner kronor till landets kommuner för insatser som ska motverka konsekvenser av isolering för äldre under coronakrisen. Örnsköldsviks kommuns del av kakan blir 203 490 kronor, skriver Svt.

2020-06-17 - Nyheter/Reportage

Hårdrockare, matälskare och Star Wars-nörd. Efter att ha stämplat ut från jobbet inom Svenska kyrkan håller Rolf Nordströms fritidsintressen honom alltjämt sysselsatt.

2020-06-17 - Nyheter/Reportage

Regeringen har tagit beslut om att förlänga det allmänna besöksförbud som gäller på äldreboenden med anledning av coronaviruset. Förbudet sträcker sig nu fram till den 31 augusti i år.

2020-06-17 - Nyheter/Reportage

Tre folkhögskolor i länet, Hola, Ålsta och Örnsköldsvik, får i höst ökade anslag som en del av regeringens ökade satsningar på utbildningar. För Örnsköldsviks folkhögskola innebär det att de till hösten kommer att starta en ny allmän kurs med yrkesinriktning inom vård och omsorg.

2020-06-14 - Nyheter/Reportage

Hela Sverige Ska Leva har för andra året delat ut utmärkelsen Årets By i Västernorrland, och det blev Drömme utanför Sidensjö som fick den fina hedersbetygelsen med motiveringen: ”Drömme är en bygd som kännetecknas av ett starkt lokalt engagemang över generationsgränserna, ett resultat av ett utvecklat samarbete mellan Drömme Intresseförening, Drömme IOGT och Föreningen Valhallalokalen. Valhalla är navet ­–­ vävstuga, möten, teatersalong och inte minst studiecirklar på temat Framtidens By.”

2020-06-11 - Nyheter/Reportage

Bredvid Wilma står Jupiter. En häst som för en tid sedan firade sin 38:e födelsedag.
– Nu undrar vi om det finns någon häst i kommunen som är äldre. Det skulle vara roligt att veta, säger Elisabeth Svedin på Sten-sätter Gård.
38 år är onekligen en aktningsvärd ålder för en häst. Enligt Per Erik Eriksson och Elisabeth Svedin samt barnbarnen Wilma och Alma mår Jupiter utmärkt och finns ute i hagen varje dag.
Det vill han fortsätta med. Åtminstone ett tag till.

2020-06-09 - Nyheter/Reportage

I en del av dess arbete att dra ned på sina kostnader så inför kommunen nya rutiner rörande gräsklippning och sophantering.

Sidor