Du är här

Nyheter/Reportage

2020-12-03 - Nyheter/Reportage

Nu har vinnarna i tävlingen Årets Landsbyggare 2020 korats. Bland vinnarna finns Elias Westin med sitt bolag Wentreprenad i Bjästa.

2020-12-03 - Nyheter/Reportage

Erika Howcroft, krögaren som driver Solängetrestaurangen har sedan 2015 samlat in julklappar för att dela ut till familjer som av olika anledningar har en tuff jul framför sig. I år är hennes insats kanske viktigare än någonsin.

2020-12-02 - Nyheter/Reportage

När kommunstyrelsen sammanträdde under gårdagen så beslutade man bland annat om att betala ut Örnkort till samtliga av kommunens medarbetare.

2020-12-01 - Nyheter/Reportage

Metsä Board, en del av Metsä Group, skriver i ett pressmeddelande att de har den 1 december 2020 tecknat ett avtal om att sälja en 30-procentig andel i sitt massabruk i Husum. Köparen är den svenska skogsägarföreningen Norra Skog med vilken Metsä Forest Sverige AB, som ansvarar för Metsä Boards vedanskaffning i Sverige, har samtidigt ingått ett långsiktigt vedleveransavtal.

2020-12-01 - Nyheter/Reportage

Nu har kommunen fattat beslut om en långsiktig plan med prioriteringar för utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp. Enskilda avlopp i åtta geografiska områden ska ersättas av en mer hållbar lösning, och först ut är Nyänget/Paddal, Fjärdänget/Idbyn och Gullvik.

2020-12-01 - Nyheter/Reportage

Region Västernorrland tilldelas nästan tolv miljoner kronor i en stödjande satsning för personal inom bland annat vården, skriver P4 Västernorrland.

2020-11-30 - Nyheter/Reportage

Under regionfullmäktiges sammanträde förra veckan så beslutade man att Själevad ska få en ny hälsocentral, skriver Svt.

2020-11-28 - Nyheter/Reportage

Lekterapin på Örnsköldsviks sjukhus har tidigare fått spel från 7ans årliga speltest, och så blev det även i år. Några av spelen från årets test överlämnades förra veckan till Ulla Leijonmarck, Ida Lindfors och Malin Lundkvist – en gåva som förhoppningsvis ger lite glädje åt de barn som ligger inlagda på sjukhuset.

2020-11-27 - Nyheter/Reportage

Till helgen firas första advent, och för många så brukar det betyda adventsfirande med församlingarna. På grund av de skärpta restriktionerna i och med covid-19 så ser en del kyrkor till att det finns digitala gudstjänster att ta del av under adventsfirandet.

2020-11-27 - Nyheter/Reportage

Novembermörkret utmanar oss och det är rätt länge kvar innan det vänder och blir ljusare igen. Följ med när 7an tjuvstartar adventsmyset hemma hos syskonen My och Nellie när de binder kransar i växthuset tillsammans med mamma Linda.

2020-11-27 - Nyheter/Reportage

Här kommer ett positivt initiativ för att stimulera den lokala handeln. Inte minst i pandemitider. Det handlar om att ö-viksborna ska kunna handla julklappar från butiker på orten trots uppmaningar att hålla sig hemma. Direktiv som av naturliga skäl slår hårt mot den lokala handeln då ännu fler väljer att handla över nätet och där flertalet inköp görs långt utanför kommungränserna.

2020-11-26 - Nyheter/Reportage

Enligt en undersökning som Research One genomfört så är Höga Kusten ett av de områden som många svenskar helst vill besöka.

2020-11-25 - Nyheter/Reportage

Idag presenterade Övikshem, EFS och kommunen förstudien för hur kultur- och boendekonceptet Vasaparken kan genomföras. Det handlar om en utveckling av EFS fastighet i ett attraktivt läge i centrala Örnsköldsvik till att innehålla trygghetsboende, studentlägenheter, kyrka, café och kulturverksamhet.
– Det här är ett koncept som är intressant utifrån den positiva utveckling det innebär för Örnsköldsvik när det gäller kultur, mötesplatser och bostäder, säger kommunstyrelsens ordförande Per Nylén i ett pressmeddelande. Nu måste förstudien hanteras vidare i styrelser, nämnder och de politiska partierna för att kunna besluta om fortsättningen.

2020-11-25 - Nyheter/Reportage

Vi passerar dem varje gång vi är ute och promenerar i centrum, vissa har lite svårt för att kliva rakt på dem men de allra flesta av oss lägger nog inte ens märke till dem – brunnslocken i gatan. Emma Åström har dock ett speciellt öga för de detaljrika locken och hon utnyttjar dem till såväl vägghängd konst som tygtryck på exempelvis tröjor och kuddfodral.

2020-11-23 - Nyheter/Reportage

”Vi är gömda. Våra förövare är fria. Vi får aldrig ro. Vi försvinner en efter en. Vi är kvinnorna och barnen ni glömde.”
Med ljusmanifestation och föreläsning uppmärksammas till veckan de kvinnor och barn som tvingas leva med skyddad folkbokföring när ”En vecka fri från våld” arrangeras i Örnsköldsvik.

2020-11-22 - Nyheter/Reportage

En stark symbol, förknippad med Örnsköldsvik. Men också centrum för stora folksamlingar och bejublade prestationer. För både de som var med, känner till och de olyckligt ovetande, står hoppbacken på Paradiskullen alltjämt där och viskar om Friska Viljors storhetstid då idrottsföreningen rönte framgångar såväl lokalt som internationellt.
– Friska Viljor är ett epitet för Ö-vik, ett namn på en stor förening som tagit många mästerskap, inte minst i backhoppning, säger Sten Grundberg, tidigare ordförande.

Sidor