Du är här

Nyheter/Reportage

2017-03-22 - Nyheter/Reportage

– Om man tittar historiskt, ska det vid den här tidpunkten finnas ett plus på 30 tjänster för att täcka behovet inför hösten. Men om det är 83 tjänster lediga nu, kan det i verkligheten betyda att det kommer saknas 100 pedagoger till hösten, konstaterar Johanna Holmström, ordförande för Lärarförbundet i Örnsköldsvik.

2017-03-20 - Nyheter/Reportage

En av Örnsköldsviks kommuns årliga temaveckor är Funkisveckan som äger rum denna vecka, 20-25 mars, och som syftar till att öka kunskapen och förståelsen kring funktionsnedsättningar. Här kan du ta del av aktiviteter för både medborgare och medarbetare under nästa vecka.

2017-03-20 - Nyheter/Reportage

Anna och Magnus Samuelsson i Björna belönas med LRF Mjölks Guldmedalj för att ha levererat mjölk av högsta kvalitet under 23 år. Den 27 mars tar de emot medaljen ur Kung Carl Gustafs hand vid en ceremoni i Stockholm.

2017-03-17 - Nyheter/Reportage

I tre reportage berättar vi historien om Huseen och hans familj, och deras flykt från Syrien till Örnsköldsvik. Del 1.

2017-03-17 - Nyheter/Reportage

Utställningen ”Hållbara hus i kallt klimat” visas på Swedish American museum i Chicago 19 mars till 4 juni.

2017-03-15 - Nyheter/Reportage

I lördags anordnade Lockande frisörer i Ö-vik en familjedag för att samla in pengar till Min stora dag, organisationen som förverkligar önskedrömmar för sjuka barn och det blev dundersuccé.

2017-03-14 - Nyheter/Reportage

Unga skridsko- och hockeyintresserade ungdomar fått tillgång till två konstfrusna isrinkar för spontanåkning. Victor Hedman samt bröderna Daniel och Henrik Sedin har tillsammans skänkt 1,5 miljoner kronor till inköp av en konstfrysningsanläggning som gör att rinkar vid Modohallen och Skyttis kan hållas åkbara och öppna från tidig höst till vår. Invigning sker nu på torsdag.

2017-03-10 - Nyheter/Reportage

Flera smittskyddsläkare varnar för färsk kyckling eftersom det finns en ökad risk att få magsjuka orsakad av Campylobacter. Smittskyddsläkaren i Västernorrland, Hans Boman, kommer idag att gå ut med en varning till allmänheten.

2017-03-10 - Övrig sport

Tennis, bordtennis, bowling, skridskor och fäktning. Bismillah Sultani från Afghanistan har testat olika idrotter i sitt nya hemland – och han är väldigt nöjd.
– Allt har varit roligt.

2017-03-09 - Nyheter/Reportage

– I Ås har vi befintlig infrastruktur i området och kan kostnadseffektivt bygga vidare redan i år. Först ut är östra delen av Ås och än är det inte försent att hoppa på fibertåget och ansluta sig till modern teknik, säger Maria Olsson, affärsområdeschef Elhandel och fibernät.
Samtidigt meddelar man att utbyggnaden fortsätter av fibernätet i Bjästa och Köpmanholmen där 100-tals villor planeras att anslutas. Övik Energi har befintlig infrastruktur i området och kan kostnadseffektivt ansluta fler redan med start i sommar.

2017-03-08 - Nyheter/Reportage

EU-parlamentarikern Anna Hedh talar under rubriken "Varje dag är en kamp för att EU ska sätta människan före marknaden". Ikväll blir det också invigning av Femeie, en utställning om romska kvinnors livssituation. Efter invigningen berättar fotografen Leif Wikberg och journalisten Elin Holmberg om sin vistelse i Rumänien.

2017-03-08 - Nyheter/Reportage

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ska anta en policy för representation och gåvor i Örnsköldsviks kommunkoncern. Den anger vilka principer och beloppsgränser som gäller i samband med extern och intern representation.

2017-03-07 - Nyheter/Reportage

I många länder världen över är denna dag en nationell helgdag. Det var i hög grad kvinnornas demonstrationer som låg bakom tsardömets fall i Ryssland på vårvintern 1917. Det är till minnet av den händelsen som kvinnodagen infaller just den 8 mars varje år.1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

2017-03-06 - Nyheter/Reportage

Imorgon tisdag blir det öppen föreläsning om samernas historia och rättigheter med efterföljande samråd för den nationella minoriteten samer.

2017-03-03 - Nyheter/Reportage

Den planerade skyskrapan som ö-vikaren Nicklas Nyberg och Gert Wingårdh ville bygga i Sundsvall stoppas. Lokalpolitikerna och stadsbyggnadskontoret kallade till presskonferens i kommunhuset i Sundsvall där man meddelade beslutet.
– Det är sorgligt, jag trodde man hade en modernare syn på framtiden, säger Nicklas Nyberg till allehanda.se om beslutet.

2017-02-28 - Nyheter/Reportage

Idag firas dagen i nästan varje svenskt hem och i de flesta länderna i världen, där dagen har namn som Mardi Gras, Shrove Tuesday, Faschingsdienstag och Fastlagstisdag. Så se till att avnjuta en god, härlig semla idag.

Sidor