Du är här

Nördrummet

2020-07-15 - Nördrummet

Sommaren är inte en tid för dataspel utan en tid då man ska vara ute i solen och njuta av vädret. Fast, ja, vem försöker jag lura egentligen? Nördar som jag kommer fortfarande gömma oss nere i källarens mörker och spela. Och för er övriga så kan det vara kul att ha något att spela under de regniga dagarna, så här får ni 7 tips på spel passande för dagarna då solen gömt sig bakom gråa moln.

2020-03-08 - Nördrummet

Under 80- och början på 90-talet så var det inte bara Silver Fang som var populära videokassetter att hyra på bensinmackarna. Även serien Starzinger låg i topp och är numera en för många älskad klassiker. Men där Silver Fang än idag, trots den kanske lite bristande svenska dubben, är en genuint bra och framförallt unik äventyrsserie så är Starzinger ett bevis på att allting från barndomen kanske inte är så bra som vi minns det.

2020-03-07 - Nördrummet

Färgglada och charmiga områden, en söt liten varelse och kluriga pussel väntar dig i Backworlds.

2020-02-01 - Nördrummet

Jag har tidigare recenserat Dark Souls: Remastered, en uppdaterad version av just spelet Dark Souls från 2011. Dark Souls vars även ett av de sju spel som jag utnämnde som en av mina sju pärlor från det gångna decenniet. Jag tror att det är hög tid att jag på riktigt pratar om ett av mina absoluta favoritspel.

2020-01-18 - Nördrummet

Drama och action. Spänning och äventyr. Flygplan, robotar, gigantiska rymdskepp och utomjordingar. Till och med popmusik. Rör ihop allt och vad får du? Inget mindre än Macross, en här i Sverige i stort sett okänd rymdopera.

2020-01-04 - Nördrummet

Istället för att bege mig ut i kylan brukar jag föredra att stanna inne och spela spel under detta kalla halvår. Så jag tänkte, varför inte dela med mig av mina favoritspel att ta mig igenom kylan med?

2019-12-31 - Nördrummet

Till sista numret av Tidningen 7 fick jag välja ut sju spelpärlor från det gångna decenniet som jag tycker har stuckit ut lite extra. Att välja bara sju spel kändes nästan omöjligt för det har helt enkelt släppts alldeles för mycket bra spel de senaste tio åren. Men just för mig så är dessa sju ett gäng som sticker ut och skiner lite starkare än alla andra spelpärlor från de senaste tio åren. Vilka är dina favoritspel från decenniet?

2019-11-09 - Nördrummet

De flesta av oss känner till Peter Jacksons filmatisering av J.R.R. Tolkiens bokserie Härskarringen. Det är en av de mest hyllade filmserierna någonsin och har vunnit ofantligt många priser. Men före Jacksons trilogi så fanns den charmigt dåliga Härskarringen från 1978.

2019-10-19 - Nördrummet

Idag kan du göra allt möjligt med dataspel. De kan se så verklighetstrogna ut att det kan nästan vara lite svårt att se skillnad på spel och verklighet, och möjligheterna för vad du faktiskt kan göra i spelet är många fler idag jämfört med för 20-30 år sedan. Trots det så finner jag en enorm charm i gamla spel, en charm som moderna spel ofta har svårt att fånga.

2019-09-28 - Nördrummet

Då och då släpps det där spelet som sätter sig i huvudet på dig. Som blir svårt att glömma när du har spelat igenom det. Som med sin charm fångar in dig och du finner dig sedan sittandes där, när spelet är över, förundrandes över vilket fantastiskt spel du just spelat.

2019-09-14 - Nördrummet

Med en liten nystart för Nördrummet så tänkte jag prata om något som ligger mycket nära till hjärtat. Något som får blodet att pumpa. Någonting häftigt. Någonting riktigt jäkla bra.

2019-09-12 - Nördrummet

Tjo! Länge sedan sist. Jag har haft lite mycket med mitt eget arbete att göra här på Sjuan och ofta inte haft så mycket tid över till annat. Nu har det blivit dags för en liten kraftansträngning dock, och med det följer också några förändringar med bloggen.

2018-11-27 - Nördrummet

Strax innan klockan 21.00 svensk tid landade rymdsonden InSight på planeten Mars och blev ännu ett viktigt steg för inte bara vetenskapen utan även för mänskligheten och vår egen framtid.

2018-10-28 - Nördrummet

Allt fler spelar dataspel idag. Och med det så växer sig också en ny folksjukdom fram. En folksjukdom som få pratar högt om.

2018-10-14 - Nördrummet

Det har talats en del om artificiell intelligens, AI, den senaste tiden. Forskare tycker att Sverige borde satsa mer på utveckling av AI och i FN har ”mördarrobotar” diskuterats. Men vad är AI? Och är mördarrobotar något vi bör oroa oss för?

2018-09-03 - Nördrummet

Det är valår. Och något som märks tydligare än något tidigare valår är hur fejkkonton och botar sprider lögner och propaganda på nätet.

Sidor