Du är här

Nöje & kultur

2020-04-01 - Roligt

Idag är det första april igen och då gäller det att se upp med vad man läser och hör. Här kommer ett urval av några av de kända och lyckade skämten som dragits av TV, radio och tidningar under åren.

2020-03-31 - Nöje & kultur

Den rådande situationen stoppar inte Örnsköldsviks museum från att hålla öppet. Framöver håller de öppet tisdagar-lördagar klockan 11.00-16.00, men de begränsar antalet besökare som får vara inne där samtidigt till 50 personer.

2020-03-29 - Näringsliv

Tillsammans med 34 musiker i Örnsköldsvik har Vardagsrummet producerat en musikvideo om vikten av gemenskap och att vi hjälper varandra i dessa oroliga tider, samt med syfte att inspirera de lokala företagare och näringsidkare som drabbas hårt av den rådande coronasituationen.

2020-03-28 - Film-TV-Radio

Min Stora Dag, stiftelsen som uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser, har startat initiativet ”Min Stora Dag med vänner” där de sprider webbglädje till alla infektionskänsliga barn som måste vara hemma. I en extra tuff tid vill de erbjuda ett youtubefyrverkeri av glädje när den behövs som mest. Först ut är Tobbe Trollkarl.

2020-03-26 - Utställning

Nolaskolans bildesteter i årskurs 2 och 3 har varje vår en utställning på Örnsköldsviks museum och konsthall – och det blir inget undantag i år, trots coronaviruset.
– Vi kände att det inte alls vore bra att ställa in utställningen så vi kör som vanligt, men utan vernissage nu på fredag, berättar Ulf Edberg på museet.

2020-03-26 - Evenemang

”Akta Mannen” blev hans genombrott 2018 och i november kom albumet ”1 År” med spår som ”Försent” och ”Räkna mina dagar”, som har flera miljoner lyssningar på olika streamingtjänster. Nu på lördag uppträder 1.Cuz på O’Learys.

2020-03-26 - Tävlingar

Höga Kusten Teaterförening har satt upp flera uppskattade föreställningar av Bo R Holmberg, såväl vid Skuleberget som Nätra hembygdsgård. Nu ger sig teatersällskapet på Nikolaj Gogols ”Revisorn” som visas på Centrumhuset i Ullånger. Vi har biljetter som vi lottar ut.

2020-03-26 - Nöje & kultur

På grund av det rådande läget och osäkerheten kring coronavirusets spridning har i stort sett alla arrangörer valt att ställa in planerade evenemang, eller skjuta dem på framtiden.

2020-03-25 - Film-TV-Radio

Scenkonst Västernorrland och Sveriges Radio P4 Västernorrland samarbetar för att nå ut med kultur nu när coronaviruset lett till inställda föreställningar och konserter till och med 13 april. Från och med den här veckan livesänds teater eller musikinslag varje dag måndag till torsdag.
– I en tid när kulturutbudet i samhället tillfälligt näst intill eliminerats känner vi att vi i vår smittfria kanal kan bidra med en skärva kultur, säger Susanne Helsing, kanalchef på P4 Västernorrland.

2020-03-21 - Evenemang

Hösten 2007 gav Thorsten Flinck sin version av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas på Folkan Teater. Ni som var där – eller som sett Flinck någon annanstans – vet hur kraftfull den här enmansföreställningen är. Lördag 30 maj är han tillbaka i Örnsköldsvik igen, i Blueskällarn på Bruksgården.

2020-03-19 - Evenemang

I dag är det premiär för Purple Flag Night i ett 10-tal Purple Flag-certifierade svenska städer som vill öka tryggheten, trivseln och samtidigt få fart på kvällslivet. I Örnsköldsvik blir det bland annat lila kvälls- och nattljus på Oskargallerian, Elite Hotell och Örnsköldsviks museum.

2020-03-19 - Nöje & kultur

På grund av risken för smitta av coronaviruset covid-19 så har många av de evenemang och föreläsningar som du kunde läsa om i veckans nummer av Tidningen 7 nu tyvärr ställts in, tillsammans med många andra kommande evenemang. Du kan besöka vår På Gång-kalender här på Webben 7 för att ta reda på vad som har blivit inställt.

2020-03-18 - Musik

Beatrice Robertsson, uppvuxen i Ovansjö, har just släppt en ny singel med sin trio Rockabilly Fabulous. ”Ready, Set, Go!” är ute nu och en video har nyligen spelats in. Nu hoppas Beatrice att hon någon gång kan ta Rockabilly Fabulous till Örnsköldsvik.

2020-03-14 - Evenemang

Ö-viks stora brassband Pingstbrass firar nästa år sitt 70-årsjubileum. Men redan söndag 22 mars blir det brassmusik för hela slanten när Pingstbrass bjuder hit Skelleftehamns Musikkår och Morö Backe Brass till ett stort brassmöte.

2020-03-14 - Evenemang

När IC-klasserna på Nolaskolan bjuder in till sin tradionsenliga modeshow 18 mars är det på temat Heatwave. Modeller i alla åldrar visar upp vårens ochsommarens mode från lokala butiker.

2020-03-13 - Evenemang

Nästa vecka, måndag-fredag 16-20 mars, skulle årets upplaga av Funkisveckan ha hållits. Örnsköldsviks kommun har dock valt att ställa in samtliga evenemang på grund av de rådande omständigheterna rörande coronaviruset , covid-19.

Sidor