Du är här

Nöje & kultur

2020-12-02 - Film-TV-Radio

Scenkonst Västernorrland bjuder tillsammans med aktörer från det fria kulturlivet på den digitala julkalendern ”Under rådande omständigheter”. Kalendern hade premiär i går, 1 december, och pågår fram till julafton och bakom de 24 luckorna väntar en kulturupplevelse i form av dans, film, musik och teater.

2020-11-29 - Musik

George Harrison ”All things must pass”

2020-11-28 - Musik

Ambitionen var att nå långt i längdåkning. Och för Rakel från Åre såg det länge ut att bli verklighet. Men musiken lockade mer och nu har den fört henne till Örnsköldsvik.
– Dreamhill Academy är en sjukt bra skola, Ö-viksborna ska vara stolta och glada att den ligger här, säger Rakel som nyligen släppt ett modernt 80-talsosande debut-album.

2020-11-22 - Övrig kultur

Skyttis kommer att utsmyckas med en konstnärlig gestaltning med namnet ”Heja alla!”

2020-11-21 - Övrig kultur

Den 27 november släpper vännerna Maarit Hagelberg och Elin Sävelid ”Ögonblick – moments by me”; en bok där Elins bilder och Maarits dikter utgör gemensamma verk.
– Varje vecka skickade vi två texter och två bilder till varandra. Jag har bildsatt hennes texter och hon har skrivit dikter till mina bilder, berättar Elin Sävelind, till vardags fotograf på egenföretaget Timeline Photo.

2020-11-21 - Övrig kultur

Robert Jonsson romandebuterar med ”Hör inte allting ihop ändå?”. Han kallar sig själv en norrländsk Murakami och placerar sin nya bok i genren förnedringsfeelgood.

2020-11-20 - Musik

Fyra Nyanser av Grått kallar sig en kvartett gråhåriga ö-vikskillar som spelat ihop sedan 2015. Deras musikaliska bakgrund rymmer allt från klassisk musik till dansband och folkmusik, och det är det senaste som gruppens debutplatta innehåller.

2020-11-19 - Övrigt

Vet du någon som kanske har kämpat hårt för någon eller visat extra mod eller stort civilkurage? Nominera då personen till Årets Västernorrlänning.

2020-11-19 - Evenemang

Årets ljusmanifestation i Gideälvdal får extra stor betydelse i den rådande pandemin. På söndag 22 november tänds marschaller både på de större orterna och i de mindre byarna. Vid förra årets premiär var syftet att visa på hur många som bor på landsbygden och som vill bo kvar där.

2020-11-19 - Evenemang

Nya restriktioner på grund av den ökande smittspridningen av covid-19 medför att en rad kulturarrangemang ställs in eller skjuts på framtiden.

2020-11-18 - Musik

Organisten Erik Lundkvist fyller 80 år den 28 november och porträtteras i en ny musikdokumentär av Per Grimell från Umeå, ursprungligen från Örnsköldsvik.

2020-11-18 - Film-TV-Radio

Nu har Svt presenterat vem det är som får tända ljuset under det traditionsenliga julfirandet i tv-rutan; det blir den folkkäre konstnären och författare Lars Lerin.
– I den här coronatiden kanske ännu fler tyr sig till tv-rutan, och då kan det vara trevligt att någon sitter där, liksom som en kompis i detta nu, och säger hej, säger Lars Lerin i ett pressmeddelande.

2020-11-17 - Övrig kultur

På grund av de skärpta allmänna råden rörande coronaviruset så håller Örnsköldsviks museum och konsthall stängt till och med den 13 december. De planerade utställningar och publika program som skulle ha hållits under den tiden skjuts därför fram. Ett uppdaterat kalendarium för dessa utställningar och program kommer att bli tillgängligt inom kort på kommunens hemsida.

2020-11-16 - Evenemang

I veckan pågår inte bara Regnbågsveckan utan även Finska veckan på kommunens träffpunkter. Här hittar du program för de planerade aktiviteterna under veckan.

2020-11-16 - Evenemang

Nu är det dags för Regnbågsveckan i Örnsköldsvik. Här hittar du samtliga aktiviteter som är planerade under veckan.

2020-11-13 - Evenemang

Las Vegas, New Delhi, Shanghai, Beijing, Paris och London är bara några av alla metropoler där Brynolf & Ljung uppträtt. Lördag 28 november kommer duon till Ö-vik för att trollbinda middagspubliken på O’Learys.

Sidor