Du är här

Nöje & kultur

2019-10-15 - Teater

Jens W. Nilsson och Elin Kristoffersson är skådespelare i familjeföreställningen ”Vinternäsa” av Teater Soja som söndag 20 oktober 15.00 spelas på Valhalla i Drömme, Sidensjö. Det är en varm teater- och dansföreställning, som utspelar sig någonstans i Norrland, där två udda personligheter ­­– trots sina olikheter – kan mötas. Om du står ensam under stjärnhimlen en natt i Norrland blir din litenhet på jorden uppenbar. Men också det faktum att du är en del av något större. Vi är ensamma men vi sitter ihop.

2019-10-14 - Evenemang

Klas Norberg från Nora står för underhållningen när Örnsköldsviks Riksteaterförening arrangerar höstens andra Lunchtajm på Folkan Teater, tisdag 15 oktober. Klas är en efterfrågad artist som är mycket variationsrik och han blandar gärna visor och rock med kupletter och till och med opera.

2019-10-12 - Evenemang

För andra året i rad arrangerar Örnsköldsviks Musiksällskap och Perdido Jazz & Blues en gemensam konsert där klassisk musik möter jazz. I Pingstkyrkan söndag 20 oktober får publiken bekanta sig med altviolinist Pär Lindqvist som spelar tillsammans med pianisten Rune Andersen. För jazzinslaget svarar gitarristen Erik Söderlind från Stockholm som bildar en trio ihop med ö-viksmusikerna Tobias Helén, kontrabas, och Martin Eklöf, trummor.

2019-10-12 - Evenemang

Indie, pop och jazz – fredag 18 oktober arrangeras en konsertkväll på H1 Sliperiet med tre olika konstellationer i form av Melby, Kristina Issa och Hanna Tolf.

2019-10-11 - Evenemang

O’Learys fortsätter sin satsning på dansband och fredag 18 oktober står 30-årsjubilerande jämtlandsbandet Mickeys för tonerna. Frontar bandet gör Mia Sandström-Gabrielsson som för 30 år sedan var med och startade Mickeys. I övrigt består bandet av Andreas ”Klarre” Klar, Jan ”Banan” Simonsson och Peter Starkman.

2019-10-11 - Evenemang

En oktoberfest utan ompa ompa-musik är förstås ingen oktoberfest så nu på lördag 12 oktober gästas O’Learys av Claus Saurkraut & Dass Bratwürst Capelle som förgyller kvällen med rätt musik. Gräv djupt i garderoben och plocka fram tyrolerhatt, lederhosen och dirndl så är ni förberedda på en kväll med salta kringlor och öl i sejdel.

2019-10-10 - Evenemang

Ulrika Bodén, uppvuxen på en getfarm i Helgum, är en av Sveriges absolut bästa folksångerskor. Hon är dessutom en mästare i kulning – den speciella röstteknik man förr använde på fäbodarna för att locka på djuren och kommunicera över långa avstånd. Helgen 12-13 oktober leder hon en kurs i kulning på Sommarhemmet i Domsjö.

2019-10-10 - Utställning

Känslan att se en valborgsmässoeld brinna, eller minnen från besök i japanska zenträdgårdar. Det är sådant som inspirerar konstnären Maev Lenaghan. 12 oktober har hon vernissage för sin utställning ”Rooted in silence” på Galleri Lokomotiv.

2019-10-10 - Utställning

Förunderligt är det. Ibland är det bara för underligt. Världen, sakerna, berättelserna och människorna. Framför allt människorna. Vi lever och upplever, finner och uppfinner. Ibland lever våra berättelser och saker vidare efter vi har försvunnit, ibland inte.
”Förunderligt” är rubriken på en ny utställning som öppnar 12 oktober på Örnsköldsviks museum och konsthall, en utställning som i första hand riktar sig till barn men som även är intressant och spännande för alla åldrar.

2019-10-07 - Nöje & kultur

Nu har tider för arbetsmöten inför Lights High Coast Festival 2020 blivit spikade. Det kommer att ske fyra möten under perioden oktober-januari där personer, föreningar m.m. är välkomna att dyka upp på drop-in.

2019-10-07 - Evenemang

Under veckan, 7-11 oktober, är det dags för finska veckan i Örnsköldsvik. Veckan bjuder på aktiviteter med finskt tema i kommunens Träffpunkter.

2019-10-06 - Nöje & kultur

Han var där; Jimmy Sjökvist med familj på Bokmässan i Göteborg. Domsjöpajken och numera sidensjöbon efter utflykt till bland annat Göteborg i 15 år. 2008 flyttade han hem med familjen. I Sidensjö träffade han en ”domsjöjänta” och det var Emma som inspirerade Jimmy att skriva ner historien och hon är även med i den. Där spelar hon draktämjerskan Timonje.

2019-10-06 - Evenemang

Söndag 13 oktober gör Musiksällskapets orkester sitt första, av två, framträdanden under höstsäsongen. En konsert där man lyfter fram slagverksinstrumentet marimba.

2019-10-06 - Nöje & kultur

Ulvökännaren Sven Bodin blev i våras inbjuden till bokmässan för att hålla ett anförande om härnösandsfödde Lubbe Nordström. Det blev en intressant resumé med tal och bilder om Ludvigs Nordströms författargärning. Och det handlade inte enbart om boken Lort-Sverige som gjorde honom berömd som författare. Han hann nämligen med åttiotalet tryckta skrifter i sitt liv.

2019-10-05 - Evenemang

I början av året släppte Rigmor Gustafsson sin senaste platta ”Come Home” på det välrenommerade tyska skivbolaget ACT. Fredag 11 oktober kommer hon till Blueskällarn på Bruksgården, tillsammans med samma musiker som hon spelade in sitt album med.

2019-10-05 - Övrig kultur

Konstnär Eva Fornåå har fått utsmycka Rosenbackens vård- och omsorgsboende i Själevad med skulpturer, och hunden och katten i brons som välkomnar besökare och boende fick vid invigningsceremonin namnen Knoppen och Taggen, som båda associerar till rosor.

Sidor