Du är här

Näringsliv

2017-11-29 - Näringsliv

Kommande helg fylls Stora Torget av alltifrån mat och hantverk till utställningsbilar. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Örnsköldsviks vintermarknad.

2017-11-24 - Näringsliv

...centrumutvecklare, med anledning av handelsgalan på Brux på lördag.

2017-11-23 - Näringsliv

Det blev SM-guld till matboken ”Höga Kusten: Vår del av världen - ursprung, råvaror, smaker”. Nu väntar VM i Kina.

2017-11-16 - Näringsliv

JIT Mech har idag träffat överenskommelse med Knut Sehlin AB och Knut Sehlin Försäljnings AB om att förvärva 100% av aktierna i Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra AB(SOBS). Avsikten är att verksamheten i Örnsköldsviks Svets & Bearbetningscentra skall fortsätta att drivas och utvecklas i Örnsköldsvik.

2017-11-10 - Näringsliv

Under företagets 112–åriga historia har varvet aldrig tidigare byggt en sådan stor båt som den här. Det rör sig om en närmare 30 meter lång och 120 ton tung lotsbåt till den tyska staten.
– Beställningen handlar om två fartyg. Den andra är under byggnation och ska vara klar för leverans i maj nästa år, säger produktionschefen Johan Lif.

2017-11-09 - Näringsliv

Första gången Knightec är med i Universums undersökning Sveriges bästa arbetsgivare går företaget direkt in på en åttonde plats i klassen stora arbetsgivare. Undersökningen bygger på enkätsvar från de egna medarbetarna som bedömer sin arbetsgivare utifrån intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

2017-11-09 - Näringsliv

Torsdagen den 16 november har tio framgångsrika företagare chansen att bli Norrlands främsta entreprenör i regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2017. Bland finalisterna i den norrländska finalen återfinns Krister Eriksson, KE Therm AB, Örnsköldsvik.

2017-10-29 - Näringsliv

”Gratis lotter – vinst på alla!”
De orden, skrivna på en lapp intill en korg vid kassadisken, förkroppsligar atmosfären i Bölens egen presentbod. Det viktigaste för Britt-Marie Lindqvist har aldrig varit att tjäna pengar.
– Jag vill erbjuda en mötesplats i byn, säger hon.

2017-10-27 - Näringsliv

Efter fjolårets succé med Örnsköldsviks första Handelsgala vankas nu en repris där alla Ö-viksbor ges chansen att välja sina favoriter bland kommunens butiker, säljare, frisörer och ledare.

2017-10-23 - Näringsliv

Nu ska Postkakan på allvar skickas i hela Europa. Sedan 1998 har man skickat postkakor till i Sverige och nu är det på allvar dags att ge sig ut i Europa.

2017-10-21 - Näringsliv

Börja med det enklaste! Det är uppmaningen till de städer som vill satsa på tryggare, säkrare och attraktivare kvällsupplevelser. Därför har just fler, snyggare och bättre papperskorgar varit en av de första åtgärderna som de Purple Flag-certifierade städerna tagit tag i. De positiva reaktionerna var direkta och banade väg för ett fortsatt ökat engagemang att förbättra och utveckla det valda Purple Flag-området.

2017-10-20 - Näringsliv

Ungefär 350 personer var på plats när Företagardagen arrangerades för tionde gången i Fjällräven Center. Här fanns alla möjligheter för företag från när och fjärran att visa upp sig och knyta viktiga kontakter.

2017-10-18 - Näringsliv

Torsdagen den 19 oktober, är det åter dags för den populära och välbesökta Företagardagen i Fjällräven Center, nu för tionde gången.

2017-10-14 - Näringsliv

Trots en sval sommar har många turister lockats till regionen. Andelen utländska gästnätter i Höga Kusten nådde nya höjder och flera näringsidkare inom branschen rapporterar om överbelagda gästbäddar.

2017-10-12 - Näringsliv

Forskningsdelen har snabbt blivit en allt viktigare del av verksamheten hos MoRe Research. Flera av MoRes pilotutrustningar är lämpade för forskningsprojekt inom olika områden t.ex. nanocellulosa och teknologier för fibermodifiering. För att stödja den nuvarande forskningsverksamheten, liksom att successivt öka densamma, har Anna Svedberg, tidigare marknads- och utvecklingsansvarig, utsetts till forskningschef och ansvarig för MoRes forskningsverksamhet.

2017-10-11 - Näringsliv

Brath blir gasell 2017 och tar därmed hem ett av de mest prestigefulla diplom man kan få som företagare. Dessutom är man främsta gasellen i Örnsköldsvik med hela 392% tillväxt över de fyra år som räknas.

Sidor