Du är här

Näringsliv

2021-07-05 - Näringsliv

”Vi har bestämt oss. I Västernorrland ska det finnas en konkurrenskraftig livsmedelskedja där samtliga delar i kedjan är starka och välmående. Vi är övertygade om att vi genom att utveckla livsmedelsproduktionen skapar tillväxt, sysselsättning och hållbar utveckling i hela länet.” Så inleds Västernorrlands regionala livsmedelsstrategi.

2021-07-02 - Näringsliv

Allt startade med att man köpte upp ett gammalt företag i Edsbyn och flyttade det till Själevad. Nu har entreprenörsparet Henrik och Frida Jonth tre ben att stå på – OD Profile, Profilonline och föreningshjälparen Miljökassen.

2021-06-29 - Näringsliv

Kommunen vill få fler lokala leverantörer och producenter att delta i upphandlingar. Tillsammans med Företagarna har kommunen därför under våren bjudit in ett antal olika branscher till dialogträffar inför kommande upphandlingar.

2021-06-22 - Näringsliv

Kommunen satsar drygt 25 miljoner kronor på infrastrukturen vid kombiterminalen i Arnäsvall.

2021-06-15 - Näringsliv

84 miljoner kronor har Polarbröd satsat för att kunna bredda sortimentet och öka produktionen kraftigt i bageriet i Bredbyn.

2021-06-05 - Näringsliv

Nytt projekt ska hjälpa pandemidrabbade företag att ställa om.

2021-06-03 - Näringsliv

Under åtta månader har utvalda talanger från High Coast Creative tagit en design från idé till prototyp och vidare till färdig produkt, tillverkad lokalt i programmet eXpression design. Resultatet blev en variation av dekorativa och funktionella designprodukter, var och en unik i sitt slag.

2021-05-28 - Näringsliv

Det nya internationellt samlingsnamnet för Domsjö industriområde.

2021-05-28 - Näringsliv

I Örnsköldsvik pågår nu grundläggningen för ett sju våningar högt torn med sex lägenheter. Byggnaden blir mycket utmärkande samtidigt som stor hänsyn tas till den gamla kulturmiljön där de befintliga husen förblir orörda.

2021-05-24 - Näringsliv

Vad heter det här industriområdet – Domsjö, Alfredshem, Brux eller Hörneborg? De olika namnen skapar förvirring och nu har ett nytt gemensamt namn tagits fram, som ska vara gångbart även internationellt.

2021-05-24 - Näringsliv

Kreatörer och tillverkare har förts samman i nära samarbeten där idéer har blivit verklighet i form av lokalt producerad design. Nu laddar eXpression Design för lanseringsveckan som startar i dag måndag.

2021-05-20 - Näringsliv

The Chef by the Sea har precis kört i gång en ny verksamhet. Bokstavligt talat.
– Det blir lite roligare streetfood på menyn, säger Ante Westermarksom i sommar parkerar på Stora Torget med sin nya foodtruck.

2021-05-18 - Näringsliv

Efter några års planer på att etablera ett kontor i London, och ett fokuserat arbete under pandemin , slår GO Sport Travel upp dörrarna för sin etablering i London i och med förvärvet av Twist & Shout Sports and Events. Ett strategiskt steg för researrangören från Örnsköldsvik som är ledande i Skandinavien med sin produktinriktning mot Premier League och fotbollsresor.

2021-05-08 - Näringsliv

Lisa Vedin tillträder den 1 juni rollen som affärsområdeschef för AFRYs division Process Industries i Sverige med cirka 1 000 medarbetare. Divisionen verkar inom olika områden som Papper och Massa, Bioraffinaderi, Kemi, Gruva och Metall samt Batterisektorn, både i Sverige och globalt.

2021-05-04 - Näringsliv

Sveriges Kommuner och Regioner har presenterat den senaste upplagan av ”Öppna Jämförelser Företagsklimat”, som tittar på hur nöjda företagare är med kvalitén på kommunens myndighetsutövning och service under år 2020. Örnsköldsviks kommun bedöms ha en fortsatt bra nöjdhet bland företagarna även om den minskar en aning jämfört med fjolårets rapport.

2021-04-30 - Näringsliv

Nystartade bolag i Örnsköldsvik under perioden mars-april 2021.

Sidor