Du är här

Näringsliv

2020-06-16 - Näringsliv

Mellersta Norrlands strukturfondspartnerskap har beviljat att 13,7 miljoner kronor betalas ut till Region Västernorrland i ett ramprojekt som ska stödja länets näringsliv. Pengarna kan företagare ansöka om för att underlätta omställning och utveckling med anledning av coronakrisen.

2020-06-14 - Näringsliv

När finska Kiilto OY, som ingår i storkoncernen Kiilto Family, 2018 förvärvade TM Progress fanns det nog många som oroade sig över framtiden för det ö-viksbaserade företaget. Men försäljningen visade sig i stället innebära utveckling här i Örnsköldsvik.

2020-05-20 - Nyheter/Reportage

Företaget Egenlokal satsar i Örnsköldsvik, och går allting enligt planerna så kan de redan i sommar påbörja ett nybygge av 22 nya lokaler för småföretag och privatpersoner, skriver Allehanda.

2020-05-20 - Nyheter/Reportage

För att stödja det växande intresset för Höga Kusten så startar Örnsköldsviks kommun, Kramfors kommun, Höga Kusten Destinationsutveckling, Leader Höga Kusten och Tillväxtverket det gemensamma projektet ”Kulturarv Höga Kustenleden” som ämnar att lyfta just den 13 mil långa Höga Kustenleden.

2020-05-18 - Näringsliv

Sekab meddelar idag att har ingått i ett samarbetsavtal med det indiska bolaget Praj Industries, med syfte att vidare utveckla och kommersialisera tekniklösningar för att producera hållbara biodrivmedel och kemiprodukter.

2020-05-17 - Näringsliv

I bistra tider för många företag finns det undantag. Lättelement AB är utan tvekan ett och där pratar ledning och anställda i stället om tillväxt och om vinstdelning.

2020-05-15 - Näringsliv

Som ett litet NK fast här i Örnsköldsvik. Så kan det låta bland de kunder som besöker Hanzens i deras nya lokaler. Butiken har fått en fin start, trots rådande omständigheter.

2020-05-12 - Näringsliv

Fem innovationer med ny teknik har antagits till årets omgång av programmet Forest Business Accelerator. Ett av de fem är bolaget Barktork från Örnsköldsvik.

2020-04-28 - Näringsliv

Bland Västernorrlands kommuner så rankas Örnsköldsviks kommun som den kommun i länet där småföretagare har bäst förutsättningar för att lyckas i coronatider, enligt en kartläggning gjord av Småföretagarnas Riksförbund.

2020-04-26 - Näringsliv

Varumärket disp, som omfattar hårvårds- och stylingprodukter, har nu fått en ännu tydligare koppling till Örnsköldsvik. Fredrik Nordin har köpt varumärket som grundades i Östersund 2010 och senare togs över av örnsköldsvikbaserade frisörgrossisten Hairstuff.

2020-04-22 - Näringsliv

Höga Kusten Destinationsutveckling, som arbetar med att utveckla besöksnäringen i Höga Kusten, har lanserat ett stödpaket i mångmiljonklassen som ska hjälpa företag i området under den rådande pandemin.
– Efter nära dialog med näringen har vi skapat ett stödpaket som består av produktutvecklingscheckar, utvecklingscheckar, översättningscheckar, digitala hembesök, SEO-checkar samt skrivarhjälp, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling, i ett pressmeddelande.

2020-04-18 - Näringsliv

Här kommer en glad näringslivsnyhet. Välkända industrigruppen Axel Johnson International investerar i ö-viksbaserade teknikkonsultföretaget Elforest AB.
– En långsiktig satsning och en milstolpe för oss, säger vd Gabriel Söderholm.

2020-04-18 - Näringsliv

Skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest ska bygga en ny fabrik i Umeå. Nu har Lättelement i Örnsköldsvik fått tagit emot en stororder rörande omfattande takleverans till fabriksbygget.

2020-04-04 - Näringsliv

Örnsköldsviks kommun skjuter upp debiteringar av avgifter till företag. På så sätt vill kommunen underlätta för företag i ett läge då många kan få likviditetsproblem på grund av coronavirusets effekter på samhället.

2020-04-02 - Näringsliv

Företagare med frågor och funderingar ska nu lättare kunna få rådgivning och hjälp från kommunen genom den nya satsningen Företagsakuten.

2020-04-01 - Näringsliv

På Varvsbergets topp kommer det att byggas 99 nya lägenheter samt en berghiss som ger förbättrad kommunikation och tillgänglighet till Varvsberget för alla boende, Öviksbor och turister. Dessutom byggs en restaurang med panoramautsikt högst upp i mittersta delen.

Sidor