Du är här

Näringsliv

2020-09-03 - Näringsliv

Det sågs ingen märkbar ökning av omsättningen inom detaljhandeln under 2019 jämfört med 2018. Bland länets kommuner så såg Örnsköldsviks kommun näst störst omsättning.

2020-09-02 - Näringsliv

På grund av den brand som skedde i Polarbröds bageri i Älvsbyn så varslas samtliga kollektivanställda på bageriet. Varslet kan dock leda till att bageriet i Bredbyn nu får fler anställda.

2020-08-27 - Näringsliv

Ö-viksprofilen Robin Hörnkvist har utsetts till Året unga företagare av organisationen Företagarna, skriver Allehanda.

2020-08-22 - Ungdom

Konceptet med senioruthyrning är väl beprövat. I Husum har det nystartade företaget Ung Driven vänt på idén och hyr sedan senvåren ut 15–20-åriga ungdomar.
– Att bidra till att de får komma ut och jobba, bygga kontaktnät och utvecklas känns fantastiskt roligt, säger grundaren Cassin Mukire.

2020-06-27 - Näringsliv

OffCoff blir en del av coworkingaktören House Be som tillsammans med nya delägaren Nordiska Centrumhus öppnar ett nytt kontorshotell i de lokaler där Örnsköldsviks Allehanda tidigare hade sin tryckpress. Planen är att allt ska stå klart våren 2021.

2020-06-16 - Näringsliv

Mellersta Norrlands strukturfondspartnerskap har beviljat att 13,7 miljoner kronor betalas ut till Region Västernorrland i ett ramprojekt som ska stödja länets näringsliv. Pengarna kan företagare ansöka om för att underlätta omställning och utveckling med anledning av coronakrisen.

2020-06-14 - Näringsliv

När finska Kiilto OY, som ingår i storkoncernen Kiilto Family, 2018 förvärvade TM Progress fanns det nog många som oroade sig över framtiden för det ö-viksbaserade företaget. Men försäljningen visade sig i stället innebära utveckling här i Örnsköldsvik.

2020-05-20 - Nyheter/Reportage

Företaget Egenlokal satsar i Örnsköldsvik, och går allting enligt planerna så kan de redan i sommar påbörja ett nybygge av 22 nya lokaler för småföretag och privatpersoner, skriver Allehanda.

2020-05-20 - Nyheter/Reportage

För att stödja det växande intresset för Höga Kusten så startar Örnsköldsviks kommun, Kramfors kommun, Höga Kusten Destinationsutveckling, Leader Höga Kusten och Tillväxtverket det gemensamma projektet ”Kulturarv Höga Kustenleden” som ämnar att lyfta just den 13 mil långa Höga Kustenleden.

2020-05-18 - Näringsliv

Sekab meddelar idag att har ingått i ett samarbetsavtal med det indiska bolaget Praj Industries, med syfte att vidare utveckla och kommersialisera tekniklösningar för att producera hållbara biodrivmedel och kemiprodukter.

2020-05-17 - Näringsliv

I bistra tider för många företag finns det undantag. Lättelement AB är utan tvekan ett och där pratar ledning och anställda i stället om tillväxt och om vinstdelning.

2020-05-15 - Näringsliv

Som ett litet NK fast här i Örnsköldsvik. Så kan det låta bland de kunder som besöker Hanzens i deras nya lokaler. Butiken har fått en fin start, trots rådande omständigheter.

2020-05-12 - Näringsliv

Fem innovationer med ny teknik har antagits till årets omgång av programmet Forest Business Accelerator. Ett av de fem är bolaget Barktork från Örnsköldsvik.

2020-04-28 - Näringsliv

Bland Västernorrlands kommuner så rankas Örnsköldsviks kommun som den kommun i länet där småföretagare har bäst förutsättningar för att lyckas i coronatider, enligt en kartläggning gjord av Småföretagarnas Riksförbund.

2020-04-26 - Näringsliv

Varumärket disp, som omfattar hårvårds- och stylingprodukter, har nu fått en ännu tydligare koppling till Örnsköldsvik. Fredrik Nordin har köpt varumärket som grundades i Östersund 2010 och senare togs över av örnsköldsvikbaserade frisörgrossisten Hairstuff.

2020-04-22 - Näringsliv

Höga Kusten Destinationsutveckling, som arbetar med att utveckla besöksnäringen i Höga Kusten, har lanserat ett stödpaket i mångmiljonklassen som ska hjälpa företag i området under den rådande pandemin.
– Efter nära dialog med näringen har vi skapat ett stödpaket som består av produktutvecklingscheckar, utvecklingscheckar, översättningscheckar, digitala hembesök, SEO-checkar samt skrivarhjälp, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling, i ett pressmeddelande.

Sidor