Du är här

Näringsliv

2020-01-15 - Näringsliv

Enligt siffror från betalföretaget Nets så slog julhandeln i Sverige ännu en gång rekord. Men trots att näthandeln dominerar så ökade även försäljningen inom detaljhandeln.

2020-01-13 - Näringsliv

Konsultbolaget Sweco, som idag går att hitta på Nygatan, flyttar snart in i nya lokaler i Arkenhuset, skriver Allehanda.

2020-01-10 - Näringsliv

Storbolaget Bravida, som är en leverantör av installation och service för fastigheter och anläggningar i Norden, förvärvar Rörteamet Själevad AB.
– För oss ägare känns detta som ett naturligt nästa steg för Rörteamet, säger Tomas Lindmark, grundare och delägare i Rörteamet, i ett pressmeddelande.

2019-12-27 - Nyheter/Reportage

OffCoff – ett omvänt coffice. Med andra ord ett kontorscafé, och inte ett cafékontor – i en lokal som öppnat upp för evenemang och föreläsningar, med hustrubadur och skönt gung inomhus för vuxna.

2019-12-15 - Näringsliv

25 företag har blivit 28. Här står Magnus Lundberg och Lars-Göran Nilsson och välkomnar tre nya hyresgäster till Hägglundsområdet.
Bygghandeln Nordemans, restaurangen Fura samt Star Gym med fem paddelbanor.

2019-12-15 - Evenemang

Den 6 februari arrangeras än en gång Företagarkvällen i Fjällräven Center och den här gången kryddar arrangörerna musikunderhållning från Martin Stenmarck med trolleri signerat Brynolf & Ljung.

2019-12-14 - Näringsliv

Bygget av Solsidan är klart och i fredags lämnade Nybergs över de sista handlingarna till bostadsrättföreningen. Någon lugn och ro blir det däremot inte för Nicklas Nyberg och personalen på Nybergs Fastighet & Förvaltning.
– Nu åker vi upp till berget mitt emot så ska vi prata om nästa projekt, säger Nicklas kryptiskt till 7ans team som finns med på Solsidan.

2019-12-12 - Näringsliv

Att stå rustad för en längre tids strömlöshet ska inte vara en kostnadsfråga. Det anser Simon Hallin och Max Apelquist Östman som med sina färdigpaketerade krislådor hoppas ha hittat rätt företagsnisch.
– Vi är glatt överraskade av responsen, säger de båda 18-åringarna från Örnsköldsvik.

2019-12-10 - Näringsliv

Jobbprognosen för norra Sverige fortsätter vara den starkaste i landet. Det visar den senaste upplagan av ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

2019-12-02 - Näringsliv

Innovationsbolaget BizMaker tar under de kommande två åren emot ett stöd på 800 000 kr som ska gå till att stärka länets företagsutveckling.

– En ökad regional finansiering möjliggör att vi på ett ännu bättre sätt kan bidra till hållbar tillväxt och förnyelse över hela Västernorrland, säger Eva Nyh Hederberg, vd på BizMaker.

2019-11-28 - Mat & dryck

Ett nytt matställe är på ingång i Örnsköldsvik då en ny sushirestaurang snart öppnar upp i Port 9, skriver Allehanda.

2019-11-28 - Näringsliv

Efter att ha funnits nere på Framnäskajen i nära 50 år så flyttar nu den anrika affären Nordemans Jernhandel ut till Hägglundsområdet i Gullänget.
– Vi har sökt en lättillgänglig lokal med goda logistiska fördelar. Eftersom vi har både bygg- och industrivaror så tror vi att denna kombination kommer gynnas av det här läget, kommenterar Roger Öberg, Nordemans Järnhandel, i ett pressmeddelande.

2019-11-25 - Nyheter/Reportage

Under flera generationer har Greens Optik funnits mitt på gågatan. Nu är det dags att fira en av stans äldsta butiker.
– Det har varit en negativ spiral med butiker som har lagt ner. Vi vill lyfta med något positivt och fira att butiken har varit en del av Ö-viks lokala handel i 100 år, säger Carita Sjöberg, butiksägare, Greens Optik.

2019-11-17 - Näringsliv

Årets butik: Ugglan Mode & Design. Årets livsmedelsbutik: Ica Nära Hemling. Årets ledare: Ingela Åkerstedt, Stora Coop. Årets säljare: Malin Lindgren, Cubus. Årets unga drivkraft: Molly Åkerstedt, Greens Guld. Årets Öviksfrisörföretag: Salongen för Dig. Dessutom delade juryn ut ett specialpris "Guldhammaren" till Nordek för deras tro på framtida handeln med deras ombyggnationer av Oskargallerian. Juryns motiveringar...

2019-11-15 - Näringsliv

Imorgon är det årlig handelsgala i Örnsköldsvik och bland nominerade pristagare hittar vi systrarna Elisabeth Norberg och Maria Johansson som driver ICA Nära i Hemling. Den lilla lanthandeln kan alltså bli vinnare.
– Det är hur häftigt som helst, säger Maria.

2019-11-13 - Näringsliv

Enligt analysföretaget HUI Research så väntas julhandeln slå rekord ännu en gång, trots en osäker konjunktur.

Sidor