Du är här

Näringsliv

2017-07-10 - Näringsliv

Ett sympatiskt par från Härnösand. Till vardags en kostchef och en kock är sommarens nya arrendatorer av gästhamnsanläggningen, vandrarhemmet, butiken och den lilla restaurangen på Trysunda.
– Vi har blivit otroligt väl mottagna här ute, säger Marie Holmberg och Peter Fözö.

2017-07-09 - Näringsliv

Med inspiration och råvaror från Höga Kusten och vatten från egna källan skapar Jon Hillgren en hantverksmässig gin som smakar och doftar av Norrland.
– Det är kärleken till hantverket som gör det, säger Jon.

2017-06-26 - Näringsliv

Nu har milstolpen femtio sålda PulpEye passerats i och med att Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk investerar i ett PulpEye-system för massaanalyser online. I Aspa tillverkas blekta och oblekta kraftmassor och den PulpEye som köpts innehåller moduler för bestämning av mätning av kappatal, ljushet, prickar och pH.
– Det är fantastiskt roligt att vi nu sålt vår femtionde PulpEye enhet, säger Öjvind Sundvall, VD PulpEye i en kommentar.

2017-05-19 - Näringsliv

Ö-viksföretaget vann två priser i regionfinalen i Venture Cups tävling STARTUP.

2017-05-16 - Näringsliv

Den svenska skogen är inte tillräckligt klimatanpassad. Till exempel minskar andelen barrblandskog. För att möta sommartorka, mer skadeinsekter och stormar, krävs en mer varierad skog och nu ska skogsägarna få bättre hjälp med det. Det meddelar Skogsstyrelsen.

2017-04-18 - Näringsliv

Inte mindre än 8 nya medarbetare har börjat hos örnsköldsviksbaserade byrån Brath sedan januari. "Efter ett jobbigt 2016 är det skönt vara på rätt spår igen, säger Magnus Bråth, grundare. Det är några som ersätter sådana som gått vidare men det är till största delen nya tjänster."

2017-04-07 - Näringsliv

Akupunktören, friskvårds- och stressterapeuten Bibbi Annander från Junsele har etablerat sin verksamhet i Örnsköldsvik.

2017-03-28 - Näringsliv

Regionstyrelsen i Landstinget Västernorrland har beslutat att bevilja företagsstöd till tre företag i Västernorrland på sammanlagt 8 miljoner kronor.
Det gäller LOLAB Produkter AB i Örnsköldsvik, Absolicon Solar Collector AB i Härnösand och Bearbetningscenter i Västernorrland AB i Kramfors.

2017-03-28 - Näringsliv

Undersökningar visar att företagen i Västernorrland har en god konkurrenskraft och ligger över riksgenomsnittet. Men när det gäller företagens tillväxt ligger länets företag under riksgenomsnittet och den främsta orsaken är bristande kompetensförsörjning.

2017-03-26 - Näringsliv

28 mars anordnar Arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik en rekryteringsmässa dit alla är välkomna, oavsett om man tar studenten i år, har hoppat av skolan eller redan hunnit skaffa sig arbetslivserfarenhet.

2017-03-18 - Näringsliv

Lätt, starkt och till stor del producerat av lokala eller återvunna material. Lättelements snillrika konstruktion ger en produkt som är miljövänlig i sig själv, under användning och i transportperspektiv.

2017-03-13 - Näringsliv

Kristina Säfsten, vd för Övik Energi blev idag vald till vice ordförande i Energiföretagen Sverige. Hon efterträder tidigare vice ordförande Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

2017-03-13 - Näringsliv

Årets viktigaste event inom bioekonomi närmar sig. 14-15 mars samlas beslutsfattare och nyckelpersoner från hela landet i Örnsköldsvik för att ta avstamp mot framtidens hållbara samhälle.

2017-03-11 - Näringsliv

Renoverad entré, nya fönster, effektivare kylar och frysar, timers, bra armaturer och bergvärme gav Flärke Lanthandel minskad energiförbrukning – och en nominering till miljöpriset MiljÖrnen.

2017-03-08 - Näringsliv

Örnsköldsviks kommun vill satsa på digitalisering i näringslivet och kommer därför att tillsammans med Företagarna, Handelskammaren, Örnsköldsviks Industrigrupp, Cesam och Klöverdam att söka projektfinansiering från Europeiska Regionalfonden.

2017-03-07 - Näringsliv

14-15 mars 2017 är det Sveriges första bioekonomiriksdag i Örnsköldsvik.
Årets viktigaste event inom bioekonomi närmar sig. Då samlas beslutsfattare och nyckelpersoner från hela landet i Örnsköldsvik för att ta avstamp mot framtidens hållbara samhälle.

Sidor