Du är här

Musik

2020-06-14 - Musik

Deep Purple "In Rock"

2020-06-12 - Musik

Lärare på Kulturskolan i Örnsköldsvik har spelat in en sommarhälsning till oss alla. Se deras video "Den blomstertid nu kommer" här.

2020-06-04 - Musik

Karoline Pettersson, född och uppvuxen i Grundsjö, Trehörningsjö, är med artistnamnet Skavet och Annika Norlin som förebild aktuell med sin andra singel. Imorgon fredag 5 juni släpps uppbrottslåten ”Ska jag glömma dig nu”; uppföljaren till indiepoppiga ”Episk som du” där längtan tillbaka till norr och kontrasten till storstaden löper som röd tråd.

2020-05-31 - Musik

Woodstock

2020-05-27 - Musik

Agneta Olzzon och Peter Grundströms nya platta ”Publikens Favoritlåtar” gick direkt upp på andraplats på Sverigetopplistan för fysiska album vecka 20. Bara samlingsalbumet från Melodifestivalen 2020 låg före.

2020-05-14 - Musik

”King Of Hearts” heter plattan som släpps 26 juni och redan nu ligger singeln ”Don’t Look Back” med tillhörande video ute på Youtube. Har legendariska bandet Toto släppt nytt?
Nej, det är 23-åriga Christian Rosander från Örnsköldsvik som nu gör debut hos tyska skivbolaget AOR Heaven.

2020-05-14 - Musik

"Mountains" är nya singeln från popduon Jon and Julia, med före detta ö-viksbon Julia Blomgren. Finns på Spotify nu.

2020-05-13 - Musik

Amanda Aasa, född och uppvuxen i Örnsköldsvik, släpper sin nya singel ”Svårt Sometimes” nu på fredag – en låt som är ett förlåt till hennes exman.
– Låten beskriver var jag befann mig emotionellt en tid, innan jag och min exman tog beslutet om att gå skilda vägar. Det krävs två för att dansa, men i ”Svårt Sometimes” så väljer jag att vara ganska utlämnande och bara fokusera på de brister jag såg hos mig själv under den relationen. Med låten vill jag säga förlåt för att jag är så svår. Hade vi varit tillsammans i dag hade jag väl bränt ut låten på cd och slagit in den, i ett försök att göra något gulligt, men nu kommer jag skicka den som länk på messenger och skratta ihop med min exman åt att vi var så okompatibla tillsammans, berättar Amanda.

2020-04-30 - Musik

Vad gör musiker när de i dessa coronapandemitider inte kan spela live inför publik?
Jo, de sätter sig i sitt vardagsrum och ger konserter via sociala medier. Nu på lördag sänds femte upplagan av ”Lajva En Livekonsert I Ditt Vardagsrum” på Facebook – från ett vardagsrum någonstans i Ö-vik.

2020-04-18 - Musik

... som i dagarna släppt sin platta ”Ögonblick”.

2020-04-01 - Musik

Folkmusiksystrarna Eriksson från Gottne – Magdalena och Evelina – åker tillsammans med Christian Cuadra, saxofonist i folkmusikgruppen Bjäran där Magdalena också ingår, runt och spelar musik för de som sitter isolerade inomhus på grund av det rådande coronaläget.
– När vi såg Stefan Löfvens tal till nationen började vi fundera på alla äldre och de som är i riskgrupper, och samtidigt tänkte vi på all kultur som stängt ned. Vi som håller på med musik får känna på hur det är när våra jobb helt försvunnit. Och nu när vi plötsligt har en massa tid över vill vi göra något för de som sitter inomhus och inte kan gå ut, eller som bor på ett boende och inte får några besök, berättar Magdalena Eriksson.

2020-03-18 - Musik

Beatrice Robertsson, uppvuxen i Ovansjö, har just släppt en ny singel med sin trio Rockabilly Fabulous. ”Ready, Set, Go!” är ute nu och en video har nyligen spelats in. Nu hoppas Beatrice att hon någon gång kan ta Rockabilly Fabulous till Örnsköldsvik.

2020-02-02 - Musik

Väntan är över. En av våra största svenska rockmusiker genom tiderna kommer till Höga Kusten i sommar. Fredag 24 juli uppträder Ulf Lundell på Naturscen Skuleberget.

2019-12-29 - Musik

Dansbandsduon Duo Vi – det vill säga Patrik Forslund och Göran Berggren – har nyligen släppt plattan ”Alla vackra stunder”.

2019-12-21 - Musik

... en av Sveriges främsta jazzpianister, som också är ett stort fan av Reinhold Svensson.

2019-12-21 - Musik

Känner du till Reinhold Svensson? Det är det kanske inte så många som gör längre. Men faktum är att en av musikhistoriens mest aktade jazzpianister föddes i Husum och i år skulle han ha fyllt 100. Det tycker 7an borde uppmärksammas – något som Reinhold Svensson-sällskapet också håller med om.

Sidor