Du är här

Motor

2021-03-28 - Motor

Säljläge! Priserna på begagnade bilar fortsätter att skjuta i höjden. Under februari kostade en begagnad bil i genomsnitt 14 000 kronor mer än för ett år sedan. För den som planerar att sälja finns pengar att tjäna.

2021-03-07 - Motor

Mer än hälften svarade fel när Trygg-Hansa undersökte teorikunskaperna hos landets bilister. Är nästa steg att införa obligatoriska teorikurser för landets bilister? Det tycker fler än 6 av 10 i försäkringsbolagets undersökning.

2021-02-17 - Motor

Antalet laddbara bilar i trafik i länet fortsätter att öka. I slutet på 2020 så utgjorde laddbara bilar ca 1,4 procent av alla personbilar i länet, enligt statistik från myndigheten Trafikanalys.

2021-02-14 - Motor

Med en allt större laddbar fordonsflotta ökar också utbudet av begagnade hybrid- och elbilar, vilket gör att fler kan ha råd att köra fossilfritt i framtiden. Men vad ska man tänka på innan man slår till och köper en begagnad miljöbil?

2021-01-31 - Motor

Medan nybilsregistreringen minskade under 2020 ökade försäljningen av begagnade personbilar. När coronapandemin slog till mot landet förändrades våra resvanor, något som ses som huvudanledningen till att allt fler nu väljer att köpa bil.

2021-01-24 - Motor

Tiden för Nollvisionens första etappmål om att halvera antalet omkomna i trafiken gick ut vid årsskiftet. Klarade Sverige målet?

2021-01-17 - Motor

Nyregistreringen av nya personbilar minskade kraftigt under 2020, men det finns ljusglimtar i statistiken. Det visar Bil Swedens summering av det gångna fordonsåret.

2021-01-03 - Motor

Bilsäkerheten står alltjämt i fokus när världens biltillverkare lanserar nya bilmodeller, men är bilarna verkligen lika säkra för alla?

2020-12-26 - Motor

Enligt en kommunranking som Garageportexperten har genomfört så finns det en mindre risk än riksgenomsnittet för att drabbas för bilstöld i Örnsköldsviks kommun.

2020-12-15 - Motor

Visst har du bytt till vinterdäck? Annars är det hög tid att göra detta! Men att byta däck inför vintersäsongen är bara det första steget när du ska rusta bilen inför de kallare månaderna.

2020-12-13 - Motor

Nya förslag från regeringen kan komma att hämma omställningen till mer miljövänliga bilar under kommande år. Det menar Bil Sweden i en ny analys och pekar på flera förslag som kommer att påverka hela fordonsmarknaden i fel riktning.

2020-11-28 - Motor

Att hålla bilen i skick och ha rätt utrustning med dig kan vara avgörande för hur väl både du själv och dina medtrafikanter klarar sig i händelse av en incident – att åka av vägen kan nämligen leda till allvarliga följdolyckor. I mörkret har vi svårt att synas och väglaget är ibland förrädiskt.
Här har vi sammanställt en lista på saker som du bör överväga att alltid ha med dig i bilen i vinter.

2020-11-22 - Motor

Nybilsförsäljningen går fortsatt trögt i Sverige, med ett undantag – laddbara bilar. Oktober månad innebar ett nytt rekord i försäljningen av laddhybrider och elbilar och nu består hela 3 procent av den svenska fordonsflottan av laddbara bilar.

2020-11-08 - Motor

Allt fler väljer att köpa en laddbar bil i Sverige och med varje ny bil så ökar efterfrågan på publika laddstationer. Men laddinfrastrukturen hänger inte med den snabba försäljningsvågen. Det visar en färsk undersökning från M Sverige.

2020-10-25 - Motor

Trots varningarna om att mopedbilen har låg krocksäkerhet och dåliga köregenskaper fortsätter fordonsbeståndet i Sverige att växa. Men något många inte känner till är att fordonet även är extremt smutsigt och släpper ut lika mycket partiklar som 164 personbilar tillåts göra.

2020-10-17 - Motor

Vi är vid den tiden då det börjar bli dags att byta till vinterdäck, och när man ska välja vinterdäck har man flera val. Vinterdäcken är en säkerhetsdetalj och för att få ut maximalt av däcken är det viktigt att man gör sitt däckval efter de körförhållanden man har. Val av däck inverkar både på trafiksäkerhet och miljö.

Sidor