Du är här

Motor

2020-02-21 - Motor

Den SM-final i isracing som skulle ha hållits på Kallehov imorgon lördag ställs in. Detta på grund av att det regn som föll under natten till idag har förstört isbanan.
"Tyvärr måste vi meddela att SM-finalen i Ö-vik är INSTÄLLT! Vi kämpade och gjorde vad vi kunde med banan. Men vädrets makter tog över," skriver ÖMK Rundbana i ett inlägg på klubbens Facebook-sida.

2020-02-09 - Motor

Antalet laddbara bilar spås öka i rekordfart under året, men frågan är om utbyggnaden av laddinfrastrukturen hänger med i utvecklingen. Dessutom råder stor skillnad i utbyggnaden mellan landets län.

2020-01-26 - Motor

Trendbrott! Under 2019 omkom färre personer i trafiken jämfört med föregående år och Nollvisionens etappmål ser nu ut att vara inom räckhåll. Men för att trendbrottet ska bli bestående krävs delat ansvar mellan både förare, cyklister och fotgängare.

2020-01-19 - Motor

Trots en svag inledning på bilmarknaden överträffades både den initiala och den senare höjda prognosen för nyregistrerade personbilar i Sverige under 2019. Slutsiffran skrevs till över 350 000 nya bilar efter en stark avslutning på året.

2020-01-10 - Motor

Världselit och VM-kval på Kallehov i januari börjar vara tradition. För tredje året i rad står ÖMK Rundbana som värdar för kvalet till VM-serien i isracing.

2020-01-05 - Motor

Att hålla bilen i skick och ha rätt utrustning med dig kan vara avgörande för hur väl både du själv och dina medtrafikanter klarar sig i händelse av en incident – att åka av vägen kan nämligen leda till allvarliga följdolyckor. I mörkret har vi svårt att synas och väglaget är ibland förrädiskt.
Här har vi sammanställt en lista på saker som du bör överväga att alltid ha med dig i bilen i vinter.

2019-12-29 - Motor

Höjda bränsleskatter är den effektivaste metoden för att Sverige ska nå Riksdagens mål om att minska koldioxidutsläppen från inrikestransporter med 70 procent till år 2030 jämfört med 2010. Det är resultatet i en färsk studie från forskningsprogrammet Transportekonomi.

2019-12-22 - Motor

Miljöbäst är inte alltid bäst för plånboken. Det visar en sammanställning som Kvdbil gjort över vanliga svenska familjebilar. Som konsument finns tusenlappar att spara, utan att äventyra säkerheten.

2019-12-08 - Motor

Miljöpartiet föreslår en premie till de som konverterar om sin bensinbil till gas- eller etanoldrift. Förslaget ses som positivt av bland annat 2030-sekretariatet och Sveriges fordonsverkstäders förening, SFVF.

2019-12-01 - Motor

Vintern har tagit grepp om landet och har du inte redan förberett bilen inför de kallare månaderna är det dags.

2019-11-10 - Motor

Frågan om mer omfattande och realistiska krocktester är återigen aktuell efter att tidningen Råd & Rön utfört egna krocktester för babyskydd och bilbarnstolar.

2019-11-09 - Motor

Att de bästa däcken ska sitta bak på bilen vet bara varannan svensk. Det menar ABS Wheels och hänvisar till egen undersökning med över 150 000 privatpersoner. Enligt fälgföretaget ska däcken med det största mönsterdjupet undantagslöst monteras bak. Med det största mönsterdjupet bak minskar risken att bakvagnen tappar greppet före framhjulen med svårkontrollerad sladd som följd.

2019-11-06 - Nyheter/Reportage

Nu visas "Glesbygdsvärk gasar på", en revy med rockabilly-tema i Bredbyn.
– Många vill att revyn ska återkomma och nu har vi funderat under ett och ett halvt år på vad som ska bli, säger Elly Westberg styrelsemedlem i Myckelgensjö IF.

2019-10-27 - Nyheter/Reportage

Enligt Nationella snöskoterrådet anser sju av tio snöskoterförare att skotrar måste bli mer bränsleeffektiva, medan hälften tycker att det är viktigt att utsläppen från snöskotrar minskar.
– Alla samhällssektorer måste ta sin del i ansvaret mot ett klimatsmart samhälle. Det gäller också snöskoterbranschen. Stora förändringar har skett i en positiv riktning de senaste tio åren men det krävs fortsatta åtgärder från främst tillverkarna för att nå vår vision om en hållbar snöskoterkörning, säger Per-Olov Wikberg, samordnare Nationella Snöskoterrådet.

2019-10-27 - Nyheter/Reportage

Den senaste skotersäsongen har nått alla höjder när det gäller försäljning av skotrar. Under senaste åren har siffror strax över 9 000 sålda enheter böljat fram och tillbaka. Så även bland de enskilda märkena, när det ena året varit ett visst märke som dominerat försäljningen, medan ett annat tagit tätpositionen nästa år.

2019-10-26 - Nyheter/Reportage

Vintern 2018 avvecklades skoterleden till Millenumstugan, på Visarberget mellan Själevad och Västerhus, då markägare uppmärksammat att ett flertal skoterförare åkt utanför de markerade lederna. Förra vintern var leden också stängd och hur det blir under den kommande står för tillfället skrivet i stjärnorna.

Sidor