Du är här

Miljö

2018-08-02 - Miljö

Allt mer algblomning sker på grund av den höga värmen och i Örnsköldsvik har algblomning upptäckts i bland annat Örnsköldsviks gästhamn och i Flärkenbadet. Folkhälsomyndigheten uppmanar till att vara uppmärksam och försiktig.

2018-06-22 - Miljö

Nu är det dags för midsommar igen, en tid då många festar och har roligt. Men med midsommar och fest så blir det ofta också mycket skräp. Att vara miljömedveten och att plocka upp skräp blir allt viktigare. För att upplysa lite om vikten av att plocka upp skräp och återvinna så får ni här några exempel på hur lång tid det tar för vanligt midsommarskräp att försvinna i naturen.

2018-06-19 - Miljö

De pollinerande insekterna håller på att försvinna och det blir allt vanligare att s.k. insektshotell sätts upp lite här och var i vår natur. Nu har Puttoms golfbana, som satsar mycket på miljöfrågorna, fått tre hotell som ska se till att insekterna ska trivas, stanna och bli fler.

2018-06-18 - Miljö

Just nu råder det vattenbrist i många delar av landet. Örnsköldsviks kommun har klarat sig från vattenbristen än så länge, men Miva uppmanar ändå alla att var sparsamma med vatten.

2018-06-15 - Miljö

Majoriteten av de som jobbar i skogen är män. För att försöka locka fler tjejer till skogsindustrin anordnar Skogsstyrelsen Skogskollo för tjejer.

2018-06-05 - Miljö

Bäckfjärdens intresseförening vill inte att fjärden så småningom ska bli ett innanhav och verkar därför för en muddring av Sandlågan.
­– Snart är vi tvungna att göra något, säger Roger Frisk.

2018-05-31 - Miljö

Plastskräp från havet som samlas in ska återanvändas och göras jollar av i ett nytt projekt som Håll Sverige Rent startar tillsammans med Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarsällskapet.

2018-05-25 - Miljö

Imorgon den 26 maj arrangerar Miva en familjedag på Stora torget i Örnsköldsvik i samband med den traditionella Trädgårdsmässan. Familjedagen kommer att ha temat vatten.

2018-05-14 - Miljö

Den 16 maj är det för första gången dags för ”No Litter Day”, en dag som ska uppmärksamma och lära barn om nedskräpning. I Västernorrland beger sig fyra skolor från Ö-vik ut och plockar skräp.

2018-05-01 - Miljö

Hur tvättar du bilen? Ditt val gör stor skillnad, både för din och kommande generationer.

2018-05-01 - Miljö

Årets Skräprapport, som Håll Sverige Rent samlat ihop, har släppts och visar att allt mer av skräpet på svenska stränder består av plast. Men rapporten visar också att fler svenskar oroar sig över plast i haven.

2018-04-21 - Miljö

Nu är Sveriges största aktion mot nedskräpning igång. Förra året deltog över 66 000 personer i Håll Sverige Rents kampanj ”Vi Håller Rent” i Norrland. För de skräpplockare som vill ha material är 22 april sista dag att anmäla sig.

2018-04-12 - Miljö

Örnsköldsviks kommun bidrar till en väsentlig minskning av transporter genom en ny överenskommelse med två stora leverantörer.

2018-04-03 - Miljö

Under påskhelgen så drack vi i Sverige ungefär 10 miljoner liter påskmust, och bara i Västernorrland så snittar vi på ungefär en liter must per person. Genom att skänka pengarna från de burkar och flaskor som du pantar efteråt så hjälper du att bekämpa både fattigdom och klimatförändringar.

2018-04-01 - Miljö

När våren anländer så startar också skräpplockarkampanjen Vi Håller Rent som handlar om att gå ut och plocka skräp. 450 000 människor har redan anmält sig till årets skräpjakt.

2018-03-26 - Miljö

Allt fler väljer att köpa flaskvatten istället för att dricka kranvatten, trots att flaskvatten både är dyrare och det går åt mycket mer energi att tillverka en liter flaskvatten jämfört med en liter kranvatten. I samband med att Miva blivit Kranmärkta så utlyser de nu en tävling till mellanstadieklasserna i kommunen med syftet att få fler att dricka kranvatten.

Sidor