Du är här

Miljö

2018-09-18 - Miljö

I år är det tio år sedan Må återvinningscentral slog upp portarna och det uppmärksammar Miva genom att bjuda allmänheten till firande under Återvinningens dag lördag den 29 september.

2018-09-15 - Miljö

Idag är det internationella World Cleanup Day då miljontals människor världen över går runt och plockar skräp för att uppmärksamma problemen med nedskräpningen. Här i Sverige så arrangeras det i samband med detta Håll Sverige Rent-dagen.

2018-09-13 - Miljö

Håll Sverige Rent instiftar en årligt återkommande dag för kampen mot skräpet. Håll Sverige Rent-dagen hålls för första gången nu på lördag den 15 september 2018, som en del av den internationella World Cleanup Day.

2018-09-10 - Miljö

Söndag 16 september bjuder kommunens energi- och klimatrådgivare in till SOLsafari. Det blir ”Öppet hus” hos olika fastighetsägare som använder solenergi och som öppnar sina hem för allmänheten för att visa hur deras anläggningar fungerar.

2018-09-07 - Miljö

Efter att ha fått in rapporter om algblomning längs kusten i Örnsköldsviks kommun så har Informationscentralen för Bottniska viken tagit prover av vattnet och kan konstatera att det just nu råder blomning av toxinbildande alger.

2018-08-11 - Miljö

En ny undersökning av Inizio visar att alt fler svenskar känner sig oroliga över klimatet.

2018-08-02 - Miljö

Allt mer algblomning sker på grund av den höga värmen och i Örnsköldsvik har algblomning upptäckts i bland annat Örnsköldsviks gästhamn och i Flärkenbadet. Folkhälsomyndigheten uppmanar till att vara uppmärksam och försiktig.

2018-06-22 - Miljö

Nu är det dags för midsommar igen, en tid då många festar och har roligt. Men med midsommar och fest så blir det ofta också mycket skräp. Att vara miljömedveten och att plocka upp skräp blir allt viktigare. För att upplysa lite om vikten av att plocka upp skräp och återvinna så får ni här några exempel på hur lång tid det tar för vanligt midsommarskräp att försvinna i naturen.

2018-06-19 - Miljö

De pollinerande insekterna håller på att försvinna och det blir allt vanligare att s.k. insektshotell sätts upp lite här och var i vår natur. Nu har Puttoms golfbana, som satsar mycket på miljöfrågorna, fått tre hotell som ska se till att insekterna ska trivas, stanna och bli fler.

2018-06-18 - Miljö

Just nu råder det vattenbrist i många delar av landet. Örnsköldsviks kommun har klarat sig från vattenbristen än så länge, men Miva uppmanar ändå alla att var sparsamma med vatten.

2018-06-15 - Miljö

Majoriteten av de som jobbar i skogen är män. För att försöka locka fler tjejer till skogsindustrin anordnar Skogsstyrelsen Skogskollo för tjejer.

2018-06-05 - Miljö

Bäckfjärdens intresseförening vill inte att fjärden så småningom ska bli ett innanhav och verkar därför för en muddring av Sandlågan.
­– Snart är vi tvungna att göra något, säger Roger Frisk.

2018-05-31 - Miljö

Plastskräp från havet som samlas in ska återanvändas och göras jollar av i ett nytt projekt som Håll Sverige Rent startar tillsammans med Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarsällskapet.

2018-05-25 - Miljö

Imorgon den 26 maj arrangerar Miva en familjedag på Stora torget i Örnsköldsvik i samband med den traditionella Trädgårdsmässan. Familjedagen kommer att ha temat vatten.

2018-05-14 - Miljö

Den 16 maj är det för första gången dags för ”No Litter Day”, en dag som ska uppmärksamma och lära barn om nedskräpning. I Västernorrland beger sig fyra skolor från Ö-vik ut och plockar skräp.

2018-05-01 - Miljö

Hur tvättar du bilen? Ditt val gör stor skillnad, både för din och kommande generationer.

Sidor