Du är här

Miljö

2020-02-22 - Nyheter/Reportage

Ska Ekogården i Skrike få Örnsköldsviks kommuns och 7ans miljöpris för 2019? Ja, varför inte. Företaget är åtminstone nominerat i konkurrens med skomakeriet Dojan, Stora Coop och Svenska Kyrkan.
– Bara att vi är nominerade är en vinst för mig, säger Linda-Marie Häggström.

2020-02-15 - Miljö

Stora Coop och Svenska kyrkan Örnsköldsvik gör något fantastiskt tillsammans. Samarbetet innebär nämligen att ekonomiskt utsatta får mat som är på väg mot utgånget datum.
Inget pris på matkassen alltså. Men initiativtagarna kan mycket väl få ett.

2020-01-30 - Nyheter/Reportage

Strax före sommaren 2019 så påbörjades ett bygge av en ny mellanlagringshall på Må återvinningscentral. Igår invigdes den nya hallen som bland annat kommer att göra det lättare att både lasta och lagra avfall innan det skickas iväg till återvinning.

2020-01-25 - Nyheter/Reportage

Långt ifrån alla städer har numera en skomakare. Så ö-viksborna har all anledning att uppskatta skomakeriet Dojan och Arne Strandberg.
– Än har jag inga planer på att lägga av, säger 70-åringen.

2019-11-30 - Miljö

Svenskar är bland de mest optimistiska inom Europa till att klimatförändringarna går att stoppa, enligt en undersökning från Europeiska investeringsbanken.

2019-11-22 - Miljö

Sveriges kommunala energi- och klimatrådgivare har i två gemensamma projekt fokuserat på solel och hållbara transporter. Satsningen som handlat om att stötta privatpersoner, företag och organisationer i övergången till mer förnybara och klimatsmarta alternativ har fått gott gensvar.

2019-10-17 - Nyheter/Reportage

Tillsammans med Region Västernorrland och länets kommuner, näringsliv och intresseorganisationer har nu länsstyrelsen tagit fram en ny strategi för år 2020-2030 som ska hjälpa till att göra länet till ett mer klimatsmart samhälle.

2019-09-06 - Miljö

Sedan tidigare så är bland annat Miva, Bosch Rexroth och Mediapartner i Norr några arbetsgivare i Örnsköldsviks kommun som bivit kranmärkta, och nu ingår även Övik Energi AB bland kommunens kranmärkta verksamheter.

2019-08-13 - Miljö

Just nu pågår det algblomning i flera områden i länet och det är viktigt att vara uppmärksam då algblomningen bland annat kan vara giftig för djur. Det här bör du veta och tänka på rörande algblomning.

2019-07-04 - Miljö

Just nu råder det vattenbrist i vissa delar av landet. Örnsköldsviks kommun har klarat sig från vattenbristen men Miva uppmanar ändå alla att var sparsamma med vatten.

2019-07-02 - Miljö

I den senaste upplaga av undersökningen Återvinningsbarometern så framkommer det att en klar majoritet av svenskarna återvinner i hushållet.

2019-06-21 - Miljö

Nu är det dags för midsommar igen, en tid då många festar och har roligt. Men med midsommar och fest så blir det ofta också mycket skräp. Att vara miljömedveten och att plocka upp skräp blir allt viktigare och för att upplysa lite om vikten av att plocka upp skräp och återvinning så får ni här några exempel på hur lång tid det tar för vanligt midsommarskräp att försvinna i naturen.

2019-06-17 - Miljö

Under perioden 8 juni till 23 juni driver Örnsköldsviks kommun Lupinkampen som ämnar att uppmärksamma allmänheten om vikten av att bekämpa de invasiva växterna i vår natur.

2019-05-31 - Miljö

Ett av Västernorrlands största miljöproblem ska nu rådas bot på. De giftiga fiberbankarna längs kusten och i närheten av industrierna ska i sommar börja att saneras, skriver P4 Västernorrland.

2019-05-23 - Miljö

Inför EU-valet på söndag så återkommer Fridays For Future med en global klimatstrejk som bland annat hålls i Örnsköldsvik.

2019-05-21 - Miljö

Vintervilan är över och de flitiga bina har påbörjat årets säsongsarbete, som ger oss den härliga honungen. Kanske funderar du på att bli biodlare? Kanske vill du bara läsa en god bok där bin är inblandade? Vi ger dig sju boktips där bin är i fokus, eller bara en bisak.

Sidor