Du är här
Mat & dryck
Mat från världens alla hörn när High Coast International Hub arrangerar "potluck event" på Café UH 11 juni.
Francesca Ferrán är tillbaka med sin spanska matmarknad hemma på gården i Övervike, Arnäsvall, lördag 11 juni.
Lördag 14 maj är det Tunnbrödets dag och årets tema är barn och unga.
1911 sålde Forss Aktiebolag 13 miljoner liter råsprit. Nu destilleras återigen spritdrycker i Köpmanholmen, men i betydligt mindre skala.
Vin från Skåne, funkar det? Jodå, alldeles utmärkt. Det kan Munskänkarnas medlemmar skriva under på när det för första gången här i Örnsköldsvik arrangerades en vinprovning med produkter från Klagshamns vingård utanför Malmö.
Den 21 oktober är alla som är nyfikna på den mat som tillagas i kommunens kök välkomna till öppet hus under Offentliga måltidens dag.
Matlagaren och entreprenören Linnéa Liljedahl, som tillsammans med sambon Peter Eriksson driver restaurangen Linnéa & Peter, tituleras årets Stella-kock. Hon fick utnämningen vid den nyligen genomförda Stellagalan som hyllar och prisar kvinnor inom gastronomin med syftet att synliggöra meriterade och ambitiösa kvinnor för att öka jämställdheten i branschen.
Det började som en praktisk lösning för att spara tid och förenkla vardagen. 40 år senare möter vi ett samspelt matlag som fortsätter att samlas runt varandras matbord.
…Anette Andersson, som arbetat på flera restauranger i Örnsköldsvik och som nyligen tog hem silvermedaljen i ”Sveriges bästa kvinnliga sommelier”.
Att förädla frukt och grönsaker ligger Helene Andersson varmt om hjärtat.
– Jag tror att folk tycker det är omständligt, men det är inte svårt och så vet man vad man får, säger ägaren till Gubbholmen Must & Grönt.
Ida Billström i Ås odlar mycket och gärna. Nyligen har hon blivit en riktig blomfantast.
– Man blir fantastiskt glad av alla färger, säger hon.
Gör gin på dina enbär och kandera din ingefära. Fler tips hittar du här!
Doften och smaken av nygrillat förför även våra fyrbenta vänner – men att låta din hund ta del av sommarens läckerheter kan sluta illa.
Vissa samlar på frimärken, andra på Tintin. Att samla på champagne, allmänt ansedd som både lyxig och dyr, är kanske mer ovanligt.
– Jag vill ta bort stämpeln av snobberi, säger Marcus Steen som drömmer om att hålla provningar för allmänheten.