Du är här

Mat & dryck

2019-08-08 - Mat & dryck

Kräftpremiären och kräftsäsongen är kommen. Vad vet du om de små krypande filurerna?

2019-07-14 - Mat & dryck

Bland de största misstagen du gör när du grillar är att inte ha koll på innertemperaturen.
– Ta exempelvis kyckling; där har vi ett spelrum på 15 grader mellan magsjuka, ett jättegott och saftigt köttstycke eller något torrt som ska slängas bort, säger Peter Watz, certifierad domare i World barbeque association.

2019-07-11 - Mat & dryck

Emelie Hedlund från Restaurang Public i Örnsköldsvik utsågs till årets bartender under Restauranggalan i februari. För Tidningen 7:s läsare har hon tagit fram tre exklusiva drinkar för varma sommardagar.

2019-07-04 - Mat & dryck

Fru Hellmans choklad i Örnsköldsvik kan prisas internationellt. Nyligen stod det nämligen klart att pralingjuteriet i Domsjö gått vidare, i två kategorier, till den skandinaviska finalen i den årliga tävlingen International Chocolate Awards – med tanke på de många bidragen en bedrift i sig. En guldmedalj för något av bidragen innebär vidare avancemang till världsfinalen i Florens i oktober.

2019-06-28 - Mat & dryck

Thaimat, thaivaror, kläder, loppis och auktion blir det på Ödbergska Gården i helgen när Örnsköldsviks Thaiförening arrangerar en marknad, 11.00-17.00 både lördag och söndag. Uppvisning av fruktskulpturer, thailändsk folkdans och ansiktsmålning står också på programmet.

2019-06-08 - Mat & dryck

Det var två glada systrar som tog emot de köande kunderna under lördagens spanska matmarknad i Övervike, Arnäsvall.
– Vi har haft jättemycket folk, ja mer än vi brukar, säger Francesca Ferrán som dukat upp massor av olika smakupplevelser på borden.
Choklad, olivoljor, oliver, bröd, kakor och mycket mycket mer fanns att välja bland. På lunchbuffén fanns spanska maträtter lagade av Francescas syster Anna-Maria. Det var stor åtgång på maten så det råder ingen tvekan om att den smakade riktigt gott.

2019-06-06 - Mat & dryck

Sommaren är kommen och grillsäsongen kan nu börja ordentligt. Men om vi får en lika varm och torr sommar som senast så gäller det att vara försiktig när grillningen börjar. Här är lite tips från Svenska Brandskyddsföreningen.

2019-05-14 - Övrig kultur

Rasmus på luffen; Claes Janson sjunger Totta Näslund; musikföreställningen Nationalparken; Musiksällskapets Vårcaprice; Vitsippans Dag i Brynge. Här kommer några fina tips för veckan och helgen.

2019-05-10 - Mat & dryck

Ett 30-tal mathantverkare träffas på Gårdsbutiken i Nordingrå fredag 10 maj, för kunskapsutbyte och diskussion.

2019-04-20 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2019-04-19 - Mat & dryck

Råbiff på älg från Ulvön med rostad vitlöksmajonnäs, friterad persilja och Mjällomstunnbröd. Helstekt svartvinbärssaftsmarinerad ryggbiff på dikilling från Gideå med rotfruktsfräs och hjortronsalsa. Getostcrunch med gran­syrupskaramelliserade äpplen, friterad morot och eldäppelgrädde. Se där vad man kan åstadkomma över öppen eld en iskall söndag i april vid Skuleberget Havscamping.

2019-04-19 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2019-04-18 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2019-04-18 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2019-04-17 - Mat & dryck

I en färsk Sifo-undersökning så framkommer det att många kommer att välja bort flera påskklassiker på matbordet i år.

2019-04-17 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

Sidor