Du är här

Mat & dryck

2018-04-13 - Mat & dryck

Den 13-14 april är det dags för Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center med närmare 90 utställare från branschen. Här är fyra av dem som laddar inför nästa helg.

2018-03-31 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2018-03-30 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2018-03-30 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2018-03-29 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2018-03-28 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

2018-03-25 - Mat & dryck

Idag är det åter dags för den stora våffeldagen och många ö-viksbor låter säkerligen en och annan godbit sätta guldkant på söndagsfikat.
Se recept här!

2018-02-13 - Mat & dryck

Varifrån kommer vår semmeltradition och varför ser den ut som den gör?
Idag, 13 februari, är det fettisdag och vi bjuder inte på semlor, men väl på svaren.

2018-01-01 - Mat & dryck

Årets första dag är för många personer synonymt med att äta pizza. Lämpligt nog inträffar också den internationella pizzadagen den första januari.
Och många föredrar pizza denna dag, ca tre gånger fler pizzor säljs/ äts denna dag jämfört med en vanlig dag. Vi ger dig ett pizzarecept här.

2017-12-23 - Mat & dryck

Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel, julbord och nyårsfester.

2017-12-10 - Mat & dryck

Julbordens tid är här och därmed även tiden då risken att drabbas av magsjuka ökar. Är du lite aktsam och tänker på hygienen kommer du undan frossandet med endast paltkoma som komplikation.

2017-12-09 - Mat & dryck

Banketten på söndag, som hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus efter utdelningen av Nobelpriset, samlar delar av den nationella och internationella kockeliten. En av dem är Fredrik Gidlund, Örnsköldsvik.

2017-12-07 - Mat & dryck

Med anledning av att Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB inte kan genomföra en extra färjetur på kvällen fredagen den 8 december tvingas Ulvö Hotell ställa in julbordet för sina gäster.

2017-11-22 - Mat & dryck

Torsdag 23 november kan det bli SM-guld för den lokala matboken "Höga Kusten: vår del av världen”, då Måltidsakademien på Grythyttan korar svenska mästare. Boken som författats av ö-vikarna Peder Sundström, Anders Lönn, Steven Ekholm och Håkan Nordström är utvald att tävla i kategorin regional måltidslitteratur.

.

2017-11-18 - Mat & dryck

En längtan efter att laga mat och dela den med andra fick Andreas och Elin att öppna sitt hem. Nu håller de regelbundet Supper Club för åtta snabbfingrade gäster i det grå timmerhuset i Hanabäck.

2017-11-18 - Mat & dryck

Pyntet gör inte festen, men det hjälper till med stämningen.

Sidor