Du är här

Mat & dryck

2019-10-10 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-10-09 - Hälsa

I dag den10 oktober då dagen för mental hälsa infaller är Café Himmel & Pannkaka öppen för den som vill. Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, står bakom caféet.

2019-10-03 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-09-25 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-09-22 - Mat & dryck

Har du ett gäng äpplen över? I stället för att låta de runda godsakerna gå till spillo – förvandla dem till must!
– Det är fylligt och sött och dessutom nyttigt. Det är det som är så fantastiskt, säger Jonas Hägglund på Höga Kusten Gårdsmusteri i Bjästa.

2019-09-19 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-09-13 - Mat & dryck

Efter seger i delfinalen i samband med Öviksmässan i våras, är det nu på lördag dags för Anna Svedberg och Johanna Johansson från Örnsköldsvik att tävla om guldet i SM-finalen i utomhusmatlagning i Skövde. Under namnet Team Mums Mums ska de, på två och en halv timme, tillaga en trerätters måltid över öppen eld. Nio lag gör upp om guldet. Enligt juryns motivering till segern i deltävlingen lyckades tjejerna på ett imponerande sätt servera smaksäkra rätter med finess, utmärkt balans, höga smaker och inte minst vackra uppläggningar. Nu håller vi tummarna för att de kan toppa sin insats och ta hem guldet till Örnsköldsvik.

2019-09-13 - Mat & dryck

Enligt en färsk rapport från CAN så har svenskarnas alkoholkonsumtion minskat med sju procent under den senaste tioårsperioden.

2019-09-12 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-09-05 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi under sju veckor med start vecka 35.

2019-09-03 - Mat & dryck

Enligt en undersökning så har över hälften av svenskarna arbetat aktivt med att minska sitt matsvinn under det senaste halvåret.

2019-08-31 - Mat & dryck

Efter sommarens ledighet, då vi är många som generellt både äter och dricker lite mer onyttigheter än vanligt, är vi nu tillbaka i vardagen. För dig som tröttnat på grillade läckerheter och – åtminstone en dag i veckan – gärna kokar ihop en sundare maträtt, har vi bett sju av Örnsköldsviks krögare ge oss varsitt exklusivt recept på en god och välgörande middag. De presenterar vi sju veckor framöver.

2019-08-30 - Mat & dryck

Enligt färska siffror från Jordbruksverket så minskar svenskarnas förbrukning av importerat kött för tredje året i rad.

2019-08-15 - Mat & dryck

Förut innebar surströmmingspremiär att det blev tillåtet att börja sälja surströmming i butikerna ett visst datum, eftersom myndigheterna ville förvissa sig om att fisken som såldes var tillräckligt mogen. 1998 ändrades detta, men av tradition infaller surströmmingspremiären den tredje torsdagen i augusti. En viktig tradition framför allt i norra Sverige, särskilt utmed Höga Kusten, där merparten av landets surströmming tillverkas.

2019-08-08 - Mat & dryck

Kräftpremiären och kräftsäsongen är kommen. Vad vet du om de små krypande filurerna?

2019-07-14 - Mat & dryck

Bland de största misstagen du gör när du grillar är att inte ha koll på innertemperaturen.
– Ta exempelvis kyckling; där har vi ett spelrum på 15 grader mellan magsjuka, ett jättegott och saftigt köttstycke eller något torrt som ska slängas bort, säger Peter Watz, certifierad domare i World barbeque association.

Sidor