Du är här

Mat & dryck

2019-04-18 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2019-04-17 - Mat & dryck

I en färsk Sifo-undersökning så framkommer det att många kommer att välja bort flera påskklassiker på matbordet i år.

2019-04-17 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

2019-04-15 - Mat & dryck

Hon samarbetar inte bara med Norrmejerier utan nu så ska även Linnéa Liljedahl rekommendera maträtter passande till öl, skriver Allehanda.

2019-04-08 - Mat & dryck

Årets upplaga av Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center hade mycket gott att erbjuda. Se bilder från mässan här.

2019-04-05 - Mat & dryck

I framtiden så kan det bli förbjudet för vegetarisk mat från att ha namn som ”korv” eller ”burgare”. EU:s jordbruksutskott föreslår nämligen att förbjuda vegetariska rätter från att bära köttliknande namn, skriver Svt.

2019-04-05 - Mat & dryck

Nya lokala utställare, längre tid mellan kurser – och mer mat. Det är några av förändringarna som väntar besökarna av årets Höga Kusten Smakmässa som går av stapeln i helgen, fredag och lördag 5-6 april.
– Det ser bra ut, vi hade redan i fjol ett bra format som vi jobbat vidare på inför i år. Uppställningen med lokala företagare och kända profiler är stark, konstaterar en nöjd Sammy Broqvist från arrangerande Evenemangsarenan.

2019-03-31 - Mat & dryck

Med mat från tio olika länder bjuder Örnsköldsviks kinesiska förening in till en unik smakupplevelse med namnet "Smak och berättelser från vårt hemland". Förutom provsmakning av all världens mat finns människorna bakom maten där för att berätta mer om varje lands mat och kultur.

2019-03-31 - Mat & dryck

– Det är så gott! Det pratas också om en del hälsoeffekter, vissa säger sig bli lite piggare, säger Märta Grundberg på Märta & Chokladbiten om vad som är så tilltalande med choklad.
För 7ans läsare bjuder Årets konditor på ett exklusivt recept på en påskig chokladbakelse.

2019-03-31 - Mat & dryck

Francesca Ferrán, frisörskan från Spanien som också importerar läckerheter från sitt hemland, är tillbaka med sin spanska matmarknad i Övervike, Arnäsvall, lördag 8 juni.

2019-03-30 - Mat & dryck

Vad avgör vilka smaker vi uppskattar och varför är det vi tycker är gott ofta sött, salt och fett? Dietist Annica Långvall ger sin syn på saken och inspirerar med recept till frukost eller mellanmål, som är både nyttiga och smakrika.

2019-03-30 - Mat & dryck

Ö-vikskocken Linnéa Liljedahl har fått en speciell utmaning från Norrmejerier som vill visa vilka smakmöjligheter det finns när man låter mjölken stå i centrum av matupplevelsen, något som gagnar såväl finsmakare som de norrländska mjölkbönderna. Med utgångspunkt i norrländsk mjölk ska Linnéa ta fram en riktigt högklassig meny. Vilka rätter det blir får vi se framåt sommaren.

2019-03-30 - Mat & dryck

För fjärde gången arrangeras SM i utomhusmatlagning och i år blir det sex deltävlingar runt om i landet. En av dem i Örnsköldsvik lördag 1 juni i samband med Öviksmässan – och då är Anna Svedberg och Johanna Johansson med och tävlar.

2019-03-30 - Mat & dryck

Under rubriken Home-lagat drar Elektrolux-butiken i Örnsköldsvik i gång ett antal matinspirationstillfällen där en erkänt duktig matlagare finns på plats.

2019-03-30 - Mat & dryck

Intresset för mat och dryck fortsätter att växa och här står två som i närmare tre års tid importerat vin från Moldavien till Systembolaget och till restauranger.
Patrik Jägbring och Sergiu Tanurcov är två tredjedelar av företaget High Coast Wine.

2019-03-25 - Mat & dryck

Idag är det åter dags för den stora våffeldagen och många ö-viksbor låter säkerligen en och annan godbit sätta guldkant på söndagsfikat.
Se recept här!

Sidor