Du är här

Mat & dryck

2018-07-14 - Mat & dryck

Bland de största misstagen du gör när du grillar är att inte ha koll på innertemperaturen.
– Ta exempelvis kyckling; där har vi ett spelrum på 15 grader mellan magsjuka, ett jättegott och saftigt köttstycke eller något torrt som ska slängas bort, säger Peter Watz, certifierad domare i World barbeque association.

2018-05-24 - Mat & dryck

Kommande helg avgörs kokbok-VM, Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina och en av böckerna som tävlar är en regional matbok med fokus på Höga Kusten.

2018-05-20 - Mat & dryck

Restaurang Public, som vi i höstas kunde berätta fick den prestigefyllda utnämningen Ardbeg Consulate, bjuder Ö-viks whiskynördar på exklusiv whisky i början på juni.

– Vi vill kunna erbjuda något nytt och unikt till Ö-viksborna och är glada att få göra just det, berättar Mohammad Rahbari, en av Publics ägare.

2018-05-15 - Mat & dryck

Mat och dryck blir allt viktigare för regional utveckling och tillväxt. I dagarna beviljades en rekordstor gemensam satsning för att stötta små och medelstora företag inom mat och dryck i Västernorrland, Jämtland och Trondelag.

2018-05-11 - Mat & dryck

Det går bra för Sverige. I alla fall när det handlar om att tävla i matlagning. I år är det dags för Örnsköldsviks-kocken Jessica Pettersson att försvara de tidigare landslagens framgångar i både VM och OS. Och hon känner av pressen.

2018-04-13 - Mat & dryck

På fredagseftermiddagen öppnade Höga Kusten Smakmässa portarna till Fjällräven Center och många läckergommar passade på att prova spännande smaker, både närproducerat och importerat. Smakmässan fortsätter under lördagen 11-20.

2018-04-13 - Mat & dryck

Den 13-14 april är det dags för Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center med närmare 90 utställare från branschen. Här är fyra av dem som laddar inför nästa helg.

2018-03-31 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2018-03-30 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2018-03-30 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2018-03-29 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2018-03-28 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

2018-03-25 - Mat & dryck

Idag är det åter dags för den stora våffeldagen och många ö-viksbor låter säkerligen en och annan godbit sätta guldkant på söndagsfikat.
Se recept här!

2018-02-13 - Mat & dryck

Varifrån kommer vår semmeltradition och varför ser den ut som den gör?
Idag, 13 februari, är det fettisdag och vi bjuder inte på semlor, men väl på svaren.

2018-01-01 - Mat & dryck

Årets första dag är för många personer synonymt med att äta pizza. Lämpligt nog inträffar också den internationella pizzadagen den första januari.
Och många föredrar pizza denna dag, ca tre gånger fler pizzor säljs/ äts denna dag jämfört med en vanlig dag. Vi ger dig ett pizzarecept här.

2017-12-23 - Mat & dryck

Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel, julbord och nyårsfester.

Sidor