Du är här

Mat & dryck

2019-06-06 - Mat & dryck

Sommaren är kommen och grillsäsongen kan nu börja ordentligt. Men om vi får en lika varm och torr sommar som senast så gäller det att vara försiktig när grillningen börjar. Här är lite tips från Svenska Brandskyddsföreningen.

2019-05-14 - Övrig kultur

Rasmus på luffen; Claes Janson sjunger Totta Näslund; musikföreställningen Nationalparken; Musiksällskapets Vårcaprice; Vitsippans Dag i Brynge. Här kommer några fina tips för veckan och helgen.

2019-05-10 - Mat & dryck

Ett 30-tal mathantverkare träffas på Gårdsbutiken i Nordingrå fredag 10 maj, för kunskapsutbyte och diskussion.

2019-04-20 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2019-04-19 - Mat & dryck

Råbiff på älg från Ulvön med rostad vitlöksmajonnäs, friterad persilja och Mjällomstunnbröd. Helstekt svartvinbärssaftsmarinerad ryggbiff på dikilling från Gideå med rotfruktsfräs och hjortronsalsa. Getostcrunch med gran­syrupskaramelliserade äpplen, friterad morot och eldäppelgrädde. Se där vad man kan åstadkomma över öppen eld en iskall söndag i april vid Skuleberget Havscamping.

2019-04-19 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2019-04-18 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2019-04-18 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2019-04-17 - Mat & dryck

I en färsk Sifo-undersökning så framkommer det att många kommer att välja bort flera påskklassiker på matbordet i år.

2019-04-17 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

2019-04-15 - Mat & dryck

Hon samarbetar inte bara med Norrmejerier utan nu så ska även Linnéa Liljedahl rekommendera maträtter passande till öl, skriver Allehanda.

2019-04-08 - Mat & dryck

Årets upplaga av Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center hade mycket gott att erbjuda. Se bilder från mässan här.

2019-04-05 - Mat & dryck

I framtiden så kan det bli förbjudet för vegetarisk mat från att ha namn som ”korv” eller ”burgare”. EU:s jordbruksutskott föreslår nämligen att förbjuda vegetariska rätter från att bära köttliknande namn, skriver Svt.

2019-04-05 - Mat & dryck

Nya lokala utställare, längre tid mellan kurser – och mer mat. Det är några av förändringarna som väntar besökarna av årets Höga Kusten Smakmässa som går av stapeln i helgen, fredag och lördag 5-6 april.
– Det ser bra ut, vi hade redan i fjol ett bra format som vi jobbat vidare på inför i år. Uppställningen med lokala företagare och kända profiler är stark, konstaterar en nöjd Sammy Broqvist från arrangerande Evenemangsarenan.

2019-03-31 - Mat & dryck

Med mat från tio olika länder bjuder Örnsköldsviks kinesiska förening in till en unik smakupplevelse med namnet "Smak och berättelser från vårt hemland". Förutom provsmakning av all världens mat finns människorna bakom maten där för att berätta mer om varje lands mat och kultur.

2019-03-31 - Mat & dryck

– Det är så gott! Det pratas också om en del hälsoeffekter, vissa säger sig bli lite piggare, säger Märta Grundberg på Märta & Chokladbiten om vad som är så tilltalande med choklad.
För 7ans läsare bjuder Årets konditor på ett exklusivt recept på en påskig chokladbakelse.

Sidor