Du är här

Mat & dryck

2017-09-09 - Mat & dryck

I morgon, söndag 10 september, öppnar Brynge Kulturområde upp för årets Potatisdag som också kopplas ihop med en kulturarvsdag.

2017-09-09 - Mat & dryck

Idag, lördag 9 september, är det återigen dags för Bondens marknad på Stora torget i Örnsköldsvik. Varje lördag fram till och med 30 september, kl 10-14, finns lokala producenter på plats med härliga närodlade och närproducerade varor.

2017-09-05 - Mat & dryck

Magasin Höga Kusten utkom med sin matbok "Vår Del av Världen - Ursprung, Råvaror och Smaker från Höga Kusten" innan sommaren. Den har nu nominerats till Svenska Designpriset.
"Vi har haft en intensiv sommar med att leverera både sommarmagasinet och böcker och är väldigt tacksam för alla uppskattningar som vi fått med boken. Otroligt roligt. Nu hoppas vi på att ta hem det här", kommenterar de glada författarna.

2017-08-25 - Mat & dryck

Släktingar med tydliga kopplingar till Sörbyn på Ulvön ska självklart äta surströmming tillsammans. Som ättlingarna till Georg Lundqvist, Örjans och Stures pappa som köpte öns prästgård 1967.
– Det här är smaskens, säger Sture.

2017-08-21 - Mat & dryck

Kräftsäsongen är här. Men vad vet du om de små krypande filurerna?

2017-08-20 - Mat & dryck

På många håll står surströmming på menyn. Här bjuder vi på en sång till surströmmingsfesten.

2017-08-13 - Mat & dryck

Blåbärssylt, tårta, sås och finmackor. Det finns mycket gott att göra av skogens läckerheter.

2017-07-11 - Mat & dryck

En italiensk matmarknad – The Italian Village – fyller Stora Torget i centrum med delikatesser och hantverk 12-15 juli.

2017-06-23 - Mat & dryck

Vi frågade fyra ö-viksbor om de äter sill i dessa midsommartider.

2017-06-10 - Mat & dryck

Sommaren är här och grillröken ligger tät i villakvarteren vid middagstid. Och det är inte så konstigt – köttbiten, vego-göttat, tillbehöret, gårdagens rester eller kvällens efterrätt – nästan allt blir ju godare grillat.

2017-04-16 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2017-04-15 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2017-04-15 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2017-04-14 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2017-03-29 - Mat & dryck

Första pris i riksfinalen av Matverk 2017 har tilldelats Slaktarens hemlighet från Ångermanland, med motiveringen:
»En nära nog komplett produkt. Väl förpackad och presenterad med en bra historia. Välkänd men ändå helt ny. Hantverk i toppklass. En smak, textur och doft som får den mest kräsne att le förnöjt. Den klassiska, väldoftande symbolen för landskapet får maka på sig lite för att ge plats åt en ny hjälte. Slaktarens hemlighet från Ångermanland/Höga kusten.»

2017-03-25 - Mat & dryck

Idag är det åter dags för den stora våffeldagen och många ö-viksbor låter säkerligen en och annan godbit sätta guldkant på onsdagsfikat. Se recept här!

Sidor