Du är här

Mat & dryck

2018-10-11 - Mat & dryck

Tittarna ser henne med jämna mellanrum i Kockarnas Kamp i TV4. Men inspelningarna skedde i juni så för Linnéa Liljedahl ser vardagar och helger ut som vanligt; det vill säga diverse arbete med restaurangen och samtidigt småbarnsförälder tillsammans med kollegan och sambon Peter Eriksson. På lördag den 13 oktober gästspelar krögarparet hos Elektrolux Home i Örnsköldsvik.

2018-10-04 - Mat & dryck

Dags att fira Kanelbullens dag, en dag som blivit en höjdpunkt för de som älskar kanelbullar.

2018-09-08 - Mat & dryck

Nu på söndag, 9 september 11-15, är det dags för en riktig mat-tradition i Brynge kulturområde när Potatisdagen arrangeras. En marknadsdag med produkter från lokala mathantverkare, hemlagad palt och fläsk med lingonsylt, hembakat fikabröd – och dessutom en nyhet.

2018-08-16 - Mat & dryck

På fredag den 17 augusti är det återigen dags för Cesams årliga surströmmingsfest på Stora Torget. Det blir i vanlig ordning surströmming med tillbehör och musikunderhållning.

2018-07-14 - Mat & dryck

Bland de största misstagen du gör när du grillar är att inte ha koll på innertemperaturen.
– Ta exempelvis kyckling; där har vi ett spelrum på 15 grader mellan magsjuka, ett jättegott och saftigt köttstycke eller något torrt som ska slängas bort, säger Peter Watz, certifierad domare i World barbeque association.

2018-05-24 - Mat & dryck

Kommande helg avgörs kokbok-VM, Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina och en av böckerna som tävlar är en regional matbok med fokus på Höga Kusten.

2018-05-20 - Mat & dryck

Restaurang Public, som vi i höstas kunde berätta fick den prestigefyllda utnämningen Ardbeg Consulate, bjuder Ö-viks whiskynördar på exklusiv whisky i början på juni.

– Vi vill kunna erbjuda något nytt och unikt till Ö-viksborna och är glada att få göra just det, berättar Mohammad Rahbari, en av Publics ägare.

2018-05-15 - Mat & dryck

Mat och dryck blir allt viktigare för regional utveckling och tillväxt. I dagarna beviljades en rekordstor gemensam satsning för att stötta små och medelstora företag inom mat och dryck i Västernorrland, Jämtland och Trondelag.

2018-05-11 - Mat & dryck

Det går bra för Sverige. I alla fall när det handlar om att tävla i matlagning. I år är det dags för Örnsköldsviks-kocken Jessica Pettersson att försvara de tidigare landslagens framgångar i både VM och OS. Och hon känner av pressen.

2018-04-13 - Mat & dryck

På fredagseftermiddagen öppnade Höga Kusten Smakmässa portarna till Fjällräven Center och många läckergommar passade på att prova spännande smaker, både närproducerat och importerat. Smakmässan fortsätter under lördagen 11-20.

2018-04-13 - Mat & dryck

Den 13-14 april är det dags för Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center med närmare 90 utställare från branschen. Här är fyra av dem som laddar inför nästa helg.

2018-03-31 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2018-03-30 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2018-03-30 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2018-03-29 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2018-03-28 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

Sidor