Du är här

Mat & dryck

2021-10-01 - Mat & dryck

Det började som en praktisk lösning för att spara tid och förenkla vardagen. 40 år senare möter vi ett samspelt matlag som fortsätter att samlas runt varandras matbord.

2021-09-30 - Mat & dryck

…Anette Andersson, som arbetat på flera restauranger i Örnsköldsvik och som nyligen tog hem silvermedaljen i ”Sveriges bästa kvinnliga sommelier”.

2021-09-05 - Mat & dryck

Att förädla frukt och grönsaker ligger Helene Andersson varmt om hjärtat.
– Jag tror att folk tycker det är omständligt, men det är inte svårt och så vet man vad man får, säger ägaren till Gubbholmen Must & Grönt.

2021-09-05 - Mat & dryck

Ida Billström i Ås odlar mycket och gärna. Nyligen har hon blivit en riktig blomfantast.
– Man blir fantastiskt glad av alla färger, säger hon.

2021-09-05 - Mat & dryck

Gör gin på dina enbär och kandera din ingefära. Fler tips hittar du här!

2021-06-11 - Mat & dryck

Doften och smaken av nygrillat förför även våra fyrbenta vänner – men att låta din hund ta del av sommarens läckerheter kan sluta illa.

2021-06-04 - Mat & dryck

Dockstabaren firar 70-årsjubileum idag 4 juni.

2021-05-27 - Mat & dryck

Vissa samlar på frimärken, andra på Tintin. Att samla på champagne, allmänt ansedd som både lyxig och dyr, är kanske mer ovanligt.
– Jag vill ta bort stämpeln av snobberi, säger Marcus Steen som drömmer om att hålla provningar för allmänheten.

2021-04-03 - Mat & dryck

Är du sugen på ägg men trött på att variera dig mellan lös- och hårdkokt? Testa några nya recept och återupptäck ett av våra mest älskade livsmedel.

2021-04-02 - Mat & dryck

Baka en kaka i påsk, låt barnen vara med och skapa en färgglad sötsak tillsammans. Kladdkakan i botten med krämig citronfrosting och familjens favoritgodisar på toppen. Lagom eller galet många, det är busenkelt och blir supersmaskigt!

2021-04-02 - Mat & dryck

Påskledighet och äggfrossa är som gjort för traditionellt påskpyssel som äggfärgning.

2021-04-02 - Mat & dryck

En normal vecka äter vi i genomsnitt 2 000 ton ägg, men under påsken så fördubblas konsumtionen. Ett kilo ägg motsvarar 16 stycken ägg, vilket innebär att 2 000 ton motsvarar 32 miljoner ägg, alltså äter vi ca 64 miljoner ägg under påsken. Här får du veta mer om ägg.

2021-04-01 - Mat & dryck

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

2021-04-01 - Mat & dryck

Dragéägg, påskskum och mängder av choklad. Här i Sverige är påsken inte bara äggets, påskharens och Jesus högtid utan även godisets.

2021-03-25 - Mat & dryck

Våffeldagen infaller i dag, 25 mars, och här kommer ett historiskt välsmakande recept: Cajsa Wargs Sura Grädd-Waflor ur hennes klassiska kokbok ”Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber” från 1755.

Sidor