Du är här

Mat & dryck

2018-01-02 - Mat & dryck

Den 13-14 april är det dags för Norrlands största smakmässa att ha premiär. Då vankas det inte bara mängder av kulinariska upplevelser utan serveras också ett smörgåsbord av mat- och dryckesprofiler, som flera stjärnkockar, bakverkens mästare, en prisbelönt bartender, dryckesprofiler, en grillmästare och en vinälskande hemmafru.

2018-01-01 - Mat & dryck

Årets första dag är för många personer synonymt med att äta pizza. Lämpligt nog inträffar också den internationella pizzadagen den första januari.
Och många föredrar pizza denna dag, ca tre gånger fler pizzor säljs/ äts denna dag jämfört med en vanlig dag. Vi ger dig ett pizzarecept här.

2017-12-23 - Mat & dryck

Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel, julbord och nyårsfester.

2017-12-10 - Mat & dryck

Julbordens tid är här och därmed även tiden då risken att drabbas av magsjuka ökar. Är du lite aktsam och tänker på hygienen kommer du undan frossandet med endast paltkoma som komplikation.

2017-12-09 - Mat & dryck

Banketten på söndag, som hålls i Blå hallen i Stockholms stadshus efter utdelningen av Nobelpriset, samlar delar av den nationella och internationella kockeliten. En av dem är Fredrik Gidlund, Örnsköldsvik.

2017-12-07 - Mat & dryck

Med anledning av att Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB inte kan genomföra en extra färjetur på kvällen fredagen den 8 december tvingas Ulvö Hotell ställa in julbordet för sina gäster.

2017-11-22 - Mat & dryck

Torsdag 23 november kan det bli SM-guld för den lokala matboken "Höga Kusten: vår del av världen”, då Måltidsakademien på Grythyttan korar svenska mästare. Boken som författats av ö-vikarna Peder Sundström, Anders Lönn, Steven Ekholm och Håkan Nordström är utvald att tävla i kategorin regional måltidslitteratur.

.

2017-11-18 - Mat & dryck

En längtan efter att laga mat och dela den med andra fick Andreas och Elin att öppna sitt hem. Nu håller de regelbundet Supper Club för åtta snabbfingrade gäster i det grå timmerhuset i Hanabäck.

2017-11-18 - Mat & dryck

Pyntet gör inte festen, men det hjälper till med stämningen.

2017-10-26 - Mat & dryck

Ingrid Ölund från Skogs-Hildas Bageri och Café i Ullånger är bäst i Sverige på tunnbröd.

2017-10-04 - Mat & dryck

I dag den 4:e oktober är det dags att fira Kanelbullens dag, en dag som blivit en höjdpunkt för de som älskar kanelbullar.

2017-09-29 - Mat & dryck

Fem barer, tre restauranger, 150 utställare med allt från ädla drycker till spännande delikatesser och lokalt mathantverk. När Höga Kusten smakmässa arrangeras i april vankas fest för både besökare och deras smaklökar i dagarna tre.

2017-09-15 - Mat & dryck

Hallå där Steven Ekholm, som tillsammans med Tobias Andersson och Emilia Magnusson från Ulvö Hotell, är på väg till SM i utomhusmatlagning.

2017-09-09 - Mat & dryck

I morgon, söndag 10 september, öppnar Brynge Kulturområde upp för årets Potatisdag som också kopplas ihop med en kulturarvsdag.

2017-09-09 - Mat & dryck

Idag, lördag 9 september, är det återigen dags för Bondens marknad på Stora torget i Örnsköldsvik. Varje lördag fram till och med 30 september, kl 10-14, finns lokala producenter på plats med härliga närodlade och närproducerade varor.

2017-09-05 - Mat & dryck

Magasin Höga Kusten utkom med sin matbok "Vår Del av Världen - Ursprung, Råvaror och Smaker från Höga Kusten" innan sommaren. Den har nu nominerats till Svenska Designpriset.
"Vi har haft en intensiv sommar med att leverera både sommarmagasinet och böcker och är väldigt tacksam för alla uppskattningar som vi fått med boken. Otroligt roligt. Nu hoppas vi på att ta hem det här", kommenterar de glada författarna.

Sidor