Du är här

Hus & Trädgård

2020-01-04 - Hus & Trädgård

Genom att utfodra våra övervintrande småfåglar i trädgården, får du naturens spektakel in på knuten och hjälper dem att överleva vintern.

2019-09-21 - Hus & Trädgård

Det här är berättelsen om Mormorsbacken. Den tar sin början 1938, i byn Skalmsjö, där änkan Sara Eriksson bestämde sig för att uppföra ett nytt hus, åtta år efter att hennes make gått bort. Det här är också berättelsen om att förvalta ett arv och ta vara på historien. Den pågår just nu, i samma by, där Hanna Rödström bestämt sig för att bevara Saras hus.

2019-09-21 - Hus & Trädgård

Andrea och Jonathan Rödén byggde sitt drömhus vid Lomsjöns strand. Samtidigt blev de föräldrar för första gången. Ett medvetet val som de inte har ångrat.

2019-09-19 - Hus & Trädgård

För högt eller för lågt? För att få till en schysst tavelvägg finns en del regler att beakta.
– De som jobbar med utställningar tänker alltid enligt gyllene snittet, säger Jenny Westin från Interiördesign.

2019-06-20 - Hus & Trädgård

Sommartid är målartid. Under den värmande solen så väljer många att ta sig ann målaprojekten, såsom den där fasaden eller staketet som behövts snyggas till ett tag. Men ett vanligt misstag när målandet är klart är man häller ner utspädd eller överblivna små färgskvättar i avloppet.

2019-06-16 - Hus & Trädgård

Är du sugen på att anlägga din första rabatt i sommar? Fokusera då på pallkragar och stora krukor för att skapa mysiga miljöer.
– I dag drömmer många om en lättskött trädgård att återhämta sig i, växter ger så mycket lugn, säger Eva-Lotta Schedin på Blomman Interiör Design.

2019-05-23 - Hus & Trädgård

Inspiration och information, tips och råd samt växtförsäljning. Lördag 25 maj arrangerar Cesam trädgårdsmässa på Stora Torget i samarbete med trädgårdsföreningarna i Alfredshem, Arnäs och Gideå, Höga Kustens Fritidsodlare samt STA. Samtidigt firar Miva 10 år och även det kalaset sker på Stora Torget. Full aktivitet i centrum alltså nu på lördag 10.00-15.00.

2019-05-10 - Hus & Trädgård

I vår- och försommartider pågår både stora och små byggprojekt och på fredag och lördag är det byggmässa. Närmare bestämt både inne och ute hos Bygma på Sjögatan.
– Vi hoppas så klart att både branschfolk och allmänhet är intresserade, säger platschefen Magnus Häggström.

2018-12-03 - Hus & Trädgård

Med fuktigt blänkande trottoarer och i snålblåst, samlades en stor del av koloniodlarna från Tvillingsta till sin sjätte Adventsträff den 1 december.

2018-11-25 - Hus & Trädgård

Inte en snöflinga i sikte – därför är tiden perfekt att sätta upp julbelysningen.
– Ljus och värme gör det lättare att vara omsorgsfull. Dessutom får du glädje i att ha ljusen tända längre, säger Jenny Sjödin på A-ljus.

2018-10-14 - Hus & Trädgård

Nu bommar många igen sitt sommarställe inför vintern för att återkomma till våren. En annan grupp fritidshusägare är de med vintersportstugor som används någon vecka då och då under vintern. Information och råd inför vintern får du här!

2018-10-13 - Hus & Trädgård

Låt fröna komma i jorden redan nu under hösten så får du en snabb start i trädgården till våren och kan njuta av grönsakerna under en längre säsong.

2018-10-07 - Hus & Trädgård

Endast en av tre småhusägare har mätt radon visar resultatet av en undersökning som Strålsäkerhetsmyndigheten genomfört.

2018-09-26 - Hus & Trädgård

Välkommen till Seltjärn och hem till Carina och Teodor Nimmersjö på Silkesmo gård.
Här lever paret ett stilla, men händelserikt lantliv tillsammans med kor, tjurar, baggar och höns.
– Till en början visste vi nästan ingenting om lantbruk, säger Carina.

2018-09-09 - Hus & Trädgård

Från den klarblå himlen värmde den milda höstsolen lite försiktigt, medan förväntansfulla koloniodlare hjälptes åt att förbereda för årets surströmmingsträff, den första dagen i den första höstmånaden.

2018-09-04 - Hus & Trädgård

Onsdag den 29 augusti lättade dimslöjorna alltmer, medan vi plockade bär och blommor och iordningställde långborden för att ta emot seniorerna från Eken i Järved.

Sidor