Du är här

Hus & Trädgård

2021-09-18 - Hus & Trädgård

När Lotta och Mathias Edlund köpte Dombäcks kapell lämnades de med kyrkbänkar och inventarier. Kombinerat med sin egen inredningsstil har de i dag ett hem fullt av rymd att stortrivas i.

2021-09-01 - Hus & Trädgård

Den genomsnittlige invånaren i Örnsköldsvik spenderade 5 260 kronor på renovering under första halvåret 2021 – en ökning jämfört med samma period 2020, men en något mindre ökning än riksgenomsnittet. Det visar Renoveringsindex, en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror som visar hur mycket svenskarna renoverar.

2021-08-28 - Nyheter/Reportage

Äntligen får alla som odlar lön för mödan, tomater mognar, blommor blommar och gurkor växer så det knakar. Hos Lisa Falck i Gottne smyger katter i rabatter där ätbart och blomsterprakt samsas om utrymmet.

2021-08-14 - Hus & Trädgård

Behöver jag sota i fritidshuset? Vad är det som gäller egentligen? Vi tog rygg på sotaren Joel Skantz en arbetsdag i skärgården.

2021-08-10 - Hus & Trädgård

De senaste tre månaderna har både bostadsrättspriserna och villapriserna i Västernorrland stigit med 3 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

2021-06-03 - Näringsliv

Under åtta månader har utvalda talanger från High Coast Creative tagit en design från idé till prototyp och vidare till färdig produkt, tillverkad lokalt i programmet eXpression design. Resultatet blev en variation av dekorativa och funktionella designprodukter, var och en unik i sitt slag.

2021-05-16 - Hus & Trädgård

Vill du flytta och har runt en miljon kronor att spendera på ett hus? Då ska du flytta till eller hålla dig kvar i Västernorrland. Länsförsäkringar fastighetsförmedling har nämligen tagit reda på svaret på frågan ”Var får man mest villa för en miljon kronor?” med hjälp av statistik från Svensk mäklarstatistik.

2021-05-15 - Hus & Trädgård

Bastukulturen har växt sig stark i Sverige och många väljer att bygga sin egen. Inte särskilt omständligt, men det finns saker att beakta.

2021-05-15 - Hus & Trädgård

Av Sveriges många entusiastiska bastubadare hittas några på Fälludden; en trio glada grannar som gjort gemensam sak och snickrat ihop en fristående bastu vid havet.
– Att man får njuta av det senare, det är det som är drivkraften, säger Tord Jutered om initiativet.

2021-05-14 - Hus & Trädgård

Många har börjat odla för första gången under coronapandemin. Blomsterfrämjandet ger här sina bästa tips för att dina pelargoner ska blomma länge.

2021-05-14 - Hus & Trädgård

Vertikala trädgårdar med återanvända cykelhjul och ampelväxter i matlagningsgrytor. Krukor gjorda av tomma plåtburkar och begagnade bildäck.
Haka på den växande återbrukstrenden, som passar perfekt för trädgårdar, terrasser och balkonger.

2021-05-14 - Hus & Trädgård

Hon är trädgårdsdesignern som brinner för miljön och tror på trädgårdens fulla potential. Mona M Hallin har flyttat hem till Örnsköldsvik och nu väntar hon på att hitta drömgården för sin egen odling.

2021-05-13 - Hus & Trädgård

Säsongen för trädgårdsarbete är här och när vintern städas bort samlas fjolårsgräs, löv och kvistar på hög. Tänk dig för både en och två gånger innan du väljer att elda ditt trädgårdsavfall.

2021-03-28 - Hus & Trädgård

Stora växter för att skapa en tropisk känsla! Det är en av de växttrender som Plantagen förutspått för år 2021.

2021-03-28 - Hus & Trädgård

Kan de inte vara på plats på Hard Rock Café i New York, ska de kunna vara det i hemmet.
Det tycker Per och Caroline Karlsson vars Domsjövilla andas rock ’n’ roll.

2021-03-27 - Hus & Trädgård

Inte för stort och inte för litet – och alldeles perfekt gammalt.
Anna-Karen Rydstedt i Bjästa älskar sitt hus lika mycket som hon älskar att inreda det med möbler som ger sekelskifteskänsla.

Sidor