Du är här

Hus & Trädgård

2020-07-28 - Hus & Trädgård

Sommartid är målartid. Under den värmande solen så väljer många att ta sig ann målarprojekten, såsom den där fasaden eller staketet som behövts snyggas till ett tag. Men ett vanligt misstag när målandet är klart är man häller ner utspädd eller överblivna små färgskvättar i avloppet.

2020-05-29 - Hus & Trädgård

På grund av rådande situation med corona-viruset är den inplanerade trädgårdsmässan på Stora Torget lördag 30 maj inställd. Mässan skulle arrangeras av Cesam i samarbete med Arnäs Trädgårdsförening och Alfredshems Trädgårdsförening.

2020-05-17 - Hus & Trädgård

Vi är i mitten av maj månad och det kliar i många gröna fingrar just nu. I det röda växthuset i Forsån vaknar vintervilande växter till liv igen medan årets nya plantor skjuter i höjden.

2020-05-17 - Hus & Trädgård

De svenska hushållen nyttjar rot- och rutavdraget i allt större utsträckning och allra populärast är just rutavdraget.

2020-05-17 - Hus & Trädgård

Göm undan allt som påminner om övriga vardagen och placera en blomma på dina arbetspärmar. Det är bara några tips för att förbättra ditt hemmakontor.

2020-05-16 - Hus & Trädgård

Patrik Grahn, professor i landskapsarkitektur vid SLU, har forskat om kopplingen mellan hälsa och natur i över trettio år och fick tidigare i år Gartnerfondens stipendium för sitt omfattande och värdefulla arbete. Han upptäckte tidigt i sin forskning att människor som besöker parker ofta mår bättre och han har bland annat varit med och byggt upp Alnarps Rehabiliteringsträdgård norr om Malmö. Där har man visat att trädgårdsterapi kan vara den effektivaste behandlingen för personer som lider av utmattningssyndrom.

2020-05-16 - Hus & Trädgård

Ett mycket tydligt vårtecken är trallbyggen. Det går knappt att besöka ett bostadsområde så här års utan att det sågas och skruvas på en altan i olika storlekar. Therese, Andreas, Leia och Wilma är bara några i mängden som bygger utomhus i trä.

2020-03-21 - Hus & Trädgård

Nordiska centrumhus, Johanna Forsberg AB och det sociala ö-viksföretaget AllaTiders Kompetenser inleder ett samarbete som de hoppas ska sprida sig till fler.

2020-02-11 - Hus & Trädgård

Från och med den 1 mars gäller nya regler rörande attefallshus som innebär att man nu får bygga större komplementbostadshus.

2020-01-04 - Hus & Trädgård

Genom att utfodra våra övervintrande småfåglar i trädgården, får du naturens spektakel in på knuten och hjälper dem att överleva vintern.

2019-09-21 - Hus & Trädgård

Det här är berättelsen om Mormorsbacken. Den tar sin början 1938, i byn Skalmsjö, där änkan Sara Eriksson bestämde sig för att uppföra ett nytt hus, åtta år efter att hennes make gått bort. Det här är också berättelsen om att förvalta ett arv och ta vara på historien. Den pågår just nu, i samma by, där Hanna Rödström bestämt sig för att bevara Saras hus.

2019-09-21 - Hus & Trädgård

Andrea och Jonathan Rödén byggde sitt drömhus vid Lomsjöns strand. Samtidigt blev de föräldrar för första gången. Ett medvetet val som de inte har ångrat.

2019-09-19 - Hus & Trädgård

För högt eller för lågt? För att få till en schysst tavelvägg finns en del regler att beakta.
– De som jobbar med utställningar tänker alltid enligt gyllene snittet, säger Jenny Westin från Interiördesign.

2019-06-16 - Hus & Trädgård

Är du sugen på att anlägga din första rabatt i sommar? Fokusera då på pallkragar och stora krukor för att skapa mysiga miljöer.
– I dag drömmer många om en lättskött trädgård att återhämta sig i, växter ger så mycket lugn, säger Eva-Lotta Schedin på Blomman Interiör Design.

2019-05-23 - Hus & Trädgård

Inspiration och information, tips och råd samt växtförsäljning. Lördag 25 maj arrangerar Cesam trädgårdsmässa på Stora Torget i samarbete med trädgårdsföreningarna i Alfredshem, Arnäs och Gideå, Höga Kustens Fritidsodlare samt STA. Samtidigt firar Miva 10 år och även det kalaset sker på Stora Torget. Full aktivitet i centrum alltså nu på lördag 10.00-15.00.

2019-05-10 - Hus & Trädgård

I vår- och försommartider pågår både stora och små byggprojekt och på fredag och lördag är det byggmässa. Närmare bestämt både inne och ute hos Bygma på Sjögatan.
– Vi hoppas så klart att både branschfolk och allmänhet är intresserade, säger platschefen Magnus Häggström.

Sidor