Du är här

Hörnan

2020-07-22 - Hörnan

DU FÖRSTÅR VÄL varför så många länder tvingar befolkningen att bära mask? Det är för att vi ska bli ännu sjukare!

2020-04-12 - Hörnan

Min dotter har nyss fyllt två, och hon är precis lika gammal som jag var i hennes ålder! Jajamen, hon är lik sin far på flera sätt. Vi har samma ögonfärg, samma bostadsadress och vi är båda väldigt förtjusta i hennes mamma. Intellektuellt, däremot, är det viss skillnad. Det kommer en punkt i de flesta barns liv när de mognar ikapp sina föräldrar … och för Ellies del har det redan hänt.

2020-03-22 - Hörnan

Har du varit med om att en sansad diskussion spårat ur på en röd sekund?
Mitt superavancerade test här nedanför kan ge oss en ledtråd till hur det gick till.

2020-02-23 - Hörnan

Jag har en ny personlig tränare, och hon är stenhård. Tack vare henne har jag lagt om kosten, skaffat mig rutiner och fått ett schema som jag måste följa sju dar i veckan.

2020-01-12 - Hörnan

Vi har nyss bytt decennium, och det medför ett gyllene tillfälle att fråga oss själva vad vi egentligen har sysslat med i tio år. Om du bara fick lyfta fram någon enstaka händelse från varje år, vad skulle kvala in när du ser tillbaka på ditt 10-tal?

2019-12-22 - Hörnan

Ah, adventstiden! Den knappa tolftedel av året när miljoner svenskar går omkring och känner sig lite kristnare än vanligt. Det som förr var 24 dagars stillsam nedräkning i väntan på Jesu födelse har nu moderniserats till 24 dagars prematurt julfirande i väntan på att få slita bort julklappspapperet från en iPhone 11 i Jesu namn.
Lagom till juldagen, när vårt 13-dagars julfirande enligt kalendern börjar, har halva Sverige redan tröttnat och vill kasta ut granen med pyntet på.

2019-10-13 - Hörnan

Det känns lite skamligt att erkänna, men häromveckan inträffade det ett fall av barnmisshandel i vårt hem.
Ja, du läste rätt: Klockan hade passerat 19.00 den där kvällen när jag blev misshandlad av mitt barn.

2019-09-08 - Hörnan
2019-03-02 - Hörnan

Om man inte kan sin Shakespeare eller Kafka får man hitta andra källor att citera.
Vad sägs om actionrullen ”Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans förbannelse”?
I den ställs Will Turners svartvita världsbild på ända när han får vetskap om sin pappas piratförflutna.
”Min far var ingen pirat! Han var en god man!” utbrister Will.
Farsans gamle piratpolare Jack Sparrow replikerar med ganska många ord, men de relevanta kommer här:
”Din far var pirat – och en god man.”

2019-01-09 - Hörnan

Shopping kan vara direkt hälsofarligt. Det får jag erfara en svinkall onsdagsefter-middag när mörkret sänkt sig över stad, land och en bensinmack i Domsjö.
Där inne ligger min postorder-present till frun och tigger om lift, så på väg hem från dagens bestyr parkerar jag bilen utanför och spurtar in.
Enligt planen kommer det här att försena min hemkomst med max sju minuter.
Verkligheten har andra planer och håller mig kvar vid macken i nästan två timmar.

2018-12-13 - Hörnan

Just nu slår landets musikradiostationer ett gemensamt slag för återvinning genom att reprisera varenda låt från det senaste seklet där musikmakarna gjort det ekonomiskt briljanta draget att inkludera en skopa bjällerklang i refrängen.

2018-11-07 - Hörnan

Jag vill på förhand be om ursäkt för den här texten. Eller, rättare sagt, jag tycker att hon som nyss blev sju månader borde be om ursäkt.

2018-10-23 - Hörnan

Om vi ska begripa oss på låsningarna kring regeringsbildningen måste vi inse att det inte handlar om politik, utan om laddad symbolik.
Nästan vartenda ”nej” som partiledarna har slungat ut till höger och vänster bottnar i att ett ”ja” skulle få dem att känna som om de har förlorat något på ett personligt plan:
Anseendet, ansiktet eller sin själ.

Sidor