Du är här

Hockey

2017-05-22 - Hockey

Öviksbördige Victor Hedman satte Tre Kronors enda spelmål mot Kanada. Tack vare Henrik Lundqvist och en lyckad straffläggning räckte det till seger – och VM-guld.

2017-05-20 - Hockey

Alexander Edler inledde målskyttet och William Nylander stod för såväl mål som assist när Tre Kronor slog Finland med 4-1 i VM-semifinalen.
Därmed väntar final mot Kanada.

2017-05-18 - Hockey

Pierre Hedin, Andreas Salomonsson, Peter Öberg, Niklas Nordgren och Fredrik Warg ska med deras erfarenhet stötta Örnsköldsvik Hockey.

2017-05-12 - Hockey

Säsongen 2017/18 kommer Örnsköldsvik Hockey att ha ett damlag i seriespel.

2017-05-09 - Hockey

Örnsköldsvik HF har kontrakterat målvakten Michal Zajkowski.
– Det här är för ÖHF en riktig kanonvärvning. Vi får i Zajkowski en målvakt med massor av rutin och erfarenhet. Med sin tävlingsinstinkt kommer han också att betyda mycket för gruppen som sådan, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

2017-04-24 - Hockey

Fredrik Andersson som tar över Timrå IK efter Roger Forsberg.
– Det här är en stor möjlighet och en fantastisk kul utmaning, säger Andersson till allehanda.se
Fredrik Andersson spelade många säsonger med Modo i SHL, var andretränare under guldåret 2007 och har även jobbat två år som sportchef i klubben.

2017-04-11 - Hockey

Örnsköldsvik HF kan idag meddela att man har gjort klart med en ny assisterande tränare.
Det är Tomas Grundström som kliver in i den rollen.

2017-04-04 - Hockey

Damkronorna med fem spelare från Modo Hockey är vidare till kvartsfinal i ishockey-VM i USA, efter seger i den avgörande matchen mot Tjeckien.
Två mål av före detta modospelaren Johanna Fällman grundlade den svenska segern mot Tjeckien i den avgörande matchen till 3-1. Nu väntar Finland i kvartsfinalen ikväll 21:30. Sverige har inte besegrat Finland på åtta försök den här säsongen.

2017-03-23 - Hockey

William Nylander, före detta Modo, var med och säkrade en seger som tog Toronto upp på hyggligt säker slutspelsplats och nådde samtidigt milstolpen som utlöste en bonus värd 1.8 miljoner kronor.
– Ja, det är förstås kul att ha gjort 20 mål, men jag lägger inte så stor vikt vid det. Det viktiga är att vi vinner, säger den svenske rookie-stjärnan efter 5-2-segern mot Columbus.

2017-03-11 - Hockey

Storstryk i bronsmatchen mot Gästrikland/Hälsingland.

2017-03-09 - Hockey

Det blev seger även i den andra gruppspelsmatchen i kampen om Stålbucklan för Ångermanland när man mötte Göteborg idag. 7-0 skrevs segersiffrorna till och Ångermanland var totalt överlägset, vann skottstatistiken med hela 42-7. Notabelt var att alla målen gjordes i första perioden.
Målskyttar Ronja Mogren 2, Isabelle Lundin-Lundgren 2, Maja Grundström, Sanna Johansson och Alma Pettersson.
Näst sista gruppspelsmatchen spelas 16.30 idag mot Södermanland i Husumhallen och den sista mot Västmanland på frdagen.

2017-03-09 - Hockey

Det såg inte så bra ut efter en period i inledningsmatchen för Ångermanlands tjejer i årets upplaga av Stålbucklan. Ett besvärligt 0-3 underläge mot Medelpad vändes till en imponerande seger med 6-3 när lagen möttes i Husumhallen igår kväll. Målskyttar för Ångermanland: Maja Grundström 3, Isabelle Lundin-Lundgren, Ronja Mogren och Alma Pettersson.

2017-03-07 - Hockey

Stålbucklan är tjejernas motsvarighet till killarnas distriktslagsturnering TV-pucken. Nu ska årets upplaga, den femte i ordningen, avgöras – med matcher i fem ishallar i Örnsköldsvik, Bjästa, och Husum.

2017-02-27 - Hockey

Idag blev det klart vilka lag som möts i Playoff 1 och Piteå valde att möta Övik Hockey med start hemma för ö-vikslaget.

2017-01-30 - Hockey

Folkligt, festligt och med bästa tänkbara väder genomfördes Höga Kusten Pond Hockey Tournament under helgen i inre hamnen. En glad Mikael Lindnord, som arrangerade turneringen, konstaterade att allt flutit på hur bra som helst från första nedsläpp till finalen som var klar strax före midnatt. En final som avgjordes mellan Team Centro och Team Bårmans, en välspelad match som Centro till slut vann med 10-4. Se bilder från arrangemanget här ovan.

2017-01-28 - Hockey

Vi träffade Niklas Holmgren, den kände sportkommentatorn från Viasat, som gästspelade i Ö-vik och Höga Kusten Pond Hockey Tournament under dagarna två i Inre hamnen. Visste du att han ...."gjorde några matcher på stryktipset"?

Sidor