Du är här

Hälsa

2018-01-30 - Hälsa

Att man mår bättre av fysisk träning är ingenting nytt, men just hur mycket bör man röra på sig varje dag? Ny forskning visar att så små saker som att utföra vanliga hushållssysslor kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

2018-01-23 - Hälsa

Gav du, som många andra, ett nyårslöfte om att börja träna, motionera mer regelbundet eller kanske träna mer än tidigare?

2018-01-23 - Hälsa

Snödjupet uppe på Rutberget ligger på 80-90 centimeter och naturen är inbäddad i fluffigt vitt. Dessutom kan föreningen Nola Motion, som driver Rutbergshotellet, locka med en nymålad raststuga som också utrustats med en ny kamin.

2018-01-20 - Hälsa

Om inte magen fungerar så gör inte resten av kroppen det. Ändå är det fortfarande inte så lätt att prata om tarmfunktioner trots att tystnaden kan skada.
Därför vill Mag- och tarmföreningen vill ta bort tabut med skitsnack.

2018-01-20 - Hälsa

Att arbeta på kontor anses inte särskilt slitsamt, men sitter du fel eller för länge kan det ha negativ effekt på din hälsa. Rygg- och nackproblem är vanliga, liksom musarm. Men ser du till att arbeta rätt och rör dig en gång i halvtimmen så är du på god väg mot välmående – även på kontoret.

2018-01-19 - Hälsa

Debatten kring länets sjukvård rullar vidare och med alla turer finns det risk att en och annan medborgare inte hänger med i svängarna. Så hur är läget egentligen med sjukhuset i Örnsköldsvik?
–Det finns ingen anledning att vara orolig, säger Christine Bylander, länsverksamhetschef, Medicin.

2017-12-23 - Hälsa

Sedan ett drygt år tillbaka tränar personalen på Öviks Sotningsdistrikt AB tillsammans en gång i veckan. Ett initiativ som visade sig ge tydliga och positiva resultat.

2017-10-22 - Hälsa

Snart är vi där. November, februari och januari – det är månaderna under året då svenskarna har minst energi enligt en undersökning, som bland annat visar att svenskarna hellre drar ner på att träffa vänner och träna än sexlivet på grund av bristande energi under vintern.

2017-10-15 - Hälsa

Mörkret tränger sig på och vi stänger in oss allt mer. En film och en påse popcorn kanske hjälper för stunden, men vad vi i själva verket behöver i mörka tider, det är socialt umgänge och fysisk aktivitet.

2017-10-14 - Hälsa

När idrottskillen Henrik Eklund var endast 13 år gammal fick han veta att hans njurar höll på att ge upp. En donation blev lösningen och nu är Henrik tillbaka till sitt pigga jag, med en ny njure och ett nytt intresse.

2017-10-09 - Hälsa

På Bjästagården i Örnsköldsvik (vård- och omsorgsboende, demensboende och servicehus) pågår sedan i mars en pilotstudie med syfte att utveckla de förebyggande och rehabiliterande insatserna.

2017-10-02 - Hälsa

Ångermanlands Skolidrottsförbund, med eldsjälen Pelle Bellander i spetsen, flaggar än en gång för motion i olika former och uppmanar distriktets förskolebarn, låg- och mellanstadieelever till höstpiggelinjakt.
Nu handlar det om att jaga piggelinpoäng under oktober månad.

2017-09-29 - Hälsa

Ett unikt tränings-/ motionssamarbete har i höst inletts mellan KB 65 FF, deras supporterklubb och 1 Life i Bjästa.

2017-09-19 - Hälsa

Tillsammans med ett gym i Örnsköldsvik bjuder Mag-och tarmföreningen in till en tävling kommande söndag som heter Pricka tiden. Detta innebär att du vid anmälan gissar hur lång tid det kommer ta för dig att ta dig tävlingens sträcka på 4 km.

2017-09-18 - Hälsa

Vänsterpartiet Örnsköldsvik har skickat brev till alla partier (exkl SD) i Örnsköldssvik med förslag om agerande för att lösa krisen med den akuta kirurgin i Örnsköldsvik:

2017-08-20 - Hälsa

Riksdagsledamoten och läkaren Barbro Westerholm gästar PRO Ångermanlands höstupptaktsmöte den 23 augusti.

Sidor