Du är här

Hälsa

2018-08-16 - Hälsa

För att må bra är sömn en avgörande faktor. Nu när semestrarna är över kan det kännas motigt att ställa om dygnsrytmen.
– Det är viktigt att inte stressa upp sig om man inte somnar i tid eller vaknar mitt i natten, då blir allt bara en ond cirkel, säger Anna Appelblad på Humanresurs företagshälsovård.

2018-08-16 - Hälsa

Samtidigt som det gymmas som vanligt på Sportcenter Övik, byggs det för fullt i en intilliggande lokal tänkt att förvandlas till en helt ny konceptsal – på 300 kvadratmeter.
– Vi satsar på tre unika koncept som ingen annan har i Norrland, säger ägaren Thomas Frestadius.

2018-08-15 - Hälsa

Mitt i Gålnäs industriområde, närmare bestämt på Kavelvägen, finns numera ett nytt gym. Det är Träningsstudion (TSG) som flyttat in i lokalerna där tillverkningsföretaget Astral tidigare bedrev verksamhet. Efter omfattande ombyggnationer och renoveringsarbeten, såväl utvändigt som invändigt, blir det snart officiell öppning.

2018-06-18 - Hälsa

Färre går till tandläkaren men tandhälsan blir trots det allt bättre, enligt statistik från Socialstyrelsen. I Västernorrland så är Ö-viksborna bäst på att besöka tandläkaren.

2018-06-15 - Hälsa

En 15 år lång studie av Umeå universitet visar att höga luftföroreningar ökar risken för demens med 30 procent. Även vedeldning kan öka risken för att drabbas av demens.

2018-05-29 - Hälsa

Inte bara huden kan skadas av solens UV-strålar utan även ögonen kan på sikt drabbas av ögonsjukdomar. Trots det använder bara fyra av tio någon form av skydd för ögonen enligt en färsk undersökning av Sifo.

2018-05-15 - Hälsa

För femte gången så är det Seniorveckan i Örnsköldsvik, där det bland annat planerades en Seniormässa i Arkenbiblioteket under tisdagen. Under mässan så fick besökare bland annat chans att träffa dietist för att få goda matråd för äldre, lära sig om hur man som senior kan jobba som volontär med t.ex läxhjälp genom Röda Korset, få information om de olika Träffpunkterna i kommunen och lära sig om att gymma som senior. En mässa som kanske var lite väl varm tack vare den starka vårsolen, men som också var uppskattad av sina besökare.

2018-05-14 - Hälsa

Enligt ny forskning från Umeå universitet så drabbas gamla och svaga i norra delen av landet hårdare av värmeböljor än befolkningen söderut.

2018-05-11 - Hälsa

SMHI har utlovat vårvärme i helgen, uppemot 18 grader på söndag. Med vår och sol gäller det också att skydda sig rätt för att inte bli allt för solbränd.

2018-05-08 - Hälsa

Idag är det den andra tisdagen i maj vilket också innebär att det är Strokedagen, en dag då sjukdomstillståndet Stroke uppmärksammas för att öka kunskapen och minska dödsfallen.

2018-04-23 - Hälsa

Arbets- och miljömedicin i Umeå har genomfört en studie om eventuell överrisk för cancer i Köpmanholmen och Bjästa. Studien har genomförts med utgångspunkt i de utsläpp av föroreningar som orsakades av sågverks- och pappersmassaindustrin under slutet på 1800-talet fram till nedläggningen på 1990-talet.

2018-04-19 - Hälsa

I Socialstyrelsens årliga jämförelse över äldreomsorgen så har Örnsköldsviks hemtjänst mest nöjda vårdtagare i Västernorrland.

2018-04-18 - Hälsa

Våren börjar till slut att komma även hit till Västernorrland, och med våren följer också pollen hack i häl. Förra året såg en ganska mild pollensäsong, men i år finns det risk för en desto tuffare period.

2018-04-16 - Hälsa

Ångermanlands Skolidrottsförbund har korat vinnarna i årets upplaga av Piggelinjakten, vinteraktiviteter med Piggelin, och det blev stora framgångar för Järvedskolan som tog hem två klassegrar.

2018-04-07 - Hälsa

Rubriken är hämtad från ett samtal mellan Carita Sjöberg i Hörnett och den neurolog som hon fick träffa 2017. Det skulle dröja ytterligare ett år innan hon fick bekräftat vad hon innerst inne redan visste.
– Jag har bestämt mig för att sjukdomen inte ska få ta över, säger hon.

2018-03-22 - Hälsa

Nu kan Västernorrlänningar 16 år eller äldre läsa sin patient journal på nätet genom att logga in med e-legitimation på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Vårdnadshavare får tillgång till barnens journaler tills de fyllt 13 år.

Sidor