Du är här

Hälsa

2018-10-18 - Hälsa

Under perioden 2007 till 2017 så tredubblades antalet barn i Sverige som får antidepressiva läkemedel utskrivet av läkare.

2018-10-15 - Hälsa

Nu under veckan så råder Hörselveckan, en kampanj med syftet att uppmärksamma hörselskador och få fler personer att kontrollera hörseln.

2018-10-07 - Hälsa

Hösten är här och med hösten kommer också förkylningstider. Här är lite fakta och tips runt förkylningar.

2018-09-26 - Hälsa

Sveriges kommuner och landsting, SKL, har sammanfattat landstingens och regionernas ekonomi efter det andra årskvartalet. Sammanfattningen visar att kostnaderna i Västernorrland för stafett- och hyrpersonal har minskat.

2018-09-23 - Hälsa

Enligt färsk statistik från Socialstyrelsen så ligger Region Västernorrland på andra plats bland landets regioner och landsting för kortast väntetid till att få en läkarbedömning vid ett akutbesök.

2018-09-16 - Hälsa

Sveriges kommuner och landsting har publicerat resultaten för den nationella patientenkäten för somatisk vård som de skickade ut i våras. Resultatet visar att majoriteten av patienterna i Region Västernorrland är nöjda.

2018-08-21 - Hälsa

Efter två uppskattade event på temat välmående är det dags för ett tredje – i slutet av september anordnas Feelgood-festivalen vid Skulebergets fot.
– Avsikten är densamma, vi kan alla behöva en paus från samhällets höga tempo, säger arrangören Madelene Sundberg.

2018-08-18 - Hälsa

Idag var det återigen dags för Naturens dag på Hälsans stig i Örnsköldsvik med mängder av aktiviteter runt lilla Höglandssjön med utgångspunkt från Bussbyvallen i Gullänget. Familjetipsrunda och utställningar om friluftsliv, kultur, krisberedskap, klimat och hållbarhet, fåglar, fjärilar, scouting, trädgård, jakt, sportfiske och mycket annat erbjöds de många besökarna. Dessutom kunde man prova på kanadensarpaddling, mountainbike, elcykel, boule, ponnyridning, hinderbana och jollesegling. Uppskattningsvis 1500 personer hade sökt sig tíll Naturens dag,

2018-08-16 - Hälsa

För att må bra är sömn en avgörande faktor. Nu när semestrarna är över kan det kännas motigt att ställa om dygnsrytmen.
– Det är viktigt att inte stressa upp sig om man inte somnar i tid eller vaknar mitt i natten, då blir allt bara en ond cirkel, säger Anna Appelblad på Humanresurs företagshälsovård.

2018-08-16 - Hälsa

Samtidigt som det gymmas som vanligt på Sportcenter Övik, byggs det för fullt i en intilliggande lokal tänkt att förvandlas till en helt ny konceptsal – på 300 kvadratmeter.
– Vi satsar på tre unika koncept som ingen annan har i Norrland, säger ägaren Thomas Frestadius.

2018-08-15 - Hälsa

Mitt i Gålnäs industriområde, närmare bestämt på Kavelvägen, finns numera ett nytt gym. Det är Träningsstudion (TSG) som flyttat in i lokalerna där tillverkningsföretaget Astral tidigare bedrev verksamhet. Efter omfattande ombyggnationer och renoveringsarbeten, såväl utvändigt som invändigt, blir det snart officiell öppning.

2018-06-18 - Hälsa

Färre går till tandläkaren men tandhälsan blir trots det allt bättre, enligt statistik från Socialstyrelsen. I Västernorrland så är Ö-viksborna bäst på att besöka tandläkaren.

2018-06-15 - Hälsa

En 15 år lång studie av Umeå universitet visar att höga luftföroreningar ökar risken för demens med 30 procent. Även vedeldning kan öka risken för att drabbas av demens.

2018-05-29 - Hälsa

Inte bara huden kan skadas av solens UV-strålar utan även ögonen kan på sikt drabbas av ögonsjukdomar. Trots det använder bara fyra av tio någon form av skydd för ögonen enligt en färsk undersökning av Sifo.

2018-05-15 - Hälsa

För femte gången så är det Seniorveckan i Örnsköldsvik, där det bland annat planerades en Seniormässa i Arkenbiblioteket under tisdagen. Under mässan så fick besökare bland annat chans att träffa dietist för att få goda matråd för äldre, lära sig om hur man som senior kan jobba som volontär med t.ex läxhjälp genom Röda Korset, få information om de olika Träffpunkterna i kommunen och lära sig om att gymma som senior. En mässa som kanske var lite väl varm tack vare den starka vårsolen, men som också var uppskattad av sina besökare.

2018-05-14 - Hälsa

Enligt ny forskning från Umeå universitet så drabbas gamla och svaga i norra delen av landet hårdare av värmeböljor än befolkningen söderut.

Sidor