Du är här

Hälsa

2021-05-11 - Hälsa

Idag är det den andra tisdagen i maj vilket också innebär att det är Strokedagen, en dag då sjukdomstillståndet Stroke uppmärksammas för att öka kunskapen och minska dödsfallen.

2021-05-10 - Hälsa

Det är den tiden på året då många som är känsliga mot pollen börjar eller redan har börjat känna av symtomen för pollenallergi. Har man inte börjat känna av de allergiska symtomen ännu så bör man medicinera i god tid i förväg i förebyggande syfte.

2021-05-05 - Övrigt

Idag är det internationella handhygiendagen, vilket är en dag som är värd att uppmärksamma under tider som dessa när virus härjar och påverkar vardagen för majoriteten av oss.

2021-02-04 - Hälsa

Idag, fjärde februari, är det Världscancerdagen; en dag då hela världen uppmärksammar cancer.

2021-01-08 - Hälsa

Som om det inte vore nog med coronaviruset så är vi nu även inne i den period på året då både influensavirus och förkylningar brukar börja härja som mest. Här finner du lite fakta och tips runt förkylningar.

2021-01-07 - Bra att veta med Webben 7

Nu närmar sig högsäsongen för vinterkräksjukan ännu en gång. Här finner du allmän information och saker du bör komma ihåg ifall du eller någon i hushållet skulle drabbas av magsjukan.

2020-11-15 - Hälsa

Influensaperioden är på ingång, och på grund av den rådande pandemin så uppmanar Region Västernorrland samtliga som är i riskgrupper att vaccinera sig i tid mot influensan.

2020-11-05 - Nyheter/Reportage

Varför finns Mustaschkampen?
För att prostatacancer är vårt lands vanligaste cancersjukdom och tidig upptäckt räddar liv.
– Vi män måste bli bättre på att prata med varandra om det och testa oss. För det är lätt att tänka: ”jag gör det sen”, säger Anders Hörnblad från prostatacancerföreningen Träpatronerna.

2020-10-29 - Hälsa

Från och med idag kan den som har fyllt 18 år och är folkbokförd i Västernorrland boka provtagning för antikroppar rörande covid-19 via 1177.se.

2020-08-13 - Hälsa

Både antalet personer som testar sig för covid-19 och antalet positiva provsvar har minskat i Västernorrland. Regionen uppmanar alla som har förkylnings- eller influensaliknande symptom att testa sig.
– Det ger oss en bättre bild av smittspridningen i vårt län och gör att vi kan sätta in insatser som minskar risken för lokala utbrott, säger Maria Tempé, biträdande smittskyddsläkare, på regionens hemsida.

2020-08-09 - Hälsa

För att må bra är sömn en avgörande faktor. Nu när semestrarna börjar att vara över för oss så kan det kännas motigt att ställa om dygnsrytmen.
– Det är viktigt att inte stressa upp sig om man inte somnar i tid eller vaknar mitt i natten, då blir allt bara en ond cirkel, säger Anna Appelblad på Humanresurs företagshälsovård.

2020-07-02 - Hälsa

Nu erbjuder regionen möjligheten att beställa självtest för den som misstänker att de drabbats av en covid-19 infektion.

2020-06-26 - Hälsa

Tycker du att det är jobbigt i värmen? Det är inte så konstigt, särskilt inte för oss som bor i de lite mer nordliga delarna av landet. Enligt forskning från Umeå universitet så drabbas nämligen gamla och svaga i norra delen av landet hårdare av värmeböljor jämfört med befolkningen söderut.

2020-06-11 - Hälsa

Snart kommer fler att kunna testas om de tros vara smittade med covid-19. Från och med måndag 15 juni så ökar antalet tester som kan genomföras per vecka från 1 000 till 3 000, vilket innebär att de flesta som misstänks bära på symtom ska kunna testas.

2020-04-13 - Hälsa

Pollensäsongen har inte dragit igång ännu, men i och med att värmen stiger och våren närmar sig allt mer så är även pollensäsongen långsamt på ingång. Allergiker råds att börja ta medicin redan nu i förebyggande syfte.

2020-03-25 - Nyheter/Reportage

Många har nog uppmärksammat att det har placerats ett tält utanför akuten vid Örnsköldsviks sjukhus. Tältet finns där för att hjälpa till att avgöra om någon bär på coronasmitta och därmed kan vara i behov av akutvård, samt för att skydda andra patienter vid akuten från coronasmittade patienter.

Sidor