Du är här

Hälsa

2018-04-18 - Hälsa

Våren börjar till slut att komma även hit till Västernorrland, och med våren följer också pollen hack i häl. Förra året såg en ganska mild pollensäsong, men i år finns det risk för en desto tuffare period.

2018-04-16 - Hälsa

Ångermanlands Skolidrottsförbund har korat vinnarna i årets upplaga av Piggelinjakten, vinteraktiviteter med Piggelin, och det blev stora framgångar för Järvedskolan som tog hem två klassegrar.

2018-04-07 - Hälsa

Rubriken är hämtad från ett samtal mellan Carita Sjöberg i Hörnett och den neurolog som hon fick träffa 2017. Det skulle dröja ytterligare ett år innan hon fick bekräftat vad hon innerst inne redan visste.
– Jag har bestämt mig för att sjukdomen inte ska få ta över, säger hon.

2018-03-22 - Hälsa

Nu kan Västernorrlänningar 16 år eller äldre läsa sin patient journal på nätet genom att logga in med e-legitimation på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Vårdnadshavare får tillgång till barnens journaler tills de fyllt 13 år.

2018-03-18 - Hälsa

Löpning har blivit lite av en folkrörelse och det finns ingen anledning att låta skorna stå på hyllan bara för att det ligger lite - eller som i år rätt mycket - snö på marken.

2018-03-06 - Hälsa

Idag får tio tusen västernorrlänningar en digital enkät med frågor om hur man upplever den personliga hälsan.

2018-02-03 - Hälsa

Rekordmycket snö har fallit i Örnsköldsvik och i hela länet och att skotta bort snön kan vara påfrestande och riskerna för ryggproblem är stor om du inte skottar på rätt sätt.

2018-01-30 - Hälsa

Att man mår bättre av fysisk träning är ingenting nytt, men just hur mycket bör man röra på sig varje dag? Ny forskning visar att så små saker som att utföra vanliga hushållssysslor kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

2018-01-23 - Hälsa

Gav du, som många andra, ett nyårslöfte om att börja träna, motionera mer regelbundet eller kanske träna mer än tidigare?

2018-01-23 - Hälsa

Snödjupet uppe på Rutberget ligger på 80-90 centimeter och naturen är inbäddad i fluffigt vitt. Dessutom kan föreningen Nola Motion, som driver Rutbergshotellet, locka med en nymålad raststuga som också utrustats med en ny kamin.

2018-01-20 - Hälsa

Om inte magen fungerar så gör inte resten av kroppen det. Ändå är det fortfarande inte så lätt att prata om tarmfunktioner trots att tystnaden kan skada.
Därför vill Mag- och tarmföreningen vill ta bort tabut med skitsnack.

2018-01-20 - Hälsa

Att arbeta på kontor anses inte särskilt slitsamt, men sitter du fel eller för länge kan det ha negativ effekt på din hälsa. Rygg- och nackproblem är vanliga, liksom musarm. Men ser du till att arbeta rätt och rör dig en gång i halvtimmen så är du på god väg mot välmående – även på kontoret.

2018-01-19 - Hälsa

Debatten kring länets sjukvård rullar vidare och med alla turer finns det risk att en och annan medborgare inte hänger med i svängarna. Så hur är läget egentligen med sjukhuset i Örnsköldsvik?
–Det finns ingen anledning att vara orolig, säger Christine Bylander, länsverksamhetschef, Medicin.

2017-12-23 - Hälsa

Sedan ett drygt år tillbaka tränar personalen på Öviks Sotningsdistrikt AB tillsammans en gång i veckan. Ett initiativ som visade sig ge tydliga och positiva resultat.

2017-10-22 - Hälsa

Snart är vi där. November, februari och januari – det är månaderna under året då svenskarna har minst energi enligt en undersökning, som bland annat visar att svenskarna hellre drar ner på att träffa vänner och träna än sexlivet på grund av bristande energi under vintern.

2017-10-15 - Hälsa

Mörkret tränger sig på och vi stänger in oss allt mer. En film och en påse popcorn kanske hjälper för stunden, men vad vi i själva verket behöver i mörka tider, det är socialt umgänge och fysisk aktivitet.

Sidor