Du är här

Friluftsliv

2021-01-26 - Samhällsinformation

Vintern är i full gång vilket betyder att många beger sig ut på isen för att bland annat åka skridskor. Det betyder också att det gäller att du är extra försiktig om du planerar att bege dig ut på isen.

2021-01-17 - Friluftsliv

Under vintersäsongen lägger föreningar runt om i kommunen ner otaliga timmars arbete för att hålla skidspår tillgängliga för allmänheten, några i egen regi andra på uppdrag av Örnsköldsviks kommun. För spårpatrullen på Rutberget har en ny säsong börjat.

2020-08-13 - Friluftsliv

Trots viruspandemin kommer Naturens Dag att genomföras. Men i mindre skala och på ett nytt sätt. I stället för det traditionellt stora evenemanget med många föreningar och upp mot 1 500 besökare kring Bussbyvallen och Höglandssjön kommer i stället några föreningar att genomföra enskilda föreningsaktiviteter på olika platser.

2020-07-26 - Friluftsliv

För dig som gillar att vandra i skog och mark är sedan vecka 28 en för allmänheten tillgänglig övernattningsstuga i Kunnådalens kunskapsskog; ett område på cirka 2 500 hektar invigt av Holmen i fjol sommar.

2020-07-23 - Tävlingar

Libjiesbåaloe, Våg, Näskom, Hembygd, Tjurplankan, Två bryggor samt Himmelsförsök och hund. Sju av de trettio offentliga utsmyckningar som tack vare en mycket generös man, och ett häpnadsväckande testamente, förgyller Nätradalen.

2020-07-18 - Friluftsliv

Upplevelsen av att sitta längst ut på klippkanten, på Predikstolen, uppe på Getsvedjeberget är magisk. Det pirrar till i hela kroppen när man låter fötterna dingla fritt över stupkanten – om man vågar.

2020-07-10 - Friluftsliv

Små ben orkar ofta mer än vuxna tror. När barnen får välja blir vandringen ett äventyr fullt av fantasi och upptäckarglädje.

2020-07-09 - Friluftsliv

Delar av vandringslederna i Nätra fjällskog har med offentliga medel och ideella insatser fått en rejäl ansiktslyftning.
– Det här är en unik miljö, säger fritidskonsulenten Patrik Kallin.

2020-07-04 - Friluftsliv

I sommar erbjuds den som vill ta sig ut till naturområdena vid Gullvik att få åka gratis buss via Friluftsbussen till Gullvik.

2020-05-25 - Friluftsliv

Just nu är det fler än vanligt som besöker naturen och söker sig till naturreservaten i länet, uppger länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

2020-05-02 - Friluftsliv

Har cykeln stått inlåst i ett dammigt förråd under vintern är det en god idé att se över den innan du ger dig ut på gatorna i kommunen.

2020-04-05 - Friluftsliv

Storsjöbygdens Fiskevårdsområde i Långviksmon erbjuder fina fiskevatten. Årligen inplanteras öring i Svartsjön, Metartjärn samt regnbåge i Svarttjärn. Men det kanske mest spännande fisket finner vi i Mellan-movattnet där det finns både öring och röding av större storlek.
– Mellan-movattnet har ett djup om cirka 30 meter samt ett kristallklart vatten, berättar fiskevårdsområdets ordförande Åke Söderlind.

2020-03-20 - Friluftsliv

Lär dig grunderna i att bygga skydd, bära och förvara med hjälp av gamla men enkla tekniker. Åk på kajaktur, följ med en arkeolog på kulturspårspromenad och lär dig om modern medicin som är utvecklad från läkeväxter som kan växa i din egen bakgård.
I maj arrangeras Höga Kusten Friluftsfestival där du får veta allt om hur du ska tänka för att få en bekväm upplevelse ute i naturen.

2019-09-23 - Friluftsliv

För att undvika onödiga skador bör du förbereda fritidshuset ordentligt innan du stänger för vintern. Ta del av Länsförsäkringars checklista.

2019-07-24 - Friluftsliv

Vår natursköna del av Sverige är fylld av besöksmål vi gärna återkommer till. Men det finns så klart mer att se; platser vi kanske aldrig skulle hitta till – om det inte vore för tips från andra.
– Det finns så mycket att upptäcka, säger Carina Olofsson som ligger bakom den livaktiga Facebookgruppen ”Smultronställen i Örnsköldsvik med omnejd”.

2019-07-11 - Friluftsliv

När Arvid Hagström och Anton Norberg träffas är det fiske som gäller, oavsett väder och årstid. Möt två vinnarskallar som drömmer om de stora fisketävlingarna.

Sidor