Du är här

Friluftsliv

2021-04-24 - Friluftsliv

En friluftsdag med familjen låter underbart men ibland kan det vara svårt att locka ut barn och ungdomar. Vi bad friluftsfamiljen Thelander Franzén om tips som kan göra utflykten enkel och rolig.

2021-04-07 - Friluftsliv

Cykelsäsongen är snart kommen igen. Har cykeln stått inlåst i ett dammigt förråd under vintern är det en god idé att se över den innan du ger dig ut på gatorna i kommunen.

2021-03-20 - Friluftsliv

Mars månad har fått temat Friluftskompis under Friluftslivets år. Här listar vi olika grupper i sociala medier som kanske kan vara ett slags digitala friluftskompisar som svarar på frågor och kommer med tips.

2021-02-13 - Friluftsliv

Hela 2021 är Friluftslivets år, som 7an berättade om för två veckor sedan. Och redan har flera följt uppmaningen att på sociala medier dela med sig av sina naturupplevelser i Örnsköldsvik genom att tagga #öviksluftenärfri och/eller #luftenärfri.

2021-01-26 - Samhällsinformation

Vintern är i full gång vilket betyder att många beger sig ut på isen för att bland annat åka skridskor. Det betyder också att det gäller att du är extra försiktig om du planerar att bege dig ut på isen.

2021-01-17 - Friluftsliv

Under vintersäsongen lägger föreningar runt om i kommunen ner otaliga timmars arbete för att hålla skidspår tillgängliga för allmänheten, några i egen regi andra på uppdrag av Örnsköldsviks kommun. För spårpatrullen på Rutberget har en ny säsong börjat.

2020-08-13 - Friluftsliv

Trots viruspandemin kommer Naturens Dag att genomföras. Men i mindre skala och på ett nytt sätt. I stället för det traditionellt stora evenemanget med många föreningar och upp mot 1 500 besökare kring Bussbyvallen och Höglandssjön kommer i stället några föreningar att genomföra enskilda föreningsaktiviteter på olika platser.

2020-07-26 - Friluftsliv

För dig som gillar att vandra i skog och mark är sedan vecka 28 en för allmänheten tillgänglig övernattningsstuga i Kunnådalens kunskapsskog; ett område på cirka 2 500 hektar invigt av Holmen i fjol sommar.

2020-07-23 - Tävlingar

Libjiesbåaloe, Våg, Näskom, Hembygd, Tjurplankan, Två bryggor samt Himmelsförsök och hund. Sju av de trettio offentliga utsmyckningar som tack vare en mycket generös man, och ett häpnadsväckande testamente, förgyller Nätradalen.

2020-07-18 - Friluftsliv

Upplevelsen av att sitta längst ut på klippkanten, på Predikstolen, uppe på Getsvedjeberget är magisk. Det pirrar till i hela kroppen när man låter fötterna dingla fritt över stupkanten – om man vågar.

2020-07-10 - Friluftsliv

Små ben orkar ofta mer än vuxna tror. När barnen får välja blir vandringen ett äventyr fullt av fantasi och upptäckarglädje.

2020-07-09 - Friluftsliv

Delar av vandringslederna i Nätra fjällskog har med offentliga medel och ideella insatser fått en rejäl ansiktslyftning.
– Det här är en unik miljö, säger fritidskonsulenten Patrik Kallin.

2020-07-04 - Friluftsliv

I sommar erbjuds den som vill ta sig ut till naturområdena vid Gullvik att få åka gratis buss via Friluftsbussen till Gullvik.

2020-05-25 - Friluftsliv

Just nu är det fler än vanligt som besöker naturen och söker sig till naturreservaten i länet, uppger länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

2020-04-05 - Friluftsliv

Storsjöbygdens Fiskevårdsområde i Långviksmon erbjuder fina fiskevatten. Årligen inplanteras öring i Svartsjön, Metartjärn samt regnbåge i Svarttjärn. Men det kanske mest spännande fisket finner vi i Mellan-movattnet där det finns både öring och röding av större storlek.
– Mellan-movattnet har ett djup om cirka 30 meter samt ett kristallklart vatten, berättar fiskevårdsområdets ordförande Åke Söderlind.

2020-03-20 - Friluftsliv

Lär dig grunderna i att bygga skydd, bära och förvara med hjälp av gamla men enkla tekniker. Åk på kajaktur, följ med en arkeolog på kulturspårspromenad och lär dig om modern medicin som är utvecklad från läkeväxter som kan växa i din egen bakgård.
I maj arrangeras Höga Kusten Friluftsfestival där du får veta allt om hur du ska tänka för att få en bekväm upplevelse ute i naturen.

Sidor