Du är här

Föreningsliv

2019-12-14 - Ungdom

För utvecklingen av landsbygden är det essentiellt att unga hörs, trivs och kan påverka i sin bygd. Föreningar som driver utvecklingen av sina bygder håller så klart med – men ibland kan det kännas svårt att nå ut till unga eller hitta bra sätt att inkludera unga i sin förening eller bygd. I Leader Höga Kustens nya satsning ”TALKO-ung ideell kraft” får föreningar och unga i bygder i Sollefteå, Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik utbildning, nätverk och pengar för att hitta nya vägar för att skapa bättre förutsättningar för ungas delaktighet på landsbygden.

2019-12-13 - Nyheter/Reportage

Luciashowen till häst är tillbaka och nu deltar publiken som domare i dueller mellan olika Disneyfigurer.

2019-11-06 - Nyheter/Reportage

Nu visas "Glesbygdsvärk gasar på", en revy med rockabilly-tema i Bredbyn.
– Många vill att revyn ska återkomma och nu har vi funderat under ett och ett halvt år på vad som ska bli, säger Elly Westberg styrelsemedlem i Myckelgensjö IF.

2019-10-20 - Föreningsliv

Pensionärsorganisationen PRO har vidgat möjligheterna för sina medlemmar med sportintresse och bildat konceptföreningen PRO Sport.

2019-02-13 - Sport & Fritid

Framgångarna fortsätter för Vårby IK. Föreningen har tilldelats 100 000 kronor från Tore A. Jonssons minnesfond. Priset delas ut nu på lördag 16 februari i Stockholm i samband med öppnandet av Konsthall 16 i Riksidrottsmuseet, Sveriges första konsthall där konst och idrott möts.

2019-01-08 - Föreningsliv

Nu är vi i starten på det nya året, vilket innebär att om du är med och driver en ideell förening så är det dags att söka bidrag från kommunen.

2018-12-01 - Föreningsliv

Föreningar i Örnsköldsviks kommun kan söka bidrag för att anordna aktiviteter under jullovet. Ansökan är öppen fram till och med 15 december.

2018-10-21 - Nöje & kultur

Nävertjäls Hantverksmässa öppnar traditionsenligt upp portarna i dagarna två under allhelgonahelgen. Två dagars mässa som kräver en hel del förberedelser och under lördagen startade arrangörerna arbetet med att resa det stora tältet som är en central del för mässan.

2018-09-08 - Föreningsliv

För fotbollsspelarna i BK Örnens P06-lag är det en självklarhet att prestation och resultat är så mycket mer än siffror på en resultattavla. En inställning de sprider genom att varje match utse en Fotbollshjälte i motståndarlaget.

2018-09-07 - Föreningsliv

I Idbyn lär sig unga vad det innebär att hålla möten och justera protokoll – samtidigt som de ges möjlighet att förverkliga idéer.
– Hemma måste man kanske spara länge för att göra saker, nu kan man hitta på något redan nästa vecka, säger William Hägglund, 11 år och ledamot i Vi Unga Idbyn.

2018-09-06 - Föreningsliv

Skytteföreningen Gideå Pistol ser framtiden an. Efter klartecken att få arrangera VM i metallsilhuett har medlemmarna nyligen påbörjat en rejäl upprustning av både klubbhus och banor.
– Vår förening mår mycket bra i dag, säger ordförande Tom Jonsson.

2018-07-01 - Föreningsliv

I ett samarbete med Örnsköldsviks golfklubb Puttom bjuder Diabetesföreningen i Örnsköldsvik in till golftävlingen Blå Ringen 2018, tisdag 17 juli. Anmälningsavgiften skänker Puttom till diabetesforskning.
– Vi är otroligt tacksamma för att de ställer upp på detta, säger Maria Nyberg som sitter i styrelsen för Diabetesföreningen i Örnsköldsvik.

2018-06-17 - Samhälle

Vardagsrummet har varit igång i ett drygt år och lokalen på Lasarettsgatan 9 har för många blivit just vad det heter ­– ett vardagsrum. Nu tilldelas den ideella föreningen Bildas Kulturstipendium 2018.

2018-02-02 - Föreningsliv

Nu sjösätter Tidningen 7 ett efterfrågat innehåll i tidningen. Nämligen möjligheter för föreningar att nå ut till medlemmar och till allmänheten.

2018-02-02 - Föreningsliv

Det finns många anrika idrottsföreningar i Örnsköldsvik, som 97-åringen Modo och 113-åringen Friska Viljor – men tre mil utanför stads-kärnan huserar en klubb som föregått dem båda.
114-åringen Gideå Skytteförening har laddat om och siktar högt.

2018-01-19 - Föreningsliv

I år har det gått 80 år sedan Järveds Idrottsförening höll sin allra första träning. Det jubileet uppmärksammas på Getinghov idag, fredag, i samband med den derbymatch som spelas 19.30.

Sidor