Du är här

Film-TV-Radio

2021-02-06 - Film-TV-Radio

Det är i dagarna 100 år sedan Charlie Chaplin hade premiär för sin första långfilm, en film som blivit en riktig stumfilmsklassiker.

2021-01-30 - Film-TV-Radio

Snart är det dags igen. 6 februari, i den första deltävlingen av fyra, gör årets artister i Melodifestivalen upp om platserna till finalen 13 mars. I år sägs intresset bland låtskrivare ha varit större än vanligt – 2 747 bidrag har skickats in, vilket gör Musikmakarnas och Dream Hill Musics facit än mer imponerande. Eleverna, både tidigare och nuvarande, från Örnsköldsviks musikutbildningar står med sina nio bidrag nämligen bakom nästan en tredjedel av de 28 låtarna.

2020-12-28 - Film-TV-Radio

Nu är nomineringarna till P4 Västernorrlands utmärkelse Årets Västernorrlänning 2020 klar, och bland de som har chans att ta hem priset så är flera från Örnsköldsvik.

2020-12-19 - Film-TV-Radio

Två dagar före julafton kommer årets kanske bästa julklapp för alla modiga barn. SVT:s skräckserie ”Zombie” säsong 3 har premiär 22 december med Heidi från Örnsköldsvik i en av huvudrollerna.

2020-12-16 - Film-TV-Radio

Efter nio år sätter Radio Nolaskogs, om inte punkt, så i alla fall ett kommatecken när föreningens pionjärer nu väljer att kliva åt sidan. Framtiden är för dess mångårige ordförande höljd i dunkel.
– Jag är tillfreds och stolt över att ha varit med och byggt upp detta, säger Robert Rungstad.

2020-12-05 - Nyheter/Reportage

Det finns musiknördar – och så finns det Fredrik Norberg; ö-vikssonen som bland flera program står bakom megasuccén ”Det svenska popundret”.
– Ja, herregud... mitt jobb känns lite som en betald hobby, säger den Kristallennominerade projektledaren på SVT.

2020-12-02 - Film-TV-Radio

Scenkonst Västernorrland bjuder tillsammans med aktörer från det fria kulturlivet på den digitala julkalendern ”Under rådande omständigheter”. Kalendern hade premiär i går, 1 december, och pågår fram till julafton och bakom de 24 luckorna väntar en kulturupplevelse i form av dans, film, musik och teater.

2020-11-19 - Övrigt

Vet du någon som kanske har kämpat hårt för någon eller visat extra mod eller stort civilkurage? Nominera då personen till Årets Västernorrlänning.

2020-11-18 - Film-TV-Radio

Nu har Svt presenterat vem det är som får tända ljuset under det traditionsenliga julfirandet i tv-rutan; det blir den folkkäre konstnären och författare Lars Lerin.
– I den här coronatiden kanske ännu fler tyr sig till tv-rutan, och då kan det vara trevligt att någon sitter där, liksom som en kompis i detta nu, och säger hej, säger Lars Lerin i ett pressmeddelande.

2020-09-13 - Film-TV-Radio

Två av de tio idrottsstjärnorna i nästa säsong av Mästarnas Mästare på SVT kommer från Örnsköldsvik. Nyligen blev det klart att skidskytten Fredrik Lindström, 31, ersätter tidigare backhopparen Jan Boklöv, 54, som tvingats hoppa av då läkare avrått honom från att delta.
– Först och främst känner jag mig hedrad att få vara med i Mästarnas Mästare. Sedan ser jag fram emot att möta de andra idrottsprofilerna i utmanande dueller. Det här blir skoj, säger Fredrik Lindström.

2020-09-04 - Film-TV-Radio

Peter Grundström från Leding är programledare för radioprogrammet P4 Dans nu på söndag 6 september.

2020-07-31 - Film-TV-Radio

Var som 16-åring med i en båtolycka där hon under några skräckfyllda timmar satt fast i vattnet under den uppochnedvända segelbåten.

2020-07-30 - Film-TV-Radio
2020-07-29 - Film-TV-Radio

Jag är uppvuxen i Järved, men bor nu i den lilla byn Grundtjärn i Örnsköldsviks ödsligaste utkanter. Jag ska berätta om min resa från stad till land och vilka förändringar det medförde för mig. Jag ska också dela med mig av en del tankar och funderingar och hur dessa tankar under denna resa öppnade vägen till mitt hjärtas innersta längtan.

2020-07-28 - Film-TV-Radio

Sofia Domeij, ordförande i Svenska Skidskytteförbundet och civilingenjör. Tidigare elitidrottare med över 15 år i landslagets färger, först som längdåkare och senare som skidskytt. Avslutade karriären 2011. Sofia kommer att berätta om ordförandeskapet och vikten av det ideella arbetet för föreningslivet och våra idrottsliga framgångar, och om kärleken till Höga Kusten.

2020-07-27 - Film-TV-Radio

”Serie-entreprenör” med många järn i elden. Som många andra så brottas jag med höga ambitioner i kombination med att hitta en balans i vardagen som ”gift-ensamstående”. Jag kommer prata om samhällsengagemang, lyxyachter, föräldraskap, drivkrafter & företagande. Följ med på en resa som förhoppningsvis både utmanar och berör. Det här är min historia.

Sidor