Du är här

Film-TV-Radio

2020-01-17 - Film-TV-Radio

När klasserna Bjästaskolan 5A och Höglandskolan 5C drabbade samman i gårdagens kvartsfinal i Vi i femman så var det Höglandskolan som gick som segrare ut ur tävlingen. Därmed är också Höglandskolan redo för semifinal 1 där de kommer att möta Sidsjöskolans klass Andromeda (Sundsvall) tisdag den 28 januari.

2020-01-16 - Film-TV-Radio

Idag är det dags för den andra kvartsfinalen i Vi i femman, vilket också innebär att det blir ö-viksderby då det är Bjästaskolan 5A som möter Höglandskolan 5C.

2020-01-10 - Film-TV-Radio

Spelschemat för Vi i femman 2020 har presenterats. Torsdag den 16 januari blir det ö-viksderby när Bjästaskolan klass 5 A möter Höglandskolan klass 5 C i den andra kvartsfinalen.

2019-12-11 - Evenemang

Även H1 Sliperiet engagerar sig i Musikhjälpen genom ett jul- och vintertema fredag 13 december, 18-22.

2019-12-10 - Film-TV-Radio

Totalt har 2591 skolklasser i hela landet fått svara på kluriga frågor för att få vara med och tävla i Vi i femman 2020, och i Västernorrland så har drygt 100 klasser fått tävla om åtta tävlingsplatser. Nu har de bästa klasserna sållats ut och det är klart att Bjästaskolan klass 5 A och Höglandskolan klass 5 C är med och tävlar.

2019-11-12 - Film-TV-Radio

Nu är det klart vem som blir årets julvärd i SVT; det blir skådespelerskan och sångerskan Marianne Mörck som får uppdraget att tända ljuset i tv-rutan under julafton.

– De gamla traditionerna ska finnas, vi ska visa kärlek för det behöver vi mer än någonsin nu, säger Marianne Mörck på Svt’s hemsida.

2019-11-07 - Film-TV-Radio

Steven Spielbergs ”The Post” med Meryl Streep och Tom Hanks Oscarsnominerades för både bästa film och bästa kvinnliga huvudroll 2018. Det verklighetsbaserade dramat inleder filmdagen på Folkan Teater som Örnsköldsviks Filmstudio arrangerar nu på lördag, 9 november.
Som andra film visas danska ”Vår tid ska komma” som plockade hem flest tunga priser på den inhemska filmgalan 2017. Filmdagen avslutas med brittiska ”Domaren” med Emma Thompson i huvudrollen.

2019-10-30 - Evenemang

Dansuppvisning, utställning, musik, disco och skräckfilm. På torsdag kväll går hela H1 Sliperiet i Halloween-tema.

2019-10-28 - Film-TV-Radio

En liten nyckelpiga hamnar av misstag i en kartong med matvaror som skeppas från Frankrike till Karibien. Det blir början på ett både fantasifullt, spännande och farligt äventyr.
Tisdag 29 oktober visas ”Småkryp 2” på Folkan Teater – gratis för alla höstlovslediga barn.

2019-10-24 - Film-TV-Radio

Rebecca Gao, född och uppvuxen i Ö-vik, flyttade för några år sedan till Dalarna där hon pluggade manusskrivande för film och tv. I somras kom hon tillbaka till Örnsköldsvik med ett filmintresse som brann starkare än någonsin, och till hemstaden tog hon med sig en idé för en film som hon genast ville börja arbeta på. Nu, bland annat med hjälp av stöd från Film Västernorrland, så har hon gjort regidebut med filmen som går under arbetstiteln ”Bitterljuv”.

2019-09-28 - Film-TV-Radio

Efter bara några avsnitt har ”Spökpodden” med Ö-vikssonen Martin Nilsson seglat upp som en av Sveriges mest populära podcasts. I den bjuder han tillsammans med sin parhäst Oscar in gäster för att samtala om det okända och oförklarliga.
– Jag ser gärna någon från Örnsköldsvik, varför inte en präst eller imam? Vi vill höra allas versioner av livsuppfattning och tro, säger Martin.

2019-09-18 - Film-TV-Radio

Oscarsvinster, Oscarsnomineringar och andra stora filmfestivalpriser har haglat över filmerna som Örnsköldsviks Filmstudio har på sitt höstprogram. Torsdag 19 september drar man i gång med Green Book som i fjol vann Oscar för bästa film.

2019-08-22 - Film-TV-Radio

I helgen får filmintresserade sitt lystmäte stillat när Höga Kusten Filmfestival under fredag och lördag visar 20 kort- och långfilmer, såväl internationella, nationella som lokala. Fokus ligger på så kallad indiefilm där kriterierna är att filmskaparen själv både har producerat och skrivit manus.

2019-08-18 - Film-TV-Radio

Årets upplaga av Semesterpratarna hade bantats till 45 minuter och det kändes alldeles lagom. Det blev också ovanligt många höjda ögonbryn i år med bland andra ÖA:s Linn Grundberg som verkligen bjöd på sig själv. Detsamma gäller prästen Catharina Larsson liksom musikern Patrik Forslund som berättade om en annorlunda väg ur barnlöshet. För att inte nämna chefen för Nylanders begravningsbyrå, Malcolm Chambers, som berättade om sin ovanliga bakgrund.

2019-07-31 - Film-TV-Radio

– Jag är född och uppvuxen i Ryssland. På Universitetet i Sankt Petersburg tog jag en magisterexamen i idrott. I tre år blev jag rysk mästarinna i rytmisk gymnastik i grupp. Sedan 2008 har jag arbetat som tränare och instruktör. Jag kom till Sverige och Örnsköldsvik 2011, där jag bor med min sambo och vår treåriga dotter. I mitt program ska jag berätta om min tid som tränare här i Övik.

2019-07-30 - Film-TV-Radio

En förskollärarstuderande ”crazy catlady”, med en fot i verkligheten och den andra nergrävd i teaterns och filmens värld. Kanske stans mest okända frilansande amatörskådespelare i Västernorrland. Jag tänker prata om ensamhet, drivkrafter och letandet efter mig själv i skådespeleriet.

Sidor