Du är här

Film-TV-Radio

2021-07-25 - Film-TV-Radio

Utbildad sångpedagog men nu rektor på en grundskola i kommunen. Kommer från Boden, bor sedan 20 år i vackra Höga Kusten med min man. Mitt semesterprat är en musikalisk resa med start i Norrbottens inland i början av 80-talet, vindlar sig genom Sverige, världen, utbildningar, upplevelser, genrer och instrument. Välkommen som medresenär på min resa!

2021-07-24 - Film-TV-Radio

Tobias Helén, 47 år, musiklärare, musiker och “uteliggare”. Ska försöka beröra allt från musikutövande och konstnärligt uttryck, via utmattning och ångest, till att sova ensam ute i skogen under bar himmel. Musiken har bjudit på intressanta möten och platser men det gör även skogen och där får man verkligen möta sig själv.

2021-07-23 - Film-TV-Radio

Jag tänker berätta om hur min uppväxt på landsbygden, min fantasi och konstnärlighet, varit till hjälp i sorg och glädje. Personer som gjort intryck och varit inspirationskällor. Hur jag känner mig privilegierad av att ha upplevt ett rikt och utvecklande arbetsliv. Nyfiken inför det nya, att aldrig ge upp inför svårigheter. En livsresa så berikande.

2021-07-22 - Film-TV-Radio

Thomas, född och uppvuxen i Gullänget, med HIOFK som moderklubb. Jag berättar om livsresan och våra vardagliga funderingar över första och andra perioden, men också över viktiga förberedelser inför period tre i livet då reflektioner kring hälsan, relationer och utveckling för hållbart resultat får sin givna plats. -”alla goda ting är tre även om myntet har alltid två sidor”.

2021-07-21 - Film-TV-Radio

Mitt semesterprat kommer att handla om mig, Tilda Johansson och jag är uppvuxen i den lilla byn Skorped som ligger väster om Örnsköldsvik. Jag är en elitsatsande skidskytt som ingår i Svenska skidskytteförbundets A-landslag. Jag kommer att berätta om min skidskyttekarriär, från start till där jag befinner mig idag.

2021-07-20 - Film-TV-Radio

I mitt sommarprat kommer jag att berätta om hur miljö- och klimatengagemanget fick mig att lämna en trygg stadstillvaro, omskola mig till trädgårdsdesigner och helt ställa om mitt liv. Långt ute på landet startade jag B&B, andelsjordbruk, odlingar och skaffade djur för självhushåll tillsammans med min man. Följ med och låt dig inspireras!

2021-07-19 - Film-TV-Radio

Född och uppväxt i den lilla byn Åbosjö i norra Anundsjö med planer på ett framtida skogsjobb men verkligheten ledde in mig på helt andra områden. Idag pensionär efter en lång bana inom bilbranschen. Jag kommer att ge dig glimtar från min livsresa, som förutom ett rikt och utvecklande arbete även ledde in mig i rollen som lekmannaförkunnare.

2021-07-18 - Film-TV-Radio

Marie Edström, präst i Örnsköldsvik. Mitt semesterprat kommer att handla om varje förälders värsta mardröm, barncancer. Som 7-åring drabbades min dotter av leukemi och jag kommer att berätta om hur det är att så tydligt bli medveten om livets gåva och gräns. Om att kastas mellan tvivel och tro, förtvivlan och hopp. Min berättelse börjar i New Orleans och landar hemma på Varvet.

2021-07-17 - Film-TV-Radio

”Tjenare, är det aktivisten?” Det där var en mening som fastnade hos mig. Aktivisten, jag? Hur kunde det bli så, att jag helt plötsligt kallades för en aktivist?
Jag heter Sandra Sörlin och mitt semesterprat kommer att handla om landsbygden. Mitt perspektiv utgår från den fantastiska, men aningen bortglömda, del av kommunen som är mitt hem.

2021-07-16 - Film-TV-Radio

Att välja musik som man vill att andra ska upptäcka är svårt, särskilt med tanke på att det finns så oerhört mycket musik, och alldeles för lite tid för att hinna spela allt man vill. Så i mitt program blir det minimalt med prat till förmån för musiken, som kretsar kring Esbjörn Svensson och ett tyskt jazzskivbolag.

2021-07-15 - Film-TV-Radio

Anders Byström, 43 år från Örnsköldsvik och numera landslagschef för Sveriges längdskidlandslag som tog 7 medaljer vid vinterns VM i Oberstdorf, berättar om sin kärlek till hemstaden och många av de platser i kommunen som har och har haft en stor plats i hans hjärta.

2021-07-14 - Film-TV-Radio

Bengt Isaksson, 57 år, bor och arbetar i Örnsköldsvik. I mitt semesterprat kommer det att handla om mig, mitt stora intresse för musik och när jag fått arbeta med musik på något sätt. Musik är som andning för mig, väldigt svårt att leva utan. Jag kan hålla andan ett tag men ganska snabbt inser jag att jag måste få luft och spelar då gärna någon av mina favoriter.

2021-07-13 - Film-TV-Radio

Vänsterpartist, fritidspolitiker, fotograf och filmskapare. Naturälskare som cyklar året runt och springer - hälsosamt och gratis! Älskar att läsa, det är som att flyga och resa gränslöst till oupptäckta världar. Jag berättar om varför jag flyttade till Sverige, varför jag blivit fritidspolitiker och om mina planer för framtiden som 31-årig kvinna.

2021-07-12 - Film-TV-Radio

Mitt namn är Martin och jag har fått förmånen att prata och spela bra musik för er. Det kommer att handla om mitt liv som innebandyspelaren från Örnsköldsvik som tog steget från gympasalar i Själevad till proffsliv i Schweiz och spel i svenska landslaget. Vad gör jag idag? Hur ser livet ut efter en elitkarriär? Väl mött i sommar.

2021-07-11 - Film-TV-Radio

Mårten Eriksson, 52 år, uppvuxen utanför Domsjö och bosatt i Stockholm sedan 2002. Har jobbat som låtskrivare och musikproducent med många låtar i bland annat Melodifestivalen samt många samarbeten med både svenska och internationella artister. Kommer att prata om mina år i musikbranschen och hur jag som 38-åring blev amfetaminmissbrukare och min resa tillbaka till ett drogfritt liv.

2021-07-10 - Film-TV-Radio

Före detta Dombäcksjänta, bor sedan drygt 50 år i Malmö. Här har jag haft min musiker- och pianopedagogiska yrkesbana samt min man, mina två barn och fyra underbara barnbarn. Jag ska berätta om hur jag, uppvuxen på Dombäcksåkern nära Husum, blev musiker och Malmöbo. Det är förunderligt att få följa med i livets labyrint, tillfälligheterna gör livet eller?

Sidor