Du är här

Film-TV-Radio

2021-05-04 - Film-TV-Radio

I eftermiddag avgörs den regionala finalen i Vi i femman. Då kommer Sidensjökolan 5 möta Mimerskolan 5:3 och tävla om titeln som lokala mästare i Vi i femman och därmed även få chansen att tävla i Riksfinalen.

2021-05-02 - Film-TV-Radio

Efter att trotjänarna Robert Rungstad och Tommy Dickens i fjol valde att lämna sina styrelseuppdrag i Radio Nolaskogs har framtiden för föreningen varit oviss. Den Framtidsgrupp som bildades för att verka för en fortsättning har dock levererat: Radio Nolaskogs meddelar nu att de lever vidare – med ny styrelse, nya program och säkrad plats i sändningstablån för flaggskeppet Semesterpratarna.

2021-04-30 - Film-TV-Radio

Mästarnas Mästare 2021 närmar sig sin spännande upplösning. Nu på söndag 2 maj sänds åttonde programmet av tio på SVT och bland de sex återstående mästarna hittar vi två från Örnsköldsvik – skidskytten Fredrik Lindström och fotbollsspelaren Frida Östberg.

2021-04-28 - Film-TV-Radio

Under gårdagens semifinal i Vi i Femman, där de två ö-viksklasserna Sidensjöskolan klass 5 och Sundskolan 5A drabbade samman, blev det Sidensjö som gick ut som segrare. Det innebär att Sidensjöskolan nu är klara för den lokala finalen.

2021-04-27 - Film-TV-Radio

Idag blir det ö-viksderby i radion. Då möts nämligen Sundskolan 5A och Sidensjöskolan klass 5 i den första semifinalen av den regionala omgången av Vi i femman.

2021-04-15 - Film-TV-Radio

Sidensjöskolans klass 5 vann eftermiddagens kvartsfinal i Vi i femman när de mötte Sidsjö Fristående Grundskola 5 Vintergatan (Sundsvall). Då Sundskolan 5A vann den första kvartsfinalen så innebär Sidensjöskolans vinst att det blir ö-viksderby när de två klasserna möter varandra under den första semifinalen som är planerad att hållas den 27 april. Därefter så möter den vinnande klassen vinnarna från semifinal 2 när den lokala finalen hålls den 4 maj.

2021-04-15 - Film-TV-Radio

I eftermiddag är det dags för den andra kvartsfinalen i Vi i femman. Då blir det Sidensjöskolan 5, Sidensjö, som möter Sidsjö Fristående Grundskola 5 Vintergatan, Sundsvall.

2021-04-14 - Film-TV-Radio

Under gårdagen så hölls den första kvartsfinalen i Vi i femman, där Sundskolan 5A från Domsjö mötte Mimerskolan 5:1 från Sundsvall. Och Sundskolan blev den klass som tog hem vinsten, vilket innebär att de är redo för semifinal 1. Vilken klass de möter under den första semifinalen får vi veta framöver allt eftersom kvartsfinalerna avgörs.

2021-04-13 - Film-TV-Radio

I eftermiddag så går den första kvartsfinalen i Vi i femman av stapeln. I Västernorrland så är det Sundskolan 5A från Domsjö som möter Mimerskolan 5:1 från Sundsvall.

2021-04-10 - Film-TV-Radio

Marcus Stridsberg, som driver Targa Filmproduktion, fortsätter sitt samarbete med norska NRK. I fjol redigerade och ljudbearbetade Targa säsong 2 av den populära barn- och ungdomsserien Imas. Serien såldes också till SVT. Nu har Marcus Stridsberg även skrivit manus för säsong 3 tillsammans med NRK.

2021-04-02 - Film-TV-Radio

I år, precis som i fjol, så rekommenderas vi att hålla oss hemma under påsk. Påsk är förstås en högtid som i stora delar av världen härstammar från kristendomen där man uppmärksammar Jesus sista dagar och sedermera återuppståndelse, så här kommer tips på sju passande filmer som du kan se på under påsken.

2021-03-19 - Film-TV-Radio

Alve park, 11 år från Bredbyn har sedan han var fem år gammal samlat in pengar till Radiohjälpens kampanj Världens Barn och nu uppmärksammar SVT hans årliga bakning och försäljning av drömmar, i det femte avsnittet av programserien ”Uppdrag Framtid” som följer unga klimathjältar från hela Sverige.

2021-03-13 - Film-TV-Radio

Tredje omgången av SVT:s populära slow tv-koncept ”Den stora älgvandringen” börjar i år att sändas 18 april – en dag före skogens konungar förväntas påbörja sin färd mot betesmarkerna.

2021-02-11 - Film-TV-Radio

Roald Dahls Häxorna har premiär på Palladium nu i helgen, 12-14 februari.

2021-02-06 - Film-TV-Radio

Det är i dagarna 100 år sedan Charlie Chaplin hade premiär för sin första långfilm, en film som blivit en riktig stumfilmsklassiker.

2021-01-30 - Film-TV-Radio

Snart är det dags igen. 6 februari, i den första deltävlingen av fyra, gör årets artister i Melodifestivalen upp om platserna till finalen 13 mars. I år sägs intresset bland låtskrivare ha varit större än vanligt – 2 747 bidrag har skickats in, vilket gör Musikmakarnas och Dream Hill Musics facit än mer imponerande. Eleverna, både tidigare och nuvarande, från Örnsköldsviks musikutbildningar står med sina nio bidrag nämligen bakom nästan en tredjedel av de 28 låtarna.

Sidor