Du är här

Film-TV-Radio

2020-07-01 - Film-TV-Radio

Mångårig journalist på bland annat Dagens Nyheter och Kamratposten. Hon är uppvuxen i Gimåt, men bor sedan över 30 år i Stockholm. ”Mitt Semesterprat kommer att handla om goda råd jag fått av min mamma – och ett riktigt dåligt. Det berör även bortlängtan, bredbenta hockeyspelare, vikten av fantasi och en sak det knappt går att tala om.”

2020-06-30 - Film-TV-Radio

Utflyttade, inflyttade och hemvändare. Musiker, idrottsprofiler, entreprenörer och politiker. Som vanligt är det rejäl bredd på Semesterpratarna som bjuder på sina personliga berättelser under juli.

2020-05-24 - Film-TV-Radio

Arkitekt Ulf Nordwall, född och uppvuxen i Örnsköldsvik och nu bosatt i Umeå, har tidigare skrivit böckerna ”Länge leve husen” och ”Hållbara hus i ett kallt klimat” samt musikberättelsen ”Smed”. Ulf fascineras också av naturen, dess tillkomst och hur den har påverkat oss människor på olika sätt under historien.

2020-05-24 - Film-TV-Radio

Corey Duvette och Joey Borderline kallar sig två hårdrocksentusiaster i Västerås som driver en podcast i hårdrockens tecken. Bakom namnet Corey Duvette döljer sig före detta ö-viksmusikern Rasmus Harnesk Wiklund, som glädjande kan konstatera att intresset för podden vuxit kraftigt och nu har runt 4 000 unika lyssnare.

2020-05-04 - Sport & Fritid

Hägglundsjoggen avgörs normalt under maj och juni över 4 km runt Höglandssjön, men på grund av rådande coronapandemi har Hägglunds Ski Team beslutat att senarelägga den populära löpartävlingen. Men för att ändå få folk att springa arrangerar man ”Hägglundsjoggen för Radiohjälpen”. Med start onsdag 6 maj och fram till söndag 7 juni har deltagarna varje vecka, onsdag till söndag, på sig att genomföra ett lopp i gå-, lunka-, jogga- eller löptempo på valfri plats och tid över 4 km.

2020-04-26 - Film-TV-Radio

”Det här gör vi om nästa år”, lovade Stefan Edlund, född och uppväxt i Köpmanholmen, när 7an nådde honom dagarna efter fjolårets Kristallengalan där han tillsammans med sina SVT-kollegor prisades för programmet ”Den stora älgvandringen”. Och mycket riktigt; sedan en tid tillbaka har tittare återigen första parkett när de långbenta huvudpersonerna i direktsändning tar sig fram till sina betesmarker genom Kullberg, Junsele – denna gång bevakade på ytterligare tre platser och med fler kameror utspridda på ett större område.

2020-04-17 - Film-TV-Radio

Agneta Olzzon från Leding är programledare för P4 Dans i Sveriges Radio nu på söndag 19 april.

2020-04-11 - Film-TV-Radio

Här får ni sju tips på tv-serier att se på nu under påsken.

2020-04-10 - Film-TV-Radio

I år så rekommenderas vi att hålla oss hemma under påsk. Påsk är förstås en högtid som i stora delar av världen härstammar från kristendomen där man uppmärksammar Jesus sista dagar och sedermera återuppståndelse, så här kommer tips på sju passande filmer som du kan se på under påsken.

2020-04-04 - Film-TV-Radio

Vardagsrummet på Lasarettsgatan 9 har ett syfte att vara en mötesplats för alla med olika sammankomster kring musik, poesi och skapande tillsammans med samtal och tankar. Nu i vår var planen att arrangera ”Så mycket mer” för tredje året i rad, ett tillfälle för lokala musiker att skapa och uppträda tillsammans. Men på grund av det läge vi alla befinner oss i just nu blev det istället en video som en mängd musiker spelat in på olika platser.

2020-03-29 - Näringsliv

Tillsammans med 34 musiker i Örnsköldsvik har Vardagsrummet producerat en musikvideo om vikten av gemenskap och att vi hjälper varandra i dessa oroliga tider, samt med syfte att inspirera de lokala företagare och näringsidkare som drabbas hårt av den rådande coronasituationen.

2020-03-28 - Film-TV-Radio

Min Stora Dag, stiftelsen som uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser, har startat initiativet ”Min Stora Dag med vänner” där de sprider webbglädje till alla infektionskänsliga barn som måste vara hemma. I en extra tuff tid vill de erbjuda ett youtubefyrverkeri av glädje när den behövs som mest. Först ut är Tobbe Trollkarl.

2020-03-25 - Film-TV-Radio

Scenkonst Västernorrland och Sveriges Radio P4 Västernorrland samarbetar för att nå ut med kultur nu när coronaviruset lett till inställda föreställningar och konserter till och med 13 april. Från och med den här veckan livesänds teater eller musikinslag varje dag måndag till torsdag.
– I en tid när kulturutbudet i samhället tillfälligt näst intill eliminerats känner vi att vi i vår smittfria kanal kan bidra med en skärva kultur, säger Susanne Helsing, kanalchef på P4 Västernorrland.

2020-02-03 - Film-TV-Radio

Filmstudio U bjuder som vanligt på gratis bio under sportlovet och i år blir det dessutom dubbla filmer.
Både ”Toy Story 4” och ”Maleficent 2 – Ondskans härskarinna” visas på Folkan Teater tisdag 3 mars.

2020-01-28 - Film-TV-Radio

I dag är det den första semifinalen i den lokala upplagan av Vi i femman, där ö-viks Höglandskolan 5C tar emot Sidsjö Fristående Grundskola klass 5 Andromeda (Sundsvall) på hemmaplan.

2020-01-23 - Film-TV-Radio

Örnsköldsviks Filmstudio drar igång säsongen idag torsdag 23 januari med Quentin Tarantinos tiofaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Golden Globe-belönade ”Once upon a time in Hollywood”. Därefter står ytterligare nio filmer på programmet, och som vanligt handlar det om riktiga kvalitetsproduktioner.

Sidor