Du är här

Film-TV-Radio

2021-07-31 - Film-TV-Radio

Att våga tro på att det vi gör spelar roll för våra ungdomar. Föreningsgemenskap då alla vill tillsammans. Men också om att gemenskap inte är samma sak som inkludering. Om att inkludering kräver mer och ibland handfast stöd. Helt enkel om att leda en ideell idrottsförening i en tid då föreningsengagemang tappar mark. Det handlar mitt semesterprat om!

2021-07-30 - Film-TV-Radio

Från Jägarvägen ut i världen. Har alltid närt ett stort sport och friluftsintresse men det är drivkraften att förstå hur saker funkar som lett mig från att ”forska” på Domsjöskolan till att jobba med elkraft på ABB.

2021-07-29 - Film-TV-Radio

Att ha tur genom hela livet är ju väldigt bra, men när man inser till slut att turen i själva verket är lycka och tacksamhet, är det den vackraste och mest fantastiska upplevelsen.

2021-07-28 - Film-TV-Radio

Jag är yngst i en syskonskara på fem barn, fyra bröder och en syster. Hela min uppväxt handlade om mopeder & motorcyklar. Därför var det väl inga konstigheter att man ramlade in på isracingen.
Jag tänkte berätta om mina upplevelser i Ryssland från mitten av 80-talet och fram till nutid.

2021-07-27 - Film-TV-Radio

Jag heter Pelle Hägglund, är make, far, farfar, svärfar, husse och ö-viksbo av födsel och ohejdad vana. Enligt nån enstaka kollega och mina barn är jag typ gammal om det är nödvändigt att redovisa åldern. (Ja, ja, 57 år). Jag har jobbat på ÖA i 34 år och det blir naturligtvis lite prat om den resan, om var vi är nu, uppväxten i Hörnett, Kempis och det kommer att i huvudsak spelas musik från 70-talet.

2021-07-26 - Film-TV-Radio

I nuet lever jag en spännande vardag som innovationsrådgivare och jag har förmånen att påverka en hållbar framtid genom utveckling av både idéer och individer. I mitt program kommer du att få höra vad som format mig som individ, när jag dansat på Nobelfestens 100-årsjubileum och vad som hände när jag tappade förnuftet och mitt hjärta började att tala.

2021-07-25 - Film-TV-Radio

Utbildad sångpedagog men nu rektor på en grundskola i kommunen. Kommer från Boden, bor sedan 20 år i vackra Höga Kusten med min man. Mitt semesterprat är en musikalisk resa med start i Norrbottens inland i början av 80-talet, vindlar sig genom Sverige, världen, utbildningar, upplevelser, genrer och instrument. Välkommen som medresenär på min resa!

2021-07-24 - Film-TV-Radio

Tobias Helén, 47 år, musiklärare, musiker och “uteliggare”. Ska försöka beröra allt från musikutövande och konstnärligt uttryck, via utmattning och ångest, till att sova ensam ute i skogen under bar himmel. Musiken har bjudit på intressanta möten och platser men det gör även skogen och där får man verkligen möta sig själv.

2021-07-23 - Film-TV-Radio

Jag tänker berätta om hur min uppväxt på landsbygden, min fantasi och konstnärlighet, varit till hjälp i sorg och glädje. Personer som gjort intryck och varit inspirationskällor. Hur jag känner mig privilegierad av att ha upplevt ett rikt och utvecklande arbetsliv. Nyfiken inför det nya, att aldrig ge upp inför svårigheter. En livsresa så berikande.

2021-07-22 - Film-TV-Radio

Thomas, född och uppvuxen i Gullänget, med HIOFK som moderklubb. Jag berättar om livsresan och våra vardagliga funderingar över första och andra perioden, men också över viktiga förberedelser inför period tre i livet då reflektioner kring hälsan, relationer och utveckling för hållbart resultat får sin givna plats. -”alla goda ting är tre även om myntet har alltid två sidor”.

2021-07-21 - Film-TV-Radio

Mitt semesterprat kommer att handla om mig, Tilda Johansson och jag är uppvuxen i den lilla byn Skorped som ligger väster om Örnsköldsvik. Jag är en elitsatsande skidskytt som ingår i Svenska skidskytteförbundets A-landslag. Jag kommer att berätta om min skidskyttekarriär, från start till där jag befinner mig idag.

2021-07-20 - Film-TV-Radio

I mitt sommarprat kommer jag att berätta om hur miljö- och klimatengagemanget fick mig att lämna en trygg stadstillvaro, omskola mig till trädgårdsdesigner och helt ställa om mitt liv. Långt ute på landet startade jag B&B, andelsjordbruk, odlingar och skaffade djur för självhushåll tillsammans med min man. Följ med och låt dig inspireras!

2021-07-19 - Film-TV-Radio

Född och uppväxt i den lilla byn Åbosjö i norra Anundsjö med planer på ett framtida skogsjobb men verkligheten ledde in mig på helt andra områden. Idag pensionär efter en lång bana inom bilbranschen. Jag kommer att ge dig glimtar från min livsresa, som förutom ett rikt och utvecklande arbete även ledde in mig i rollen som lekmannaförkunnare.

2021-07-18 - Film-TV-Radio

Marie Edström, präst i Örnsköldsvik. Mitt semesterprat kommer att handla om varje förälders värsta mardröm, barncancer. Som 7-åring drabbades min dotter av leukemi och jag kommer att berätta om hur det är att så tydligt bli medveten om livets gåva och gräns. Om att kastas mellan tvivel och tro, förtvivlan och hopp. Min berättelse börjar i New Orleans och landar hemma på Varvet.

2021-07-17 - Film-TV-Radio

”Tjenare, är det aktivisten?” Det där var en mening som fastnade hos mig. Aktivisten, jag? Hur kunde det bli så, att jag helt plötsligt kallades för en aktivist?
Jag heter Sandra Sörlin och mitt semesterprat kommer att handla om landsbygden. Mitt perspektiv utgår från den fantastiska, men aningen bortglömda, del av kommunen som är mitt hem.

2021-07-16 - Film-TV-Radio

Att välja musik som man vill att andra ska upptäcka är svårt, särskilt med tanke på att det finns så oerhört mycket musik, och alldeles för lite tid för att hinna spela allt man vill. Så i mitt program blir det minimalt med prat till förmån för musiken, som kretsar kring Esbjörn Svensson och ett tyskt jazzskivbolag.

Sidor