Du är här

Film-TV-Radio

2018-07-18 - Film-TV-Radio

– Jag är uppvuxen i Järved men bor idag i min resväska. Jag är alpin skidåkare, vilket innebär att jag jagar hundradelar i olika skidbackar runt om i världen. Skidåkningen är mitt liv, mitt jobb och det jag ägnar nästan all min vakna tid åt. Jag tänker berätta om min resa från Åsbacken till att i år representera Sverige i OS.

2018-07-17 - Film-TV-Radio

– Åren 1998 – 2008 var jag näringslivschef och 2008-2014 tillväxtchef i Örnsköldsviks Kommun. Jag hade förmånen att få arbeta tillsammans med många duktiga medarbetare som inte synts utåt så mycket men som på ett värdefullt sätt bidragit till att Örnsköldsvik blivit den stad som jag trivs allra bäst i. Mitt program kommer att handla om några av dessa medarbetare.

2018-07-16 - Film-TV-Radio

– Jag är framförallt sångerska, artist och låtskrivare. Driver eget med grenar som skådespeleri, poesi och ljud/ljusteknik. Uppväxt på landet i en musikfamilj, är 25 år, bl.a studerat i London och har ett stort intresse för hälsa och personlig utveckling. Jag kommer att berätta om min resa fram till idag och sökandet efter min inre röst.

2018-07-15 - Film-TV-Radio

Född och uppvuxen i Roslagens famn. Kock och krögare som älskar Linnea, Jack, service, högt tempo, cigarrer och välfyllda bourgognekupor. ”Det är ni som e konstiga, det är jag som e normal." (Thåström). Ska berätta om varför livets härligaste timmar alltid är när majoriteten av befolkningen är ledig.

2018-07-14 - Film-TV-Radio

De träffades för första gången på en ö i Örnsköldsviks skärgård 1997. Sedan dess har de hållit ihop. Idag bor de i Stockholm, är gifta och gör musik tillsammans. Lisa arbetar som Art Director och Kristofer som utvecklare av digital musikutrustning. De kommer att berätta om hur musiken och kulturen gått som en röd tråd genom deras liv och om hur det var att växa upp i Örnsköldsvik.

2018-07-13 - Film-TV-Radio

– Jag lever ett rikt liv och kan titulera mig mamma, bonde, sågverksägare, hotelldirektör, vindkraftsprojektör, tävlingsryttare, hockeyfru mm. Jag berättar om kontrasterna i min tillvaro, hur det är att ena dagen jobba i stallet och nästa dag sitta på GE Capitals huvudkontor i London och diskutera vindturbiner.

2018-07-12 - Film-TV-Radio

Från fönstret i mitt arbetsrum ser jag en flik av Gissjön, som jag gärna glider ut på i min utvikbara och batteridrivna båt. Har varit präst och kantor i omgångar. Mitt semesterprat kommer att handla om Gideå, om en färd på Utterån, om glädjen att ha bröder och sorgen över att förlora en...och om hur jag upptäckte musiken

2018-07-11 - Film-TV-Radio

Mina intressen är familjen, fotboll, hockey, trav samt att snickra. Har jobbat många år inom skolan och varit ungdomsledare i 20 år inom hockey och fotboll. Har även haft olika styrelseuppdrag inom hockey, fotboll, trav och andra ideella föreningar. Jag ska prata om skillnaden mellan ungdomsidrott förr och nu, och olika upplevelser jag haft genom idrotten.

2018-07-10 - Film-TV-Radio

Från Myckelgensjö. Stolt dialektutövare och musikallätare. Hon berättar vad musiken betytt och betyder för henne i livets skiftningar från stor glädje till djupaste sorg.

2018-07-09 - Film-TV-Radio

28-årig skidåkare bördig från Bredbyn som redan varit professionell skidskytt i 10 år. Nybliven olympisk mästare. Småbarnsfar. Han kommer att prata om livet som skidskytt och pappa.

2018-07-08 - Film-TV-Radio

Född i Ås på 40-talet, stannat i Ö-vik och funnit skolan spännande att verka i under mina 40 år som lärare. Men innan jag blev lärare var jag lärare i skolan på Ulvön på tidigt sextiotal. Det tänker jag berätta om.

2018-07-07 - Film-TV-Radio

Född i Ådalen men bosatt i Örnsköldsviks kommun sedan mer än fyrtio år. Pensionerad lärare och författare till en ansenlig hög böcker och teatermanus. Intressen (ganska begränsade): böcker, film, teater, barnbarn – och golf. Bo R Holmberg berättar om sin barndom, sitt yrkesliv och om en jerseytjur vid namn Skalltorps Gorm.

2018-07-06 - Film-TV-Radio

– Jag förespråkar kosten LCHF. Den motsvarar människans ursprungliga kost på savannen i Afrika.
Den har räddat min hälsa och viktkontroll liksom för miljontals andra jorden runt. Jag ska berätta om bra och dålig mat och att ständigt vara hungrig, om övervikt och jojo-bantning, men framför allt om den krokiga vägen fram till LCHF-konceptet.

2018-07-05 - Film-TV-Radio

Våren 2011 gjorde Hasse sin sista ishockey match efter 20 säsonger på elitnivå; 16 år i Modo och 4 år i Pittsburgh. Från naturisen på Getinghov som knattespelare till sista hockeymatchen blir det en hockeyresa om debuter, medspelare, ledarskap, drivkraft och att hårt jobb lönar sig alltid.

2018-07-04 - Film-TV-Radio

Han är juristen som för 15 år sedan grundade ”Centrum för rättvisa” och blev utsedd till Årets Svensk 2013. På hans CV finner vi kontraster såsom advokat, konfirmandledare, kolumnist, elevrådsordförande och idag partisekreterare i Moderaterna. Han tänker tala om människor han mött som kämpat för sina rättigheter och vad hela vårt samhälle kan lära av dem.

2018-07-03 - Film-TV-Radio

Kommer ifrån Örnsköldsvik, bor i Stockholm, och arbetar som dansare och koreograf. I sitt konstnärliga arbete utgår hon från kroppens politiska historia, från upplevelsen av att dansa och från elektricitetens osynliga krafter. Hon ska prata om den kommunala musikskolans radikalitet, om Nikola Teslas mystiska elektricitet och om dansens roll för tillvaron.

Sidor