Du är här

Film-TV-Radio

2018-11-06 - Film-TV-Radio

I söndags tog Linnea Liljedahl en hedrande andraplats i matlagningsprogrammet ”Kockarnas kamp”.
– Jag är fortfarande ganska chockad över att det gick så bra som det gjorde, säger ö-vikskrögaren som beskriver sin medverkan som en omvälvande upplevelse.

2018-11-03 - Film-TV-Radio

Tre såsdueller och en massa andra prövningar har inte hindrat ö-vikskrögaren och kocken Linnéa Liljedahl att leva vidare i Kockarnas Kamp i TV 4. På söndag ställs hon i final mot välmeriterade Thomas Sjögren.
– Jag kan lova att det kommer bli dramatiskt, säger hon.

2018-09-02 - Film-TV-Radio

Åtta kockar tävlar i nya säsongen av Kockarnas kamp. En av dem är Linnéa Liljedahl som driver Linnea & Peter i Örnsköldsvik.
– Årets kockar är väldigt olika men alla är riktiga fighters. Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande, säger programledaren Pär Lernström, i ett pressmeddelande.

2018-07-31 - Film-TV-Radio

– Jag är grabben från Björna som närde drömmen om att bli hockeyproffs vilket nu inte blev fallet. Men lagets betydelse, gemensamma mål och resultat genom samarbete har varit viktiga drivkrafter för mig i det jag kom att ägna mig åt. Nu är det valår och nya utmaningar väntar. Från lokalt till regionalt. Jag ska berätta om hur jag tänker inför att byta fokus från kommunen till regionen.

2018-07-30 - Film-TV-Radio

Hon är folksångerska med de ångermanländska visorna nära hjärtat, uppvuxen på en getfarm i Helgum. Hennes senaste skiva Te berga blå är en personlig och kärleksfull hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare – kvinnorna. I sitt semesterprat berättar hon om kärleken till fäbodar, getost och vistanter.

2018-07-29 - Film-TV-Radio

VD för Domsjö Fabriker och drivande i planerna på Framtidens Bioraffinaderi. Ska berätta om erfarenheter och upplevelser från uppväxten i Åsele till spännande arbeten.

2018-07-28 - Film-TV-Radio

– Lärare på Örnsköldsviks folkhögskola, undervisar i kreativt skrivande, konst och teater. Utflugna barn, vindsvåning och sommarstuga. Kulturintresserad och storytelberoende. Kattälskare utan katt. Optimist med alltför realistisk syn vilket gör mig tråkig ibland. Fast jag är okey ändå. Jag kommer att prata om längtan, rädsla, tröst och mod.

2018-07-27 - Film-TV-Radio

Författare och gastronaut. Har skrivit reportage och böcker om så vitt skilda saker som fantasylitteratur, guideböcker till Höga Kusten och Baskien, och nu senast en av världens bästa matböcker (jo, det är sant!) enligt Gourmand World Cookbook Awards.
– Jag tänker prata om Baskien, gastronomi och om tillkomsten av en av världens bästa matböcker.

2018-07-26 - Film-TV-Radio

– Jag är uppvuxen i Domsjö, har rest en hel del men alltid känt längtan tillbaka hem. Mitt yrkesverksamma liv har handlat om utbildning – lärare, fortbildare, skolledare och nu ordförande i ÖSU. Jag trivs i både skog och mark och inte minst på golfbanan. Jag ska berätta om möten som berikat mitt liv: möten med vuxna och med mina elever, möten med natur och mötet med ny teknik.

2018-07-25 - Film-TV-Radio

– Bor i Ovansjö tillsammans med min man Bo och hittekatten Emil. Positiv, nyfiken, boktokig och garngalen. Massor med böcker, en stickning och en spinnande katt - och resor till Kreta ibland, då är livet ganska OK. Och så lite Jerry Williams. Mitt semesterprat kommer mestadels att handla om böcker, men också om hur jag kom som båtflykting till Sverige.

2018-07-24 - Film-TV-Radio

– Eljest, full fart, mångsidig, rolig – va säg du f´la? Jag kommer från Tyskland och bor sen 2009 i Sverige. Flyttade hit för att jobba i fyra år, men livet och människor gjorde att jag stannade. Om ni vill veta mer, lyssna gärna!

2018-07-23 - Film-TV-Radio

– Pensionerad lärare, rik på år. Trivs på landsbygden. Gillar att odla, snickra, bygga, skriva på dialekt, vistas i naturen, åka längdskidor, att åka på båttur i vår fina skärgård och att sjunga i kör. Jag kommer att berätta vem jag är och om humor, skratt, kärlek, dialekt, språk, skola, odling, idrott, alkohol, sociala medier, åldrandet och associationer därtill.

2018-07-22 - Film-TV-Radio

– Med feministisk utblick på tillvaron och ett oupphörligt intresse för allt som rör konsten och dess möjligheter skriver jag mig fram genom livet. Efter barndom och tonår i Örnsköldsvik blev Umeå min stad, där jag jobbar som kulturredaktör på Västerbottens-Kuriren. Jag kommer att ta lyssnaren med till några av de platser som utgör mitt svar på frågan "Var kommer du ifrån?

2018-07-21 - Film-TV-Radio

– Jag jobbar på Musikmakarna och är professionell låtskrivare, musikproducent och artist. Jag är därtill med och driver den ideella föreningen Vardagsrummet. Jag är gift med Linda och vi har 6 barn tillsammans i åldrarna 11-19 år! Mitt semesterprat kommer röra sig runt musik & skapande, livet & människan; utifrån mina erfarenheter, mina tankar och min tro.

2018-07-20 - Film-TV-Radio

– Jag bor med min sambo Eva i Domsjö och jobbar som VD för Brux, ett service- och fastighetsbolag med ca 50 medarbetare. Mina stora intressen är natur, MC och musik, speciellt blues (allt mellan Robert Johnson och Deep Purple). Jag kommer att prata om mina intressen och om några viktiga beslut jag tagit och hur de påverkat mitt liv.

2018-07-19 - Film-TV-Radio

Från Bonäset till röda mattan i Cannes. Andreas Rocksén har som undersökande journalist gjort många uppmärksammade reportage för Kalla Fakta och Uppdrag Granskning. Han är idag också filmproducent. Och stolt före detta medlem i Öviksorkestern Respons. Han ska prata om häxor, massmördare, konstapel Forsén och en puss. Samt spela låten Discofreak.

Sidor