Du är här
Bra att veta med Webben 7
Vem har egentligen ansvaret? Här får du svar.
Att skotta bort snön kan vara påfrestande och riskerna för ryggproblem är stor om du inte skottar på rätt sätt.
Hösten och vintern är de perioder på året då det sker flest viltolyckor i trafiken. Enligt Nationella Viltolycksrådet så sker det 1 viltolycka var 8 minut och 62 000 förare i Sverige är inblandade i viltolyckor varje år. Det här är några saker du bör komma ihåg rörande viltolyckor.
Under snörika vintrar ökar riskerna för att tak ger vika på grund av stora snömängder. Mycket fluffig nysnö väger cirka 30 kg per kubikmeter, men när det töar nästan tiodubblas vikten till 200-300 kg per kubikmeter. Förutom att trycket på byggnadens konstruktion ökar så blir det också avsevärt mycket tyngre att skotta bort snön.
Vi är mitt inne i ännu en gång, och många är det som har lämnat sina fritidshus för att spendera vintern hemma. Samtidigt är drygt var femte fritidshusägare orolig för frysskador under vinterhalvåret. Här är lite tips på vad du kan göra för att slippa frysskador i fritidshuset.
Det är många som inte tänker på det, men alla vitvaror i hemmet, såsom diskmaskiner, torktumlare och tvättmaskiner, kan fatta eld på grund av till exempel elfel eller överhettning. Här är några tips på hur du stoppar stoppar och förhindrar dessa brandfaror i hemmet.
Som om det inte vore nog med coronaviruset så är vi nu även inne i den period på året då både influensavirus och förkylningar brukar börja härja som mest. Här finner du lite fakta och tips runt förkylningar.
Nu närmar sig högsäsongen för vinterkräksjukan ännu en gång. Här finner du allmän information och saker du bör komma ihåg ifall du eller någon i hushållet skulle drabbas av magsjukan.
Vinterkylan har till slut slagit till även den här säsongen. Här är lite tips på vad du kan göra för att hålla värmen ifall vargavintern bestämmer sig för att dra in.
Snart är det nyår, och inför nyår kan det vara bra att komma ihåg att det nu gäller nya regler rörande fyrverkerier. Från och med 1 juni 2019 så får du nämligen inte längre skjuta raketer med styrpinne utan utbildning och tillstånd.
Det är kanske inte helt lätt att veta vad det är som gäller rörande sorteringen av alla julsopor som blir. Miva redogör för hur du ska göra med julsoporna.
Nu tändas tusen juleljus, och ingen annan månad förknippas så mycket med levande ljus som december – vilket tyvärr leder till att det är den månad då flest bostäder drabbas av bränder. Här följer Brandskyddsföreningens fem bästa tips för att julljusen inte ska orsaka bränder. Var rädda om er!
En middagsbjudning med mat och dryck, bakgrundsmusik, långa samtal och glada skratt går som vi numera vet absolut att få till – med hjälp av lite teknik. 7an ger dig tips och tricks för en lyckad helkväll på avstånd tillsammans med vänner eller släkt.
I vår " bra att veta"- serie som vi visade för ett par år sedan informerade Arne Berggren på Räddningstjänsten i Ö-vik om vad du bör tänka på inför julen vad avser ljus och brandrisk. Se och lär!
Vad vet du om just advent? Här har Webben 7 samlat ihop sju fakta om advent, en del som du kanske redan känner till men också kanske några saker som du inte visste tidigare.
När du tänder första ljuset i adventsljusstaken så passa samtidigt på att kolla om brandvarnaren fungerar.