Du är här

2011-09-24 - Övrig sport
Sverige representerades i VM av Anastasia Johansson, Stockholm samt Mikaela Lindholm och Jennifer Pettersson från Ö-vik.

VM i Montpellier avslutat för Övikstjejerna

Det blev fina resultat i VM för de svenska gymnasterna i Rytmisk Gymnastik.

Sista tävlingen är avklarat för det RG-svenska laget i VM i Montpellier, Frankrike.  I fyra dagar har de tävlat i lika många redskap – boll, tunnband, band och käglor.

I detta 31:a VM:s sista redskap, käglor, fick gymnasterna betalt för sina insatser då poängen höjdes för alla. Bäst gick det för ÖGK:s Jennifer Pettersson som för sitt kägelprogram fick 23,025. Solflickornas Anastasia Johansson kammade hem poängen 22,550 och Mikaela Lindholm, ÖGK, fick 22,400 poäng.

– Idag har tjejerna verkligen överträffat sig själva, säger tränaren Tanja Milchakova i ett uttalande på Gymnastikförbundets hemsida. Alla tre har kämpat hela veckan och att avsluta med just käglor sätter nerverna på ett extra prov. De klarade det galant och på tre program var det bara vid ett tillfälle som en kägla hamnade på mattan. I käglor var det Jennifer som placerade sig bäst.

– Målet med VM var att jobba ihop vårt unga, nya lag och det har vi verkligen gjort. Nu tar vi med oss massor med erfarenhet. Det är ju inte nu vi ska vara som bäst. Alla är unga och satsar mot 2016. Räkna med att vi ska jobba oss uppåt. 

 Totalpoängen för alla 4 redskap blev:

Jennifer 68,475
Anastasia 67,725
Mikaela 66,900

Dela med dig av denna artikel på: