Du är här

2011-02-06 - Malin H
Se om det finns färsk vitlök att få tag på i affärerna då den har en mycket fräschare och mindre besk smak än den torkade som annars säljs. Den färska rivs med fördel på ett litet rivjärn.

Vegetarisk köttfärslimpa

Idag blir det rekorderlig söndagsmiddag bestående av hemmagjord 'köttfärslimpa' gjord på havrebas! Jag tänkte fylla den med lite medelhavsinfluerade råvaror och servera hemmagjort potatismos till. :P

1 limpa, 4 port, 225°

2 satser havrebas * (alltså det som blir om man gör 6 liter hemmagjord havremjölk) Kan tänka mig att det fungerar lika bra att mixa 5 - 7 dl. havregryn * och blanda med en skvätt vatten för att få till en smet.
2 finhackade gula lökar *
2 rivna vitlöksklyftor *
2 ägg *
lite ströbröd *
8 st. soltorkade tomater *
2 dl. grovt hackade oliver *
150 gr. smulad Fetaost *
torkad, egenodlad basilika *
smör till ugnsstekningen
salt *, peppar *, chiliflakes

 

 

Häll havrefärsen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser relativt finhackade så håller limpan ihop bättre. Börja med ägg och ströbröd.

Smält smör i en ugnsform, ca. 50 gr. kanske, och ställ in i den varma ugnen. Låt smälta och ta sedan ut den. Forma en limpa och ös den med smör innan den sätts in i ugnen.

Ös den regelbundet med den smörsky som uppstår och gratinera i ca. 30 minuter tills den är genomstekt. Skär i cm-tjocka skivor och servera med valfria tillbehör.

Dela med dig av denna artikel på: