Du är här

2011-04-21 - Klotterplanket

Vad blev poängen nu då?

Är det bara jag eller är det fler som stundvis går in i sin egen ”bubbla”?

Man tänker på annat och går helt enkelt in i sin egen värld. Det händer mig jämt. Oftast under lektioner. Jag går in och sätter mig och efter att läraren snackat en minut är jag i min bubbla. Grejen är att jag gör det helt omedvetet. Plötsligt kommer jag på mig själv och tänker oj, vad har hon/han nu sagt? Ibland blir jag tvungen att verkligen fokusera för att lyssna, annars är jag där igen, - i min bubbla. Men detta är alltså inget jag gör medvetet, oftast gör jag det när det blir tråkigt, men det behöver inte ens vara så. Ibland när jag sitter med mina kompisar och märker att de skrattar åt någonting fattar jag ingenting, eftersom jag inte riktigt varit vid medvetande. När jag är i min bubbla är det som om jag inte riktigt hör eller märker det som händer runtomkring mig. Jag kan verkligen vara i en helt annan värld utan att vara närvarande i den verkliga.

När jag går in i bubblan kan det vara något någon säger eller något jag ser som gör att jag börjar tänka på annat. T.ex. när jag sitter i klassrummet kan blicken börja vandra ut genom fönstret, kanske ser jag en kråka och tänker på filmen ”Glasblåsarens barn” (där är en svart kråka) tänker då vidare på halloween av någon anledning. Förmodligen eftersom en gumma där bär en häxhatt. Kommer då att tänka på hösten. Usch! Byter då taktik och tänker på påsken istället. Minns tillbaka när jag var liten då jag och min kusin klädde ut oss till påskkärrningar. Jamen ni märker ju! Jag tänker alldeles för mycket.

Detta hände även när jag var liten och gick i mellanstadiet. Jag minns att jag satt längst fram i klassrummet bredvid en kompis. Läraren sa att vi strax skulle sätta oss i en ring längst ner och tända ljus, vilket tydligen var nu på en gång. Medans de andra barnen gick iväg satt jag kvar vid min bänk, jag satt alltså i min bubbla och tänkte på annat. Jag märkte att min kompis reste sig, men såg inte att alla andra också gick. Plötsligt släcktes lyset och min bubbla sprack då jag vaknade till liv ur mina tankar och märkte att alla andra redan satt i en ring och tittade på mig.

Som många andra ser jag också på tv-programmet ”Halv åtta hos mig”. Jag tycker det är ett roligt program och så, men när det kommer till slutet då de ska ge poäng, missar jag det alltid! Plötsligt är programmet slut och när de visar vad ska hända nästa kväll undrar jag som vanligt, vad blev poängen nu då? Det är då jag inser att jag återigen varit i min bubbla.

Dela med dig av denna artikel på: