Du är här

2009-10-30 - Modo Hockey

Timanders tankar: Milo och Thomas är bland de bästa jag har haft

I tisdags, när Hasse Andersson skickade fram micken mot mig i en periodpaus, svarade jag på hur vi spelare påverkats av alla negativa skriverier och uttalanden i radio och tv. Jag svarade honom så ärligt jag kunde. För när man hållit på ett antal år i den här branschen lär man sig bättre och bättre hur man ska för- hålla sig till media. Bland annat att inte ta åt sig för mycket och, framförallt när det går dåligt, påminna sig själv och omgivningen om att det bara är vi i laget, spelare och ledare, som har tillgång till hela bilden.

Andra har oftast bara små tårtbitar att utgå ifrån.
Att inte läsa tidningar när det går blytungt är faktiskt att rekommendera. Men det är klart; Tidningen 7 håller jag koll på varje vecka. Dels för att det blivit en vana och inte minst för vi bestämt oss för att samarbeta; att jag bland annat bär sjuan på ryggen och förekommer i tidningen då och då.

Men trots att jag den senaste tiden försökt skärma av mig från media, och fokusera på vad vi spelare bör koncentrera oss på, har jag fått klart för mig att Miloslav Horava påstås vara nära att bytas ut. Hur styrelsen och klubbledningen resonerar vet inte jag och det tror jag inte heller att journalisterna har en aning om. Men hur jag själv funderar berättar jag om här och det känns så rätt och så rättvist att i min egen spalt få tala om att Milo och Thomas är bland de bästa tränare jag haft under hela min karriär.

Så den som tror att lösningen på våra problem är att byta tränare har ingen vidare koll eller inga öronviskare att lita på. Lagledningen har hittills gjort ett jättebra arbete och trots att vi ligger där vi ligger i tabellen är jag bergis på att majoriteten av spelarna håller med om det. Det är på isen matcher avgörs och det är vi spelare som har ansvaret att utföra det vi tillsammans med tränarna kommit överens om. Så är det.
Till något annat. Med tanke på vår inledning blev jag överraskad när Bengan ringde och ville att jag skulle spela med Tre Kronor i Karjala Cup. I mitt huvud finns inget OS, men det är klart; jag måste erkänna att det skulle vara som en dröm att få vara med i Vancouver i februari.

Ses i Swedbank!

Timanders Tankar
Dela med dig av denna artikel på: