Du är här

2010-06-08 - Nyheter/Reportage
Lasse Eriksson tillsammans med butikens nya ägare Maria Vigström. Foto: Håkan Nordström

Slutar på Ekholms efter 40 år

Sedan 1970, kort efter sin ekonomiexamen, har Lasse Eriksson utgjort en Institution på Ekholms i Örnsköldsvik. Nu är det slut med det.
På tisdagen lämnade han över butiken till nya ägare.

För många Ö-viksbor är det svårt att tänka sig klädbutiken mitt i stan utan sin karismatiske föreståndare, men till slut bestämde sig eldsjälen för att rikta blicken mot nya mål.
– Jag har fyllt mina pensionsår och ser fram emot att få ägna mig åt annat, säger han. Först och främst hoppas jag få njuta av en bra väderlekssommar, men jag vill gärna vara lite aktiv även fortsättningsvis.

Han pratar bland annat om att fortsätta engagera sig inom föreningslivet, att spela golf, att ge sig ut och resa, att besöka sina vuxna döttrar samt att försöka springa, cykla och simma sig till bättre kondition.
– Men framför allt har min hustru ställt upp för mig under alla år, och nu när jag får tid över tycker jag det är min tur att bli mer av en hemmaman och ställa upp för henne. 

Verksamheten tas över av Maria Vigström som redan har en hel del erfarenhet från branschen. Hon har bland annat varit butikschef i Stockholm inom såväl dam-, herr-, sko- och inredningsverksamhet samt jobbat som utbildningsansvarig och undervisat nya säljförmågor.
– Vi flyttade hit i oktober, berättar hon. Jag är delvis uppvuxen här och har mina föräldrar i Domsjö, så visst kan man räkna mig som en hemvändare. Just i dag känns allt lite överrumplande, men redan i morgon siktar jag på att starta i 200 knyck. 

Efter 40 år tycker Lasse Eriksson att han hittat en lämplig arvtagare till butiken. 
– Det känns också riktigt bra att få lämna över en verksamhet som är lönsam och framgångsrik, konstaterar han.
Dela med dig av denna artikel på: